Şimdi Ara

HIMEDIA HD900A Ve HD900B İncelemesi (3D Bluray ISO Player) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.293
Cevap
17
Favori
79.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmrkartal

450tl gercekten pahalı bence..

neye göre ?
  • şoyle dıyeyım..3D tv sahıbıyım ve televızyonum bugune kadar acamadıgı format yok..Ama DTS codec lısans yuzunden olmadıgı ıcın yınede medıaplayer alma ıhtıyacı var..almıskende 3D ISO DVD ISO BLURAYISO oynatsın dıyorum..
    kafamda bellı markalar var elbette urunlerın ıncelemelerını okuyorum ...
    Hımedıa urunlerıne ılgım yok degıl ama markayı ılk defa duymam ve bır medıa ppalyer'a[adı sanı duyulmamış bır fırmaya aıt] 450 tl benım acımdan oldukca dusunulmesı gereken bır konu;kımbılır belkıde hımedıa alırım bellı olmaz ...
    donanım olarak gercekten ıyı hakkını vermek lazım ama urunun [atıyorum]1 yıl sonra fw destegı ne olacak...

450 tl az bır rakam degıl..en azından benım ıcın...dusunmek ıyıdır
  • Merhaba,

-3D Bluray.iso nun yanında external .srt altyazıyı herhangi bir işlemden geçirmeden (yani 3dsubtitler vb programlar ile 3D ye uygun hale getirmek gibi) sorunsuz oynattığını @.ZeuS. yazmış sağolsun. Benim merakım şu; aynı durum 3D Half SBS yada -varsa-3D Full SBS mkv lerde de geçerli mi?

-Belki komik bir soru olacak ama sormadan edemedim. Bilgisayardan FTP vb. programlarla cihaza usb den bağlı HDD ye dosya gönderebiliyor muyuz?

Selamlar
  • quote:

şoyle dıyeyım..3D tv sahıbıyım ve televızyonum bugune kadar acamadıgı format yok..Ama DTS codec lısans yuzunden olmadıgı ıcın yınede medıaplayer alma ıhtıyacı var..almıskende 3D ISO DVD ISO BLURAYISO oynatsın dıyorum..
    Hımedıa urunlerıne ılgım yok degıl ama markayı ılk defa duymam ve bır medıa ppalyer'a[adı sanı duyulmamış bır fırmaya aıt] 450 tl benım acımdan oldukca dusunulmesı gereken bır konu;kımbılır belkıde hımedıa alırım bellı olmaz ...
    donanım olarak gercekten ıyı hakkını vermek lazım ama urunun [atıyorum]1 yıl sonra fw destegı ne olacak...

Açık söyliyeyim , dünyanın en büyük firmaları bile size 1 yıl sonra firmware garantisi vermez.
    Bu cihazlarda öyle bir garanti verilmesi söz konusu değildir.
    Ama Himedia hergeçen gün daha da ismini duyuran bir üretici ve biz kendilerine güveniyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 4 Ocak 2012; 23:34:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Merhaba,

-3D Bluray.iso nun yanında external .srt altyazıyı herhangi bir işlemden geçirmeden (yani 3dsubtitler vb programlar ile 3D ye uygun hale getirmek gibi) sorunsuz oynattığını @.ZeuS. yazmış sağolsun. Benim merakım şu; aynı durum 3D Half SBS yada -varsa-3D Full SBS mkv lerde de geçerli mi?

-Belki komik bir soru olacak ama sormadan edemedim. Bilgisayardan FTP vb. programlarla cihaza usb den bağlı HDD ye dosya gönderebiliyor muyuz?

Selamlar

SBS'lerde yan yana iki görüntü oluyor ve TV bu iki görüntünün soldakini sağa doğru esneterek, sağdakini de sola doğru esneterek üst üste bindiriyor. Yani görüntüde tuhaf bir esneme söz konusu oluyor. Altyazılar da bu esnemeden nasibini alacaklarından, SBS filmlerde normal altyazı kullanmak mümkün olmuyor.

• quote:

şoyle dıyeyım..3D tv sahıbıyım ve televızyonum bugune kadar acamadıgı format yok..Ama DTS codec lısans yuzunden olmadıgı ıcın yınede medıaplayer alma ıhtıyacı var..almıskende 3D ISO DVD ISO BLURAYISO oynatsın dıyorum..

