Şimdi Ara

HIS Radeon HD 7970 X Turbo Edition İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-7970-x-turbo-edition-review/1

AMD Catalyst 12.8 WHQL
    NVIDIA GeForce series latest WHQL 301.42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Eylül 2012; 17:40:55 >

• Karta tamamiyle hayran kaldım hızları ve test sonucları mükemmel.
  • Metro 2033
    http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-7970-x-turbo-edition-review/16

Crysis 2
    http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-7970-x-turbo-edition-review/20

BF 3
    http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-7970-x-turbo-edition-review/21

Measured power consumption

System in IDLE = 176W
    System Wattage with GPU in FULL Stress = 390W
    Difference (GPU load) = 214W
    Add average IDLE wattage ~10W
    Subjective obtained GPU power consumption = ~ 224 Watts

Standart 7970 de Subjective obtained GPU power consumption = 195 Watts iken bu kartta 224W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Eylül 2012; 9:15:05 >

• sonuçlar çok iyi
  • 680 ı tokatlamıs resmen..fıyatı turkıyede ne kadar olur acaba?

tabıkı gelırse..
  • Test sonuçlarına baktığınızda Referans 680 etrafında kaç adet 7970 modeli gördüğünüzü bi söyleyin
    Hey allahım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım 80mhz de gpu'yu arttırmak lazım.

Kart ancak bu hızlarda gtx680'i geçebiliyor gibi ama toms'da şöyle bir ss görmüştüm.
     HIS Radeon HD 7970 X Turbo Edition İnceleme
  • vortex II de hatırladığım kadarıyla bellekelr 6200 kullanılabiliyordu.

----

Kart çok güzel olmuş . Şuanda nvidianın hemen her kartına performans anlamında bir rakip var amd de ama fiyat/performans olarak tam rakip olamıyorlar. Şu bahsedilen fiyat indirimleirni net görebilirsek piyasa oldukça canlaacaktır. Bu his oldukça güzel iş çıkarmış gerçekten.

7950 800TL civarında fiyatla satılırsa gtx670 yerine tercih edilir.(!)
    7970 1000TL civarında satılırsa gtx680 terine tercih edilir.(!)

7870 bana göre zaten şu fiyatıyla 660/ti yerine tercih edilir.
  • yok ghz edition yok boost yok turbo derken sonunda referans 680 i geçen bir 7970 doğdu tebrikler
  • Eşşege altin semer vurmuşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12.8 Driver ile farkı koydu.Çoğu sitede eski sürücüler ile yapılan testleri kopyalayıp koyuyorlardı

Güç tüketimi , sizin için sorun olmayacaksa alınır.
  • 12.8 iyi değil dmeişlerdi birde bende o yüzden denemedim henüz 12.6 dayım
  • 12.8 çok iyi bence çünkü bunu yükledikten sonra test yaptım cinebench ile, fark attı eskisine göre... son yaptıgım test sonucu 109.47

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoRaXiN -- 12 Eylül 2012; 12:39:14 >
  • Eğer 3D mark x te bu puanı geçebiliyorsa birerde heaven koyun ona da bakalım madem tam olsun
  • Oc olamayan sınırında gelen bir kart vs tek tuşla oc olabilen bir kart. (overclock.net forumları orada duruyor 50 mhz artıramayıp sinir küpüne dönen kullanıcıların açtığı tonlarca konu sizi bekliyor merak ediyorsanız)
    Güç tüketimi uçmuş bir kart vs daha düşük güç tüketimi olan bir kart.
    Saçma sapan driver sorunları yaşatmayan bir kart vs sorunsuz driver sunan ve her daim güncel oyunlar için anında driverı bulunan bir kart. (bkz gw2 çıktığı gün driver geldi %25 üzerinde driver performansı sağladı)
    Yüksek sıcaklıklarda gezinen bir kart vs düşük sıcaklık değerlerine sahip bir kart. Bunun getirisi olarak daha sesli çalışan bir fan vs daha sessiz çalışan bir fan.

Hemen hemen aynı fiyatlarda olan iki kart arasından seçim yaparken sanırım mantıklı davranmak adına faktörleri tek tek incelemek gerekir. Ben içinde bulunduğumuz dönemde hangi kart daha iyiyse hangisi daha iyi ve sorunsuz performans sunarsa onu seçerim. Lightning 7970 geldiği gün aldığım gibi Lightning Gtx 680 geldiği gün de aldım. Bu anlamda objektif biriyim ne Amd fanboy ne de Nvidia fanboy olarak anılmak isterim lakin ortada gerçekler var. Benim bu iki kart için de incelemelerim mevcut. Amd kartı oc yapabilmek için saatlerce tweak yaptığımı format attığımı hatırlıyorum. Aynı şekilde kartı 100mhz artırmaya çalışan arkadaşların tweak yapmadıkları için crash üzerine crash yiyerek burada kafayı yediklerini de hep beraber gördük.

Amd donanımsal olarak sıcaklık ve güç tüketimi açısından sınıfta kalmasına rağmen yine de rekabetçi bir kart üretmişti. Lakin driver desteğini bir türlü sağlayamaması sebebiyle bir çok kullanıcı yollarına Nvidia ile devam etti.

Bu aşamadan sonra sarsılan bir imaj söz konusu ve özel tasarım kartlarla referans 680ler yarıştırılmaya çalışılıyor ki bu çok yanlış. Ben gelecek seriye odaklanmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Zira bu seride ki zayıflık sebebiyle Nvidia elindeki gerçek Gtx 680'i kullanmadı bile. Bunu unutmadık değil mi ?

O iyidir bu kötüdür demek yerine ben amd'nin iyi yanları vs nvidia'nın iyi yanları + amd'nin kötü yanları vs nvidia'nın kötü yanları gibi bir tablo sonrası sonuca gitmeyi daha doğru buluyorum.

Aksi halde boş fanatik söylemlerle dolu hiç bir mantıklı tartışmanın olmadığı konular bizi bekliyor olur ki bunların sonu genelde pek iyiye varmıyor.

Benim düşüncelerim bu kadar, herkese iyi günler dilerim.

• Nvidia tarafından sürücü olarak herhangi bir beta sürücüyü kullansalardı aradaki fark en aza inip hatta coğu testte 680 yine lider olurdu.
  • guzel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.