Şimdi Ara

HIGH END SISTEMLER HAKKINDA **GENEL** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: the_cantan

üst seğmentte kaliteli bir araca sahipseniz atıyorum Mercedes CLS350'e sahip olup
    bu aracı spor araba ve lamborghini seviyesinde ısrar eden bir kişinin düşüncesine ne kadar katılırsınız? sırf merakımdan...

Bence hangi taraftan baktığıda önemli.Her ikisinin kaliteli yol tutuşuna sahip 4 tekerleğinin ve hidrolik direksiyona sahip olduğunu savunabilirYa biri Haluk ULUSOY undur diğeri Ali Can ULUSOY unDiğer bakış açısıda Ali AĞAOĞLU gibidir ve her ikisinide kullanır
    Ama senin bahsettiğin anlamda algıladıysam bende katılmazıdm.Sonuç itibari ile bakıldığında ilk intiba aynı seviyede olmadıkları.Ama dedim ya bakış açısına göre aynı seviyede oldukları noktalarıda görülebilir,farklı seviyede oldukları noktalarda görülebilir.

Ama asıl olanın,kişinin ne derecede kendisine hitap ettiği ve kişinin bunun bilincinde olduğudur diye düşünüyorum.

• High end ;müzik dinlediginiz odada ses sisteminin ortadan kaybolarak yerini besteci veya icraciya biraktigi andir. Bunun cevabi müzikal doruk noktasinda hissettiginiz fiziki üsüsmedir. Bunun cevabi fiziki dünyanin yok oldugu, yalniz sizin ve müzigin kaldigi noktadir.
    Bu high-end’dir.

Tüm tartışmalar bir yana hepimizin buluştuğu nokta sanırım budur.Yanılıyormuyum?

ALINTI ! : Sn.Picklock a ait yazısından alıntıdır.Kendisinin anlayışına sığınarak bu alıntıyı,büyük bir anlam içeridğini düşündüğüm için burada paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

üst seğmentte kaliteli bir araca sahipseniz atıyorum Mercedes CLS350'e sahip olup
    bu aracı spor araba ve lamborghini seviyesinde ısrar eden bir kişinin düşüncesine ne kadar katılırsınız? sırf merakımdan...

Sn. Cantan,

Düşüncesine katılmam, katılmadığım gibi fikrinide ciddiye almam.

Sn. Altanspx
    sanırım bende bu görüşteyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli
    Sonuç itibari ile bakıldığında ilk intiba aynı seviyede olmadıkları.Ama dedim ya bakış açısına göre aynı seviyede oldukları noktalarıda görülebilir,farklı seviyede oldukları noktalarda görülebilir.

Ama asıl olanın,kişinin ne derecede kendisine hitap ettiği ve kişinin bunun bilincinde olduğudur diye düşünüyorum.

Sn.Rdegerli,
    bence de sonuç aynı seviyede olmadıklarıdır.ama kişiden kişiye değişir. kırk kere yazdım bir kişi Anadol'dan memnunsa onun için sorun yok.renkler ve zevkleri tartışmak bize kalmaz.kimseninde umurunda olmaz.
    Cem Yılmaz Ferrari sever. aynı şekilde garajında Anadol bulundurur. ayaklarını kesiyor mu yerden? evet.
    ama bir Analdol'un Ferrari (ya da başka bir klas ve/veya spor arac firması) etmeyeceği gerçeğinden zerre şüphesi yoktur.
    zevkine bakıyor adama.benimde en iyi bildiğim şekilde...
    ama son cümlende ''kişinin bir şeyi neden tercih ettiği ve bunun bilincinde olduğunu'' bilmesi önemlidir.
    bilen ile bilmeyen bir midir?

• quote:

quote:

quote:

Sn. Cantan,

Düşüncesine katılmam, katılmadığım gibi fikrinide ciddiye almam.

Sn. Altanspx
    sanırım bende bu görüşteyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli
    Sonuç itibari ile bakıldığında ilk intiba aynı seviyede olmadıkları.Ama dedim ya bakış açısına göre aynı seviyede oldukları noktalarıda görülebilir,farklı seviyede oldukları noktalarda görülebilir.

