Şimdi Ara

HGS'li Araçla OGS'den geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
41.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçenlerde dalgınlıkla OGS gişesinden geçtiğimi son anda farkettim, o anda şerit değiştirip trafiği tehlikeye sokmamak için devan edip geçtim ve kaçak geçiş yazdı. Aracımda HGS var, içinde bakiyede var. Sadece yanlış gişeden geçtiğim için 100 lira ceza yazmışlar. Benzer durum yaşayan ve cezayı sildirmeyi başaran var mı?



  • gidip bir de ogs alırsam olur belki ama ona kaybeceğim vakit vs. uğraşamam bir de OGS cihazınında parası var yanlış bilmiyorsam.

    Hayır o zaman OGS olsaydı sadece, HGS neden çıktı. Hayatımda ilk defa HGS diye OGS'den geçtim bedeli 100 lira oldu. Hayır HGS'mde olmasa gerçekten kaçak geçsem içim yanmaz. Plakayı söküp kaçak geçeni yakalayazlar benim gibi HGS diye OGS'den geçene 11 kat ceza yazarlar. Bu düzenlemeden sorumlu kimse haram zehir zıkkım olsun.
  • kendi sorumun cevabını kendim buldum malesef. Böyle bir saçmalık ancak bizim ülkemizde olur heralde.

    quote:


    OGS-HGS Abonelerinin hangi şeritleri kullanmaları gerekmektedir ? Başa dön
    14 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır.” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile OGS ve HGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.




  • HGS yokken kaçak geçiş yapıp iki haftada HGS alırsan normal geçiş alıyor. Böyle bir uygulama yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip bir de ogs alırsam olur belki ama ona kaybeceğim vakit vs. uğraşamam bir de OGS cihazınında parası var yanlış bilmiyorsam.

    Hayır o zaman OGS olsaydı sadece, HGS neden çıktı. Hayatımda ilk defa HGS diye OGS'den geçtim bedeli 100 lira oldu. Hayır HGS'mde olmasa gerçekten kaçak geçsem içim yanmaz. Plakayı söküp kaçak geçeni yakalayazlar benim gibi HGS diye OGS'den geçene 11 kat ceza yazarlar. Bu düzenlemeden sorumlu kimse haram zehir zıkkım olsun.
  • Önceleri dikkat ederdim HGS gişesinden geçmeye. Ne zaman ki HGS gişesinde çalışma olduğu için OGS gişesinden çıkışa yönlendirdiler beni, görevli de "Okuyor o" dedi OGS gişesi için, o zamandan beri girişi HGS'den yapıp, OGS'den çıktığım çok oluyor. Şu ana kadar bir ceza da gelmedi. Sorgulama yaptığımda da OGS gişesinden geçiş ücreti alındı diyor ama normal ücret yazıyor. Ceza sorgulamada da hiçbir şey çıkmıyor. Acaba önemli olan giriş yapılan gişe mi sadece, çıkışın hangisinden yapıldığının bir önemi yok mu?
  • OGS ile HGS gecmistim Camlica giselerde 2 liralik yola 196 tl ceza yazdi hgs den sorgulayinca ceza gozukuyordu aradim KGM yi OGS ye baglandim HGS ye baglanmaniz gerekiyo dedi sonra capraz gecislerde normal ucret alinir dediler 2-3 gun sonra ceza silindi 2 tl aldilar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi kendine düzelmesi lazım
  • Hocam hiçbir şey olmaz senin hgs aracının plakasına tanımlıysa oradan düşecek ceza falan gelmez
  • OGS kaçak geçiş sorgulamada çıkıyor ceza.

    Düzelir mi sanmıyorum çünkü adamlar açık açık yazmışlar "Dolayısı ile OGS ve HGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir." diye.
  • Silmiyorlar hocam

    Benim de başıma geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan şuların hepsini her şeritte aynı yapamıyorlar mı milletçe karmaşıklık yaşamasak.Bazı yerlerde hem OGS hem HGS tek yerde oluyor.Yaygınlaştırsınlar işleri ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yanlışlıkla ogsden geçtim. Cezayı nereden sorguluyorsunuz?
  • ben hemen her seferinde ogs den geçiyorum. Herhangi bir sıkıntı olmuyor. hgs geçişlerimi sorguladığımda yanında ogs den geçiş diye yazıyor. ceza vs uygulanmıyor.
  • Geçen hafta benimde başıma geldi HGS ile OGS gişesinden geçtim.Gişede 33 TL. kaçak geçiş ceza yazdı.Şimdi karayolları OGS sistemi sayfasından internetten sorguladığımda plakada ceza çıkmadı.Birde telefonla öğreneyim dedim orda da çıkmadı.Müşteri yetkilisi 1 ay içersinde eğer HGS de yeterli bakiyeniz varsa sadece geçiş ücretini otomatik tahsil eder dedi.
    Durum bundan ibarettir arkadaşlar.Yani muhtemelen ikisini bir birine bağlamışlar dolaylı yoldan.
  • Şuraya yazmakta fayda var. Otobanda şerit değiştirmek hoşuma gitmez. Neticede elektronik sistem bir yolunu bulsunlar.https://www.ombudsman.gov.tr/

    Benim başıma daha ilginci geldi. 15 temmuzda ortak gişeden yani HGS-OGS gişesinden geçtiğim halde 1 Ağustosta "bakiyeniz az yükleme yapın yoksa ceza " diye bir mesaj geldi. Yükleme yaptım ama yasal süre olan 15 geçmiş haliyle 196 lira civarı bir miktardı.
    O tarihten sonra bir kaç defa daha farklı yerlerden geçtim, anormal bir uyarı almadım. Hatta uzun yolculuklardan bir kaç gün sonra e-devlete bakarım trafik cezam var mı, hgs bakiyesi ne alemde ... Anormal bir durum görmedim.
    Meğer ortak gişelerden geçişte tahsilat 1 ayı bulabiliyormuş. Sistem 15 gün sonra tahsilata çalışıyor bakıyor bakiye yetersiz, basıyor cezayı. Aynı gün de bana sms ile uyarı geliyor.
    Karayolları - PTT derken en son geç tebliğat yaptınız diye itirazda bulundum. Çalışanlar ilgililer haklarını yememek lazım. Cezam iptal edildi, geçiş ücretinin tahsilatını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Ağustos 2017; 11:43:16 >




  • bende bi kaç ay önce ogs yerine hgs den geçmiştim çıkışta ogs den geçtim ceza vs gelmedi
  • gebzeden hgs ile otobana girdim, herekedeki hgs çıkışında kaza olduğu için ogs den geçmek zorunda kaldım.
    umarım böyle bir saçmalıktan dolayı ceza gelmez.
  • 0850 4606060 numaralı ogs-kgs merkezini aradım sordum kaçak geçiş kesintisi yapılmaz.kgs deki bakiyenizden 1 ay içinde normal geçiş ücreti düşülür dediler. bilginize
  • Ceza iptal edildi. Galiba mesaj geldiği gün yükleme yaptığım için. 6 ay kadar sonra benzer bir durum daha oldu yine yükleme yapıp itiraz ettim, yene iptal oldu.
    Yılda 3-4 defa kullanıyorum. Dikkat ediyorum, edevlet ve hgs.musteri.ptt den takip de ediyorum.
    Sistem de sıkıntı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Plakadan düşerler merak etme kontrol et bir hafta sonra

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.