Şimdi Ara

Hiç Dil Bilmeden Yurtdışına Çıkanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hep merak etmişimdir hala merak ederim adam hiç dil bilmiyor ve yurt dışına çıkıyor ne hikmetse kısa bir süre içinde o dili çok güzel konuşuyor yani merak ettiğim şu sen dil bilmiyorsun oraya gidiyorsun sana hoşgeldin veya diğer fiil cümleleri kurduklarında nasıl anlayıp ona göre öğreniyorsun o kelimenin ne anlama geldiğini nasıl öğreniyorlar bunu hep merak etmişimdir

Teşekkkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu. -- 15 Temmuz 2015; 19:26:05 >

• Ben yaptım bunu Özelden sorabilir misin merak ettiklerini.
  • pm gönderildi
  • Buradan yazsaydınız keşke bizde yararlanırdık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de merak ettiğim bir konu keşke buraya da yazsaydınız
  • Tekrardan Merhaba;

@üç f bana çok yardımcı oldu kendisi gidip gören bir kişi olduğu için bilgileri doğrudan aktardı bunun için teşekür ederim konuya dönersek kendisinin bana dediği yabancı bir ülkeye gittiğinde hiç bir kelime bilmiyorsan öğrenmen tabi ki çok zor olur öğrenemezsin duyduklarınla bir ilerleme kaydedemediğin gibi aynı yerde kalırsın bunun için duyduğun kelimeleri bir sözlük yardımıyla çevirmeli o şekilde öğrenilmeli dil kursları bu konuda çok yardımcı oluyorlarmış ve 1 yılda öğrenilecek dili aylar içerisinde öğretebiliyorlarmış ve bana evde oturarak kelime ezberlenmeyeceğini çok zor olduğunu gerçek öğrenme tekniğinin konuşarak pratik yaparak olduğunu söyledi bu gerçekten de doğru bir vurgu

dil duygu ve düşünceleri anlatmaktır eğer duygularını anlatacak kadar konuşabiliyorsanız zaten karşınızdaki sizi anlayacaktır gramer konusuna gelirsek de grameri konuşarak öğrenebileceğimizi duyduğumuz cümleleri kullanarak öğrenilebileceğimi söyledi kendisi kısa bir süre içinde dili öğrenip konuştuğunu söyledi yani demek istediği dil öğrenmenin en iyi yöntemi konuşarak ve pratik yaparak öğrenmektir evde veya başka yerlerde de öğrenilebilir fakat öğrenme süresi uzun olabilir. hiç bilmediğiniz bir kelimeyide örneğin "car" bunu sözlükten bakarak araba olduğunu öğrenip günlük hayattta kullanarak (pekiştirerek) daha kolay öğrenilebileceğini söyledi

aklımda yurtdışına çıkıp dil eğitimi alma fikri vardı ve şüpheci yaklaşıyordum kendisinin beni aydınlatması sayesinde daha da yakınlaştım korkmamam veya çekinmemem gerektiğini ilk başlarda tabi ki ırım kırım edip yanlış cümleler kuracığımızı ama sonradan hiç farkına varmadan akıcı bir şekilde de konuştuğumuzu göreceğimizi söyledi bizi bilgilerini sunduğu için teşekkür ederim.

İyi Günler
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulu.

Tekrardan Merhaba;

@üç f bana çok yardımcı oldu kendisi gidip gören bir kişi olduğu için bilgileri doğrudan aktardı bunun için teşekür ederim konuya dönersek kendisinin bana dediği yabancı bir ülkeye gittiğinde hiç bir kelime bilmiyorsan öğrenmen tabi ki çok zor olur öğrenemezsin duyduklarınla bir ilerleme kaydedemediğin gibi aynı yerde kalırsın bunun için duyduğun kelimeleri bir sözlük yardımıyla çevirmeli o şekilde öğrenilmeli dil kursları bu konuda çok yardımcı oluyorlarmış ve 1 yılda öğrenilecek dili aylar içerisinde öğretebiliyorlarmış ve bana evde oturarak kelime ezberlenmeyeceğini çok zor olduğunu gerçek öğrenme tekniğinin konuşarak pratik yaparak olduğunu söyledi bu gerçekten de doğru bir vurgu

