Şimdi Ara

hiç tövbeniz var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • varsa en uzun ne kadar sürdü? hala süren var mı?

her konuda olabilir

ben geçen hafta alkole tövbe ettim hadi bakalım sonuna kadar tutmaya çalışacam artık

• doğduğum ilk gün sigaraya ettim sanalda baca gibi ama
  • tövbe ettim evet..ama alkol konusunda cidden başlama.benim babam alkol tedavisi gördü gençken ve sonra tekrar başladı..durumu çok kötü hem sigara hem alkol..her gün üç paket sigara bi büyük rakı içiyo.bende alkol kullanıyorum ama çok fazla değil..alışkanlık olmasını engellemek lazım..umarım sende bidaha kullanmazsın
  • alkole yemedi de bi gece 5 kutu bira içip kusunca lanet ve tövbe ettim

ama biraya

onun dışında ne bulursam götürürüm

votka, viski, konyak...
  • Tövbe çok hassas konudur tövbe ederken sonunu ölümüne kadar götüreceğinizden emin olun yoksa her türlü günahtan çok büyük günahı vardır
  • hatun işine tövbe ettim 2 haftadır sürüyor bu tövbe
  • sigara
    28 ay oldu.
    tövbem hala güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir yanlışlık mı var ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçen hafta öyle nefret ettim ki alkolden. arkadaşlar şaşırdı oha efsane gitti diye

yok ama ne zamandır bırakacak yer arıyordum tövbe hem sıkı bi karar oldu, dönülmezde dönmem de.

millete keyif verir beni depresyona sokuyordu var mı böyle bir şey

alkole bir parfümde bir de öksürük ilacında temas edecez artık
  • orta1'de ettim. Çok kötü birşey yapmıştım, hala da tutuyorum...
  • Küfüre tövbeliyim. Allah bozdurmasın. Hala devam etmekte..
  • tövbe hergün edin ama yapıp edip tövbe etmeyin , yani bir nevi yüzsüzlük olmasın ama genede hergün tövbe etmekte fayda var . Sahih hadislerde de bu konu geçer. Efendimiz bile şunu demiş birgün kendisine gelen birine " ben bile günde 70 kez tövbe ediyorum" alkole tövbe ettik diyelim , her arkadaş buluşmasında içip içip tövbe etmek biraz yalnış olur , ama atıyorum aradan 1 sene geçti dayanamadın içtin bişiler ama pişman oldun o zaman gönülden ettiğin tövbeler kabul olur. Gönülden içten ettiğin tövbe 100 kerede olsa kabul edilir. Kalbine bakar herşey
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonshine traffic

Küfüre tövbeliyim. Allah bozdurmasın. Hala devam etmekte..

Bende TOpiçe Bunu yazmak İÇin girmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

tövbe hergün edin ama yapıp edip tövbe etmeyin , yani bir nevi yüzsüzlük olmasın ama genede hergün tövbe etmekte fayda var . Sahih hadislerde de bu konu geçer. Efendimiz bile şunu demiş birgün kendisine gelen birine " ben bile günde 70 kez tövbe ediyorum" alkole tövbe ettik diyelim , her arkadaş buluşmasında içip içip tövbe etmek biraz yalnış olur , ama atıyorum aradan 1 sene geçti dayanamadın içtin bişiler ama pişman oldun o zaman gönülden ettiğin tövbeler kabul olur. Gönülden içten ettiğin tövbe 100 kerede olsa kabul edilir. Kalbine bakar herşey

valla ben içen arkadaşların yanında oluyorum onlar bana bakıp " olm sen bozarsın içmeden duramazsın" diyorlar bende tekrarlıyorum çekinmeden "yok olm tövbe ettik bozarsak çok kötü" diye. hemde kendimi telkin etmiş oluyorum.

ilk bir kaç hafta kötü oluyor ama. 1 hafta canım ister gibi oluyor hemen başka şeye yöneliyorum. habire şeker yemek istiyo canım

• Hayatımda tek içmeyeceğim şey içki ve sigara (şükürler olsun). Yaşasın sağlıklı yaşam!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

tövbe hergün edin ama yapıp edip tövbe etmeyin , yani bir nevi yüzsüzlük olmasın ama genede hergün tövbe etmekte fayda var . Sahih hadislerde de bu konu geçer. Efendimiz bile şunu demiş birgün kendisine gelen birine " ben bile günde 70 kez tövbe ediyorum" alkole tövbe ettik diyelim , her arkadaş buluşmasında içip içip tövbe etmek biraz yalnış olur , ama atıyorum aradan 1 sene geçti dayanamadın içtin bişiler ama pişman oldun o zaman gönülden ettiğin tövbeler kabul olur. Gönülden içten ettiğin tövbe 100 kerede olsa kabul edilir. Kalbine bakar herşey

valla ben içen arkadaşların yanında oluyorum onlar bana bakıp " olm sen bozarsın içmeden duramazsın" diyorlar bende tekrarlıyorum çekinmeden "yok olm tövbe ettik bozarsak çok kötü" diye. hemde kendimi telkin etmiş oluyorum.

ilk bir kaç hafta kötü oluyor ama. 1 hafta canım ister gibi oluyor hemen başka şeye yöneliyorum. habire şeker yemek istiyo canım

nefs senin en büyük düşmanındır der , şeytan sadece telkin verir , nefsin hoşuna giden şeye yönlendirir , bunun dışında şeytanın insan üzerinde hiçbir yaptırımı yoktur. İçki masasında oturup ta günahtan sakınabiliyorsanız o zaman değeriniz daha çok artar . Zor olan herşeyin sonu güzeldir , çalışmadan üniversite kazanılmaz,çalışmadan para kazanılmaz , yokuşta akmayan ter inişte göz yaşı olur , gittiğin yoldan ayrılma

• quote:

Orjinalden alıntı: DieselTRoniC

quote:

Orjinalden alıntı: moonshine traffic

Küfüre tövbeliyim. Allah bozdurmasın. Hala devam etmekte..

Bende TOpiçe Bunu yazmak İÇin girmiştim

Üstat saygılar o zaman
  • 5 yıldır alkole-sigaraya ağzımı sürmedim tovbeyi bozacak çok ortamlar oldu ama söz verdik bi kere
  • bi de kendini tutunca bi huzur oluyo. o da güzel bişey
  • Ben sapık bi msn alıp arkadaşımı korkuttum daha doğrusu bayaa bi küfür +korkuttum annesine sölemiş oda babasına babasıda arkdaşına sonra polisa haber wermişler adresi bulmuşlar fakat hala daha bizim evi bascaklar allah korusun daha ben olduğumu bilmiyorlar 3 gün geçti o gece o haberi duyunca çok korktum ve töbe ettim birdaha birini hacklersem,korkutursam fake mail yolllarsam die töbe ettim ve yapmıcam ve ayın 5 ine kadarda hergün 100 kez bismillah çekiyorm

DALGA GEÇMAYİN LÜTFEN GERÇEKDEN KORKMUŞTUM
  • Orta okulda başımdan geçen bir kopya hadisesi sonrası tövbe etmiştim ama lisede sağa sola bakıyorsun mecburen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.