Şimdi Ara

highpower psu neden ucuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    donanımhaber forum
    Msi 5090 vanguardin güc kablosu yandi | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/msi-5090-vanguardin-guc-kablosu-yandi--161842682

"These measurements also clarify the meaning of the ATX 3.1 standard, in particular the requirement for 200% power reserve at load peaks in the range of 1 millisecond. "

https://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-review-the-600-watt-powerhouse-in-gaming-and-lab-tests/14/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Pek saygıdeğer olmayan muhahaha!...

Ben ilerisini düşünerek aldım o PSU'yu. Hani insan yeri geliyor sistemini güncellemesi gerekiyor, daha fazla güç tüketen ürün takıyor, daha fazla RAM takıyor, daha fazla HDD, SSD vs. takıyor ya hani!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 10 Eylül 2025; 20:40:20 >

O cümlenin tamamı şu şekilde:

Alıntı

metni:
    These measurements are particularly relevant in the context of the ATX 3.1 standard, which requires power supply units to be able to compensate for short-term peaks of up to 200% of the nominal load for a duration of up to 1 millisecond. The high-resolution data clearly shows that such peaks in Furmark are not just theoretical considerations, but actually occur and can sometimes even come critically close to the limits of the power supply designs.

Diyor ki bu durumlar yaşanabiliyor. Ama bu durum normal demiyor. Bu demek oluyor ki tasarımsal sorunlar mevcut. Zaten sadece Furmark gibi GPU'nun dayanımını test eden ve GPU'ya aşırı yük bindiren durumlarda yaşanabiliyor bu durum, normal kullanım senaryolarında değil. Ki her regülasyon görevi gören komponent, 1 ms'lik dalgalanmaları kompanse edebilir zaten. Eğer edemiyorsa, zaten bir işe yaramayan bir ekipman demektir. Ekran kartlarının üzerindeki VRM'ler bu işe yararlar zaten, iş olsun diye konmamışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 10 Eylül 2025; 20:38:1 >

• spider-pro S kullanıcısına yanıt

850w yerine 1000w aldım deseydin daha üst bileşenlere güç sağlardı. 750-850w aralığı hemen hemen benzer bileşenler takılıyor. 750w üstüne hdd, ssd, 9x fan vs ekstraları çok olan birisi 850w tercih eder. Yani gold yerine bronze tercih etmek anlamını azaltmış.

Neyse tercih meselesi diyeyim. İyi kullanımlar.

Ben 1000W gerektirecek bir ekipman takmayacağım. Eğer ben ekran kartıma göre PSU alsa idim 750W değil 650W alırdım. Siz kendi sisteminizi düşünün ben de kendi sistemimi bir zahmet. Ben 25 senedir PC topluyorum, bırak da kendi hesabımı kendim yapayım. En son PSU'mu 15 sene kullandım, onunla birlikte 5 HDD, 1 DVD-ROM kullandım, hala da çalışıyor. Kısaca bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın bir zahmet. Siz parayı belki sokaktan topluyorsunuz, bilemem, ama ben ihtiyacım olmayan komponentlere boş yere para verecek kadar zengin değilim.

Hesap şöyle yapılır:

Alıntı

metni:

Ryzen 9 7900 CPU - 230W = En uç senaryoda harcanan CPU gücü, ki ben underwatt kullanıyorum, maksimum 150W civarına çıkıyor (ama performans neredeyse aynı, ince ayar meselesi).
    RTX 5070 GPU - 250W Max Güç, ki ben underwatt kullanıyorum, 185W, ama FPS aynı (ince ayar meselesi)
    25W x 2 = 50W HDD
    15W SSD
    230 + 250 + 50 = 530W + Fanlar, USB vs.
    850 * 0.8 = 680W (En kötü senaryo)

Bunlar en uç senaryo değerleri. Sisteme ileride 5080 taksam bile bu PSU onu kaldırır.

Ama onun yerine 20 bin TL verip PSU almam gerekiyordu, öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 11 Eylül 2025; 1:15:37 >

• spider-pro S kullanıcısına yanıt

3900'e sıfır enermax d.f. x 1350w gold güç kaynağı aldım. B tier. 5090, 6090, 7090 kaldırır herhalde. Zaten çift 12vhpwr çıkışı ile çift ekran kartı da takılabilir. Buna da gittim hd 7790'a taktım  

Ayrıca rtx 5090, r9 9950x3d, i9 14900ks gibi sistemlerde 10-20k para değil. Nzxt kraken elite 16k fiyatlı. ProArt ürün gamına, rog, suprim vs bakabilirsin. Buralarda pek fiyat konuşulmaz 

Bin yıldır yapmak doğru yapıldığı anlamına gelmez. Keyif - tercih ve bütçe dengesi önemli.

