Şimdi Ara

highpower psu neden ucuz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40 yıl geçse de, kafalar büyük ölçüde aynı kalmaya devam edecek ama ben de en az 40 kez yazdığım lafı yine yazacağım:

Hemen her markada çeşitli kalitede PSU'lar vardır. PSU seçerken markaya değil modele odaklanmak gerekir.

Kalite beklentinize ve bütçenize göre bir model seçiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Sen neyin kafasını yaşıyorsun belli değil!

High Power'ı 15 sene kullandım, bir gün teklemedi, hala daha da sorunsuz çalışıyor.

Yok 3. dünya ülkeleri için üretmiş de yok bilmem ne! High Power'ı ABD'de de bulursun Kanada'da bulursun rahatlıkla dünyadan bir haber vatandaşım benim. Los Angeles'ta ofisleri bulunuyor adamların.

high power vasat bir psu üreticisidir mümkün mertebe uzak durulmalı.

highpower psu neden ucuz
  • Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Biz birilerinin yazdığı ile değil kendi deneyimlerimiz ile hareket ediyoruz. Eğer kendi deneyiminiz mevcut değilse, lütfen herhangi bir firmayı karalama gafletine düşmeyin.

Eğer derdin vaat ettiği watt'ı tamı tamına almak ise Gold ya da Platinium alacaksın. Yoksa ben fiyat/performans isterim diyorsan ihtiyacının bir tık üzerinde watt'a sahip Bronze modelinden alırsın, zamanla oluşacak olan bir miktar watt azalmasından etkilenmezsin.

Misal benim ihtiyacım 750W idi, ama ben fiyat/performans ürünü almak istediğim için 850W Bronze modelinden aldım. Eğer 5080/5090 gibi bir canavar bağlamak istese idim daha üst segment bir PSU tercih ederdim, ama fiyatı da o oranda tuzlu olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 29 Ağustos 2025; 6:53:34 >

Vaad edilen watt değerine, en verimli biçimde ulaşmak içinde sistemin ihtiyacı olan watt değerinin iki katı büyüklüğünde güç kaynağı almak gerekiyor. Güç kaynaklarında genelde verimliliğin en yüksek olduğu nokta %50'dir.

Ayrıca 1. 750W Gold PSU (~89% verim %66 yükte)

Sistem DC güç: 500W

AC güç çekimi: 500 ÷ 0.89 ≈ 562W

2. 850W Bronze PSU (~83% verim %59 yükte)

Sistem DC güç: 500W

AC güç çekimi: 500 ÷ 0.83 ≈ 602W

Prize çekilen güç farkı: 602 – 562 ≈ 40W

Vergiler dahil kWh 3.11tl desek; günlük 2 saat kullanımda yıllık fark 92tl, günlük 10 saat kullanımda yıllık fark 454tl.

Arkadaşım PSU'nun vaat ettiği watt değerini verebilmesi için önce o watt değerini sistemin talep etmesi gerekir. Sistem talep etmiyorsa elbette ki vermeyecektir.

İkinci olarak her PSU talep edilen watt değerini verir. Asıl fark bunu yaptığında komponentlerin buna dayanma gücüdür.

Bir PC çok istisna durumlar dışında misal 850W talep etmez. Bizlerin yüksek watt değerine sahip PSU almamızın nedeni her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olmak istememizdir.

750W Gold: Daha yüksek verimlilik (daha az elektrik israfı, daha az ısı, daha sessiz fan çalışması), genelde daha kaliteli komponentler, daha uzun ömür.

850W Bronze: Fazladan 100W headroom var ama verimlilik düşük, daha çok ısınır, daha fazla elektrik tüketir. Üstelik çoğu bronze PSU, gold’a göre daha ucuz komponentle üretilir.

Yani kullanmayacak olduğun ilave 100w kapasite almışsın, atıl durumda.

Yine modele göre incelemek gerekir çünkü 80+ sertifikalar, güç verimliliğini gösterir. PSU'nun kalitesini değil.

E/B+ tier bir psu'ya vasat demek için kullanmak zorunda olduğumu düşünmüyorum.

Valla tier muhabbeti'de yeni çıktı ama high power yılların markası asus msi gibi fason mal ürettirmez kendi fabrikaları var. 2007 2008 yıllarından beri high power psu kullandım F/p açısından gtx 690 da kullandım rtx 1080 ti da kullandım rx 6900xt de hiç düşük watt gerektiren sistemlerde kullanmadım. Ortalama 15 yılda 2 tane high power marka ürün kullandım. Hiçte bir sorun yaşamadım watt yükseltmek için veya artık yeni nesil nvidia güç girişi muhabbeti için filan değiştirdim o kadar.

Yeni nesil güç girişi olmadan 2x/3x/4x PCIe kablosundan dönüştürücü ile bağlanabiliyor. Yani yine sorun yaşamadan kullanabilirdiniz.

Bende mesela yillarca 400-420w(?) psu'dan molex to pcie dönüştürücüyle kullandım, hala daha aynı ekran kartını kullanıyorum. Bios mod yaptım, fabrika çıkış limitinin üstüne modlu halde fazla fazla hız aşırtmalı olarak 7-8 sene kullandım.

