Şimdi Ara

Hesap makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar EEM öğrencisiyim ve hesap makinesi yeterli gelmiyor artık fazör işlem ve integral çözebilen bir hesap makinesi lazım önerileriniz nelerdir birdaha hesap makinesi almak istemiyorum son olsun lütfen bundan önce aldım 40tl civarına birşey ama işe yaramadı fazla pahalı olmaması lazım nihayetinde öğrenciyiz :) Casio FX-991ES Plus düşünüyorum ama sizinde önerilerinizi almayı istedim .

EDİT: Casio FX-991ES PLUS mı yoksa Casio Fx-3650Pıı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emretas205 -- 16 Mart 2016; 22:13:14 >

• Emretas205 kullanıcısına yanıt
    Yani akıllı telefonlar çağında ben akıllı telefonlarda "scientific calculator" uygulaması çalıştırılması taraftarıyım. Her işi yapabilecek envai tür scientific calculator uygulaması mevcut... Ancak sınavlarda falan problem çıkabilir galiba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

Yani akıllı telefonlar çağında ben akıllı telefonlarda "scientific calculator" uygulaması çalıştırılması taraftarıyım. Her işi yapabilecek envai tür scientific calculator uygulaması mevcut... Ancak sınavlarda falan problem çıkabilir galiba ?

Sınavlarda hesap makinesi kullanmak serbest mi ki telefon problem olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Elbette.

Üniversitede bazı hesaplamayla ilgili dersler ve onun sınavlarında hesap makinesi kullanımına müsade, hatta teşvik ediliniyor. Mesela ODTÜ'de bu tip dersler ve sınavları mevcut. Her ne kadar bunlar nadir dersler ve sınavlar olsa da hiç yok da değil tabii.
  • Üniversitedeyken Casio FX5500 kullanmıştım milattan önceki zamanlarda
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Evet hesap makinesi serbest ki serbest olmak zorunda yaptıgımız hesapları elimiz ile yapmaya kalkışırsak şayet 1 soruyu yaklaşık 2 saatte anca çözebiliriz :)
  • Kitap açmanın serbest olduğu dersler de var. İlk kısmında kitap kapalı sonra açık. Bi ara sözlük de sebestti.
    Bi hoca vardı ; "tırı dayayın pencereye istediğiniz kitabı alın" derdir.

integral ve fazör çözmenin çok bir zaman kazancı oluyor mu elektronikte? Denklem bulununca sonucun yanında oluyoruz ya hani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kahve makinesi tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    hesap makinesi hk.
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de eem öğrencisiyim. 1. sınıfa başlarken baya araştırıp Casio FX-991ES PLUS almıştım, o günden beri kullanıyorum. Cidden çok güzel bir makine. Hatta benimle birlikte hesap makinesi alan arkadaşlarım cimrilik yapıp düşük model almıştı sonrasında devre dersinde karmaşık sayı hesaplarında çok zorlandılar ve benimkiyle aynı modeli aldılar. Söylediğiniz ikinci model programlanabilir bir makine. Sınavlarda programlanabilir makineler yasak olur, izin vermezler sınava bunlarla girmenize. Çünkü onlara formül ataması vs yapılabiliyor bu da kopya tabi. Tek tek makinelere baktıkları sınavlar olmadı hiç ama yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek tek reset attıklarını bilirim! Makinelere sırayla reset atarlardı. Yani o tuşu iptal etseniz aslında reset attıklarını sanacaklardı.

Programlama zaten hepsinde olmuyor mu? 10 liralıklara bile formül yazılabiliyor. Hatta matrix çözdürürdük 10 liralık makinelere.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben makine alırken bana yapılan uyarıları söyledim. Ben hiç denemedim formül yazma işini, kopyaya karşı biriyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz iyisini alayım derseniz Casio FX 5800 P öneririm.

Saygılar....
  • Formül yazmak kopya mı? Ben de hiç çekmedim kopya. Ama birileri geniş ekran makinelerde sınav anında matrix çözerken, biz aynı matrixleri 10 Liralık makinelere formül yazdırarak çözdürüyorduk. Hocanın izniyle matrix çözen makine kullanılıyordu, kopya mevzu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Biraz iyisini alayım derseniz Casio FX 5800 P öneririm.

Saygılar....

Güzel makine ama öğrenci için oldukça pahalı :)
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde henüz öyle büyük matrisler çözmemizi gerektirecek bir ders olmadı. Ben dediğinizi yanlış anladım galiba. Programlanabilir makinelere gereken formülleri atayıp sınav anında oradan takır takır çözdürmeyi kast ettiniz sandım. Bizim okulda hocalar formül kağıdı vermediği sürece her türlü formül elde işlemi kopya sayılıyor. Makineye falan yazdığımızı görseler direk disiplin.
  • CASIO Fx-991IES PLUS al sonra bana bol bol dua et.
  • Yukarıda söylediğim ürünü al kesinlikle
    karmaşık sayılarda bol bol işlem yapıcaksın.Çok yumuşak tuşlu ve seri tık tık işlemleri seri yaparsın ve zamandan tasarruf sağlar.Ekstra sınavlarda sana fazladan zaman kazandırır buda çok önemli bir avantajdır.

Fazör işlemleri yapıcaksın.Güç sistem analizi, elektrik makinaları bu derslerdeki faydası inanılmazdır.
  • casio al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

Yukarıda söylediğim ürünü al kesinlikle
    karmaşık sayılarda bol bol işlem yapıcaksın.Çok yumuşak tuşlu ve seri tık tık işlemleri seri yaparsın ve zamandan tasarruf sağlar.Ekstra sınavlarda sana fazladan zaman kazandırır buda çok önemli bir avantajdır.

Fazör işlemleri yapıcaksın.Güç sistem analizi, elektrik makinaları bu derslerdeki faydası inanılmazdır.

Benimde aklımda o var ama programlı alsam ilerde işime yarar mı diye düşünüyorum ayrıca o makineden neredeyse herkezde var ve tek bir sinx belirli integrali bile 3-5 saniye bekletiyor acaba biraz daha uzun yazsak işlemi sıkıntı çıkartırmı diye düşündürüyor beni :/
  • quote:

Programlanabilir makinelere gereken formülleri atayıp sınav anında oradan

bahsettiğim matrix in direk çözümü. 1. dönem elde gidiş yolunu yazarak 2. dönem ise hesap makinesi kullanarak Nümerik dersinde sınava girerdik. 2. dönem mesele matrix çözümü değildi, matrix soruda sadece aracıydı.
    Sınavlarda kitabın açılabildiği bir kısım bile vardı ama soruyu çözmeye yardımcı değildi, sadece katsayı tabolalrını vb görmek için. Kitap o biçim hazırlanmış yani.

Bizim hesap makinelerinde yazılabilen formüller zaten soruyu çözdürmezdi. İşi bilmeyen hangi formülü kullanacağını bile bilemez. Ama biliyorsa onu kimse engelleyemez. Çalışkan Hareket Engellenemez !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.