Şimdi Ara

Hidrojen kaynaklı ısı pompalarının potansiyeli gösterildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hidrojen kaynaklı ısı pompalarının potansiyeli gösterildi
    Yapılan yeni bir araştırma, Birleşik Krallık'taki evleri ısıtmak için hidrojen kaynaklı ısı pompalarının kullanılmasının, küresel enerji tedarik zincirlerinin karbon ayak izini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu.



    Araştırmacılar, enerji kaynağı olarak hava, toprak ve su kullanan ısı pompası sistemlerine kıyasla hidrojen kaynaklı ısı pompaları kullanarak evlerin ısıtılması üzerine bir tedarik zinciri analizi gerçekleştirdiler. Bu çalışma ısı pompaları için hidrojeni değerlendiren ilk çalışma niteliğinde.



    Bulguları, şebeke elektriğine dayanmak yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen yeşil hidrojen kullanarak çalışan hidrojen bazlı ısı pompalarının İngiltere pazarı için "umut verici bir seçenek" sunduğunu gösteriyor. Hidrojenin bol miktarda bulunabilirliği, minimum emisyonu, sera gazlarını önemli ölçüde azaltması ve tersine çevrilebilir üretim süreci temel ve asıl faydalar olarak belirtiliyor.



    10 yıl içinde 4 milyon haneye hitap edebilir



    Hidrojen kaynaklı ısı pompalarının potansiyeli gösterildi
    Birleşik Krallık hükümeti, 2026 yılına kadar yeni konut inşaatlarından fosil yakıt bazlı ısıtma sistemlerini ortadan kaldırmak için ülke çapında bir hedef belirlemiş durumda. Bu hedefler doğrultusunda ise 2028 yılına kadar yılda en az 600.000 ısı pompası kurulumu hedefleniyor. Strateji, ısınmanın karbonsuzlaştırılmasında hidrojenin potansiyel katkısını kabul ediyor ve hidrojenin 2035 yılına kadar 4 milyon haneye hitap edebileceğini öne sürüyor.



    Ayrıca Bkz.5 dakikada şarj olan devrimsel elektrikli araç bataryası geliştirildi



    Araştırma raporunun sonuç bölümünde, Birleşik Krallık'ın hidrojen üretim sistemlerini yurt içinde üretmek ve geliştirmek için önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Isı pompası tedarik zinciri ve elektroliz gibi hidrojen üretim teknolojileri tedarik zincirinin Birleşik Krallık'ta paralel olarak güçlendirilebileceği gösteriliyor. Ayrıca Birleşik Krallık'ta kompresörler, buharlaştırıcılar, vanalar, borular, yalıtım ve soğutucu akışkanlar dahil olmak üzere ısı pompası ünitelerinin tüm ana bileşenlerini tedarik etmek için üretim kapasitesinin geliştirilmesi çağrısında bulunuluyor.



    Esasında Birleşik Krallık gibi Türkiye’nin de ısı pompası özelinde benzer stratejiler geliştirmesi mantıklı gibi görünüyor. Türkiye’nin enerji için dışarıya çok fazla para harcadığı düşünüldüğünde yerinde hidrojen üretimi ve ısı pompaları ile ciddi bir kazanım elde edilebilir.




    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41598-023-47850-x.epdf
    Kaynak:https://www.pv-magazine.com/2024/01/26/new-research-shows-potential-of-hydrogen-source-heat-pumps/







  • Hidrojeni nasıl elde edeceğin sorun.. hidrojeni yakalım ısı pompası olsun emisyon olmasın.. Hidrojeni nasıl yapıcan? elektrolizle mi? güneş enerjisi ile mi? kimyasal tepkime ile mi? nasıl!!!

    ısı pompasının en iyisi tabi ki derin kuyu sıcak olacağı için. sıcak su bulmak sıkıntı tabi orada da... 1km derine kadar inmen gerekebilir ki elin boşta dönebilirsin. Bu konuda ülkemizden en şanslı il Afyonkarahisar. Sandıklıda bildiğim kadarı ile jeotermal ısı pompası ile ısıtma sağlanıyor.

  • O arada biz "elektriğe biraz daha mı zam yapsak?"

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Benzer durum Aydın'da mevcut

  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

    Derin kuyu dünyanın çekirdeğini soğutur ve zarar verir. Milyarlarca insan. Dünyanın iç ısısını tüketmeye başlarsa ne olacağı belli olmaz. Kıyamet sürecini başlatabilir. Dünyanın iç kısmının sıvı halde olması hayatın devam etmesi için gerekli. Ayrıca küresel ısınmayı da arttırır. Hidrojen yakmak güneş rüzgar gibi enerjilerin iyi kapasitede depolanması için önemli avantaj sağlıyor. Çevreyi kirletmez. Suya enerji depolarken etrafa oksijen gazı salıyor. Elde edilen yakıt kullanılırken de su buharı çıkıyor. Bundan daha iyisi yok. Lityum bataryalardan daha önemli bir enerji deposu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Sizin memleket fransada 2023 ortasında %10 oranında zam yapıldı. (https://tr.euronews.com/2023/07/18/fransada-elektrik-fiyatlarina-yuzde-10-zam-yapilacak#:~:text=Frans%C4%B1z%20h%C3%BCk%C3%BCmeti%2C%20a%C4%9Fustos%20ay%C4%B1ndan%20itibaren,azaltmak%20i%C3%A7in%20gerekli%20oldu%C4%9Funu%20kaydetti.)

    ayrıca şubat da %9 - %10 gibi zam yapmayı düşünüyorlar. (https://fransapostasi.fr/ekonomi/fransada-elektrik-fiyatlarina-yuzde-8-6-ila-yuzde-9-8-arasinda-zam/)

    ayrıca durup dururken senin memleket fransadan neden bahsediyorsun ki? anlamadım.

    biz burad ısı pompası konuşuyoruz, hidrojen yakıtı konuşuyoruz, bilim konuşuyoruz.