İnsanlar sigorta/kaskoyu da poliçeyi kullanmak için yaptırmıyorlarhighpower psu neden ucuz 

Ben pek sağlıklı bulmuyorum çeviricileri, hemde watt yükselttim yeni atx3.0 standartı filan getirdiler güncel bir psu kullanmak istedim o yüzden dğeiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 30 Ağustos 2025; 16:42:35 >
  • Sadece 80+ yetmiyor malum artık cybenetics çıktı. Açıklamalar kısmında önemli bilgiler var. Üstünde x-y-z marka yazdı yanında Gold sertifikası varla bitmiyor. Ripple var, korumalar var, kapasitör var vs vs uzayıp gidiyor. Bahsi geçen tier list'te güzel ve net açıklamalar yapmış, değerlendirmesi iyi. Bu yüzden her yerde tier diye konuşuluyor.

Modern GPU’lar anlık olarak 2 katına kadar güç çekebiliyor. Ekran kartı fiyatları malum. Örnek olarak RTX 5090 anlık olarak 901w çekebildiği durum olunca güç kaynağının tier'i önemli oluyor. Diğer modellerde de bu ani yüklenme mevcut.

https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms

Çok daha iyi bilenler vardır. Basit olarak; ekran kartı pahalı, ekran kartı yanabiliyor => güç kaynağı çok daha önemli.

Tabii ki dönüştürücü olmadan güç kaynağının kendi kablosunu kullanmak önemli. Aynı şekilde güç kaynağının modeli de önemli. O örneği, bunu anlatmak için yazdım.

Düzenleme: Herkese erimeyen kablolar, yanmayan pinlerhighpower psu neden ucuz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 31 Ağustos 2025; 1:56:49 >

Düşünmediğin için böyle saçma sapan iddialarda bulunuyorsun zaten. Kafadan bu marka kötüdür deyip geçiyorsun, neden, öyle diyolaaaa!...

Eğer bir kart limitinin üzerinde güç çekmeye çalışırsa o kart arızalı bir karttır. Senin güç kaynağının ne kadar iyi olduğunun bir önemi kalmaz, çünkü o gücü karta taşıyan kablolar. Aşırı yüklenme kablolarda soruna yol açabilir her şeyden önce.

İkinci olarak, 5090 gibi araba fiyatına satılan bir kart almayı düşünen bir kişi gidip de güç kaynağından kısacak değildir diye düşünüyorum, ki 1200W'dan aşağı bir PSU da takılmaz 5090 gibi bir karta.

Arkadaşım, benim sistemim çok güç tüketen bir sistem değil, ne atıl 100W'ı? Benim işlemcim max 65-130W aralığında güç çekiyor, ekran kartım 185W çekiyor. Gerçekten inanılmazsınız. Ben zaten PSU'mun bana verebileeği güç limitlerinin çok çok altında güç tüketiyorum. Bir kişi neye ihtiyacı olduğunu bilmez ise gider ihtiyacı olmayan şeylere sırf başkalarından duydu diye büyük paralar öder.

Senin bahsettiğin atıl 100W, eğer ben 850W'lık PSU'mdan sürekli olarak en üst düzey Watt talep edersem yaşanabilecek istisnai bir durumdur. Çoğu sistem bırak 850W'ı, 500W güç tüketimine bile ulaşamıyor çoğu durumda.

Bu hayatında 150 km.'nin üstüne çıkmayacak bir kişinin, 300 km. yapan bir araç alacağım diye servet ödemesine benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 8 Eylül 2025; 16:24:21 >

Vasat psu'ların düşük güçlerde vaat edilen değerlerin çok altında bir verimlilikte çalıştığından bir habersin galiba.

Arkadaşım şu yazdığın cümleyi bir daha okumanı tavsiye ederim!

Evvela, High Power vasat bir PSU değil, ikinci olarak PSU'nun çektiği ve verdiği gücü her daim görebilirsin. Burada ezberden gazel okumanın bir manası bulunmuyor. Ama sen az güç tüketen sistemin için 50 bin liralık PSU al, seni ancak o paklar çünkü!

High Power'un da A tier'inde PSU'ları mevcut. Ama ihtiyacım olmadıktan sonra neden öyle pahalı PSU'ları tercih edeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 8 Eylül 2025; 16:55:0 >
  • "Eğer derdin vaat ettiği watt'ı tamı tamına almak ise Gold ya da Platinium alacaksın. Yoksa ben fiyat/performans isterim diyorsan ihtiyacının bir tık üzerinde watt'a sahip Bronze modelinden alırsın,..."

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162016231

kendi yazdığınla çelişiyorsun. @Finnbhennach'e garip garip cevap vermişsin.

Fazla güç tüketimiyorum diyip daha yüksek kapasiteli ama daha düşük kaliteli bileşen almışsın. Kapasite olmasına rağmen kullanılmayarak boşta duruyorsa ona atıl denir. Neyse seni engin, derya deniz bilgilerinle uğurluyorumhighpower psu neden ucuz 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.