Sabah başıma gelen bir küçük kazadan sonra aracımın hidrolik direksiyonu çok hassaslaştı. Hafif bir çevirişte bile tekerlekler öncekine göre daha fazla dönüyor.. Nedeni ne olabilir bu konuda bir fikri olan var mı acaba?
Kaza bir virajı dönerken virajı içerden almaya çalışan arabanın sağ önüyle sol arkadan tampona vurması sonucu yaşandı.. araba hafif bir spin attı.. o sırada direksiyonu toparlamaya çalıştım.. Tekrar çalıştırdığımda direksiyonda bu durum yaşandı..
aynı durum bendede hasıl oldu arkadaşım. bir başka topikte de yazmıştım. benimde ufak bir kaza sonrası servise verdiğim aracımın hidrolik yağını ne hikmetse değiştirmişler vede direksiyon eskisine göre anormal denebilecek derecede hassaslaştı. gecenin bu saatinde benimle aynı sorunu yaşayan birini bulduğuma sevindim sen ne yaptın bu sorununa çare bulabildinmi?
Valla yetkili servise goturdum, usta bu normal falan dedi.. ben de adamlar yetkili servisse bir bildikleri vardir deyip kurcalamadim fazla.. hassasiyet devam ediyor.. ben direksiyona alistim ama..
Sürat artıca direksiyon ağırlaşıyormu onu kontrol ettinizmi yoksa yüksek süratlerde hassas direksiyon sakıncalı olur sürat arttıkça direksiyonunda ağırlaşması lazım
tamamen psikolojik. üstelik sizin aracınızın arkasına çarpmışlar. direksiyonun hassalığıyla ne alakası var? bence kafaya çok takmışsınız bu durumu. tavsiyem çok fazla düşünmeyin. eğer daha da kafaya takacak olursanız, her gün farklı yerlerden farklı sesler de duymaya başlarsınız arabanızdan.
quote:
Orjinalden alıntı: CGK
Sürat artıca direksiyon ağırlaşıyormu onu kontrol ettinizmi yoksa yüksek süratlerde hassas direksiyon sakıncalı olur sürat arttıkça direksiyonunda ağırlaşması lazım
bu dediğiniz özellik her araç için geçerli değil. o dediğiniz şeyin olması için direksiyonun hıza duyarlı elektrohidrolik olması lazım. yani, bir elektronik devre hızı algılayıp, artan hıza göre hidrolik pompasının devrini dolayısıyla hidrolik basıncını düşürüyor olmalı. yoksa standart hidrolik direksiyonun çalışma prensibi gereği böyle bi şey söz konusu değil...