Şimdi Ara

Hırvatistan’ın yerli ve milli gemisine Aselsan’ın silah sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türk donanmasında da uzunca bir süredir kullanımda olan Aselsan üretimi Muhafız UKSTS (Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi) diğer ülkelerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Bir süre önce Malezya’da üretim için kurulan ve %100 ASELSAN’a ait bir iştirak olan ASELSAN MALAYSIA şirketi tarafından Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Malezya Deniz Kuvvetleri botlarına da yerleştirilen silah sistemi, aynı şirket üzerinden Uzak Doğu’daki faaliyetlerine devam ediyor. Güney Kore’de faaliyet gösteren Hyundai Heavy Industries Tersanesi'nin de yabancı bir ülkeye sattığı gemilerde Muhafız’ı kullanacağının anlaşması imzalanmıştı.

    Şimdi bir güzel gelişme de Hırvatistan’dan geldi. 7 Aralık tarihinde Hırvat Donanması’na teslim edilen ve toplamda 5 adet üretilecek olan Omis adlı devriye botlarında Aselsan’ın silah sistemi kullanılacak. Baş topu olarak görev üstlenecek olan 30mm Muhafız UKSTS, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hızını ve rotasını hesaplayabiliyor. Kullanılan mühimmat, hedefin mesafesi, havanın durumu gibi bilgileri analiz ederek otomatik balistik düzenleme yapabilen Muhafız, Hırvat botlarının caydırıcı gücü olacak.

     

    Muhafız sistemi gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlıyor.

    Üretilecek diğer 4 gemide de Muhafız yer alacak. Gemilerdeki montaj, bakım, test anlaşmaları imzalandı ve tüm süreç Aselsan tarafından yürütülecek. Toplamda 16 mürettabata sahip olan Hırvatistan’ın yeni devriye botları 43.25 metre uzunluğa ve 240 ton ağırlığa sahip.

     







  • İlla muhalefet etmeliyim,aydın,çağdaş,laik,modern,zeki,farklı,orjinal görünmeliyim diye zorlamayın bu kadar,komik görünüyorsunuz.Dün habertürkte fatih altaylının programında savunma sanayii şirketlerinin 3 tane üst düzey yetkilisi Türkiyenin yıllardır bu işlere nasıl kafa yorduğunu ve savunma sanayinde yüksek teknoloji gerektiren sistemleri nasıl ihraç eder hale geldiğini detaylıca anlattı.Yıllar önce planlanan anlaşmaları arge'yi üretimi bir kenara koyup bu haberi ekonomiyle,seçimle çarpıtınca farklı ve zeki olmuyorsun komik oluyorsun güzel kardeşim.Elin Yunanı bile her Allahın günü türk savunma sanayideki gelişmelerle ilgili Türkiyenin bu hale nasıl geldiğini ve ilerde hangi noktaya geleceğiyle ilgili eziklik psikolojisi içinde haber yapıyor,içimizdeki çok zekiler de bu haberi yapanları yunanistanın a haberi diye küçümsüyor.Bu yaptığın eleştiri veya zeka alameti değil,dillendirmekten hicap duyacağım farklı şeylerin alameti,biraz milli olun,üstünüzdeki eziklik psikolojisinden kurtulun chpli laik kardeşlerim.Elma ile armutu karıştırmayın,cidden istemeden çok komik oluyorsunuz
    Kardeş;
    Atak helikopterinde ABD menşeli Rolls-Royce ve Honeywell’ın ortak üretimi iki adet LHTEC CTS800-4A motor mevcut. Bu nedenle helikopterin satışı sırasında motor üreticisi olarak ABD’den izin alma şartı var. Yani izin vermezlerse elinde patlıyor. Daha bunun gibi bir sürü senin olmayan patentler başına bela.
    Bu ülkede Vatandaşın önüne dünyaları ser "Neden oraya serdin buraya sermedin" deyip tatminkarsızlığını belli eder. Adamlar silah yapıp satıyor "Seçim geliiiaaa" diye gevşek gevşek yorum yapma zihniyetine sahipler. Bu ülkede yapılan iyi şeylerin hepsi ya "Yandaşlara" ya da "Seçimler geliaaa" olarak adlandırıldı. Ülke içi yapılan iyi işleri İktidar ya da muhalefet ayrımı yapmadan desteklemek gerekeceğine " AKEPE yapmış tüü kaka o zaman" , "CEHAPE muhalif mi ooo onlar ne anlar" diyoruz. Yazık insanımıza yazık bu halka... 3 kıtaya hakim bir milletin artık birbirini yemesini görmek gerçekten acı verici.
  • Demek yerli ve milli savas gemisine yabanci silah :D

  • Ooo yerli mallarımız diğer ülkelere satılıyor. Hemen oyumu ona göre vermeliyim!
  • Silahı Türk gemi nasıl yerli ve milli olabiliyor uyan Hrvatsks

