Şimdi Ara

HIGH END SISTEMLER HAKKINDA **GENEL**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • High end...Bu tanımı yapabilmek için neler gerekli?Bu göreceli bir tanım mıdır?Burada High end diye tanımlanan SES midir?yoksa CİHAZ lar mıdır?

High end sistem için SES ve CIHAZLAR ın üst düzey olması yeterli mi?AKUSTIK DUZENLEMELERİ yapılmış bir ODA bunun için şart değil mi?özellikle SES için High end tanımı yapılıyor ise...Ya peki tweak ler???

Bunlar kendi merak ettiğim ve bilmek istediğim sorular.Ve ilgilendiğim bir konu.Eminim ki bu soruların cevaplarını merak eden birçok kullanıcı vardır ve tabiki ilgilenen.

AVS foruma göz atarken üst düzey cihazlar ve bunlarla eşleştirilmiş birçok üst düzey cihazlar ve speakerlar gördüm.Ve tecrübem olmadığından aklıma şu soru geldi;

http://www.flickr.com/photos/28905224@N03/sets/72157606361134059/show/
    http://www.jonathanfoulkes.com/

Bu linkler içerisinde yer alan resimlere baktığınızdaki göreceğiniz sistemler ile neler duyulabiliyor , neler yapılabiliyorda benim yada forum genelindeki sistemler ile bunlar yapılamıyor?O sistemde duyulupta,benim sistemimde duyamadığım neler olabilir?
    DTS ve DTS HD MA arasındaki farkları tartışırken ve HD ses destekli AVR ile codecsiz AVR arasındaki fiyat farkı(sırf DTS-DTS HD özelliği baz alınarak)değer mi?gibi sorular sorarken böyle bir sisteme sahip olmakla,olmamak arasındaki farklar yine sistemlerin arasındaki farklara eşdeğer mi?
    Öyle ki,resimdeki sistem içerisindeki AVR ile mevcut sistemimden 7-8 tane kurabilir.Hatta bu sayı 10 a kadar ulaşabilirde.E peki olay nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 29 Ağustos 2010; 2:57:20 >

• abi yine kavga çıkıcak bir konu açmıssın
  • Fotoğraflar müthiş,
    bunlar hi-fi (pardon hi-end mi diyecğiz yoksa )
    sektörünün ferrasi, lamborgini si felan olsa gerek...
  • High End, Ultra High End tanımları cihazlar(elektronik+hoparlör+kablo) için kullanılan terminoloji, ses ve oda akustiği ile ilgisi yok. Ne fark alabileceğin, farkı arayan kişinin algı kapasitesi ile alakalı. Hi-end çi olmak için bu tip ekipman kullanman lazım. Misal, benim elim osiloskop tutar elektrikten anlarım diyorsan sadece elektrikçisin, ama bununla ilgili fakülte bitirdiysen elektrik mühendisisin.
  • Arkadaşlar...

"High-End sistem kullanmak, bir ayrıcalıktır!"

Ve... Ne yazık ki, herkes High-End sistem sahibi değildir. Öyle zannetse bile.

High-End sistem sahibi olmak, High-End sistem kullanmak anlamına gelmez.

High-End sistem kullanmak; sisteme satın alınarak dahil edilen en ufak cihaz, komponent ya da tweak'ten bile, maksimum doğru ve verimli etkiyi alacak gereklilikleri yerine getirerek, o mükemmel sinerjiyi sağlayabilmektir.

Aksi takdirde parayı bastırıp, High-End sistem alan ve eskilerin tabiriyle kıroyum ama para bende diyen birinden farkı kalmaz insanın. Bu durum, söğüşlenmenin bir diğer benzetmesi olarak da geçer. Ve maalesef Hi-Fi sektöründe dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelir. Sektörle ne kadar sık ve yakın haşirneşir olursanız, bu yazdıklarımla da örtüşen bir sürü tuhaflıklara tanık olursunuz. H-Fi sektöründe, çoğu zaman 5.000 Dolarla alabileceğiniz sound, detay ve sahneyi, bazen 50.000 dolar harcayarak alamayanlara tanık olursunuz.

Hep söyler ve hatırlatırım. Binlerce dolara High-End tabir edilen cihazlar alabilirsiniz. Ama sistemin, mekanın ve hatta dinleyicinin ihtiyacı olan eksikler kusursuz bir şekilde tamamlanmadıkça, sadece ses dinlersiniz. High-End cihaz ya da sistem dinlemiş olmazsınız.

Halbuki High-End sistem kullanmak, tüm cihazların mükemmel bir sinerjiyle ruhunuzu okşayacak ve sizi kusursuzluğun verdiği zevkin doruklarına taşıyacak bir sistem kullanmaktır. O kusursuzluk, sizin beğenilerinizin ve beklentilerinizin karşılığıdır.

