Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bdmv klasörü içinde filmi parça parça içeren dosyaları da bütün bir film olarak oynatabiliyor mu acep? Alt yazı yüklemek için illa aynı isimde mi olmalı? Kendimiz seçemiyor muyuz?

Bu arada ingilizce rom yüklenen cihaz satan bir satıcı var mı? Hangisini tavsiye edersiniz? Avforums'da felan da o kadar araştırdıktan sonra benim için en iyisi himedia q5 quad. İnsanlar vidon box'ı çok övmüş. Cihaz xbmc'de kusursuzmuş ama 100m ethernet var. Adam 1000m koyar be. Gerçi cihaz 49 dolara satılıyordu önceden. Adamlar da haklı. Her neyse filmleri nasdan oynatacağım için 1000m ethernet gerekli. Eweat için de bitstream de sıkıntılı yazmışlar. En kralı görüntü ve sorunsuz media oynatımı için himedia q5 quad. Xbmc'den filme bakıp çıkar kendi oynatıcısından açarım:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 23 Kasım 2014; 1:51:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Tamamdır. İndirmeyi başardım, birazdan kuracağım. Ağ işini de çözdüm, sadece klasörü paylaşıp onun adını yazınca oluyor. Ben öncesinde komple diski paylaşmıştım ve ağdaki bilgisayarın adı MASAÜSTÜ olarak görülüyordu. Sanırım buradaki "Ü" harfleri sorun yaratıyordu çünkü paylaştığım film klasörünün isminin kısayolunu cihaz "\\MASA.ST.\Film" şeklinde yazmıştı. Şimdi bilgisayarın ağdaki adını "PC" yaptım, tekrar deneyeceğim bakalım komple diski paylaşacak mı ?

Edit : Güncellemeyi kurdum, saat artık kendini otomatik ayarlıyor. İşin garibi güncelleme sonrası kurduğum programların hepsi duruyordu sadece Google Play güncellemesini tekrar kurdum. Güncelleme sadece kürdan ile oluyor, menüden yapınca ilerlemiyor.

Dosyayi bir yere upload edebilirmsn. Bende güncelleym. Her baslattigimda inglizce yapmaktan sıkıldım. Belki o sorun da kalkar bende. Zaten saat v.s cok onemli degil. Filmleri oynatsin yeter :))

• Molenbeek M kullanıcısına yanıt
    Bu akşam yollamaya çalışırım.
  • Cihazda film oynatımı ile ilgili ses ve görüntü anlamında gerçekten sıkıntı yok.

Ben de artık iyice XBMC gibi ekstra özelliklere sardım. XBMC programından adam gibi verim alamayınca (habire betik hatası vs.) , SPMC yi kurdum. (Tamamen aynı Xbmc bu uygulama) İstediğim hemen hemen her şey çalıştı. Takılma, programdan atma gibi şeyleri hiç yaşamadım. Afiş vs. çok şık oldu.

Sadece kendi oynatıcısı ile değil harici programla çalıştırmaya çalışıyorum (mx player veya himedia player ı) Henüz bunu halledemedim. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

Ama 10 numara program film izlemek için. Daha önce de söylemiştim. Himedia Q5 Quad bence gayet güzel çalıştırıyor bu XBMC yi.
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Ben de bir deneyeyim.
  • Minix x8-h plus diye birşey çıkmış bu arada, H265 desteği de var..

Bu alet için minix custom xbmc çıkartıyor ayrıca.

HDMI 2.0 ve USB 3.0 eksiklikleri var ama bunun da yine..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvven kullanıcısına yanıt
    Çıkacağını tahmin ediyordum. Güzel cihaz... USB 3.0 ve HDMI 2.0'ı ben çok önemli bulmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 24 Kasım 2014; 18:08:58 >
  • XBMC anladığım kadarıyla farklı oynatıcı !
    hiç bilgim yok o konuda nasıl yüklenir v.s. makale varmıdır ? veya örnek ?.

bir de ben filmlere altyazı atarken ismini aynı ve kodunu utf8 yapıyorum. sizde mi aynı şekilde yapıyorsunuz ? yada çözümü var mı ?
    her film için ayarlamaktan gına geldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Molenbeek

XBMC anladığım kadarıyla farklı oynatıcı !

bir de ben filmlere altyazı atarken ismini aynı ve kodunu utf8 yapıyorum. sizde mi aynı şekilde yapıyorsunuz ? yada çözümü var mı ?

