Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam satmayı düşünoyr musun hala?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Şu an için vazgeçtim ama Eweat gelince tekrar bakacağım. Aslında benim içimden hem bunu hem Eweat'i satıp sekiz çekirdekli modeli denemek geliyor. Sonra Himedia'ya dönmek kolay ne de olsa...
  • Bu sabah aleti teslim aldım. PTT ve Gümrük idaresi arasındaki gidip gelmeli yaşadığım maceradan hiç bahsetmek istemiyorum.

Evet şimdi nerden hangi yazılımdan başlıyorduk yaw? En son avrupa yazılımı kurup, googleplay yükleyip kullanabileceğimiz bir fw vardı sanırım. İyi kötü iş görüyordu sanırım.
  • Cihaz Avrupa mı Çin mi belli mi ? Açılışta ekranda Çin filmleri afişleri geçiyorsa muhtemelen Çin versiyonudur. Sadece ikonlar versa Avrupa'dır. Çin versiyonuna İngilizce yazılımı yüklenmiyor. İngilizce yazılımının linkini de, diğerini de yukarıda verdim. İngilizce yazılımın içinde Google Play varmış, diğeri için ayrıca kurmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 17 Kasım 2014; 14:35:15 >
  • Valla sendekiyle aynıdır heralde hocam. Aynı siteden almış olduk, Çin den geldi alet yani.

Alet arabanın bagajında ambalajlı duruyor. Bu akşam kurcalayıp görücez artık. Konudaki son yazılımı bir atıp deneme yaparım hemen.

Çince yazılımda menüler ingilizce oluyodur bir şekilde herhalde? Altyazı karakterleri TR falan oluyordur diye ümit ediyorum.
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Menüler İngilizce oluyor. Altyazılarda encoding ayarını yapınca bir sorun kalmıyor. Onu da film oynarken ayarlara girip bir kez yapıyorsun. Aynı yerden büyüklük, renk, pozisyon ayarları da yapılıyor.
  • Arkadaşlar aleti açtım taktım ama ilk aşamada çince menüden ingilizce ye geçemedim henüz daha. Acil yardım lütfen.

Ya da ben kasmadan direk update olayına gireyim ama sanırım yine çince belası çıkçak karşıma

Direk kürdanla dalıyoruz değil mi update için?

Açılışta Hollywood filmleri afişleri var bu arada bende.

edit: İlk mesaja tekrar bir dönüp baktım da şimdi. Bende açılışta Dil seçeneği sunmadı. Direkt ana ekrana girdi. Benim asıl kutu da jelatinli eğildi bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 17 Kasım 2014; 19:40:35 >
  • İlk şoku atlattıktan sonra İngilizce yerini buldum menüden. Hızlı bir ayar ve hemen ağ ayarlarına baktım. Ağdaki paylaşımdaki klasörümdeki 1080p videoları sorunsuz hızlı bir şekilde çalıştırdı.

Bu arada görüntü eski Sigma8642 çipli mediaplayer ıma göre oldukça değişik geldi. Daha güzel bir görüntü olduğunu düşünüyorum ama birazdan aynı filmi yanyana oynatıp bir bakıcam meraktan.

Dili değiştirdik ama şu Çince muhabbetini aletten söküp atmak lazım. O yukarıdaki Çince afişler, kaldıramadığımız Çin applikasyonlar falan görüntü bozucu. Şu Avrupa versiyonu yüklemeyi bir de ben deneyeyim birazdan.
  • Boşuna deneme, yüklenmiyor. Son yazılımın sürümü 1.0.6 olacak. İndirmesi dert yalnız... Ağ üzerinden 1080p videoları sorunsuz oynatıyor. 1 GBit ağdan 4K'yı bile oynatacaktır. Çin yazılımları kaldırılamıyor, kaldırılması için sanırım cihazı root etmek lazım ama o da zor bir iş. Kendi forumunda biraz okudum ama Çinli kullanıcılar bile nası olacağını anlamamışlar, Google tercümesi ile biz hiç anlamayız. Yine de boş bir zamanda uğraşmayı düşünüyorum.

Ana ekrandaki Çin filmleri aslında izlenebiliyor. Ben bir tanesini takılmadan yarım saat falan izlemiştim. Bazılarında İngilizce altyazı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 18 Kasım 2014; 8:54:27 >
  • Evet yüklenmedi İng. yazılım. Çin versiyon 1.0.6 dan devam ediyoruz. Gaps dosyasını ve Googleplay i sorunsuz kurdum. Şu haliyle oldukça güzel aslında ama o Çin işiliği muhakkak ne yapıp edip sökmek istiyorum. O gereksiz ikonlar falan olmamalı açılış ekranında.

