Şimdi Ara

Hırvatistan’ın yerli ve milli gemisine Aselsan’ın silah sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli olunca MİLLİ(ULUSAL) olmuyor mu? Yerli ürün de... Resmen çomarizm propagandası yeter...

    Bu silah sistemleri, uçak, gemi, tank son 17 yılın projeleri değil. Ergenekoncu diye ordudan hükümet desteği ile hem ordudan atılan subay-astsuay, üniversite ve sanayi kuruluşlarından atılan siviller ve yetmeyip üstüne hapisse atlan ve ESKİ TÜRKİYE diye aşağıladıkları, özgüveni yüksek Türkiye'nin başarımlarıdır. O Türkiye kimseye külhan beyliği, kaba dayılık taslamadan, Anadolu ve Trakya'yı kurtarıp, Hatayı İlhak etmiş, AYŞE TATİLE ÇIKSIN diyerek Kıbrısa çıkmıştır. Paşası, Iraktaki abd askeri varlığına Tugay komutanı seviyesinde kafa tutmuş, megri megri diye halay çektikleri peşmerge ağalarını ayağının altına oturtturmuş, Hatay'dan tek konuşma yapmış, teröristi nereye sokacaklarını şaşırmıştır. O terörist, istop oyunundaki gibi kimin eline geçse yanmamak için havaya atılmıştır.
    Yaşı 30 Üstü olan herkes bunları anımsıyor. Yani aklı erdiğinden beri bu yönetimden başkasını görmemiş kardeşim. MONŞERLER diye dalga geçieln dönemde, evet kimsey ekabadayı ağzı ile eyyyyt, hayt hut, bak sabrımı sınama, test etme vs. gibi atar tutar yapılmamıştır. Çünkü delikanlının ağzından söz çıkınca yerine getirmesi gerektiğini herkes bilirdi. O nedenle boş atar yapılmaz gereken gerektiği an şak diye yapılırdır. Asala Monşerler diye dalga geçilen dönemde bitirildi. Ve Türkiye'nin itibarı 1980 itibari ile ayaklar altına alındı Son 40-50 Yıldır bu ülke şu anki iktidarın sahiplendiği siyasi akım ve yakınları tarafından önetilmektedir.
    38 Yaşındayım, klavye delikanlısı olmadım. Tehdide bu güne adar pabuç bırakmadım!





  • sounderland. kullanıcısına yanıt
    Kardeş;
    Atak helikopterinde ABD menşeli Rolls-Royce ve Honeywell’ın ortak üretimi iki adet LHTEC CTS800-4A motor mevcut. Bu nedenle helikopterin satışı sırasında motor üreticisi olarak ABD’den izin alma şartı var. Yani izin vermezlerse elinde patlıyor. Daha bunun gibi bir sürü senin olmayan patentler başına bela.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sounderland. kullanıcısına yanıt
    Haberlerde sana verileni değil, araştırmasını yap. Sorgulayıcı ol. Köstek olmak değil, mutlu oluruz. Lakin aldatılmak da istemeyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhalif catlatan haberler serisi..

  • Yoğun bir şekilde mezunların çalıştığı okul "teröristler" dedikleri odtü ama okula, okulda okuyanlara, mezunlara laf atanlar onların yaptığı işler ile övünüp bir de muhaliflere laf atanlar gene doluşmuş konuya.
  • İlla muhalefet etmeliyim,aydın,çağdaş,laik,modern,zeki,farklı,orjinal görünmeliyim diye zorlamayın bu kadar,komik görünüyorsunuz.Dün habertürkte fatih altaylının programında savunma sanayii şirketlerinin 3 tane üst düzey yetkilisi Türkiyenin yıllardır bu işlere nasıl kafa yorduğunu ve savunma sanayinde yüksek teknoloji gerektiren sistemleri nasıl ihraç eder hale geldiğini detaylıca anlattı.Yıllar önce planlanan anlaşmaları arge'yi üretimi bir kenara koyup bu haberi ekonomiyle,seçimle çarpıtınca farklı ve zeki olmuyorsun komik oluyorsun güzel kardeşim.Elin Yunanı bile her Allahın günü türk savunma sanayideki gelişmelerle ilgili Türkiyenin bu hale nasıl geldiğini ve ilerde hangi noktaya geleceğiyle ilgili eziklik psikolojisi içinde haber yapıyor,içimizdeki çok zekiler de bu haberi yapanları yunanistanın a haberi diye küçümsüyor.Bu yaptığın eleştiri veya zeka alameti değil,dillendirmekten hicap duyacağım farklı şeylerin alameti,biraz milli olun,üstünüzdeki eziklik psikolojisinden kurtulun chpli laik kardeşlerim.Elma ile armutu karıştırmayın,cidden istemeden çok komik oluyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 17 Aralık 2018; 19:41:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    yav ne kadar zavallısınız. sanki seçimler 100 yılda bir yapılıyor da seçim dönemine denk geliyor bu tür haberler. gülenecek değil ağlanacak bir haliniz var. hazımsızlığınızı böyle saçma bahanelerle belli edip komik duruma düşmeyin. daha gerçekçi bahaneler bulun. dikkat ediyorum hep aynı cümleleri kuruyorlar. bari cümlelerinizi değiştirin.

