Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
39
Favori
268.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gecen gunlerde bir arkadasımdan ikinci el bir home cinema sistemi aldım...
    Onkyo tx-ds 595 (amfi)
    Jbl bass 2 basswave (subwoofer)
    Jbl sat 20 (Front )
    Jbl sat 2 (rear)
    Definitive procenter 2 (center
    4 tanede orjinal jbl hoparlor ayagı aldım. Hepsine 1000 ytl verdim
    Yorumlarınızı bekliyorum ..Saygılar


  • Arkadaşlar, belki uzaydan mı geldi filan diyebilirsiniz ama, televizyondan müzik setine nasıl ses aktarabilirim? Cihazlarda ne gibi özellikler olmalı?

  • televizyondan scartla çıkıp müzik setinin input girişinden baglayabilirsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Maximus77

    Arkadaşlar! ben Hi-Fi&HT sistem kurma aşamasındayım tavsiyelerinizi bekliyorum:

    Ön Hoparlör: Bowers & Wilkins 600 Serisi: DM603 S3 (Mid sesleri çok iyi)
    Center: B&W LCR60 S3
    Arka: Magnat Motion Rear (B&W DM601 S3 almayı düsünüyorum)
    Subwoofer: Jamo D 4 SUB (Frekans Aralığı: 22-160, 400 Watt, 2x8" Woofer)
    DVD Player: Denon DVD-1920
    A/V Receiver: Denon AVR-1603 (Pioneer VSX-1015TXK 7.1 Channel Surround Sound THX Select almayı düsünüyorum, ABD amazon.com fiyatı $398, Türkiye de ise neredeyse 3 misline satılıyor, ancak yurt dışına gidersem alıcaım)
    Ön ve Merkez Hoparlör Kablosu: Acoustic Research Master Serisi SMS321 Speaker Wire, 10 AWG 15metre
    Suwoofer Kablosu: Profigold 5 metre
    Arka hoparlör kablosu: Acoustic Research Performance Serisi
    Optik Kablo: AR MS280 0.9m
    HDMI kablo: AR MS284 0.9m
    HD-Audio kablo: AR PR-130 Pro-II 0.9m-3 adet (DVD-Audio ve SACD için)
    Televizyon: PANASONIC TH-42PV60E Plazma (Şuan için beklemedeyim bütçemi aşıyor; Doğubank Mutlu Ticarette fiyatı 2150 Euro garanti konusunda güvenemiyorum)
    Sehpa: Sonorous PL-3100-B
    Surgemaster: Belkin 6'lı priz F9S623de2M
    Arka Hoparlör ayağı: Vogel VLS-45 HOPARLÖR STANDI
    Dinlediğim başlıca müzikler: Jazz, Klasik, Klasik-enstrümantel Türk

    Finansal olarak bütçek sınırlı olduğu için parça parça sistemi alıyorum, ilk aldığım cihaz Denon AVR-1603 anfiydi, 2003 sonbaharında almıştım. O zamanlar konuyla ilgili bilgim cok azdı, halen eksiklerim var, konu çok kapsamlı.





    su subwofer 400w denmis bu ust giris gucumu daha dogrusu bu buyuklukte bir subwofer hayatimda gormedim
    benim gordugum 260 watlik ya kafam karisti?




  • beyler ben bu konularda yeniyim size bi soru sormak istiyorum ben hi-fi sistemmi yoksa multimedya sistemlermi diye ikisinin arkasında kaldım bu iki sistemler arasında ne gibi farklılıklar var hiç bilmiyorum eminimki bu iki sistemde alıcının amaçlarına göre değişiodur ama ne yazıkki hangisinin hangi amaca hizmet ettiği hakkındada bir fikrim yok yanlız bir multimedya sistem alırsam logitech z-5500 olucak bu onunda fiyatı hiçte ucuz bişey deil yaklaşık 1.200 ytl civarlarında diyorum biraz daha para koyup bir hi-fi sistemmi alsam ne gibi artılarım olur? benim için müzikte ses çokluğundan çok kalite çok daha önemli bir konservatuvar öğrencisiyim genellikle klasik müzik dinlediğim için ses kalitesine çok önem veririm hi-fi sistemlerin kaliteleri hakkında hiçbir fikrim yok iyi bir sete sahip olmak istiyorum lütfen bana yardımcı olun önerileriniz için teşekkürler...
  • DaveWeckl, sizin ihtiyacınız Hi-Fi set.Maksimum bütçeniz nedir?
  • hocam ancak 1500 dolara kadar verebilirim tavsiye ve önerilerini bekliyorum sağolasın
  • İlk amaç olarak film ve oyun konsolları müzikte dinlerim ama 2. planda hi-fi benim kullanım alanım dışındamı kalır 1500 ytle hifi olurmu yoksa o paraya güzel bi ev sinema sistemimi almak mantıklı
  • 1500 ytl ye ne yazıkki hi-fi sistem kurulmaz.
  • beyler hop sıstemını amfiye baglarken dıkkat etmem gereken seyler neler???artılar artıya eksıler eksıye ondan baska...artı ve eksının acık ucları calısırken bırbırıne deger se patlar mı????
  • Patlamasada iyi şeyler olmaz.Kablo uzunluklarının boylarının aynı olmasına dikkat et.Hoparlörün kullanım kitapçığında yazar ne şekilde bağlaman gerektiği ve konu ile ilgili püf noktaları.
  • Killforyou! Ankarada hi-fi setleri dinleyip bakabileceğimiz yerler biliyormusun eğer biliyorsan PM atarsan sevinirim simdiden sağol.
  • Ankara bu konuda epey sıkıntılı pek bilgim yok ama araştıracağım.Bulursam döneceğimBir bildiğim Demir Ticaret var.Onlar da en son dinleti yaptırmıyordu.
  • Sevgili arkadaşlar;
    Herkese Merhabalar,Marantz 4600 A/V Receiver`ım var.Bose Acoustimass 5 (2+1) kolonlardan yeterli bas alamıyorum.Kolonlar az mı geliyor acaba? Marantz ile kullanabileceğim 5+1 veya 7+1 hoparlör tavsiyeleriniz nelerdir? 55 metrekarelik salonda kullanacağım.Herkese şimdiden fikirleri için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CIAman