  • Seçimler yaklaştıkça daha çok duyacağız bu Yerli ve Millî alet-edavatı. Yerli uçağımız göklerde, yerli uçağımızı yapıyoruz (süreç ters işliyor), yerli otomobil, hiçbir önemli parçası bizim olmayan 'yerli telefon' Venüs...
    Hırvatlar da bizim gibi yapıyor olmalı. İç piyasada geçerli akçe bu. Futbol tabiriyle 'Tribünlere oynamak'...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 17 Aralık 2018; 13:47:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık bizde üretmekten heryerimiz silah doldu artık tüm dünyaya sattık bence oda yetmez tüm galaksiye yıldızlar arası satış yapıp tüm evreni türk malı ile donatmalıyız
  • resim bedava, film bedava, haber yazmak yayınlamak bedava... neymiş şunlar bir görelim desek, "yooh olmaz, gizli bunlarrr" sen seyret sadece ve inan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber müdünürün başlığı yanlış bence yandaş medya gibi şişirme başlık gibi duruyor ama içerik güzel anlatılmış yerli üretim olabilir lakin her ülkede olduğu gibi hırvatlar da destek almışlar ve aselsanı böyle güzel haberlerde görmek güzel...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    Seçimler yaklaştıkça daha çok duyacağız bu Yerli ve Millî alet-edavatı. Yerli uçağımız göklerde, yerli uçağımızı yapıyoruz (süreç ters işliyor), yerli otomobil, hiçbir önemli parçası bizim olmayan 'yerli telefon' Venüs...
    Hırvatlar da bizim gibi yapıyor olmalı. İç piyasada geçerli akçe bu. Futbol tabiriyle 'Tribünlere oynamak'...
    Bin kere anlatıldı bir ürünün yerli olması için her haltının o ülke tarafından yapılması gerekmiyor diye. Harbiden samimiyseniz bir iki teknoloji platformu takip edin bari de az bir şey bilginiz olsun. Konudaki yorumlara bakıyorum da bu ülke insanının ciddi zihniyet sorunları var her defasında bu fikrim teyit ediliyor. Yahu bir takdir et ya. Bak Akp yi takdir et demiyorum, bu işin mühendisi var, programcısı var. Bir takdir edin arkadaş bu adamları. Ooo AKP hükümeti döneminde yapıldı ya hemen laf sokayım, hemen küçümseyeyim. Desteklediğiniz partiler acayip farklı çünkü Akpden. Şu parti fanatikliğinden gına geldi artık. Baydınız. Yok abi işte her ne partiyi destekliyorsan artık oy moy yok size. Bu kafada olduğunuz sürece AKP de inmeyecek baştan, ekonomi de düzelmeyecek. Muhalefet nedir nasıl yapılır bir öğrenin artık şunu. Şöyle bir haberin altında en beğenilen yoruma bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 17 Aralık 2018; 14:58:1 >




  • bunun da lisansi israilli Raytheon'a ait... hatta ilk cobra larda direkt onlardna alindi, sonra lisansi alip uretildi.
  • Bu ülkede Vatandaşın önüne dünyaları ser "Neden oraya serdin buraya sermedin" deyip tatminkarsızlığını belli eder. Adamlar silah yapıp satıyor "Seçim geliiiaaa" diye gevşek gevşek yorum yapma zihniyetine sahipler. Bu ülkede yapılan iyi şeylerin hepsi ya "Yandaşlara" ya da "Seçimler geliaaa" olarak adlandırıldı. Ülke içi yapılan iyi işleri İktidar ya da muhalefet ayrımı yapmadan desteklemek gerekeceğine " AKEPE yapmış tüü kaka o zaman" , "CEHAPE muhalif mi ooo onlar ne anlar" diyoruz. Yazık insanımıza yazık bu halka... 3 kıtaya hakim bir milletin artık birbirini yemesini görmek gerçekten acı verici.

  • başlığa bak "Hırvatistan’ın yerli ve milli gemisi"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten üretime dayalı bir ideolojileri olsaydı 15 senede dış ticaret açığının kapanmış olması gerekmez miydi?

  • Hırvatistan da da hiç akıl yok, Aliexpress, Alibaba dan sipariş verse daha ucuza bulurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 17 Aralık 2018; 14:40:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paradox?

  • İyi, güzel de bu yerli ve milli silahlar batan ekonomi ile savaşabilme kabileyetine sahip mi?
  • Şaka falan mısın secimler ulkede her 2-3 yılda bir oluyor zaten ne zaman böyle bir sey olsa seçimler yaklaşıyor seçimler yaklaşıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmet., rüyalarında da "yerli ve milli" diye sayıklıyor musun?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.