  • mirate M kullanıcısına yanıt
    Dünyanın ısısı ile bizim çekebileceğimiz ısı çok farklı.

    Magmadan çekmediğiniz durumda asla soğutamazsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hidrojeni üretmek, depolamak, ve sevkiyat için harcayacağın enerjiyi direk grid e ver daha iyi. Sistemle ilgili ayrıntılı bilgi de yok. Makalede genel gösterimler var, tasarlanan sistemin tümüyle enerji ve ekserji analizi olmadan bunlar kaba mühendislik uygulaması olur anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 28 Ocak 2024; 16:03:57 >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Bizde burada matematik konuşuyoruz. Ama başka amaçlar için 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mirate M kullanıcısına yanıt
    O kadar yüksek basınç ve sıcaklıkda ki çekirdeğe erişebiliyorsanız zaten buyrun.Dünyada olan ve bilinen hiçbir element bu kadar yüksek basınç ve sıcaklıkda kendi yapısını koruyamaz

    Ulaşsanız dahi çekirdeği soğutabilmeniz mümkün dahi değil.Çekirdeği soğuyan yada yavaşlayan yada duran gezegenlerde atmosfer ve su yok olur

  • mirate M kullanıcısına yanıt

    Derin kuyunun ne olduğunu bilmeden nasıl bir yorumdur bu. önce jeolojik olarak derin kuyu ne onu öğren.


    Neyin neyle üretildiğini bildiğinizi sanıyosunuz ama bi halttan anladığınız yok. çekirdek kaç km derinde söyleyeyim 3000km den fazla . derin kuyu 1km olur. daha derine nasıl ineceksiniz? hangi delici ile hangi uç ile? bilmediğiniz konularsa fikrinizi kendinize saklayın. cehaletinizi elinize veririm.

    Hidrojeni önce nasıl ayıracaksınız? nasıl depolayacaksınız nasıl saklayacaksınız nasıl yakacaksınız... bunları tasarladınız mı... hayır. sadece aaaaaa hidrojen ısı pompalarında daha yararlı diye bir tez atmışlar ortaya o kadar. Birleşik krallık ne bok yiyeceğini bilmediği için bu tip saçmalıklar yapar arkasından kuyuya atlayacak deli arar. Birleşik krallık dediğiniz afrikayı, hindistanı ve hatta avustralyayı sömüren en baş ülkedir. adamlar neden ısı pompasına geçti de fosil yakıt almamaya calisiyor? neden avrupa alternatife geçiş deniyor. Rusyadan kaynaklı. Total bile total enerji oldu da bilmem nerelere destek veriyor. bunlar değil miydi elektrikli araçlar olmaz diyerek Fransızların ilk zoe sini ilk elektrikli meganlarını öldüren. Çabuk unutuluyor bunlar


    Avrupa ne durumda. adamların elinde yakıt mı var? rusya kırdı geçirdi ortalığı. Fransanın 1 numaralı cam üretim fabrikası doğalgaza bağımlılıktan dolayı kapandı. cam fiyatları 1 gecede %50 arttı. bunlardan haberdar mısınız? paslanmaz ürünler neden daha pahalı 2 yıldır biliyor musunuz? ukrayna daki nikelin Rusların eline geçmesinden dolayı.


    Bu yüzden enerji konusunda avrupanın yeşil projelerinden sadece rüzgar, deniz ve güneşe hak veririm gerisi yalan çünkü. yakıtı bi bulurlarsa ilk piyasayı alt üst edecek onlardır(BP, TOTAL, Shell). Yemeyin bunları Ülkemin güzel insanları. Bu konulara da eğiliminiz varsa daha iyi araştırmalar yapın.





  • elektroliz ile üretecek hidrojeni tabii lakin 600bin isi pompasını sehir su şebekesi gibi hidrojen hattından beslemek çok tehlikeli olabilir. once bi organize sanayide denemediysen ciddiye alınabilir ir proje olma, bence

  • İngilizler fantazi peşinde. Hidrojeni elde etmek için gerekli enerjiyi direk ısı pompasına verirsin daha fazla verim alırsın.



    Nedense bu fantazi peşinde koşanlar çoğunlukla İngiliz. Almanlar reel şartlara daha uygun davranıyorlar.

  • Afyon merkezde 1990'lı yılların başından beri birkaç mahallede jeotermal enerji ile ısıtma yapılıyor. Üniversite öğrencisi iken jeotermal enerji ile ısınan bir evde kalmıştım, ısınma masrafı komik derecede düşüktü.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Olay yeşil hidrojen ve füzyon on görülerek yapılıyor zaten. Bir de okyanusun ortasından karaya kablo cekemezsin belki ama oraya sistem kurup hidrojeni tankerlerle tasiyabilirsin kıyıya.

    Belki de bungalow gibi yerler için düşünülmüştür bilmiyorum.

    Bir de hidrojeni elektrik hücresi olarak kullanıyorlar yanınca isinin yanında elektrik de üretiyordu sanki bir nevi taşınabilir batarya niyeti iledir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji ücretsiz olmalı. İnsanları sömürmek için enerjiyi satıyorlar. Güneş dünyaya bir fatura gönderseydi, dünyayı satsalar ödeyemezlerdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • misal dağ başında yada 100 kmlerce uzakta ürettiğin küçük dere yada deniz gelgitlerinden faydalanan sistemlerden hidrojeni kullanacaksın. süreklilik nitelik arz etmeyen küçük kaynaklardan birleştiğinde bir anlam ifade eden ürettiğin depoladığın hidrojeni kullanacaksın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.