    quote:

    Orjinalden alıntı: Audiophile1

    Sayın CIAman
    Sorunuzu yanıtlayayım.Siz dünyadaki bütün stüdyoların aynı düşük standarta olduğunu varsayarak böyle bir yorum yapıyorsunuz.Oysa audiopillerin tercih ettiği labelların sahip oldukları stüdyolarda oldukça yüksek masraflar yapılarak, son derece yüksek standartta ekipmanlar, kablo ve elektirik tesisatları kullanılır.High end ciler bu şirketlerin ve sütüdyoların kayıtlarını öncelikli olarak tercih ederler.Hatta bazı sanatçılar kayıt için bazı ekipmanları (mikrofon, enstruman, masa gibi) şart tutar.Ornek vermek gerekirse JVC XRCD sütüdyoları (ki dünyanın en iyi kayıt teknolojisi ve standardı olan XRCD K2/24 ü kullanır.) studyodaki her ekipmana tanesi 4500 usd değerinde HarmoniX ASL-777 elektirik filtreleri, tanesi 1300 usd lik elektirik kabloları, 3100 ara kablolar ve 45.000 usd lik monitörler vs,vs gibi ekipmanlar kullanılmıştır.Bir başka yanılgınız ise aradaki farkların duyulmayacağına dair ön yargınız.Her kablo arasında iyi veya kötü farklar vardır ve önyargısı olmayan veya kör test yapan herkes tarafından duyulabilir.Ayrıca farklı kabloların sahip oldukları farklı karakterlerle sistemlerin ince ayarları yapılabilir.Bu öyle uzun ve detaylı bir konu ki size isterseniz çeşitli kaynaklar veya sorduğunuz spesifik sorulara cevap verebilirim.



    Sevgili arkadaşım. Ben hala anlamış değilim. Bahsettiğin stüdyodan diyelim 50 tane cd çıktı hadi 150 tane ozaman siz başka bir şey dinlemiyorsunuz. Bu bahsettiğin stüdyodan dünyada kaçtane var.
    Bir de şu kablo olayını teknik olarakb bir açıklayım bakalım. aradaki farkı bir duyalım. Bence birileri sizi kandırıyor ve kimse bunlar çok iyi bir yol bulmuşlar. Dostum Teknik olarak aydınlat beni Türkiyede böyle bir stüdyo yok. TR deki en iyi stüdyoda kullanılan kablonun metresi 25 dolar bununla kaydet 7500 dolarlık kablo ile dinle. Anlaşılmaz.


    Öncelikle belirteyim, yeniyim bu forumda, çok hoş bilgiler gördüm ve bir sistem toplamak istediğim için soru soracak birilerini arıyordum. tam yerine gelmişim. Sorularıma geçmeden önce CIAman arkadaşımızın yazdığına bir cevap yazmak istiyorum.

    Klasik müzik dinleyen birisi olarak bu mesajın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Klasik müzikte çok büyük iki firma vardır, birisi Deutsche Grammaphon diğeri de EMI. Ayrıca Sony de çok kaliteli kayıtlar yapıyor ama bunların arasında Deutsche Grammaphon hem en iyi ekipmanı kullanır hem de en başarılı sanatçılarla çalışır. Bu firmanın 50 değil, 150 değil, tonlarca kaydı var ve hepsi de aynı titizlikle yapılıyor. Philips ve Decca firmalırıyla çalışıp çok kaliteli kayıtlar yapıyorlar. Yazınızda Türkiye'nin en büyük sorunlarından birine değinmişiniz. Türkiye'de herkes maliyeti en aza getirip en pahalıya satmak peşinde, kar birinci plandayken, kalite ikinci planda. Türkiye'nin en iyi stüdyosunda metresi 25 dolarlık kablo kullanıyorlar, bilmem ne kadarlık mikser kullanıyorlar, orta halli monitörler ve sonunda bütün yetenekli klasik müzik sanatçılarımız yurtdışında kayıt yapıyor. En iyi örnek Fazıl Say. Türkiye'de kaydettiği albüm sayısı çok az. Pekinel kardeşler yurtdışında kaydediyor. Örnekler artırılabilir.