  • aybey A kullanıcısına yanıt
    hazımszılık yaşıyorsan maden suçu iç. bu kadar cümle kurman gerek yok. o daha iyi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    Seçimler yaklaştıkça daha çok duyacağız bu Yerli ve Millî alet-edavatı. Yerli uçağımız göklerde, yerli uçağımızı yapıyoruz (süreç ters işliyor), yerli otomobil, hiçbir önemli parçası bizim olmayan 'yerli telefon' Venüs...
    Hırvatlar da bizim gibi yapıyor olmalı. İç piyasada geçerli akçe bu. Futbol tabiriyle 'Tribünlere oynamak'...
    ben de muhalifim ama siz muhalif değilsiniz siz kafayı yemişsiniz.

    bu işler öyle kolay değil, bu platformun geliştirilmesi yıllar sürüyor, o kadar mühendisin emeğini çöpe atıp seçim malzemesi diyorsunuz... hırvatistan niye türk seçimlerine katkı sağlamak için milyon dolarlar döküp türkiyeden silah alsın ?
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Raytheon Amerika'lı bir firma hocam. İsrail'den ukss alımından ziyade Otokar araçlarında Rafael'in Samson ukss sistemini tercih ediyordu diye hatırlıyorum.

    Bizimkiler kule üstü ekipmanda yerli olacak diyince Muhafız çıktı ortaya.