Fiyat konusunda haklı olabilirsiniz ama piyasada en azından şu an için 3D ISO çalıştıran fazla alternatif yok. Himedia pek bilindik bir marka değil tabi ki ama en azından işini iyi yapıyor ve 1-2 sene sonra da yazılım desteği sunmamaları için bir sebepleri yok. Çoğu markadan önce 3D ISO çalıştıran bir cihaz piyasaya sürdüler ve bence yarışa erken başladıklarından dolayı, erken kalkan yol alır misali, önümüzdeki sene de yerlerini sağlamlaştıracaklar. Tabi bu sadece tahmin. Bir Philips, Samsung veya Western Digital kadar güven vermese de, bence bugün alınan bir Himedia cihaz en kötü 2-3 sene problemsiz kullanılır. Daha sonrasında farklı teknolojiler çıkarsa zaten demode olmuş olur.

• Merhaba Arkadaslar Hd900b kullanicisiyim, dvd rip yada mkv filmlerde, filmlerin dosyalarina harici altyaZi atip actiktan sonra makinedeki altyazi dili turkce oldugu halde turkce karakterlerde cince harfler cikiyor yani karakterleri desteklemiyor bu neden kaynaklanabilir,bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayars

Merhaba Arkadaslar Hd900b kullanicisiyim, dvd rip yada mkv filmlerde, filmlerin dosyalarina harici altyaZi atip actiktan sonra makinedeki altyazi dili turkce oldugu halde turkce karakterlerde cince harfler cikiyor yani karakterleri desteklemiyor bu neden kaynaklanabilir,bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...

Altyazının dil kodunu Türkçe yapmak gerekiyor. Bazen altyazı menüsünden OK tuşu ile çıkıldığında ayar Çince kodlamaya geri dönebiliyor. Back tuşu ile çıkıldığında olması gerektiği gibi çalışıyor. Yazılımla alakalı bir sorun sanırım, nadiren ortaya çıkıyor. Sadece film esnasında dili değiştirerek çözülebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Orijinalden alıntı: sayars

Merhaba Arkadaslar Hd900b kullanicisiyim, dvd rip yada mkv filmlerde, filmlerin dosyalarina harici altyaZi atip actiktan sonra makinedeki altyazi dili turkce oldugu halde turkce karakterlerde cince harfler cikiyor yani karakterleri desteklemiyor bu neden kaynaklanabilir,bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...

Altyazının dil kodunu Türkçe yapmak gerekiyor. Bazen altyazı menüsünden OK tuşu ile çıkıldığında ayar Çince kodlamaya geri dönebiliyor. Back tuşu ile çıkıldığında olması gerektiği gibi çalışıyor. Yazılımla alakalı bir sorun sanırım, nadiren ortaya çıkıyor. Sadece film esnasında dili değiştirerek çözülebiliyor.

Tesekkur ederim...

• Arkadaşlar merhaba,
    Dark mini mania'dan pes edip HiMeida HD900A aldım. Dark'ta özellikle altyazıdan şikayetçiydim. Boyut ve renk ne seçersem seçeyim okunmada zorluk yaşıyordum. Resmen gözlerim şaşı oluyordu altyazı takip ederken. Ama malesef aynı sorun HiMeida HD900'de de var ve sanırım bu olay media playerlar'da firmware ile düzelecek birşey değil. Birtürlü kalın ve süt beyazı rengini veremiyorlar altyazıya. Hep ince ve soluk bir beyaz oluyor ve özellikle açık sahnelerde ekranda kayboluyor. 2. hayal kırıklığım ise full sbs denememde oldu. IMAX.Under.The.Sea.3D.2009.1080p.BluRay.Full-SBS.DUAL.x264-TruHD.(OpeD) 3840x1072 çözünürlüğündeki filmi dark minimania açmıyordu. Ve malesef sırf hdmi 1.4 ve full sbs desteği var diye tercih ettiğim bu alette açmadı. Açabilen de varsa lütfen bana yolunu göstersin. Full sbs bluray iso indireceğim. Bakalım bu aletin full sbs mkv ile mi bir sorunu var yoksa full 3d olayı tamamen yalandan mı ibaret? şu ana kadarki tek olumlu yanı dark'a göre daha stabil ve daha hızlı çalışması. Ayrıca android olayını daha denemdim. Ama ne olursa olsun bu da bir artıdır diye düşünüyorum. Sorunlara çözümü olan var mı?

