Şimdi Ara

İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, kronik ağrı tedavisinde umut vadediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, kronik ağrı tedavisinde umut vadediyor
    İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, beyin dalgalarını yeniden düzenleyerek kronik nöropatik ağrıyı azaltmayı hedefliyor. Opioid kullanımına alternatif oluşturma potansiyeline sahip yeni yöntem, yakın zamanda tamamlanan ilk klinik denemelerde umut verici sonuçlar verdi.



    Ayrıca Bkz.Zippy: En küçük iki ayaklı robot, hızı ve boyutuyla rekorlar kitabına girdi



    İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, ağrılarda yüzde 75 azalma sağladı



    Kronik ağrının yönetimi, dünya genelinde sağlık sistemlerinin karşılaştığı en karmaşık sorunlardan biri. Özellikle opioid bazlı ilaçların bağımlılık riski ve yan etkileri, ilaçsız çözümlere yönelik ilgiyi artırıyor. Bu bağlamda Avustralya’daki UNSW Sydney araştırmacılar tarafından geliştirilen PainWave, oyunlaştırılmış bir uygulama ile EEG (elektroensefalografi) tabanlı nörogeri bildirim teknolojisini birleştiriyor. Kullanıcılar, özel bir kulaklık ve mobil uygulama aracılığıyla beyin dalgalarını anlık olarak gözlemliyor ve bu sayede ağrıyla ilişkili beyin aktivitelerini yeniden düzenlemeyi öğreniyor.



    UNSW NeuroRecovery Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ilk denemelerde, kornea nöropatik ağrısı (CNP) yaşayan dört katılımcı üzerinde dört hafta boyunca test edilen sistem, %75 oranında ağrı azalması sağladı. Bu sonuçlar, opioidlerle sağlanan etkinlikle karşılaştırılabilir düzeydeydi. Ancak araştırmacılar, küçük ölçekli bu çalışmanın sınırlamalarına dikkat çekiyor ve daha geniş katılımlı denemelerin gerekliliğini vurguluyor.



    İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, kronik ağrı tedavisinde umut vadediyor
    PainWave terapisi sırasında, kullanıcılar su altı ortamında animasyonlu bir denizanasını izleyerek beyin dalgalarının geri bildirimini görsel olarak deneyimliyor. Beyin aktivitesi sakinleştikçe, ekrandaki bulanık su açık turkuaz renge dönüşüyor. Bu süreç, kullanıcıların kronik sinir ağrısıyla ilişkili beyin kalıplarını fark etmelerini ve değiştirmelerini teşvik ediyor. Terapi seansları başlangıçta araştırmacıların rehberliğinde gerçekleştirilirken, daha sonra kullanıcılar süreci kendi başlarına sürdürebiliyor.



    PainWave'in geliştirilmesinde, maliyet etkinliği de göz önünde bulunduruldu. Araştırma ekibi, 3D baskı teknolojisi sayesinde EEG başlıklarının maliyetini yaklaşık 200 ABD dolarına düşürmeyi başardı. Bu, piyasadaki ticari EEG sistemlerine göre oldukça uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor. UNSW Profesörü Gustin, bu teknolojiyi özellikle geleneksel tedavilere erişimi sınırlı olan bireyler için evde kullanılabilir hale getirmeyi hedeflediklerini de belirtti.




    Kaynak:https://www.unsw.edu.au/newsroom/news/2025/06/brain-training-game-offers-new-hope-for-pain-management







  • Bu cihaz Black Mirror'dan alınmışsa görünüyor. Eğer yapılırsa. Steam,PS4-5 ve el konsollu VR'ler varya. Onlara gerek duymayabilir, gerekirde belki kullanılmaz. Birkaç VR oyunlardan sonra kullanırsa olur.

    .

    Bir şeyde olur, bedeni felç olan ama tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren bir adamın başına taksan yazı yazar, anlatır ve seninle oynar internet üzerinden. İşte o adamı ortaya çıkarır.
  • Ucuz ve mantıklıymış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________

    100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D
  • Bu cihaz Black Mirror'dan alınmışsa görünüyor. Eğer yapılırsa. Steam,PS4-5 ve el konsollu VR'ler varya. Onlara gerek duymayabilir, gerekirde belki kullanılmaz. Birkaç VR oyunlardan sonra kullanırsa olur.

    .

    Bir şeyde olur, bedeni felç olan ama tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren bir adamın başına taksan yazı yazar, anlatır ve seninle oynar internet üzerinden. İşte o adamı ortaya çıkarır.

  • ''İlaçsız ağrı kesici oyun PainWave, ağrılarda yüzde 75 azalma sağladı''


    Başlık çok ilgi çekici bir o kadar da asparagas haber gibi duruyor!

    _____________________________
    Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville
  • Başım ağrıdığında bol su ve sade Türk kahvesi içip eski usul ağrıları hafifletirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.