Sn.Rdegerli,
    bence de sonuç aynı seviyede olmadıklarıdır.ama kişiden kişiye değişir. kırk kere yazdım bir kişi Anadol'dan memnunsa onun için sorun yok.renkler ve zevkleri tartışmak bize kalmaz.kimseninde umurunda olmaz.
    Cem Yılmaz Ferrari sever. aynı şekilde garajında Anadol bulundurur. ayaklarını kesiyor mu yerden? evet.
    ama bir Analdol'un Ferrari (ya da başka bir klas ve/veya spor arac firması) etmeyeceği gerçeğinden zerre şüphesi yoktur.
    zevkine bakıyor adama.benimde en iyi bildiğim şekilde...
    ama son cümlende ''kişinin bir şeyi neden tercih ettiği ve bunun bilincinde olduğunu'' bilmesi önemlidir.
    bilen ile bilmeyen bir midir?

Bak ne güzel anlaştık işte

• Akustik bilimi içersinde Ses üretimini tarif etmek için Matematik kullanılır. 20hz-20.000hz arasında flat sesi minimum distorsiyonla üretmek yeterli olacaktır.
    Ancak Akustik biliminin bizleri ilgilendiren bir başka alanı da farklılıklarımızı ortaya çıkaran Psikoakustik departmanıdır. Burada bizlerin duyduğumuz ses dalgalarının beynimiz içerisinde anlaşılabilir bir tınıya dönüşmesidir ki hepimiz aslında aynı frekansları da farklı olarak algılıyabiliyoruz.
    Bu bağlamda HI-END'i gerçeğe en yakın sesi duymak için çok kaliteli komponentlerin biraraya getirilmesi ile oluşan sistemler diye adlandırabiliriz diye düşünmekle beraber bunu değerlendirebilecek ve hangisinin en doğru sesi verdiğini bilecek kadar gerçek enstruman ve sistem dinlemediğimizi fark ediyorum.
    Bu durumda Wikipedia 'da da yeraldığı gibi bende 1962 sensinde STEREOPHILE dergisinin yayın hayatına başlaması HI-END'in miladıdır diye düşünüyorum. Sonuçta birileri yüzlerce sistemi karşılaştıracaklar ve referans olarak kabul edilecekler ki üreticiler de bizleri MATEMATİK yoluyla kazıklamasın değil mi?

• There’s No Right Way to Enjoyment, but High Fidelity is Different;

ultraaudio.com
    Ultra Audio "Opinion" -- There’s No Right Way to Enjoyment, but HighFidelity is Different (3/2008)
    http://ultraaudio.com/opinion/20080301.htm
  • gg de şöyle bir ilana rastladım,
    fiyat yanlış olabilir diye düşündüm,nette fiyatını araştırdım,yenisi 40000 dolarcıkmış

bunlar koblo ise bizim kullandıklarımız ne

bu arada ilgilenenler bu fırsatı kaçırmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 26 Eylül 2010; 23:32:49 >

• etikete bakıyor bu iş galiba. herkesce kaçak göçek bu işin sonu yoktur o yüzden en üstü diyebilecek birşey yoktur diye bir açıklama yapılır

"siz duyduğunuzdan memnunsanız bu ses sizin için en iyisidir" "herkesin ses sistemi kendine iyidir " denilir çıkılır işin içinden. Çünkü biliyoruz ki biri çıkacak bu iyi bu en sondur diyecek diğer bir otorite sitede sözü geçen baskın usta diyecek hayır bu en son hiend sınıfına girmez bak bende bu var bu hi-end diyecek. peki biz satıcı olmayan kullanıcılar bunu neyle ölçücez galiba fiyata bakıcaz yoksa SL 65 AMG araç da bentley de hi-end araçlardır kullanıcısına göre.

arabadaki gibi beygir gücüne (gerçek watt değerine ) , işçiliğine (kabin işçiliği kalitesi ) bakıcaz galiba.

akla başka bişey gelmiyor çünkü . İlla da bir otorite bu en en en üst gruba giren bir üründür demesi mi gerekir bu iş için? acaba biz de hiçbir inceleme sitesine veya satıcıya veya "usta"ya gerek kalmadan kıt aklımızla şu ürün en üst seviyedir diyebilir miyiz ?