Çok para harcayınca, insanın ruhu ister istemez biraz okşanacaktır. Yani psikolojik olarak bile size sonucu beğenmeniz gerektiğini hatırlatır. Ama diyorum ya! Eğer o sistemleri doğru ve uyumlu olarak bir araya getirmez ve diğer gereksinimleri tamamlamazsanız, Mercedes'e binmiş bir kıronun maruz kaldığı eleştirilere maruz kalırsınız.

Onun için "High-End sistem kullanmak, gerçekten bir ayrıcalıktır!"

• Home Theater'da hi-end ekipmanlara sahip olmak ve bulunan ekipmanlarin performansini dogru olcude almak gercekten zor.Mekanin buyuklugu,akustigi,elektrik hatlari,elektronik cihazlar bunlar saglanmasi ve dogru kullanilmasi zor olan seyler.

Ne mi eksik ? Derinlik,berraklik,detay,sahne boyutu akla gelmeyen bir kac sey daha.Cem yilmazin para/cokomel esprisi vardir.Para ve beklenti karsiliginda bu cihazlardan alinan farklar elbette vardir ama teknika nin dedigi gibi cok bos para harcayanlarda elbette var
  • Olay aynen öyle.

Dediğin şeylerin farkında bile olmayanlar var.

Bu konuda

quote:

Orijinalden alıntı: zart

Home Theater'da hi-end ekipmanlara sahip olmak ve bulunan ekipmanlarin performansini dogru olcude almak gercekten zor.Mekanin buyuklugu,akustigi,elektrik hatlari,elektronik cihazlar bunlar saglanmasi ve dogru kullanilmasi zor olan seyler.

Ne mi eksik ? Derinlik,berraklik,detay,sahne boyutu akla gelmeyen bir kac sey daha.Cem yilmazin para/cokomel esprisi vardir.Para ve beklenti karsiliginda bu cihazlardan alinan farklar elbette vardir ama teknika nin dedigi gibi cok bos para harcayanlarda elbette var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sharp system 7700 hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canlı sunuma yakın ses verebilen ekipman high-end dir..
    Parayla markayla kozmetikle malesef ölçülemiyor..Bütün uğraş sevdiğiniz gurubun orkestranın sanatçının canlı performansına yakın bir sunumu , hissi , evinizin rahatlığında alabilmek..
    Kulak hafızası bayağı zayıftır , malum bir şey ama bazen unutuyor insan, işitmeyi kendi kulaklarımızdan başkasıyla yapamadığımız için kişiden kişiye değişir evinizde dinlediğiniz sesten memnunsanız fazla kurcalamamak cüzdanınıza menfaat sağlar..
  • Arkadaşlar beyaz peynir, beyaz peynirdir. Onu kavunla birlikte boğaz manzarasında yiyerek, onu yerken yapıldığı sütü üreten ineğin hangi yaylada otladığını anlamak değildir. Beyaz peynir, beyaz peynirdir.

High End cihazda High End cihazdır. Bir cihazlar topluluğu(sistem)nda sinerji oluşturmak, sinerji oluşturmaktır. Bu sistemin olduğu yere akustik düzenleme yapmak, akustik düzenleme yapmaktır. Bu sistemin ürettiği ses, sestir. Kaldıki High End ses diye bir kavram olsa herhalde ancak High End cihazlardan almak mümkündür.

High End cihaz alanlar enayi değildir. High End cihazlar amiyane tabirle taş gibi ses verirler. Daha ucuz cihazlarlada iyi ses almak mümkündür ama High End cihazlarla aldığınız sesi almanız mümkün değildir. Burada kıyaslama akıllı bir insanın yapacağı gibi aynı şartlardaki iki cihazın kıyaslamasıdır. Yoksa, dünyanın en kötü akustik ortamında bir high end cihaz, doğaldırki dünyanın en iyi akustik ortamındaki low-fi bir cihazdan kötü ses verebilir. Ama konunun bununla bir alakası yoktur. Aynı şartlarda, High End cihaz daha iyi ses verir.

High End cihazı olmadan High Endçi olunmaz. Nasılki, taklit lacoste tshirt giydiğinizde, lacoste tshirt giymiş olmuyorsanız, high end cihaz kullanmadanda high endçi olmuyorsunuz.