    Şimdi soruma geçmek istiyorum :) Bunca zaman kalitesiz bir müzik setinden CDlerimi dinliyordum ama son zamanlarda CDlerimin tam hakkını verebilmek için daha iyi bir sisteme ihtiyacım olduğuna karar verdim. Daha önce de belirttiğim gibi klasik müzik dinliyorum. Ara sıra caz ve blues da dinliyorum. Son 1 haftadır orta halli bir sistem kurmak için alabileceğim ekipmanları araştırıyorum. Sadece müzik dinleyeceğim, onun için DVD vb herhangi bir şeye ihtiyacım yok. Ne yazık ki ampli lere falan ayrıca para ayırabilecek durumda da değilim. CD player olarak Marantz CD5001 i seçtim. Başlangıç için bütün isteklerimi karşılayacak gibi gözüküyor. Receiver seçimi de yaptım ama dürüst olmak gerekirse oldukça bilgisizce yapılan bir seçim oldu. Marantz SR5600 ü seçtim ama yapabileceğiniz öneriler varsa duymak isterim. Hoparlör olarak sadece bir çift floorstand düşünüyorum. Hoparlör seçimini dinleyerek yapmak gerektiğinin farkındayım ama önceden de bir seçim yapılması gerektiğine inanıyorum. Fiyatlarından haberdar olmamakla birlikte B&W 804 ler kağıt üstünde hoş gözüktüler. Ayrıca JBL E100ler de oldukça hoş gözüküyor. Tabi ki son aşamada dinleyerek seçim yapacağım ama şimdiden de önerilerinizi almak isterim.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.




  • merhaba şarkıların düşük frekansını arttırıp kaydedebileceğim bir program biliyor musun? creative muvo vidz kullanıyorum.ekolayzırı 50 hz ye kadar, sesler sert çıkıyo.derin basları seven bi insanım, acaba şarkıların 20-30 hz lik kısımları yükseltip kaydedebileceğim bi program fayda eder mi muvo vidz in ses kalitesine?
    bilgisayarımda da minimum 40 hz ye iniyor sanırım.pek tatmin edici değil.toshiba A100-847 kullanıyorum.Realtek High Definition ses kartı kullanıyor.
  • ooo sinema anfileri sana rahat yeter iyisini aldınmı yeter ama kanal başına 165 wat verenler bile var yani stero sesi 330 wattlık yada 2 kanala 200 wat veren diger kanallara daha az verende var tercih senin üstelik ekoya hiç gerek kalmaz adamlar herşeyi düşünüyo zaten hem ev sineman hem müzikalin sen bütçe konusunda rahatsan bu iştede rahatsın herşey para demek değil denilcek bi durumu yok yani ..!!
  • quote:

    Hoparlör seçimini dinleyerek yapmak gerektiğinin farkındayım ama önceden de bir seçim yapılması gerektiğine inanıyorum. Fiyatlarından haberdar olmamakla birlikte B&W 804 ler kağıt üstünde hoş gözüktüler. Ayrıca JBL E100ler de oldukça hoş gözüküyor. Tabi ki son aşamada dinleyerek seçim yapacağım ama şimdiden de önerilerinizi almak isterim.


    bnce triangle marka hoparlörlerede bak en azından bir dinle.floorstand fiyatları 1000 ile 44000 euro arasında.
    www.triangle-fr.com
  • ARKADASLAR SITELERI GEZERKEN BIRSEYE GOZUM TAKILDI
    ESTORADAKI DENON FIATI
    Denon - AVC-A11XV A/V Recevier 11.211,20 YTL

    YURTDISINDAKI YTL CINSINDEN FIATI TRY 6,140.00

    OLMAZ BOYLE REZILLIK BU ULKEDE YA !!!!!!!!

    BIR ARA MUSTERI GELDI DUKKANIMA ADAM ARABA ITHALAT IHRACAT YAPIYORMUS
    YANI SOZUN KISASI KENDI ULKEMIZDE ARABANIN FIATI 70 MILYARSA YURDISINA 50 MILYARA GIDIYIRMUS!!!!ZATEN BILDIGINIZ SEYLER....
    YA NE DIYEYIM!!!!!!!!!DEVLET BULMUŞ BIR YOLUNU HERKEZDEN PARA ALMASINI IYI BILIYOR


    -------------------

    https://www.globalmediapro.com/av/index.cgi

    http://www.estore.com.tr/estore/product.asp?sku=EK05521&dept%5Fid=43022010&bid=0&mscssid=3RE78PTJ2M188HUKVR097MCM2TPX12U5




  • Haklısın arkdaşım, ne diyelim.

    Elimiz mecbur maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.