Şimdi Ara

Hıncal'ın zoruna gitmiş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hıncal Bey'in bu konudaki son yazısı sanırım yeterince açık, ama başlatılan tüm bu soruşturmalardan ciddi sonuçlar çıkacağını sanmıyorum, yine kapatılacaktır.

"Darphane, seri numarası olmayan para basar mı?.. Basarsa bunun adı ne olur" dedik, numarasız biletleri bol keseden basan Biletix'ten hiç kimseyi tatmin etmeyen, bir "Laf ola, torba dola" yanıtı geldi.. Ama torba dolmadı..

Efendim numarasız biletleri, kulüplerin isteği ile basıyorlarmış.. Kaç tane bastıklarını ise açıklayamazlarmış..

Kulüplerin istemiş olması, yasadışı bir işi, yasa içine sokmaz. Kurumlar ve kişiler yasa dışı emirleri uygulamakla yükümlü değillerdir. Uygularlarsa, sorumlulukları doğar. Onlardan hesap sorulur..

Biletix'in yanıtının kimseleri tatmin etmediği öyle açıktı ki, haberler arka arkaya patladı..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, holiganlarla numarasız biletler arasındaki ilişkiyi soruşturma kararı verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu, birer ticari kuruluş olan kulüplerin bedava bilet dağıtarak hissedarları zarara uğratmaları açısından numarasız bilet basılmasını soruşturacağını açıkladı.

Maliye Bakanlığı, numarasız bilet basımı ile vergi kaçakçılığı yapıldığı konusundaki iddiaları ciddiye aldı, konuyu bu açıdan soruşturacağını bildirdi.

Şimdi bu üç ayrı soruşturma Biletix'in nasıl yanlış bir iş yaptığının işareti. Sanırım bu soruşturmalar sırasında "Efendim gizli" özürüne sığınamayıp, her maç için bilet bastıklarını açıklamak zorunda kalacaklar. Skandal da o zaman patlayacak. Rakamlar, baskı adedinin "Efendim davetiye" dendiği kadar olmadığını ortaya koyacak. Zaten bu rakamlar, davetleri karşılayacak sembolik düzeyde olsaydı, Biletix anında açıklardı. Gizlemeleri, rakamın ciddi olduğunun işareti..

Ne kadar ciddi?.. Bu ülkenin önde gelen ekonomi köşe yazarları, numarasız bilet rantının mafyanın bile iştahını kabartacak boyutlarda olduğunu, 1 milyon doları aştığını yazdılar.

Yani, Biletix'in iddia ettiği gibi numarasız biletler parasız verilmiyor. Tersine, hem yerel, hem genel vergilerden kaçırılan, trilyonluk satışlara ulaşıyor.

Sadece İstanbul'da değil, Beşiktaş maçı öncesi Samsun'da yaşanan kanlı olaylar, kulüplerden avanta bilet alıp, kapıda satmaya alışmış ve bunu geçim yolu yapmış kişilerin varlığı ve niyetlerini ortaya koyan görüntülerdir. Konu ciddidir. Üstünkörü laflarla geçiştirilemez.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Maliye Bakanlığı'nı bu soruşturma kararlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

Orjinalden alıntı: cdemir
    Hıncal'ın ne olup ne olmadığını bizler biliyoruz ama hala bazı GS'lı arkadaşlara göre adam gibi adam

hocam selçuk yula dene adam hakkında ki düşüncelerin nelerdir?
    yanlış anlama ben burda eleştiren bir fenerli görmedimde belki sen eleştirmişsin ama ben görmemiş olabilirim
    şimdi selçuk yulanın yaptığı yorum hakkında bir topic açsam burda post atan fenerliler çoğu yazı hakkında doğruları yazmış diyeceğinden eminim.hıncal uluç gsnin en iyi olduğu dönemlerde gsyi eleştirmiş adam yani herkezi eleştirebiliyor kendi doğrularına göre ama ben selçuk yulanın feneri eleştirmek bir yana mizahi olarak takıldığını bile görmedim hiçmi yanlışı olmuyor bu takımın diye sorarlar adama böyle bir adam ve fblilerin çoğu bu adamı seviyor hatta iyi bi4r fenerli olan arkadaşım adamın bütün yazılarınuı okuyor sırf bu yüzden durmadan tartışıyoruz

bana soracak olursan ikisininde ne yazısını okurum nede sözlerine değer veririm

bu arada hocam nasılsın iyisin inş.

Hocam Selçuk Yula bence tirübüne oynayan bir yazar. Onun yazılarını gülümseyerek okurum..
    Çoğu zaman abartır. Hıncal gibi arada doğru tesbitlerde yapar ama bunlar abartılarının arasında kaybolup gider..

Allah'a şükür iyiyim. Senden naber.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

Hıncal'ın ne olup ne olmadığını bizler biliyoruz ama hala bazı GS'lı arkadaşlara göre adam gibi adam

hocam selçuk yula dene adam hakkında ki düşüncelerin nelerdir?
    yanlış anlama ben burda eleştiren bir fenerli görmedimde belki sen eleştirmişsin ama ben görmemiş olabilirim
    şimdi selçuk yulanın yaptığı yorum hakkında bir topic açsam burda post atan fenerliler çoğu yazı hakkında doğruları yazmış diyeceğinden eminim.hıncal uluç gsnin en iyi olduğu dönemlerde gsyi eleştirmiş adam yani herkezi eleştirebiliyor kendi doğrularına göre ama ben selçuk yulanın feneri eleştirmek bir yana mizahi olarak takıldığını bile görmedim hiçmi yanlışı olmuyor bu takımın diye sorarlar adama böyle bir adam ve fblilerin çoğu bu adamı seviyor hatta iyi bi4r fenerli olan arkadaşım adamın bütün yazılarınuı okuyor sırf bu yüzden durmadan tartışıyoruz

bana soracak olursan ikisininde ne yazısını okurum nede sözlerine değer veririm

bu arada hocam nasılsın iyisin inş.

Hocam Selçuk Yula bence tirübüne oynayan bir yazar. Onun yazılarını gülümseyerek okurum..
    Çoğu zaman abartır. Hıncal gibi arada doğru tesbitlerde yapar ama bunlar abartılarının arasında kaybolup gider..

Allah'a şükür iyiyim. Senden naber.

Aynen sana katılıyorum. Futbol bilgisi olarak kıyaslanamaz ama (Adnan Aybaba tabii ki halt etmiş), tutum olarak bence

Adnan Aybaba = Selçuk Yula

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.