Şimdi Ara

HİDROLİK DİREKSİYON HAKKINDA SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bizim 1975 Model Ford Granada'mız var fakat babam artık yaşlılıktan ötürü kullanmakta çok zorlanıyor.(Malum hidrolik direksiyon değil.)Acaba bu araca hidrolik direksiyon takmak mümkünmüdür birde bu işlem bize ne kadara maal olur.Şimdiden Teşşekkürler.

SAYGILAR...

• bence çok zor ve pahalı bir işlem olur,ne kadar uyumlu olacağıda şüpheli. peki hidrolik direksiyonlu daha modern bir araba düşünmez mi babanız? daha rahat eder her yönden.
  • Mümkün mümkün olmasına da uğraştığınıza değecek, masrafına değecek kadar verim alamazsınız.

Granada'da orjinalinden hidrolik direksiyonlu model varsa onun direksiyon kutusunu, direksiyon pompasını, kasnağını ve diğer ufak tefek birkaç parçasını çıkma olarak bulup takabilirsiniz. Ama bu bile arabanın yarı parasına gelir.

Orjinalinde hidrolik direksiyonlu model yoksa o zaman iş hepten uydurularak olur ki verim daha da düşer.

Arabayla gönül bağınız yoksa, yani değiştirmeyi kesinlikle düşünmeyecek durumda değilseniz, veya maddi bir mâniniz yoksa değiştirmek daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 24 Ocak 2010; 22:57:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

bence çok zor ve pahalı bir işlem olur,ne kadar uyumlu olacağıda şüpheli. peki hidrolik direksiyonlu daha modern bir araba düşünmez mi babanız? daha rahat eder her yönden.

Bu saatten sonra hiç sanmıyorum.Oğlu gibi bişey artık onun 33-34 senedir onda sen düşün...
  • gülü seven dikenine katlanacak o zaman
  • FORD OTOSAN tarafından üretilen FORD TAUNUS 2.0 GLS ("sol şeridi boşaltın") hidrolik direksiyonluydu. GRANADA ve TAUNUS ön yürür aksamında çoğu parçalar aynıydı ve bu işi iyi yapabilen bir usta sizin malzemelerin tümünü eksiksiz temin etmeniz durumunda bir mucize yaratabilir.

Zamanında ben de TEMPRA SX için hidrolik direksiyon (SX-A ve SX-AK) taktırmak istemiştim, arabanın yarı fiyatı kadar bir bedel talep etmişler, bana da aval aval bakmışlardı.
  • google da turkiye taunus clup diye aratırsan
    taunus ve granada klup ünün web sayfasını bulabilirsin
    yamulmuyorsam 650 liraya Hidrolik direksiyon takılabiliyordu ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

google da turkiye taunus clup diye aratırsan
    taunus ve granada klup ünün web sayfasını bulabilirsin
    yamulmuyorsam 650 liraya Hidrolik direksiyon takılabiliyordu ...

gece gece , güldürdünüz...
  • ımkansız bırsey yoktur ancak pahalıya gelebilir..
  • Almanya'da en azından kutusunu bulduk. Ama pahalıymış ve eskisini de geri
    göndermek gerekiyormuş, yoksa daha da pahalılaşıyor'

http://www.teilesuche24.de/ersatzteile/lenkgetriebe,spidan_51617?c=100199

Artikel Nr: 51617

513,40 EUR
    zzgl. Altteilpfand 273,70 EUR (Wird bei Rücksendung des Altteils wieder erstattet)
    inkl. MwSt zzgl. Versand
    Inhalt: 1 Stück

Versandfertig in 2 - 3 Werktagen / Versandkostenfrei innerhalb DE

Betriebsart: hydraulisch
    Gewindeart: mit Außengewinde
    Lenkung: verzahnte Lenkspindel
    Material: Aluminium

UYGUN ARAÇLAR
    Ford GRANADA (GU) 1.6 55 (75) 1593 07.81 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 1.7 51 (70) 1699 08.77 -> 05.82
    Ford GRANADA (GU) 1.7 54 (73) 1699 08.77 -> 07.81
    Ford GRANADA (GU) 2.0 66 (90) 1998 08.77 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.0 74 (101) 1993 08.79 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.0 77 (105) 1993 08.81 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.3 82 (112) 2294 06.81 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.3 84 (114) 2294 06.79 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.8 97 (132) 2792 06.81 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.8 99 (135) 2792 08.77 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.8 i 108 (147) 2792 08.77 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.8 i 110 (150) 2792 10.82 -> 08.85
    Ford GRANADA (GU) 2.8 i 118 (160) 2792 08.77 -> 08.81
    Ford GRANADA (GU) 1.9 D 40 (54) 1948 08.77 -> 08.82
    Ford GRANADA (GU) 2.1 D 46 (63) 2112 08.77 -> 08.82
    Ford GRANADA (GU) 2.5 D 51 (69) 2499 08.82 -> 08.85

