R

Teğmen
28 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 83 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar selam herkese ,
superonline fiber 25mbit akksız kullanıcılardanım , geçenlerde modemimi değiştirdiler , evdeki ne kadar apple ile ilgili alet varsa internete giremiyor , iphone , ipad , apple tv , çok ilginç. wirelessa bağlanıyor hepsi , ip numarası falan alıyor ama internete girmiyor. diğer aletlerde sorun yok bunun yanında. bilgisayarmış android telefonmuş hepsi de giriyor. bir önerisi olan var mı acaba? (bunu yazmadan önce hem forumda hem de internette bayağı bir araştırma yaptım bu arada)
superonline arayıp teklifte bulundu , halihazırda 50 mbit 100gb taahhütlü aboneyim ve gece kuşum var , gece kuşunu iptal edelim akk yı 150gb yapalım , hız ve fiyat aynı kalsın yanında da asus bilmemne tablet hediye edelim dediler.. hayırdır inşallah..
selam arkadaşlar..
yardımcı olması açısından sizlere başlıktaki gibi himedia 900 media oynatıcılar ile nasıl türkçe 3d blu-ray filmler izlenebileneceğini anlatmaya çalışacağım..
filmler orjinal 3d blu-ray olup yapacağamız işlem önce mkv ye çevirmek ardından da türkçe ses eklemek.. yanlız karıştırmayınız sonuçta oluşturacağımız filmler
herhangi bir encode işleminden geçmemiş gerçek 3d blu-ray filmler olacak , half sbs , full sbs ya da top-bottom tarzı filmler değil.. kalitesiyle oynanmaış full 3d blu-ray..
bendeki ekipmanı hemen yazayım , himedia 900 media oynatıcı , philips 7606h serisi 55" 3d pasif polarizasyonlu tv..
kullanacağımız programlar makemkv , eac3to ve mkvtoolnix o kadar.. hepside freeware beleş programlar.. başka bir programla da yapılabilir muhtemelen , benden daha konuya hakim arkadaşlar eminim daha kolay bir yolunu bulacaklardır..

ilk önce makemkv programı ile 3d blu-ray iso dosyamızı açıyoruz.. genelde ortalama 40gb gibi boyutları oluyor..
makemkv ile açıp title lar arasından en yüksek boyutlusunu açıp mpeg4-mvc-3d yazan videoyu ve diğer herhangi bir sesi seçiyoruz.. programın çalışıp 3d mkv oluşturması yaklaşık 20 dakika falan sürüyor.. sonuçta bir adet mkv dosyası (yaklaşık 35gb falan gibi tutuyor) oluşuyor.. daha sonra eac3to kullanarak bunu demux edip biri görüntü biri de ses olamak üzere 2 adet dosya elde ediyoruz.. daha sonra ise mkvtoolnix kullanarak görüntü dosyası ile kendi türkçe ses dosyamızı kullanıp yeniden mkv oluşturuyoruz.. hepsi bu kadar.. toplamda 1 saat falan sürüyor..

daha sonra himedia dan mkv yi açıyoruz , menülerden 3d simulation seçiyoruz ve televizyonumuzu 3d ye getiriyoruz.. ve muhteşem sonuç..
ellenmemiş , encode edilmemiş 3d görüntü ile kendi eklediğimiz bire bir uyumlu türkçe ses dosyamız..

bende sadece himedia olduğundan diğer 3d blu-ray iso oynatabilen media playerlar ile denemesi size kalmış..

şimdiye kadar 4 film üzerinde denedim , sonuçlar mükemmeldi.. bir tanesi de tabiki avatardı :) en sonunda türkçe 5.1 sesli avatar seyredebildim :)

sorusu olanlara biraz geç dönebilirim arkadaşlar , her zaman forumlara giremeyebiliyorum..

umarım faydalı olmuşumdur..

herkese iyi forumlar..

edit : herhangi bir kalite kaybı olmaksızın blu-ray iso dosyalarına nasıl türkçe dublaj ekleneceği aşağılarda verilmiştir..
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 2 hafta önce harman kardon hkts60 aldım doğubanktan , receiver olarak marantz sr5005 kullanıyorum. Merkez hoparlörümden olmaması gereken sesler gelmeye başladı , daha doğrusu sanki seslerde cızırdama varmış gibi gelmeye başladı , önerisi olan var mı ? Kablolarda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü merkez ile diğerlerinden birini yer değiştirdiğimde merkez hoparlördeki cızırdama devam ediyor , acaba diyorum bu hoparlörlerin hani bilmem ne kadar kullanılması lazım ondan sonra kendilerine geliyorlarya , bu , öyle birşey midir sizce yoksa harman kardon gibi kaliteli bir markada bile şanssızlık mı yaşadım ? 2 haftadır sorun yoktu acaba ne olabilir ki? Bu arada paketlemesinden tutun , görünüşüne ve seslerdeki detaylara kadar çok kaliteli bir takım , kesinlikle tavsiye ederim..
arkadaşlar aynı sorunla karşılaşan var mı ? samsung plazmam var (hd ready) goldmaster marka hd-smart hdmi kablo ile bağlı , arada sırada görüntü gidiyor , bazen hemen geliyor , bazende gelmiyor , kumandadan hd-smartı kapatıp açmak zorunda kalıyorum.. biraz sinir bozucu bir durum , geçen gün tam adamlar gole gidiyor pat sinyal gitti :)
var mı yardımcı olabilecek ya da yorum yapabilecek , 2 farklı hdmi kablo ile denedim aynı..
selam arkadaşlar , işin ustalarına bir sorum olacak , bluray playerlarda (mesela samsung bdp 2500 h264 desteklediğini söylüyor) mp4 uzantılı dd veya dts sesli h264 dosyalarını oynatabilir miyiz? bu dosyalar dvd lerde olacak tabi..
bu konuda tecrübesi olan bizimle paylaşırsa çok sevinirim.. teşekkürler..
selam arkadaşlar , internette yaptığım araştırmalar sonucunda bir yere varamadım , inşallah aranızdan yardım edebilecek birileri çıkar.. yapmak istediğim şu : bir kumandadaki sinyali alıp başka bir kumandanın sinyaline dönüştürüp verebilecek elektronik devre.. amaç birçok elektronik aletin kumandasındaki kullandığımız çok az düğmeyi basit bir kumandada birleştirmek.. örneğin dvd playerımız , televizyonumuz , receiverımız (ses için) ve uydu alıcımız var..
ben sadece üzerinde 3-5 düğme bulunan basit bir kumanda kullanmak istiyorum (apple ın kumandası mesela , üzerinde sadece yön tuşları ve menü butonu var).
mesela dvd player açıkken kumandanın yön tuşları dvd playerdaki yön tuşlarını kumanda etsin , uydu alıcısı açıkken program ileri geri yapsın , ses düğmeleri sadece receiverdaki sesi kıssın yükseltsin.. yani yapacağımız elektronik devre apple kumandasından gelen sinyali alıp receiverın ya da uydu alıcının anlayacağı dile dönüştürüp başka bir sinyal üretip göndersin..
böyle birşeyin altından kalkabilir miyiz acaba? yoksa çok mu üst düzey elektronik bilgisi gerekir? sagılar..
Hakkında
Forum İmzası:
marantz sr5005
harman kardon hkts60 5.1
epson tw3200
sony mdr-hw700ds
pioneer lx58
Hakkımda:
marantz sr5005
harman kardon hkts60 5.1
epson tw3200
mac mini
sony mdr-hw700ds
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 207
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 3.943 (Bu ay: 167)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 20 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.