Şimdi Ara

Heyecan korku stres yenme yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda çok zayıfım arkadaşlar nasıl kendimi geliştirebilirim ?

Çok basit şeylerde hemen heyecan ve stres yapıyorum. Mesela şu an okula gidiyorum girişte teftiş olacakmış benim saçlar uzun idarecilerle yüzgöz olacağım için çok sıkıntı yapıyorum. Midem feci şekilde bulanıyor. Rahat olamıyorum bir turlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• berbere gitmeyi deneyebilirsin (ciddiyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ant1d0te

berbere gitmeyi deneyebilirsin (ciddiyim)

ya hocam haklısınız ama sadece bu durumda olan birşey değil bu konu farklı yani.

• şuan için elinden birşey gelmiyorsa yapıcak birşey yok şeklinde düşün,

bunun dışında önceden önlemini al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

şuan için elinden birşey gelmiyorsa yapıcak birşey yok şeklinde düşün,

bunun dışında önceden önlemini al

Hocam önlemi alacağım ama yukarıdaki arkadaşa da söylediğim gibi sorun farklı yani ben mesela ygs de lys de bu sorunu ne yapacağım ? Çalışmak bu paniği azaltabilir ama bitirmez ...

• ygs 'ye girmeden önce bu sorunu yaşadığın durumlara isteyerek girerek kontrol altına almaya çalışmalısın tecrübe edinerek, heyecan yapmanın gereksiz olduğunu öğrenmek gerek
  • quote:

ygs 'ye girmeden önce bu sorunu yaşadığın durumlara isteyerek girerek kontrol altına almaya çalışmalısın tecrübe edinerek, heyecan yapmanın gereksiz olduğunu öğrenmek gerek

Onun farkındayım da bilinçaltıma anlatabilsem birde.

Bu alanla alakali kitap var mi acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynisi bende de var. En ufak olayda nabzim yukseliyor (olcuyorum) :) icimden kendime surekli uyatilar veriyorum ama o his gene de gecmiyor olay baslayincaya kadar. genelde de daha once yapmadigim seyleri yaparken oluyor yani tecrubesiz oldugum konularda. Bilinmezlik beni bitiriyor herşeyi bilmek istiyorum sirf o yuzden :)

• Aynısı ben de var küçüklügümden bu yana hiç geçmedi. Okul çıkışı hepsi bitiyor. Halbuki stres yapacak hiç bir şey yok okulumdan da memnunum çevremde iyi insanlar var ama OKUL deyince ciddi anlamda strese ve kaygıya giriyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baby Blue -- 18 Şubat 2013; 11:42:39 >
  • Aynı şey bende de var mesela az sonra randevu almak için ortodonti arayacağım ancak heyecan yapıyorum.. Bu saate kadar çoktan aramam gerekiyordu. Çok gereksiz bir şey aslında bu heyecan bazen kendime diyorum; 'ne salaksın lan durduk yere heyecan yapıyon ne var bunda salla gitsin..' sonra geçiyor..
  • kısacası salla gitsin bendede vardı üniversiteye başladığımdan beri bi arkadaş gruu edindiğim için kalmadı öyle şeyler
  • Ben de iş hayatında yaşıyorum bunu, yeni bir işe başladığımda elim ayağıma dolaşıyor; bu yüzden kariyer yapamadım,güvenlik oldum
  • düzenli kefir iç yada okula gitmeden önce. . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

Aynisi bende de var. En ufak olayda nabzim yukseliyor (olcuyorum) :) icimden kendime surekli uyatilar veriyorum ama o his gene de gecmiyor olay baslayincaya kadar. genelde de daha once yapmadigim seyleri yaparken oluyor yani tecrubesiz oldugum konularda. Bilinmezlik beni bitiriyor herşeyi bilmek istiyorum sirf o yuzden :)

+1 risk bilinmezlik çok gıcık şeyler bu durumlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: poşetçay

düzenli kefir iç yada okula gitmeden önce. . . .

Ne faydası var hocam ? Birde bu marketlerdekilerin zaten hiç bir artisi yok diye biliyorum. Onlar da ise yarıyor mu ?

• Egonu yükselt.

• quote:

Orijinalden alıntı: ot

quote:

ygs 'ye girmeden önce bu sorunu yaşadığın durumlara isteyerek girerek kontrol altına almaya çalışmalısın tecrübe edinerek, heyecan yapmanın gereksiz olduğunu öğrenmek gerek

Onun farkındayım da bilinçaltıma anlatabilsem birde.

Bu alanla alakali kitap var mi acaba

kitap yokta piskolojik olarak kendini rahatlatabilirsin hani sınava girerken kalem kalemtraş ve silgi yanında birde şeker veriyorlarya şekeri at sakızmış gibi agzında dolandır.
    sanki evde pijamanı giymiş sala sala test çözüyormuşcasına uğraş.
    al birde CSB ekliyim.
    sınava girdim o şekilde çözüyordum bir an dalmışım evde gibi hissettim sabahtan gazımda vardı zooorrrttt diye bir saldım koku falan ama sınavda zaman önemli.
    çözmeye devam ettim arkalarda falan aksırma tıksırmalar oldu iplemeden devam ettim

• quote:

quote:

Ne faydası var hocam ? Birde bu marketlerdekilerin zaten hiç bir artisi yok diye biliyorum. Onlar da ise yarıyor mu ?

psikolojik olarak bi faydası varmı bilmiyorum midem bulanıyor demişsin bu açıdan yararlı olduğunu biliyorum
    sende birazda sosyal fobi olabilir arkadaş çevren nasıl .. .. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poşetçay -- 18 Şubat 2013; 15:41:36 >
  • Bende de bu durum vardı,hala daha vardır.Ben yenmeye çalışıyorum ama çalışmazsam hemen stress korku beni esir alıyor.Bunun çözümü benim için sallamamak.Hiç bir şeyi şeyine takma zaten ölümlü dünya, yaptıklarının ucunda ölüm yok ya..Hoca saçından tutsun ne yapacak şeyine takma ygs lys girdin kazanamadım ne olacak? ölecek misin kazansan ne olacak ki zaten aynı şey.Hiç bir şeyi takmayın kafanıza.
  • quote:

quote:

quote:

psikolojik olarak bi faydası varmı bilmiyorum midem bulanıyor demişsin bu açıdan yararlı olduğunu biliyorum
    sende birazda sosyal fobi olabilir arkadaş çevren nasıl .. .. .

Yok hocam sosyal fobi. Sınıfta okulda genel olarak rahatım. Sokakta sırf eğlence olsun diye kızlarla tanışmaya çalışabilirim mesela. O konuda sıkıntım yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.