Şimdi Ara

Hiç yurt dışına çıkmamış olmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kıyıda köşede birikmiş nakiti ile değil, bankadan çektiği zar zor arayıp bulduğu düşük faizli kredileri yiyor yurtdışında.. sonra ödeme vakti geldiğinde de varını yoğunu satıp ödemeye çalışıyor, geri kalanı da anasından para dilenerek kapamaya çalışıyor... yurtiçinde çok cimri amma yurtdışında gelince paranın anasını satıyor, hiç acımıyor.. bunun gibiler ne kadar sürünse azdır... müstehak...

• Merhaba

Konuyu baştan inceledim benzer durumdayım. Yaklaşık 4 yıl önce 10 yıllık pasaport çıkarmıştım dolar kuru düşüktü o yıl yaz için düşüncem vardı sonrasında kur hızla yükselmeye başlayınca düşünce olarak kalmıştı.

Bu yıl için Haziran sonu Temmuz ortasına kadar iznim var vlog tarzı video çekenleri izliyorum nasıl hareket edilmesi gerek öğrenmeye çalışıyorum yapabilirim algısı oluşmaya başladı genelde ilk deneyim için balkanlar önerilmiş ilk kez uzaklaşacak biri için Malezya nasıl olur? Karşılaştırma yaptığımda uçak bileti pahalı onun dışında fiyatlar daha uygun gibi geldi.

Yaş 30+ bekar tek seyahat düşünüyorum

bordo pasaport

İngilizce çat pat bir şey alırken sipariş verirken anlaşırım diye düşünüyorum

konaklama olarak hostel tercih edebilirim hem diyalog pratiği olur

bütçe 1 hafta için 35 bin

• juve212 J kullanıcısına yanıt
    O bütçeye bence Gürcistan daha iyi olur gibi hocam, vizesiz Balkan ülkeleri de olabilir.

Yine siz bilirsiniz tabii.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öneri için teşekkür ederim aslında Balkan tarafında sanki 2. sınıf vatandaşmış hissine kapılacağımı düşünüyorum izlediğim kadarıyla insanlar biraz daha soğuk yaklaşıyor öyle olursa zaten pek kimseyle İngilizce diyalog kurmamışım iyice çekinebilirim ama o konuda sanki asyalılar daha rahat o algı oluştu bende o yüzden direkt aklıma orası geldi.

Normalde de çekingen bir yapım var birazda bu durumu aşmak istiyorum. Düşüncesi bile ayrı heyecanlı geliyor tek başına farklı bir ülke farklı deneyimler.

• NEVERDIES kullanıcısına yanıt

Bir insan yurtdışı diye Ürdün,Mısır,Fas,İran gibi ülkelere neden gider ki ? Zaten yurtiçinde fazlasıyla bu ülkelerdeki tipler var,kültürleri var.İstanbul'da semt değiştirmek yeterli gelir.

Balkanlar ile başlamanı tavsiye ederim bu arada.Sırbistan pahalı olur,Montenegro da keza öyle.Makedonya veya Bosna en iyi başlangıç bana kalırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim, Azerbaycan’ı da düşünebilirsiniz dilerseniz Bakü de güzel bir gezi olur.

Çoğu yere metro ile ulaşım mümkün, metro olmayan yere de belediye otobüsleri ile gidebilirsiniz.

Bolt diye bir uygulama var taksiler den daha ucuz, onu da kullanabilirsiniz, ben 1 hafta kalmıştım, biletlerle beraber 18, 19 Bin falan harcadım toplam da hocam.

Samimi insan çok, bizim Türkiye’nin insanların dan çok farklılar, Türkiye den geldiğinizi belirtirseniz size karşı daha sıcak kanlı olacaklardır:)

Ben tek başıma 3 kez çıktım yurtdışına, Kıbrıs’a gidin diyeceğim ama çok pahalı orası da :))

Balkanlar’a sıcak bakmıyorsanız, Kardeş ülke Azerbaycan veya Gürcistan seyahati size güzel geleceğine eminim.

İlla da Orta Asya derseniz, Kırgızistan’ı da düşünebilirsiniz, ben henüz gitmedim ama düşünüyorum gelecek sene için Kırgızistan’ı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Azerbaycan belki daha sonra çünkü daha çok ingilizce tarafında kendimi zorlamak istiyorum:)

Orta Asya ise tarih açısından iyi bir seyahat olurdu ileriki planlarda olabilir.

Dönüp dolaşıp Balkanlar ve Asya seçenekleri karşıma çıkıyor:)

Balkanlarda katiyen olmaz demiyorum ileride evlilik durumu olursa eşle birlikte orası daha güzel olurdu diye düşüncem var:)

Düşününce şimdi ben de kararsız kaldım, İnşallah güzel bir seyahatiniz olur hocam :)

• İnşallah sağ olun eğer ki tek cesaret edemezsem tur olarak bakıcam belki ilk deneyim açısından daha uygun olabilir:)

Ben hep yakın ülkelere çıktım tek olarak, ama böyle de özgüvenim tavan yaptı.

Çin’e bile giderim imkan olsa veya Amerika’da olur, tek başıma her yere giderim artık, abartısız söylüyorum

• Çok güzel söylediniz:) amacım büyük ölçüde o aslıdan kendi güvenli alanından çıkıp tek başına yeni bir şeyler deneyimlemek eminim uçağa binince farklı bir özgürlük hissi olacaktır o çekingenliği aşabilirim İngilizce konusunda bile sokakta yürüyünce biri adres soruyor duraksayıp kalıyorum bilmiyorum diyerek geçiyorum sonrasında cümlesini kafamda kurabiliyorum şöyle şöyle tarif edebilirdim diye bu durumu da aşabilirim.

Seyahatte internet çok önemli olucak tıkandığım yerde çeviri ile çözebilirim havaalanında vs wifi ile bi yere kadar idare edip sonrasında simkart bakarım diyordum ama son zamanlarda e-sim reklamlarını vs görüyorum onları bi araştıracağım.

Ben en son ki Azerbaycan/Bakü ziyaretim de Holafly E-SIM sistemini kullandım, sorun yaşamadım şükür ve de 9 günlük sınırsız pakete 1700₺ küsür ödedim.

Benim yabancı dilim o kadar yok, ama iyice uzak ülkelere açılırsam yapay zeka veya el hareketleri ile anlaşmayı deneyeceğim :)

• Bende de çat pat var o yüzden çeviri gerekecek bahsettiğiniz uygualamayı da araştırıp listeme ekleyeceğim sağ olun:)

Rica ederim, iyi yolculuklar şimdiden ✈️

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    Ürdün çıktığımız en güzel seyahatlerden biriydi. Gitmeden ben de önyargılıydım ama çoğu o önyargıdan farklı oluyor.

• Son GKRY tanımalarından ve büyükelçi atama işlerinden sonra, Özbekistan/Kazakistan/Türkmeistan ve dahi bilimum! gezimi tamamen iptal ettim. Ne giderim nede onalara para kazandırırım.

O kadar kendinizi sıkmayın, çat pat 15-20 cümle çok bile. Abartıldığı kadar dile ihtiyaç yok.

E-Simde bir seçenek ama kasmaya gerek yok, her limanda turist kart satılıyor alırsınız geçersiniz.

• Panthér kullanıcısına yanıt

Teşekkürler haklısınız bir adım atmayınca insanın gözünde büyüyor bir de ekstra tek başıma olmanın düşüncesi fakat iyiden iyiye alıştırdım kendimi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.