Şimdi Ara

hindu islam musevi kültürünün birbirine benzemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu üçü zincirleme birbirinden etkilenmiş,hristiyanlıkla budizm daha farklı.

• Örneklerle destekle konunu mesela ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • örneklerle desteklersem ban yerim çünkü daha önce yedim,gerçekleri inkar eden korkak bi tayfa var üzgünüm.

yine de internetin var,yaz internete çıkar.

@muaz1984

• Ne diye açıyorsun o zaman konuyu.

• insanlarda merak yaratmak için yapıyorum ve onların araştırmasını sağlıyorum,insanlığı seviyorum,daima gelişmesini isterim,yapabileceğim tek iyilik bu.

@muaz1984

• 2 din ekolü var zaten yahudilik bati dinlerinin en eskisi hinduizm dogu dinlerinin ama iki tarafta da ortak cok şey var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam doğrudan Musevilikle bağlantılı hatta İslam'ın temel iddiası düzeltilmiş Musevilik olmak veya daha isabetli deyişle İslamî bakış açısında Musevilik hakiki din sayılan İslam'ın zamanla çarpılmış ve bozulmuş şeklinden başka bir şey değil. İslam dini Musevi dininin ilk kurucusu sayılan İbrahim Peygamber'in orijinal dini - inancı olma iddiasında. İki dinde de politeizme karşı tek tanrıcılık, kurban kesme ve erkek sünneti İbrahim'e atfediliyor. Ama tarihsel ve mantıksal anlamda bu İslam'dan Museviliğe dönüşüm veya evrim mantığının tam tersi işleyen bir süreç söz konusu. Hıristiyanlık ve İslam bazı reddiyeler ve kabuller ile Museviliğin üzerine ekleme şeklinde vuku bulmuş, aynı nakilci peygamberci dinsel geleneği izleyen daha yeni dinler. Yani temelde daha eski olan Musevilikten türeyen daha yeni dinler. Hıristiyan Kitab-ı Mukaddes'te Yahudi kutsal kitapları Eski Ahit adı altında toplanırken Kur-an'da Yahudi kutsal kitapları tanrısal kelam olarak tanınır ve Torah'tan hikayelere yer verilir. Torah'ın Genesis (Yaratılış) gibi bölümleri sorgusuz sualsiz kabul edilir haliyle Kur-an'da evrenin yaratılışının detaylı bahsi geçmez. Torah'a gönderme yapılır. Hinduizm bu geleneğe ait değil ama Hinduizmin de kutsal addedilen pasajları ve kitapları var; İslam'dan da Musevilikten de daha eski bir gelenek. Ancak kültürel benzerlik mevzusuyla ilgili en önemli nokta Hindistan'da büyük bir Müslüman varlığı ve etkisinin bulunması. Tarih boyunca Müslüman imparatorluklar Hindistan'ın ciddi bir kısmına asırlar boyu hükmetmişlerdir. Haliyle etkileşim ve paylaşım kaçınılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 20 Kasım 2021; 11:15:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSLAM IRKI HAKKINDA
    17 yıl önce açıldı
    HRİSTİYAN MÜSLÜMAN SAVAŞLARI
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de diyorum allah in adini yazinca neden siliyorlar bundanmis

yetkili boyle olursa...

sizin amaciniz kafa karistirip bu ulkenin genclerini yoldan cikarmak hepsi bu

• İslamda oncelik roma ve pers hakimiyetinden mutlu olmayan tum halklari ikna etmek oldugundan her kavimden icerik bulmak mumkundur.
    Mesafe ce guclerinden dolayi pers ve yahudi inanclarindan daha fazka etkilenmesi dogaldir.
    Hint inanclariyka benzerlik dolaylidir.
    Zira pers ve hint masallari da benzer kaynaktan tureme.
    Hepisi ayni masallar.isimleri farkli.
    İddialar farkli gibi.ama ayni kupun farkli yuzleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.