dil duygu ve düşünceleri anlatmaktır eğer duygularını anlatacak kadar konuşabiliyorsanız zaten karşınızdaki sizi anlayacaktır gramer konusuna gelirsek de grameri konuşarak öğrenebileceğimizi duyduğumuz cümleleri kullanarak öğrenilebileceğimi söyledi kendisi kısa bir süre içinde dili öğrenip konuştuğunu söyledi yani demek istediği dil öğrenmenin en iyi yöntemi konuşarak ve pratik yaparak öğrenmektir evde veya başka yerlerde de öğrenilebilir fakat öğrenme süresi uzun olabilir. hiç bilmediğiniz bir kelimeyide örneğin "car" bunu sözlükten bakarak araba olduğunu öğrenip günlük hayattta kullanarak (pekiştirerek) daha kolay öğrenilebileceğini söyledi

aklımda yurtdışına çıkıp dil eğitimi alma fikri vardı ve şüpheci yaklaşıyordum kendisinin beni aydınlatması sayesinde daha da yakınlaştım korkmamam veya çekinmemem gerektiğini ilk başlarda tabi ki ırım kırım edip yanlış cümleler kuracığımızı ama sonradan hiç farkına varmadan akıcı bir şekilde de konuştuğumuzu göreceğimizi söyledi bizi bilgilerini sunduğu için teşekkür ederim.

İyi Günler
    Saygılarımla.

Kendisine ve size teşekkür ediyorum benim 2 veya 6 yıl içerisinde ingilizce öğrenmem gerek bunlar için de bir taktik verdi mi acaba kendisi yurtdışına çıkamam bildiğim ingilizce konuşan kimse yok 2 yılda öğrenmek için ne yapabilirim 6 yılda öğrenmek için ne yapabilirim 2 yılda olmazsa 6 yılda kesinlikle iyi derecede olması lazım acaba bunlar hakkında da bilgi verdi mi veya bilgisi olan var mı

teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selenga53 kullanıcısına yanıt
    Merhaba İyi Günler;

Önünüzde çok uzun bir zaman dilimi var bu zaman diliminde iyi çalışırsanız kesinlikle başarabilirsiniz iyi çalışmaktan kastım yarım yamalak değil de düzenli bir biçimde çalışmaktır dil kurslarına gidebilirsiniz Türkiye'de ingilizce veren dil kursları var ben Kocaeli'de oturuyorum ve burada komek adlı bir kuruluş var ücretsiz ingilizce eğitimi veriyor ve 1 yıl sonra sertifika ile mezun ediyor yaşadığınız yerde böyle bir yer varsa oraya gidebilirsiniz kitaplardan ingilizce öğrenmek oldukça zordur her yerde görmüşsünüzdür dil konuşarak öğrenilir diye bol bol birileriyle konuşun , birisi ile ingilizce konuşmak için illa yabancı ülkede olmanız gerekmiyor teknoloji ülkesinde yaşıyoruz whatsapp facebook vb sosyal medyalarda yabancı arkadaşlar edinerek onlarla konuşup ingilizcenizi tekrarlayabilirsiniz bu sayede unutma oranınızı azaltırsınız bol bol egzersiz yapın size çok iyi bir yöntem söyleyeceğim kelime öğrenmek için yeni bir kelime öğrendiğinizi varsayıyorum örneğin tree , tree türkçe karşılığı ağaç demek bu öğrendiğiniz kelimeyi karşındaki kişiyle oldukça fazla kullanmaya çalışın bu kelime hakkında cümleler oluşturun ve bu kelime hakkında düşünün bu sayede bu kelimeyi ezberlemek yerine bilinçaltınıza işleyerek sağlam öğrenmiş olucaksınız karşınızdakine ağaçları severmisin , en sevdiğim ağaç türü , ağaç ile ilgili fotosentez olabilir bir çok cümleler kurmaya çalışın sosyal medyada milyonlarca insan var 10dk uğraşsanız 10 arkadaş rahat edinebileceğinize inanıyorum bol bol egzersizi unutmayın dediğim taktiği lütfen uygulayın öğrendiğiniz kelimeleri sürekli o kişi ile en az 5-6 cümlede kullanın ve en önemli kural "HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN" .