Dün Digiturk Dilediğin Yerde yi falan kurdum. Çok güzel çalıştı. Artık mobil lig tv üyeliğim de olduğu için Mediaplayer ı gittiğim yere taşıyıp internet olan yerde Lig TV de maç falan izleyebilirim. Bu çok işime yarayacak.

Hicontrol u telefona yükledim, henüz onu çalıştıramadım dün. Belki İng. versiyon yükledim diye olmamıştır. Ama bu çok gerekli birşey bence. Direkt telefondan klavye mouse herşeyi kontrol edebilicez. Ve oyunlar için de controller vazifesi görebilecek telefon. Olmazsa olmaz birşey.

Eski mediaplayerımla Himedia yı uzun uzun görüntü olarak karşılaştırdım. Himedia da renkler kesinlikle daha canlı. Hatta bir kaç yerde fazla mı canlı oluyor dedim. Keskinlik olarak ta bir tık daha net gibi geldi.

• Sanırım en mantıklısı buradan almak, acaba dHL ile alsam sorun çıkartır mı gümrükte.

http://www.aliexpress.com/item/Himedia-Q5-Quad-Core-Android-4-4-XBMC-TV-Box-Media-Player-Google-Smart-Set-Top/32231661405.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Sanırım en mantıklısı buradan almak, acaba dHL ile alsam sorun çıkartır mı gümrükte.

http://www.aliexpress.com/item/Himedia-Q5-Quad-Core-Android-4-4-XBMC-TV-Box-Media-Player-Google-Smart-Set-Top/32231661405.html

en mantıklısı derken iyi araştırma yaptınızmı ?

http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q5-quad-core-android-tv-box-2gb-4k-video-8gb-emmc-android-4-4.html

bende araştırmadım gerçi de yukarıdaki link daha uygun fiyat olarak

detaylı araştırmanızı tavsiye ederim. özellikle blackfriday & noel zamanları şu aralar daha uygun
    fiyatlara denk gelebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• rfve kullanıcısına yanıt
    Bu site air mail'e 25 $ alıyor, neredeyse aynı fiyata denk geliyor.
  • Dün yine baya bir kurcaladım aleti. İzlenimlerimden bahsedeyim;

Hicontrol programını biraz uğraşmayla çalıştırdım. Çalıştırabilmek için telefonumun dilini English(U.K.) yapmam gerekti. Çok kullanışlı bir program. Tv ekranına gelen görüntüyü senkron şekilde telefona yansıtıyor. Media playera telefondan dokunmatik, mouse ve klavye olarak birebir müdahele edebiliyorsunuz. Hatta mediaplayer ın gösterdiği görüntü sesli şekilde telefona da geliyor. Sürekli kullanırım ben bunu valla.

Görüntü kalitesini oldukça iyi bulduğumu fakat biraz fazla renkli gibi olduğunu söylemiştim. Film oynatımı sırasında Picture Quality bölümünde ExpressX adındaki görüntü iyileştirme yazılımını OFF konuma getirdim. Ortaya çıkan görüntü daha güzel ve gerçekçi geldi bana. Bundan sonra bu şekilde kullanıcam. Mediaplayer gibi aletlerin görüntüye yazılımla müdahele etme olayına sıcak bakmıyorum. Kaynağı olabildiği en normal haliyle işleyip gönderse yeter. Zaten televizyonum en iyi gösterecek şekilde ayarlı.

Daha önce hiç XBMC kullanmamıştım. Denemek için önce bir Gotham versiyonunu kurdum. Film açabildim fakat afiş vs. işin içinden çıkamadım. Sonra bir de Frodo kurayım dedim. Burda bir şekilde ayarlayabilip Harici HDD m deki klasörleri gösterdim ve afişler,fanartlar vs. eksiksiz oturdu. Fakat afişleri kendi bulmadı aslında. Zaten tamamının içlerinde folder.jpg olarak vardı. Bunları poster olarak göstermeye başladı. Filme tıklayınca film bilgileri, Cast ve Trailer gibi seçenekleri çalıştırabiliyorum. Acaba kendisine başka afiş buldurtmak için ne yapmak lazım?