İyi forumlar. 

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Arkadaşım 3090'ın fiyatından (hele ki çıktığı zamanki fiyatından), 5090'ın fiyatından ve de güç tüketiminden haberin var mı senin? Ben bir ekran kartına o kadar para vermem. Almayacağım bir ürün için de gidip ihtiyacım olmayan ekipmanlara para vermem pek saygıdeğer olmayan Mr. Muhahaha (en sevmediğim şeydir lakayıtlık ve yılışıklık).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 11 Eylül 2025; 17:27:58 >

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162016231

highpower psu neden ucuz

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162103501

highpower psu neden ucuz

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162109538

3300'e aldığını kanıtlasanahighpower psu neden ucuz daha kendi yazdığını inkar eden birisinhighpower psu neden ucuz hepsinin ekran görüntüsünü ekledim, çok mesaj silen gördük. Bilginin bittiği yerde hakaret başlamış, senin kapasiten ancak buna yetti demek highpower psu neden ucuz 

Ben alalı 4 ay oldu, fi tarihi dediğin highpower psu neden ucuz hadi seninkini bekliyorumhighpower psu neden ucuz 

• Ekran görüntüleri ortada cahilcim. Bak bakalım orada ne yazıyor. Ekran görüntüsü almaya harcayacağın zamanı biraz da okumaya harcasaydın keşke, ama belli ki Türkçen kafi gelmiyor.

Su an fiyatı 3600 TL, 2 ay önce 7800 TL olduğunu falan mı zannediyorsun sen?

Sanırım şizofrenide geri dönülmez bir noktaya gelmişsin. Hala şebekçe sesler çıkarıyorsun üstelik. Demek ki şizofreninin bir yan etkisi bu da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 12 Eylül 2025; 2:1:26 >

"O söylediğin PSU 8600 TL. Ben 3300 TL'ye aldım PSU'yu daha 2 ay önce."

Bunu yazdığına göre demek ki 8600'e olan PSU'yu 3300'e aldığın anlamı çıkar.

Hadi eline kağıt kalem al, sana Türkçe dersi vereceğim. Sen kendi aldığın high power güç kaynağının 3300'e olduğunu anlatmaya çalışan ama daha anlatamayan birisisin 

Ben söylediğim enermax df x 1350'yi 3900'e aldım. Forumda konusu var zaten  

Her mesajda bu kadar çok uğraşacağız ama olsun. Eğitim şart.

Düzenleme: kelime vurgusu yapıldı, anlatım güçlendirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 12 Eylül 2025; 2:12:7 >

Farkındayım, cahilliğini vurgulayıp şebeklik katsayını artırmışsın tuhaf seslerin sayısını artırarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 12 Eylül 2025; 2:14:38 >

Kelime kullanmadan daha iyi anlatıyorsun. Sevdim bu tarzı. Neyse ki enermax usa'dan almıyoruz  

Tabi. Enermax Türkiye, USA'nin yarı fiyatına satıyor, çünkü hayrına iş yapıyor. Ben bizzat firmanın kendi fiyatını yazdım ki ırım kırım yapma.

Bir insan cahilliğini ve şebekliğini emojiler kullanarak bu kadar iyi anlatamazdı. Her kullandığı emoji adamın cahilliğinin resmi kanıtı resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 12 Eylül 2025; 2:20:45 >

Enermax Türkiye yok satış ortağı var. Bi insanın her yazdığı yanlış olabilir mi  

https://www.enermax.com/en/about/international-subsidiaries

Kim satıyorsa artık. Adamın takıldığı noktaya bak! Sizofreni iltihaplanma yaratmış beyninde artık. Firmanın kendi koyduğu fiyata bile yalan diyecek kadar şirazesi kaymış adamın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 12 Eylül 2025; 2:27:44 >

Sen daha mesajları tek seferde yazamıyorsun. Her mesajında düzenlendi diye yazıyor  

Eğitimin önemini gösteren en büyük örneklerdensin. Kitap okumaya önem vermelisin.

Çünkü klavyeden harfler yanlış basılıyor cahilcim. Ş harfi : olarak çıkıyor. DonanımHaber kaynaklı bir sorun.

Eğitimin önemini sana ve çıkardığın seslere bakınca çok daha iyi anlıyorum, haklısın!

Daha doğru tuşa basmayı bilmiyorsun demek highpower psu neden ucuz 

Ş, ş büyük ve küçük olarak yazdım senin için buraya. İhtiyacın oldukça kullan, kullandıkça beni hatırlahighpower psu neden ucuz 

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.