Bunu neden söyledim çünkü hata yapmaktan korkarsanız translate 'e mahkum kalırsınız buda sizin ilerlemenizde katkı sağlamaz aksine olduğunuz yerde tekrarlarsınız unutmayın dil duygu ve düşüncelerinizi aktarmadır siz karşınızdakine I love You derseniz doğru bir cümle kurmuş olursunuz fakat karşınızdakine love I am you gibi bir cümle kurarsanız kural hatası yapmış olursunuz fakat karşınızdaki kişi ne demek istediğinizi anlayacaktır kimse direk kusursuz dil konuşarak öğrenemez illaki hatalar yapa yapa öğrenecek hata yapmazsanız o işte bir sorun var demektir önünüzde 2-6 yıl var diyorsunuz emin olun az gayret ederseniz biraz azimle 1 yılda bile ingilizce öğrenebilirsiniz ki dediğim ücretsiz kurslardan şehrinizde varsa bunlar size çok katkı sağlayacaktır onun dışında lütfen kitaplar okuyun bol bol kitaplar okuyun bu size söyleyeceğim en güzel taktiklerden biri daha ilk başlarken çocuk kitapları ile başlayın küçük kolay hikaye kitapları okuyun , okumaya çalışın bilmediğiniz kelimeler varsa altını çizip öğrenip yazın öğrendiğiniz kelimeyi daha önce bahsettiğim yöntem ve yöntemlerle pekiştirin zaten bir süre sonra fark edeceksiniz ne kadar ilerleme kaydettiğinizi ve bu sizi mutlu edecek daha gayretle çalışacaksınız kitap okumak çok iyi bir yöntemdir bunun yanında filmler izleyebilirsiniz alt yazılı ama filme dalmadan
    filmdeki oyunun dediklerini dinleyerek izlenmeli bunun yanında yabancı müzikleri dinleyerek onların anlamlarını açıklamaya çalışabilirsiniz.

öğrenme yöntemi çoktur bu dediklerim en çok kullanılan ve etkili yöntemlerdir önce kelime öğrenmekle başlayın ne kadar gramer bilirseniz bilin kelime yoksa cümle kuramazsınız bol bol kelime öğrenin bir arkadaş ediinin internetten veya başka yerden öğrendiğiniz kelimeyi bol bol cümle içinde kullanın gereksiz olsa bile kullanın translete kullanmayın demiyorum ama kullanırken sakın cümle çevirmeyin kelime öğrenmek için kullanın bol bol pratik yapın konuşun insanlarla yabancı hikaye çocuk kitapları okuyun (başlangıç için ilerlediğiniz zaman kitabın seviyesini arttırabilirsiniz) ingilizce makaleler haberler okumaya çalışın illaki bir çok bilmediğiniz kelime ile karşılaşacaksınız bunların altını çizip öğrenin uzun bir zamanınız var iyi bir çalışma ile çok iyi yerlere gelebilirsiniz

Teşekkürler
    Saygılarımla.

• Ben kendim de çıktım arkadaşlar. Hiç bil bilmeden Rusyaya üniversite için geldim belli bir düzeyde ingilizcem var.Bende ingilizceme güvendim sonuçta artık çoğu insan Rusça biliyor.

Ama geldiğimde rusların ingilizce bilmediğini fark ettim baya bi zorladı o yüzden baya bu komik olaylar yaşanmasına sebep oluyor böyle oluncaya.

Rusça gibi zor bir dil bile zorda kalkınca öğreliyor. Dil canlı bişey konuştukça gördükçe öğrenirsin. Uzatmak istemiyorum merak ettiğiniz bir şey varsa severek anlatırım. Pm atabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.