• Pompasını da bulduk... Ne pahalıymış ya bunlar. 1000 Euro'yu geçecek sırf bu parçalar.

http://www.teilesuche24.de/ersatzteile/lenkgetriebe,spidan_51617?c=100199

Artikel Nr: JPR125

169,60 EUR
    zzgl. Altteilpfand 89,25 EUR Wird bei Rücksendung des Altteils wieder erstattet
    inkl. MwSt zzgl. Versand
    Inhalt: 1 Stück
    Versandfertig in 2 - 3 Werktagen Versandkostenfrei innerhalb DE

Ausstattungsvariante: mit Behälter
    Betriebsart: hydraulisch
    Links-/Rechtslenker: für Links-/Rechtslenker
    Nabenprofil: dreieclig 3 loch

• Sayın Taner Göde

Arabayı satıp bunu alalım o zaman kullanırız kendi kendimize

Zamanında çok direttim 2.0 Golf al 1994 fakat satarsa ona ihanet olacakmış gibi düşünüyor işte.
  • Sorun şehir içinde ve çok kalabalık yerlerde park ederken inanılmaz sorun oluyor.Kas yapıyorum resmen.Fakat şehirdışı sorun yok sağolsun almanlar bir düzenek kurmuş arabaya kapattıkça direksiyon yumuşuyor.Ama şehir içinde malum 110-120 yapamıyoruz.
  • Eski otomobilin yedek parça bulundurma zorunluluğu üreticiden kalkmış, yan sanayine kaymış. Pahalı olması normal. Bu araçlar koleksiyonluk olmak üzere çünkü.

Bu parçayı satan siteleri inceledim. Küçük motorlarda hidrolik direksiyon bulunmuyor ama büyük motorlu FORD GRANADA'da hidrolik direksiyon standart geliyormuş zamanında.

Müteveffa dayım Almanya'dan dizel motorlu bir FORD SIERRA ile geldi ve hidrolik direksiyonluydu ancak çok ilginç bir durum var ki bu hidrolik direksiyon aşırı yumuşaktı, Amerikan arabalarındaki "havalı direksiyon" gibi (halbuki sistem aynı, adı değişik), üzerine sinek konsa dönecekmiş, lastikler havada duruyormuş gibiydi.

1998 model ŞAHİN S ile 2000 yılında aldığım SEAT Toledo'nun kranktan kayış aracılığıyla kasnaktan güç alan bir hidrolik direksiyon sistemi vardı. İkisi birbirine çok yakındı fakat 2006'da aldığım ve hidrolik mekanik sistem yerine elektronik motorlu (EPS) direksiyona sahip FIAT Grande Punto'nunki hepsinden de yumuşaktı, aynı hafifliği 2008'de aldığım VW Passat'ta da yaşamaya başladım.

• 1977-85 üretim granada lar hidrolik direksiyondur. türkiedede bu araçlarda bir miktar bulunu ama araba hurdalıklarına bir bakarsanız çalışır durumda mutlaka bir tane bulabilirsiniz ama bunu monte edebilecek bir ustayı bulmak en zor iştir bulsanızda işçilik çok pahalıya patlayacaktır.
  • "Links-/Rechtslenker: für Links-/Rechtslenker"

sağdan direksiyonlular için?

Bu detaylar insanı korkutur... en iyisi bir hurdadan görerek çıkarmak veya servis kılavuzunu bulmak. Sonra randıman vermezse yeni parçalar alınabilir, yüksek basınç hortumu yaptırılabilir, kayış ve geri dönüş hortumu jenerik zaten. Bir de kasnak ve pompa yukardaki gibiyse yağ haznesi gerekebilir. Kasnak çapıyla veya yüksek basınç hortumundaki regülatörlerle takviye ayarlanabilir. Ama zor da olsa, 1000 Avro'yu da geçse yeni bir arabanın evrak masrafı gibi. Sevilen iyi korunmuş bir arabaysa bence değer.

Bu direksiyon kutularını ve pompalarını revize eden yerler vardır büyük şehirlerde. İstanbul Bostancı'da bir tane var mesela. Onların elinden yüzlerce kutu, pompa vs geçer, sormakta fayda var. Bu parçalar Sierra'yla veya umulmadık bir Amerikan arabasıyla da aynı çıkabilir. Taunus'la aynıysa zaten bayağı bir dönüşüm duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

1977-85 üretim granada lar hidrolik direksiyondur. türkiedede bu araçlarda bir miktar bulunu ama araba hurdalıklarına bir bakarsanız çalışır durumda mutlaka bir tane bulabilirsiniz ama bunu monte edebilecek bir ustayı bulmak en zor iştir bulsanızda işçilik çok pahalıya patlayacaktır.

Usta önemli değil araba sayesinde hatırı sayılır bir usta tanıdıklarım var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.