• premier ev sinema sistemi aldım bende high endci oldummukii
  • Rdegerlinin iyi niyetle açtığı başlık , bilgi paylaşımı yerine
    bilgi yarıştırma,tecrübe yarıştırma yerine dönüyor
    forum takipçileri hi-fi hakkında okumalar yapmak istiyoruz
  • hiç bir üye burada sizlerin karşılıklı atışmasını okumak zorunda değil.
    başlıkla ilgili yorum ve tartışmanız değerlidir,
    bunun haricindeki tüm yorumlar kime ait olduğuna bakılmaksızın silinmiştir.

herkese iyi forumlar
  • beyler koskoca adamlarız.sizleri bilemem ama ben dibine kadar leş gibi iyi niyetli insanım.sizler de böyle olursanız sorun kalmaz zannederim. ha bazıları bazı audio konularda ve tavırlarında çok hata ve yanlış yaptığı için gocunuyorsa sorunu anlamak kolay. haydi üzmeyin birbirinizi.
  • Nuri Baras uyarmıştı kavga çıkaracak konu diye
    daha birinci sayfa dolmadan maraz çıktı
    Neyseki yöneticvi erken müdahele etmiş
    iyi cihazlar ve yorumlar ve bilgiler görmek istiyoruz
    saygı ve sevgiyle takip ediyoruz

örnek vermek gerekirse ben ONKYO başlığını adeta bir roman veya bir dergi gibi hala okumaktayım. ilk sayfasından başladım henüz 60. sayfalardayım. ama muhteşem yazılar ve çok samimi paylaşımlar var orada. her bir karakter adeta elinden
    zihninden ve parmaklarından gelen katkıyı vermiş
    Burada yazan her bir karakter bana birer roman karakteri gibi geldi hatta.
    ONKYO başlığını herkese okumasını tavsiye ederim.
    Umarız bu başlıkta o derinliğe ve hacme ulaşır.
  • Hi-fi cihazlar özellikle demirbaş firmalar bu cihazları el yapımı olarak piyasaya sunarlardı.şimdi çinin dandik fabrikalarında imal edilmiş sistemler bile hi-fi kabul görüyor bu piyasada. hi-fi ve hi-end arasındaki en temel tanım farkı şu olabilir. hi-end ürünler el yapımdır yada önemli ölçüde insan işçiliğiyle yapılmıştır.hi-fi da bu durum asgari seviyededir,yada tamamen fabrikasyondur. hi-end kavramının türemesi,hi-fi kavramının ucuzlaştırılıp,bu sıfatı haketmeyen ürünlerin bu kategoriye koyulmasından dolayıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 3 Eylül 2010; 0:22:43 >
  • High end ve Hifi farklı şeyler.Hifi alınan sese yönelik yapılan tanımlama yada alınacak sesteki beklenti için yapılan tanımlama.High end ise cihazların herkesce kabul görmüş kalite standartının üstünde üretilmesi yada üstünde performans vermesini sağladığında yapılan tanımlamadır.
    Çinde veya farklı bir yerde dandik fabrikalarda dahi üretilmiş cihazlar birleştiğinde yakalayacakları sinerjiye göre hi fi sunabilirler.Hifi dediğim gibi sese yönelik bir kavram.
    Sese yönelik dediğimizde burada kabul görecek nokta kaynakın aslına yakınlık dereceseinin yüksek olması.Tamamen aynı olması zaten mümkün değil.Bunu tanımlayacak kişilerin sayısı ise şu forumda 2 elin parmaklarını kesinlikle geçmez!Tanıdığım gözlemlediğim kişi sayısını ele alırsak eğer çıkan sonuç bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Hi-fi cihazlar özellikle demirbaş firmalar bu cihazları el yapımı olarak piyasaya sunarlardı.şimdi çinin dandik fabrikalarında imal edilmiş sistemler bile hi-fi kabul görüyor bu piyasada. hi-fi ve hi-end arasındaki en temel tanım farkı şu olabilir. hi-end ürünler el yapımdır yada önemli ölçüde insan işçiliğiyle yapılmıştır.hi-fi da bu durum asgari seviyededir,yada tamamen fabrikasyondur. hi-end kavramının türemesi,hi-fi kavramının ucuzlaştırılıp,bu sıfatı haketmeyen ürünlerin bu kategoriye koyulmasından dolayıdır.

Çok doğru bir tespit diye düşünüyorum. Seri üretim bir cihazın High End olması işin doğasına aykırı gibi geliyor bana. Hand Made el yapımı şahsen benim high end cihazda arayacağım özelliklerden olur. Çinde yapılmış bir High End cihaz, ancak Çin'li bir üretici için makbul olur herhalde

• üst seğmentte kaliteli bir araca sahipseniz atıyorum Mercedes CLS350'e sahip olup
    bu aracı spor araba ve lamborghini seviyesinde ısrar eden bir kişinin düşüncesine ne kadar katılırsınız? sırf merakımdan...
  • kulvarları farklı o arabaların
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

üst seğmentte kaliteli bir araca sahipseniz atıyorum Mercedes CLS350'e sahip olup
    bu aracı spor araba ve lamborghini seviyesinde ısrar eden bir kişinin düşüncesine ne kadar katılırsınız? sırf merakımdan...

Sn. Cantan,

Düşüncesine katılmam, katılmadığım gibi fikrinide ciddiye almam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.