Şimdi Ara

hgs bankadan mı -ptt den mi almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
18.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • farkı nedir ,hangisi mantıklı?hesapta bakıye tutma olayı var mı?

HGS: Bankadan mı PTT'den mi Alınmalı?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketini edinmek isteyen araç sahipleri, "HGS nasıl alınır?" diye merak ediyor. Bu etiketin nereden alınacağını öğrenmek için en yaygın seçenekler arasında bankalar ve PTT bulunuyor.

Bankadan HGS Alma

• Bankalar, HGS etiketlerini anlaşmalı oldukları kurumlar aracılığıyla satmaktadır.
    • Banka şubelerine giderek veya bankaların internet bankacılığı hizmetlerini kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz.
    • Banka üzerinden alınan HGS etiketlerinin avantajları arasında taksitli ödeme seçenekleri ve bazı bankaların sunduğu ek hizmetler yer almaktadır.

PTT'den HGS Alma

• PTT, Türkiye genelinde geniş bir şube ağına sahiptir ve HGS etiketlerini doğrudan satmaktadır.
    • PTT şubelerine giderek veya PTT'nin internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
    • PTT üzerinden alınan HGS etiketlerinin avantajları arasında hızlı ve kolay başvuru süreci ile yaygın şube ağı bulunmaktadır.

Hangi Seçenek Daha Mantıklı?

HGS etiketini nereden alacağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör bulunmaktadır:

• Takip tercihiniz: Bankalar, genellikle HGS hesabınızı internet bankacılığı üzerinden takip etme imkanı sunarken, PTT şubelerine giderek takip edebilirsiniz.
    • Ödeme kolaylığı: Bankalar, taksitli ödeme seçenekleri sunarken, PTT nakit veya kredi kartı ile tek seferde ödeme almaktadır.
    • Ek hizmetler: Bazı bankalar, HGS etiketleri için ek hizmetler (örn. otomatik yükleme) sunmaktadır.
    • Şube erişilebilirliği: PTT'nin Türkiye genelinde daha fazla şubesi varken, bankaların şube sayısı daha sınırlı olabilir.

İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak, HGS etiketinizi bankadan mı yoksa PTT'den mi alacağınıza karar verebilirsiniz. Önemli olan, size en uygun olan seçeneği seçmektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bankadan alıp kredi kartına tanımlatınca sınırsız bakiye oluyor. ptt den alındığında ha bire para yüklemek gerekli. üstüne bakiye yetersize düşerse ceza yeme ihtimali var.
  • Bencede en mantiklisi banka.Bakiye belli bir miktara dusunce otomatik olarak kredi kartindan yuklenir.Ptt de ugrasacaginiza zamandan tasarruf edersiniz kafaniz rahat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2015 Toyota Corolla 1.33 Life
    2015 Hyundai i30 CRDİ DCT Elite - Satıldı
    2013 Honda Civic 1.6 Elegance ECO - Satıldı
  • Bende 2 tane araç var. Biri ptt biri işbankası hesap kartına bağlı.
    Devamlı kullanmıyorsan ptt al. Devamlı kullanıyorsan kredi kartı yada hesaba bağla.
    Ptt ye gidip kuyrukta bekliyorsun şimdi bide imza muhabbeti çıktı. Para yatırdıktan sonra kağıda imza attırıyorlar.
  • Navigasyon sagolsun beni otobana soktu ve ayin 19unda hgs den kacak gectim sanirim 15 gun icinde alinca sorun olmayacak.

1. Sorum ptt de hgs icin 5 tl gibi bir ucret var ama banka da ücretsiz diyorlar doğru mu
    2. Sorum. Hgs yi cok kullanmayacagim bankadan yada ptt den alinca bir bakiye yukleniyor hgs yi iptal edince ptt yada banka geri kalan bakiyeyi hemen oduyor mu

alışverişlerim @sL@N,indigo_blue,hakan_80,gover54,muratsahin2003,tenahiz,furza,müdür-42,polyo,Parçalı Canvas,abuabuzer,dj.trust.06,oyyono,pvp_headshot,Paw-R,jovanovic,a.yasin45,gunner92fb,lyonas,muhendizz,soldierkan,htepeli,
  • poet3333 kullanıcısına yanıt
    Ptt den ilk defa alıyorsan 35 tl ücreti var. 5 lira etiket parası 30 tl içinde bakiye oluyor. ( bakiyeyi artırabilirsin)
    ziraat bankası için söylüyorum ilk sefer için 55 tl civarı ücreti var ..
    Ptt hgs mobil uygulaması var cebe indirip bakiye yüklenebilir. ayrıca Ptt atmsinden de ürün numarasıyla bakiye yüklenebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Montaana -- 29 Eylül 2015; 21:56:05 >
  • blue42 B kullanıcısına yanıt
    Banka en güzeli,kredi kartından otomatik olarak yükleme yapıyor hiç uğraşmıyorsunuz.

Bizim kart bakiye 15 lira'nın altına düştüğünde otomatik olarak 15 lira daha yüklüyor rahat ediyoruz.

Ama ara ara sistemden geçişleri kontrol etmekte yarar var bazen yanlışlık olabiliyor.
  • Ben bankadan aldım (FinansBank). En ufak bir işlemde bile PTT'ye yönlendiriyorlar ve hiçbir şey yapamıyorlar. Aracımı sattım, sistemde 25-30 lira bir param kalmıştı. Yatırmadılar bir türlü, ben de lanet ettim.
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • PTT mobil uygulaması var yükleme yapıyor ama ilk sefer hariç her yüklemeye 50 tl ye kadar 3,sonrasına ise 2 tl komisyon alıyor.ben yüklemeyi geçen gün otoyol gişesinde yaptım 3 liram cebimde kaldı.zaten bu düzende devletin eli her zaman cebimizde ,bari bu şekilde 3-5 kurtaralım.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.