Şimdi Ara

Hint Bülbülüm Yumurtladı Ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
21.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen yardım edin arkadaşlar.Bizim kuşlar zebra ispinozu yani hint bülbülü.
    Çift olarak yaşoyorlar.Bir gün bunların yemi var suyu var çok ötmeye başladılar.Sonra anladım bir şey olduğunu yumurtlıycak kesin dedim.Bunlara gittim yuva satın aldım ama yuvaya hiç girmediler.Kafesin içine, yuvaya koyacakları malzemeyi falan attım.Sonra sabah bi geldim eve bizim mary kafesin en sağ köşeye yumurta bırakmış yuvaya değil kafese.Daha ilk yumurtası acemi hiç o tarafa gitmiyor.Kuluçkaya yatmıyor.Ben de rahatsız etmek istemiyorum yumurtasına bir şey yapmasın diye ama kuluçkaya yatmasa bile yavru çıkar mı acaba? Hiç kuluçkaya yatmıyor hayvan.
    Yuvaya daha alışmadılar mı yoksa bu yuvayı sevmezler mi?Yuvayı koymamın 2. günü.Yuvayı değiştiriyim mi acaba yuva şöyle bişey :
     Hint Bülbülüm Yumurtladı Ama..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hint Bülbülüm Yumurtladı Ama...

Hint bülbüllerinin yumurtlaması, kuş sahipleri için heyecan verici bir olay olabilir. Ancak bazen, bülbülünüz yumurtladıktan sonra beklediğiniz gibi davranmayabilir. İşte karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar ve bunların olası çözümleri:

Hint Bülbülü Yumurtasına Yatmazsa Ne Yapmalısınız?

• Kuluçka Yokluğu: Hint bülbülleri, yumurtalarını kendileri kuluçkaya yatırma eğilimindedir. Ancak bazen, çeşitli nedenlerle bu görevi ihmal edebilirler. Yumurtaları düzenli olarak kontrol edin ve yuvanın temiz ve rahat olduğundan emin olun.
    • Yanlış Beslenme: Dişilerin yumurtaya yatmasına yardımcı olmak için dengeli bir beslenme sağlamak önemlidir. Yüksek kaliteli tohumlar, böcekler ve taze meyveler içeren bir diyet sunun.
    • Stres: Gürültü, hareket veya diğer stres faktörleri bülbülü yumurtaya yatmaktan alıkoyabilir. Sakin ve huzurlu bir ortam sağlayın.

Hint Bülbülü Tek Bir Yumurta Yumurtladıysa Ne Yapmalısınız?

• Olağan Dışı Değil: Hint bülbüllerinin sadece bir yumurta yumurtlaması alışılmadık bir durum değildir. Çoğu zaman, çiftin yumurtası tek bir tane olur.
    • Tek Yumurta Kuluçkalamak Mümkün: Bir bülbül tek bir yumurtayı başarıyla kuluçkaya yatırabilir. Yumurtayı düzenli olarak kontrol edin ve sıcak ve nemli bir ortam sağlayın.

Hint Bülbülü Yumurtası Çıkmıyorsa Ne Yapmalısınız?

• Boş Yumurtalar: Bazı yumurtalar döllenmemiş olabilir ve bu nedenle çıkamazlar.
    • Yetersiz Kuluçka: Bülbül yumurtaya düzenli olarak yatmamaktaysa veya yuva çok soğuksa, yumurtalar gelişmeyebilir.
    • Besin Eksikliği: Embriyonun gelişmesi için yeterli besin alması gerekir. Dişiye besleyici bir diyet sağlayın.

Hint Bülbülü Neden Yumurtaya Yatmaz?

• Yaş: Çok genç veya yaşlı bülbüller yumurtaya yatmayabilir.
    • Sağlık Sorunları: Altta yatan sağlık sorunları, bülbülün kuluçka görevini yerine getirmesini engelleyebilir.
    • Uygunsuz Yuva: Yuva çok küçük, rahatsız veya güvenli değilse, bülbül yumurtaya yatmayabilir.

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, veteriner hekiminize danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam eğer kuluçkaya yatmazsa yavru çıkmaz işe yarar mı bilmiyorum ama yumurtaları sıcak tutmalısın

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

hocam eğer kuluçkaya yatmazsa yavru çıkmaz işe yarar mı bilmiyorum ama yumurtaları sıcak tutmalısın

Abi ben mi oturıyım üstüne ellersem kokumu alır hiç yanaşmaz yumurtaya zaten
    Başkalarına karşı beslediğimiz güvenin en önemli sebebi kendimize olan güvenimizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alifrnc

Benim arkadaşım da besliyor.Onun kuşu da yumurtladı ve kuluçkaya yatıyor.Ona verirsem acaba bizimki de çıkar değil mi ?

hocam ona versin adamın kuşu yumurtana oturur mu

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

quote:

Orijinalden alıntı: alifrnc

Benim arkadaşım da besliyor.Onun kuşu da yumurtladı ve kuluçkaya yatıyor.Ona verirsem acaba bizimki de çıkar değil mi ?

hocam ona versin adamın kuşu yumurtana oturur mu

Ah bir bilsem :)
    ve içine bi parça pamuk koyup yumuşak olması için kafese tellerle monte et benim dedem kendi yapardı yuvalarını bu şekilde
    bi sürü yumurtlardı bülbülleri
    Muhabbet Kuşum Çok Yabani
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saint21

o yuvaya ben kuş olsam bende girmem hayvanın oturacak yeri yokki onun içinde ayaklık var o çubuk oturmasınıda engelliyecek
    o yuvalıkla kuluçkaya yatmaz sana tavsiyem ince ağaç saplarından tas yardımıyla tasın şeklini vererek o saplardan bi yuva yapman
    ve içine bi parça pamuk koyup yumuşak olması için kafese tellerle monte et benim dedem kendi yapardı yuvalarını bu şekilde
    bi sürü yumurtlardı bülbülleri

sakın yumurtaya dokunma dokunursan eger yumurtanın yanına bile yaklaşmaz. arkadaşın dediqi qibi yapmalısın aynısını ben yazıcaktım ama arkadaş uzun uzun anlatmış zaten ;)
  • hint bülbülleri o yuvaya girmezler..muhabbet kuşları için o..hint bülbülleri için hasır yuvalar satılıyor.onlardan al üstü kapalı olsun..giriş kapısı birazcık geniş olsun...ve kafesin darsa çok büyük yuvalar alma..küçük yuva olsun..kafesin içine de keten ipliğinden yuva malzemesi koy erkek kuş yuvayı örecektir...yuvayı da kafesin üst köşesine as..sonrası kendiliğinden gelecektir fazla rahatsız etme yuvayı da çok sık değiştirme...yine olmazsa bir veterinerden ya da kuşçudan fikir al derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.