    Bu sistem çok gelişti Rafael ile bağlantısı kaldığını düşünmüyorum ilk ukss'nin lisans altı olduğunu da zannetmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli ve Milli'yi görünce okumadım.
  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Yalnız bütün ülkeler yapabiliyor bunu. Gemi yerli, silah zaten sonradan yerleştirilen bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manyetik top
    plazma silahı
    uzayda silahlanma. emeklemeyi bırakıp fark atmalıyız. buna şükür tabiki ama geleceğin silahlarını üretmeliyiz. istanbulu herkeste olan silahlarla almadık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Evir çevir lafı. Uzat da uzat. Yok öyle değil de böyle değil de. Takdir beyefendi takdir çok zor değil.Burada on saat sana tek tek TSK envanterindeki silahların tasarımlarını kim yapmış parçasını kim üretmiş onu mu yazayım? Hayırdır neyi ispatlamaya çalışıyorsun? Hani bir ileti atmışsın da ne anlatıyorsun? Kafana göre uzun uzun tanımlama yapmana gerek yok. Özgün tasarımmış da falan filan. Savaş makinesi ABD bile bu kadar takıntılı değil bu konularda. Yeni nesil F-35 lerin tasarımı bildiğin Rusların Yak 141'i mesela kimse de çıkıp ya bu hiç özgün değil projeyi iptal edelim demiyor adam sahada işine en fazla yarayacak olanı istiyor. 1960 larda değiliz artık. Bu devirde önemli olan platformun bütün tasarım haklarına sahip olman. Konuda bahsi geçen silah sisteminin lisansı bizde mi bizde. İstediğin ülkeye satıyor musun satıyorsun. Üretiyor musun üretiyorsun. Üzerinde istediğin değişikliği yapabiliyor musun yapıyorsun.
    Türkiye'nin 90 yıllık geçmişi var. Bu süre zarfında ne tank üretmiş ne uçak. Şu anki mühendislerin çoğu bu işi yeni yeni öğreniyor. İngiltereden mühendis getirtiyoruz parayla ki Türk mühendislere bir şeyler öğretsinler diye. Türkiyenin üretebildiği parça var üretemediği parça var. Şu silah yerli değil bilmem neresi bilmem ne malı. Vay efendim yabancı firma destekli. Bunların her biri ülke için altyapı ve tecrübe demek farkında değilsiniz. Hep geyiğini yapıyoruz Kore nereden nereye geldi biz niye beceremiyoruz diye. Altay tankı ve tasarımının esinlenildiği Korelilerin K2 tankı çok iyi örnek bu konuda. Adamlar Abdnin desteğiyle K1 tankını geliştirdiler. K1 in de her yanı Abrams kopyasıydı ama en nihayetinde Kore tankıydı. Adamlar oradan kazandıkları tecrübeyle K2 Black Pantheri geliştirdi de şimdi bize satıyorlar tecrübelerini. Bu işler böyle böyle gelişiyor.
    T-129'u ele alalım. Helikopter bize geldiğinde kapasitesi çok düşük bir şeydi. İtalyanlar bize sadece gövdeyi ve düşük kapasiteli motoru temin ettiler. Bizim mühendislerimiz onu alıp elektronik sistemini değiştirdiler, kendi tasarlayıp ürettikleri bir çok değişiklik yaptılar üzerinde ortaya bambaşka bir şey çıkarttılar. Motorda ABD ambargo koymuş iyi güzel de bütün bu iyi taraflarını takdir etmeyip sırf oradaki sorunu ön plana çıkartmak art niyetlilikten başka bir şey değil. Üstelik şu anda bu aracı aktif olarak terör operasyonlarında ve Suriyede kullanıyoruz çok da işimize yarıyor. Sadece satışında pürüz var ki motor işini de çözdüklerinde bu bir sorun olmaktan çıkacak. Yapılanı takdir edin ki söylemlerinizin bir değeri olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 18 Aralık 2018; 4:13:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    manyetik top
    plazma silahı
    uzayda silahlanma. emeklemeyi bırakıp fark atmalıyız. buna şükür tabiki ama geleceğin silahlarını üretmeliyiz. istanbulu herkeste olan silahlarla almadık.
    İşte bu tarz konularda yapılması gereken eleştiri bu şekilde olmalı.
  • bitkilerde beyin tartışılıyor.
    .
    yani bitkilerin beyninin olduğu ve haberleştiği konuştuğu. deneyler yapılmış bitkilerin kök yoluyla elektrik sinyalleri gönderdiği bulunmuş. dünyada bitki nörolojisi üzerine sadece almanya ve abd de çalışmalar var. biz ise daha gdo yu tartışıyoruz. tohum genetiğini değiştireceğiz de bitki fazla verim verecek.... bitki ile konuştuğunuzu düşünsenize.... bitkiyi kontrol ettiğinizi... genetiği değiştirmeye gerek kalmaz... biraz fazla çiçek aç dersiniz fazla çiçek açar fazla meyve tutar al sana verim arttı. bu abd ve almanyadaki bitki nörologları diyeyim açıklar gizli saklı birşey yok ve bununla ilgili olanlar bize yazsın gelsin beraber çalışalım diyorlar. kim paylaşır sizinle ar-ge faaliyetini. bunlar gel beraber olalım zaten az sayıdayız diyor. biraz vizyon sahibi olmak gerek. ileriyi önceden görüp ileride başkasının yapacağı şeyi sen şimdi yapmalısın. yoksa sürekli dünyanın ilk 10 ülkesi önce yapar sende onları takip eder ilk 10a girmeye çalışır durursun.

    bitkilerde beyin nerede önce biz bulmalıyız.

    plazma silahını önce biz yapmalıyız.

    yerçekimini merkezkaç kuvveti ile yok ederek uçan daireleri uçan cisimleri önce biz yapmalıyız.

    uzayın genişlediğini değil şekil değiştirdiğini bir yere gittiğini nereye gittiğini önce biz bulmalıyız.

    uçaklarla yolculuk yerine dikine roketle uzaya çıkıp dünya kendi kendine döndükten sonra aşağı inerek gitmek istediğimiz yere gitmeyi başkasından önce yapmalıyız. türkiye abd 12-15 saat uçak. zaten dünya 24 saat sonra tam tur atıyor. çık uzaya sürtünmesiz ortamda bekle dünya aşağıda dönsün abd altına geldimi sonra yakıt harcamadan aşağı git. inişini yap bitti. yani bunlar hayal değil.




  • Akp felan benim umrumda değil Aselsan çalışıyor. A partisi gelmiş B partisi gelmiş savunma sanayinin her zaman yanındayız. Elbette haber doğrumu değilmi diye kontrol ediyorum kendimce.

    Yerli yabancı bir sürü kaynakta geçmiş haber
    https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/579509/39na-kopnu-se-tesko-krecem-ali-sam-zato-u-moru-i-na-moru-slobodan39-momku-s-cerebralnom-paralizom-ostvario-se-veliki-san-ovo-je-njegova-prica
    http://www.kigo.hr/pogledajte-omis-prototip-novog-obalno-ophodnog-broda-hrm-a/
    https://navaltoday.com/2018/12/07/croatia-takes-delivery-of-first-locally-built-inshore-patrol-vessel-omis/
    https://www.ptisidiastima.com/croatia-omis/

    Edit : İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadwood -- 18 Aralık 2018; 9:3:0 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.