Fakat film oynatımı XBMC üzerinden çok takılarak çalıştı. Belki yöntemini bulup XBMC ye harici bir oynatıcı tanıtıp üzerinden gidebiliriz. Bu mümkün diye biliyorum. Yöntemi için yardımcı olabilen olursa sevinirim valla.

• HiControl'u hiç denemedim çünkü Anroid telefonunum yok. Telefonun ekranına dokunarak oyun oynanabiliyor mu ?

Görüntü konusunda da film izlerken TV'yi sinema moduna geçiriyorum, o zaman bana göre renkler daha doğal oluyor. Film izlemediğim zamanlarda sinema modundan çıkıyorum.

XBMC bana göre bu cihazda tam arıza bir program. Aslında genel olarak arıza bir program. Her versiyon geçişinde yeni chipsetleri ile uyumlu hale getirilmesi gerekirken bunu cihaz üreticilerine bırakıyorlar, hiçbir üretici de oturup ciddi ciddi uğraşmıyor. Bana göre bir yazılım kurulduğu zaman adam gibi çalışmalı, uyum problemleri olmamalı. Bizim cihazda zaten takılarak oynattığı için kullanılacak durumda değil. Kendi medya oynatıcısını harici oynatıcı olarak tanıtabilirsen çok iyi olacaktır ama yine de zaman zaman çökmeler olacaktır. Ben XBMC ile uğraşmaktan vazgeçtim.
  • Bir tek oyun denemedim ama %100 oynanır dokunmatik ona eminim.

Benim Tv de Sinema sırasında THX Cinema modunda. Ama dediğim ayarla Himedia da görüntüye yazılımla iyileştirme uyguluyor. Bence kapatmayı bir dene hocam. Sinema izlerken doğal renklerden hoşlanıyorsanız daha başarılı gelecektir görüntü.

XBMC ile çok uğraşmazdım ama mediaplayer da afiş görüntü olma olayına takığım. Eski mediaplayarım öyle filme ilgili xbmc gibi ekstra şeyler göstermiyordu fakat afişleri çok güzel gösteriyordu. Gördüğüm kadarı ile Himedia kendisi sadece liste olarak gösteriyor filmleri. Bir afiş gösterme olayı falan yok. En kötü XBMC den filmimi seçerim, sonra kapatıp Himedia nın kendisinden çalıştırırım. Neyse ben kurcalarım daha bunu. Güzel bir yerlere varırsam yazarım buraya.
  • Himedia Q5 Quad - Son Güncel ingilizce yazılım :

https://cloud.mail.ru/public/7a792072a054/HMD-1.0.6%202014-11-12.133150.zip

HiShare ve HiControl u sorunsuz kullanmanız için hem himedia'nın hem de kullandığınız tablet veya telefonun menü dili ingilizce (uk) olmalı.

Son olarak Himedia Q3 Quad (4K+H265) modeli ürünlerin yaklaşık 3-4 hafta sonra stoklara girmesi beklenmektedir.
    Himedia Q3 Quad ların stoklara gireceği tarih biraz daha belli olduktan sonra , ön siparişli kampanyalı bir satış düşünüyoruz. ( Belli Adet İçin )

• Bu yazılım bizim Çinli cihazlara olmuyor malesef. Bir ara cihaz ilk çıktığında bir donanım güncellemesi geleceği söylentisi vardı ya, işte o muhtemelen İngilizce versiyonun çıkması oldu. Neden böyle bir yola girdiler anlamadım ? Sanırım Avrupa'da satılan ürünlerin pahalı olmasından dolayı millet Çin'den getirtmesin diye yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 19 Kasım 2014; 15:27:08 >
  • Sancak Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Cihaz hakkında nette çok fazla bilgi yok.

1 GB rame sahip olduğu yazıyor.

Cihaz ve fiyat hakkında biraz detay verme şansınız var mı? Eğer gerçekten 3 haftada stoklara girecekse, Çin'den gelecek diye 3 hafta bekleyeceğimize sizden sipariş verelim. Hem siz kazanın hem de biz.

Ama cihazın özellikleri ve fiyat durumu hakkında bilgi bekliyoruz.
  • Kargo dahil 149 $'a İngilizce firmwareli cihaz buldum. Satıcıyla konuştum faturayı 50$ yazarım problem değil diyor.

Ne diyorsunuz sizce alayım mı? DHL almayacağım çünkü 50$ istiyor DHL için. Artık karar verdim gitti, dönmek istemiyorum. Singapur Post'la gönderiyor bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.