• İyide full sbs bluray iso diye birsey yok, 3d bluray iso lari oynatiyor merak etme, ama full sbs oynatmamis olabilir 3d bluray leri oynattigi icin ben hic full sbs lere bakmadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

İyide full sbs bluray iso diye birsey yok, 3d bluray iso lari oynatiyor merak etme, ama full sbs oynatmamis olabilir 3d bluray leri oynattigi icin ben hic full sbs lere bakmadim.

full sbs olursa istediğimiz altyazıyı ve sesi kolayca ekleyip çıkartabiliyoruz , 3d filmleri altyazılı seyretmek işkenceden başka birşey değil bence..
    birisi şu bluraylere ses ekleme olayını çözse de rahatlasak..
  • Himedia 900 Serisi için bir yazılım daha.

Version : 1.0.3.2

http://www.mediafire.com/?8j9uloebyzuf6ut
  • quote:

İyide full sbs bluray iso diye birsey yok, 3d bluray iso lari oynatiyor merak etme, ama full sbs oynatmamis olabilir 3d bluray leri oynattigi icin ben hic full sbs lere bakmadim.

şimdi bu alet 3d iso ları oynatabilecek güçteyse neden onların ripi olan full sbs mkv'leri oynatamıyor onu anlamış değilim. Buna bence bir çözüm bulunmalı, çünkü nasıl bluray yerine 720p veya 1080p mkv izleniyorsa aynı şekilde 3d bluray iso yerine boyutu çok daha küçük olan full sbs mkv izlenebilmeli. Yoksa bluray iso'ya kimse harddisk yetiştiremez:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: santhora

quote:

şimdi bu alet 3d iso ları oynatabilecek güçteyse neden onların ripi olan full sbs mkv'leri oynatamıyor onu anlamış değilim. Buna bence bir çözüm bulunmalı, çünkü nasıl bluray yerine 720p veya 1080p mkv izleniyorsa aynı şekilde 3d bluray iso yerine boyutu çok daha küçük olan full sbs mkv izlenebilmeli. Yoksa bluray iso'ya kimse harddisk yetiştiremez:(

Muhakkak Full SBS leri de oynatacak güçtedir.
    Büyük olasılıkla elinizdeki dosyanın profil yapısı şuan için cihazla uyumsuzdur.
    Her hafta yazılım çıkıyor , onu da düzeltirler diye düşünüyorum.

• Bu SBS olayıyla 3D BluRay ISO'ları yine birbirine katmışsınız. SBS'lerin full olanı da half olanı da aynı mantıkla çalışırlar. Aletin birini çalıştırıp, diğerini çalıştırmaması gibi bir durum olamaz. Ayrıca "Half SBS'de altyazılar bozuk, Full SBS'de düzgün oluyor" diye bir şey de söz konusu değil.

Half SBS, tek göze 960x1080 çözünürlükte görüntü yollar. Ekran ortadan ikiye bölündüğü için, 1920'nin yarısıdır yatay çözünürlük. Full SBS'de ise her göze 1920x1080 çözünürlüğünde görüntü gelir. Tabi bunu sağlamak için, ekran ortadan ikiye bölündüğü için, videonun gerçek çözünürlüğünün 3840x1080 olması gerekir. Ama Half da olsa Full de olsa, ekran ortadan ikiye bölünmüştür. Bu durumda, geleneksel altyazıları bu video dosyalarıyla kullanamazsınız. Çünkü 3D TV'ler bu görüntülerde soldaki görüntüyü sağa doğru esnetir, sağdakini de sola doğru esnetir. Altyazı da görüntülerle birlikte esnediğinden, birbirine girmiş harfler görürsünüz.

BluRay ISO'larda böyle bir esneme söz konusu olmadığından, altyazılarda da sorun olmaz. Harici srt dosyaları rahatlıkla kullanılabilir.

Rica ediyorum artık şunları birbirinden ayırın

• Yeni yazılımda neler geldi acaba?
  • quote:

Bu SBS olayıyla 3D BluRay ISO'ları yine birbirine katmışsınız. SBS'lerin full olanı da half olanı da aynı mantıkla çalışırlar. Aletin birini çalıştırıp, diğerini çalıştırmaması gibi bir durum olamaz. Ayrıca "Half SBS'de altyazılar bozuk, Full SBS'de düzgün oluyor" diye bir şey de söz konusu değil.