Ben şu an hiçbir filmde öyle birşey yapmıyorum. Sadece ilk kez film oynatırken encoding i seçmiştim. Bir daha da ellemedim. Kendisi direk uygun şekilde açıyor.
    Aşağıdaki linke yazılımı yükledim. Bir dener misin iniyor mu ? İndirdikten sonra dosya ismindeki 1.0.6'yı silmeyi unutma yoksa cihaz kurmaz.

http://www.mediafire.com/?32ah87dbzlrgsts

• minix neo x6 ve x8-h plus farkı nedir (film seyretme amaçlı). 2 katı fiyatı var.
    Bu arada htpc bile isteğimi karşılamadı, büyük, elektrik masrafı, formatı cartcurtu gibi sebeplerden. Film veritabanından filmi seyredebileceğim cihaz lazım bana sadece. (xbmc arayüzünü beğeniyorum). Önemli olan takılmaması, avrye passt. yapabilmesi ve görüntü kalitesi. 3d 4k 5k alakam yok. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: Molenbeek

XBMC anladığım kadarıyla farklı oynatıcı !

Ben şu an hiçbir filmde öyle birşey yapmıyorum. Sadece ilk kez film oynatırken encoding i seçmiştim. Bir daha da ellemedim. Kendisi direk uygun şekilde açıyor.

klasörde altyazı olmasına rağmen altyazıyı hiç görmüyor. isimleri aynı yapmam gerekiyor.

şu an dosya iniyor 329 mb. doğru değil mi ?

• Evet altyazı ile hiç sıkıntım yok. Olmaması lazım. Ben UTF8 falan da yapmıyorum.

Altyazıyı film başlarken direk kendi açıp koyuyor. Ben sadece ilk kez film açarken Encoding i Turkish yaptım, boyut yer falan ayarladım. Bir daha da ellemiyorum oraya.

329mb doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Evet altyazı ile hiç sıkıntım yok. Olmaması lazım. Ben UTF8 falan da yapmıyorum.

Altyazıyı film başlarken direk kendi açıp koyuyor. Ben sadece ilk kez film açarken Encoding i Turkish yaptım, boyut yer falan ayarladım. Bir daha da ellemiyorum oraya.

329mb doğrudur.

alla alla benim niye görmüyor altyazıyı. ismini aynı yapınca görüyor.

akşam güncelleyim bi de öyle deneyim. teşekkürler
  • Ya pardon. Ben "ismini aynı yapmam gerekiyor" yazdığına hiç dikkat etmemişim. Yani tabiki bunun böyle olması gerekiyor. Sadece kod tarafını dikkate almışım

Altyazı ve film dosyası ismi aynı olacak. Bu her türlü oynatıcı için olmazsa olmaz zaten.
  • Şu XBMC (SPMC) ile son sıkıntılarımı halledeyim ardından bu alet benim için final hale gelmiştir. Bir daha da ayar,mayar uğraşmam oturup keyfime bakıcam. İleride belki şu çince ıvır,zıvırların kaldırılması olursa onları yaparım.

- Şimdi harici oynatıcı olayını hala beceremedim. XBMC de Himedia nın kendi player ı ile filmleri oynatmak istiyorum. Bunun için bir de playercorefactory.xml dosyası düzenledim.(Yöntem bu). Şimdi filmlerde sağla tıklar gibi yapınca ..kullanarak aç diye bir opsiyon çıkıyor. Orda da xml dosyamı baz alarak Himediaplayer,MX Player ve DVD (XBMC oynatıcısı) seçenekleri çıkıyor. Himediaplayer a basınca açmıyor. Burda sıkıntı sanırım .xml dosyasında bir veriyolunu hatalı yapıyorum. Ama doğrusunu da bilmiyorum.

MX player ile aç diyince de açmıyor. Çünkü MX Player ağ dosyalarını bende şu anda açamıyor. MX e ağ dosyalarını nasıl gösterticez onu da bilmiyorum malesef.

• playercorefactory.xml dosyası düzenlemesi için suraya bakabilirsiniz.

http://kodi.wiki/view/External_players

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aşağıdaki linke yazılımı yükledim. Bir dener misin iniyor mu ? İndirdikten sonra dosya ismindeki 1.0.6'yı silmeyi unutma yoksa cihaz kurmaz.

http://www.mediafire.com/?32ah87dbzlrgsts

5dk oldu hala tık yok cihazda. Ekran yok. Cihazda 0 yaziyor ekranında. Cok sürüyor mu ?

Edit: 15dk oldu hala ses seda yok. Kapatip acmakta istemiyorum yarida keserse hic acilmaz diye korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Molenbeek -- 26 Kasım 2014; 20:44:55 >
    Kürdanla kurmuyor musun ? Menüden güncelleme çalışmıyor. Kapat, bir şey olmaz.

• quote:

Kürdanla kurmuyor musun ? Menüden güncelleme çalışmıyor. Kapat, bir şey olmaz.

dün kürdanla kurdum 1 saat sonra. evet menuden çalışmadı :)
    pek değişiklik görmedim. google play çalışmadı sadece. onu da eski dosya ile upgrade yapacağım.

akşam vaktim yoktu fazla kurcalayamadım. yeniden başlatınca çince oluyor mu onu da kontrol edeyim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.