EKLEME: mesela 20 000 euroluk B&O hiend ise , bestbuydaki yanlış hatırlamıyorsam o tutardaki bir kabin hiend ise toplamda 10-15000 liraya mal edebileceğimiz takım bunun neresinde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 27 Eylül 2010; 19:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

EKLEME: mesela 20 000 euroluk B&O hiend ise , bestbuydaki yanlış hatırlamıyorsam o tutardaki bir kabin hiend ise toplamda 10-15000 liraya mal edebileceğimiz takım bunun neresinde olur

bu işe girmeye çalışan oldukça amatör biri olarak şunu diyebilirim, tek cümle yeterli;

lüksün sınırı olmaz.

herkes arabadan örnek vererek anlatmaya çalışmış playı, yalnız şurayı atlıyoruz galiba.
    300bin € luk , koltuk derisinin dikiş kalınlığını bile kendi seçen ferrari sahibi, doğana binen adamla dalga geçerse ve seninki de araba değil derse çok antipatik olur. hi-end sahibi kullanıcılarda da durum böyle. hi end ''en üst kalite, gerçeğe en yakın ses'' veren aletlere sahip olmayan kişi pekala hi-fi ''yüksek sadakat, biraz daha türkçeye uyarlarsak yüksek memnuniyet'' veren dahada doğrusu temiz ses veren bir sistemim var diyebilir. burada kime göre neye göre kuralları işler ama senin sistemin hiçbirşey demek çok onur kırıcı. burada yanlış yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 28 Eylül 2010; 22:51:12 >

• Ses sistemi yüzünden onuru kırılmak pekte olgun karakterde bir kişinin sergileyeceği davranış olmasa gerek. Ayrıca High End sistem sahibi kişinin, diğerini küçümsemesi içinde aynı tespiti yapmak mümkün.

Sahip olunun eşyaları fanatiklik seviyesinde savunmak/yüceltmek, ancak negatif tepkiler çeken davranışlar olacaktır diye düşünüyorum.

Mesele High End sistem sahibi olmadan, High End çiyim diyenler, High End çi olduğunu iddia edenler, kimin High End çi olduğuna karar verenler. Yani mesele aslında sizin yazdığınız gibi High End çinin birini aşağılamasından ziyade, Doğan kullananın, Ferrari kullananla aşık atmak istemesi. Bununda olgun bir davranış olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu yazdıklarımı herhangi birini kastederek değil, konunun yanlış yönde gittiğini düşündüğüm için yazdım. Birileri üzerine alınıp hır gür çıkarıp, forumun son günlerdeki güzel huzurunu bozmasın diye özellikle belirtmek istedim.

• quote:

Ses sistemi yüzünden onuru kırılmak pekte olgun karakterde bir kişinin sergileyeceği davranış olmasa gerek. Ayrıca High End sistem sahibi kişinin, diğerini küçümsemesi içinde aynı tespiti yapmak mümkün.

Sahip olunun eşyaları fanatiklik seviyesinde savunmak/yüceltmek, ancak negatif tepkiler çeken davranışlar olacaktır diye düşünüyorum.

Mesele High End sistem sahibi olmadan, High End çiyim diyenler, High End çi olduğunu iddia edenler, kimin High End çi olduğuna karar verenler. Yani mesele aslında sizin yazdığınız gibi High End çinin birini aşağılamasından ziyade, Doğan kullananın, Ferrari kullananla aşık atmak istemesi. Bununda olgun bir davranış olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu yazdıklarımı herhangi birini kastederek değil, konunun yanlış yönde gittiğini düşündüğüm için yazdım. Birileri üzerine alınıp hır gür çıkarıp, forumun son günlerdeki güzel huzurunu bozmasın diye özellikle belirtmek istedim.

Altanpsx nickli arkadaşın bu yorumuna %100 katılıyorum. Bu forumları şöyle dışarıdan bir okuduğumda bazılarımızın sahip olduğu yada sahip olmak istediği "materyali" yücelttiğini görüyorum. Konforlu ve kaliteli yaşam tabiki herkesin beklentisi ama ben de önemli olanın neye sahip olduğumuz değil, neyi nasıl kullanabildiğimiz olduğunu düşünüyorum. Hi-end sistemler de bunun içinde. Benim kulağım iyi değil yada müzik zevkim rafine değilse sahip olduğum hi-end cihazlara yazık olacaktır.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M V P -- 30 Eylül 2010; 0:45:56 >

• Sistemden duyulan sesteki toplam kayıp %2 ve altında ise hi-fi, 2/1000 ve altında ise Hi-End'e girer. Hatırladığım kadarıyla bu şekilde idi. Uzun zaman geçti üzerinden. Rakamlarda yanılabilirim.
  • Arkadaslar sorcagim sorular var, bilgili bir arkadas yardimci olabilir mi ?
  • Hi end sistem benim anladığım şu (acemi olarak)
    Düşük seste yüksek kalite
    2000 tl ye bunu nasıl başarabilşrim beni ilgilendiren kobu bu tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam pm mj attım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.