Half SBS, tek göze 960x1080 çözünürlükte görüntü yollar. Ekran ortadan ikiye bölündüğü için, 1920'nin yarısıdır yatay çözünürlük. Full SBS'de ise her göze 1920x1080 çözünürlüğünde görüntü gelir. Tabi bunu sağlamak için, ekran ortadan ikiye bölündüğü için, videonun gerçek çözünürlüğünün 3840x1080 olması gerekir. Ama Half da olsa Full de olsa, ekran ortadan ikiye bölünmüştür. Bu durumda, geleneksel altyazıları bu video dosyalarıyla kullanamazsınız. Çünkü 3D TV'ler bu görüntülerde soldaki görüntüyü sağa doğru esnetir, sağdakini de sola doğru esnetir. Altyazı da görüntülerle birlikte esnediğinden, birbirine girmiş harfler görürsünüz.

BluRay ISO'larda böyle bir esneme söz konusu olmadığından, altyazılarda da sorun olmaz. Harici srt dosyaları rahatlıkla kullanılabilir.

Half SBS ile Full SBS arasında fark yoksa neden oynatmıyor oynatıcılar? Üstelik tek bir videoda değil elimde full sbs 3 adet mkv var farklı yerlerden bulduğum. Hiçbirini oynatmıyor. Bu videoların tek ortak yanları gerçek çözünürlüğünün 3840x1080 olması. Madem sorun oynatıcılarda değil çözümü nedir? Yada bana 3840x1080 gerçek çözünürlükte full sbs olan ve bu oynatıcının oynattığı bir video söyleyebilir misin test için. Birde bilgine dayanarak şu beyaz altyazıların pc'deki gom veya bs player gibi kaliteli olmasının bir yolu yok mudur acaba?

• quote:

quote:

Bu SBS olayıyla 3D BluRay ISO'ları yine birbirine katmışsınız. SBS'lerin full olanı da half olanı da aynı mantıkla çalışırlar. Aletin birini çalıştırıp, diğerini çalıştırmaması gibi bir durum olamaz. Ayrıca "Half SBS'de altyazılar bozuk, Full SBS'de düzgün oluyor" diye bir şey de söz konusu değil.

Half SBS ile Full SBS arasında fark yoksa neden oynatmıyor oynatıcılar? Üstelik tek bir videoda değil elimde full sbs 3 adet mkv var farklı yerlerden bulduğum. Hiçbirini oynatmıyor. Bu videoların tek ortak yanları gerçek çözünürlüğünün 3840x1080 olması. Madem sorun oynatıcılarda değil çözümü nedir? Yada bana 3840x1080 gerçek çözünürlükte full sbs olan ve bu oynatıcının oynattığı bir video söyleyebilir misin test için. Birde bilgine dayanarak şu beyaz altyazıların pc'deki gom veya bs player gibi kaliteli olmasının bir yolu yok mudur acaba?

Bitrate veya çözünürlük farkından olabilir diyeceğim ama aletin sistem özellikleri bu iş için fazlasıyla yeterli. Şu an için deneme şansım yok ama deneyen birileri mutlaka buraya sonucu yazacaktır.

Altyazı konusunda yapacak birşey yok maalesef. Realtek işlemcili cihazların altyazıları dediğin gibi, kötü görünüyor. Sigma işlemcili olanlar, GOM Player gibi daha net ve daha beyaz altyazılar sağlıyorlar. Dune incelememin ekran görüntülerinden görüldüğü üzere, onda da altyazılar süperdi. Modlu yazılımlarla falan çözülebilir belki.

• quote:

quote:

quote:

Bitrate veya çözünürlük farkından olabilir diyeceğim ama aletin sistem özellikleri bu iş için fazlasıyla yeterli. Şu an için deneme şansım yok ama deneyen birileri mutlaka buraya sonucu yazacaktır.

Altyazı konusunda yapacak birşey yok maalesef. Realtek işlemcili cihazların altyazıları dediğin gibi, kötü görünüyor. Sigma işlemcili olanlar, GOM Player gibi daha net ve daha beyaz altyazılar sağlıyorlar. Dune incelememin ekran görüntülerinden görüldüğü üzere, onda da altyazılar süperdi. Modlu yazılımlarla falan çözülebilir belki.

Şu altyazı sorununu o kadar çok yere yazdımki... Sigma işlemci olayını bana daha önceden biri deseydi hiç almazdım bu aleti:( Yinede sağol, bişey daha öğrenmiş oldum. Ayrıca sen söyleyince Dune HD TV-101 modeline baktım onda audio senkron olayıda var. Bu özellik HiMedia'da yok mu ben mi göremiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santhora -- 5 Ocak 2012; 20:49:43 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.