Şimdi Ara

Herşey Tamam | Anakart Tek Kaldı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda sistemimi belirledim diyebilirim,şuan Anakart tek kaldı.

Sistem Bu :

İşlemci:INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHZ 1333MHZ 6MB
    Anakart: ---------------------------
    Ram:OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz SOE XTC DDR2 RAM CL5
    Hdd:SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB SATA2 PC
    DvdRw:SAMSUNG-SH-S182M SİYAH
    Kasa:Thermaltake VG8400BNSB 400W Gümüş&Siyah Kasa
    Klavye Mouse:LOGITECH KABLOSUZ DESKTOP EX110 TÜRKÇE KLAVYE - MOUSE SETİ
    Ekran Kartı:Palit 8800GT-Sonic 512 MB 256Bit DDR3 16X
    Monitör: Samsung 932B

Ben Anakart ve uyumluluk konusunda bilgi cahiliyim doğrusu,tavsiyelerinize göre bir Anakart almak istiyorum,RAİD yapmayacam.

NOT:Anakart'a en fazla 140 YTL civarı verebilirim,lütfen uçuk fiyatlı kartlar önermeyin,hatta münkünse 140'ın altında bir Anakart önerin ki PSU'yu yükseltmeyi düşünüyorum

• Bence 4 çekirdekli Quad işlemci al. Çift çekirdekliler yaza doğru demode olucak
    Anakart olarak GIGABYTE P35 chipsetli işlemcilere bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 19 Nisan 2008; 23:54:05 >
  • DS3R tavsiye ediyorum Rev.2.1..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jingo

Sonunda sistemimi belirledim diyebilirim,şuan Anakart tek kaldı.

Sistem Bu :

DvdRw:SAMSUNG-SH-S182M SİYAH

Ben Anakart ve uyumluluk konusunda bilgi cahiliyim doğrusu,tavsiyelerinize göre bir Anakart almak istiyorum,RAİD yapmayacam.

NOT:Anakart'a en fazla 140 YTL civarı verebilirim,lütfen uçuk fiyatlı kartlar önermeyin,hatta münkünse 140'ın altında bir Anakart önerin ki PSU'yu yükseltmeyi düşünüyorum

p35 ds3l öneririm..ama gönül ep35-ds3r diyor çünkü bende var ve çok güzel anakart..220 ytl cıvarı fiyatı..ben olsam anakarta önem verirdim diğer bileşenlerden kısardım..

• Valla arkadaşlar önerileriniz sağlam ama beni zorluyor baya.

Benim gözüme ilişen 2 tane var

PALIT PAM-P35A-BX INTEL P35 LGA775 ANAKART 140 YTL

ASUS P5KPL-VM INTEL G31 SOKET 775 ANAKART 125YTL

Acaba bunlar işimi görmez mi,bu arada anakartlarda az para değilmiş valla
  • hocam son dönem asus ları pek önermem...palitin anakartı ise fiyatını hak etmiyor zaten..o sisteme p35 ds3l den aşağısı gitmez ama madem daha ucuz istiyorsun bari p31-ds3l al..8400 güzel overclock olan bir işlemci...p35 altını önermiyorum ama seçim senin

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152&productid=bd49939

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2615

125ytl

• Hocam P35 DS3- L den daha iyi bir ucuz anakart yok. P31 çipsetini düşünme bile. Palit de çok yeni üretmeye başladı anakart. O ürünün çok da başarılı olmadığı geldi kulağıma.

Bende şu an E8400 ile kullanıyorum oc. konusunda da çok başarılı. Fiyatı da sadece 145 YTL.

P35 Ds3-L fiyat olarak da ucuz. 145 YTL

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2185

Hiç düşünme en az bunu al derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Hocam P35 DS3- L den daha iyi bir ucuz anakart yok. P31 çipsetini düşünme bile. Palit de çok yeni üretmeye başladı anakart. O ürünün çok da başarılı olmadığı geldi kulağıma.

Bende şu an E8400 ile kullanıyorum oc. konusunda da çok başarılı. Fiyatı da sadece 145 YTL.

İyide Hepsiburada fiyatı 155,EXA fiyatı 160 YTL,ben kendi Bilgisayarcımdan toplu halde alacam ama hangisini esas alayım acaba,genelde yüksek fiyata göre hesaplama yapıyorum ki en kötü duruma bile hazırlıklı olayım.

Birde Gigabyte P35 DS3L'nin o işlemcide sorun yaratmaması için
    rev 2.0 olanını al dedi bir arkadaş,acaba doğrumu bu,ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysterious47 -- 20 Nisan 2008; 14:00:55 >

• Gigabyte P35 DS3 2.1 ..................105 usd + kdv
    Gigabyte P35 DS3L .....................90 usd + kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Nisan 2008; 17:16:00 >
  • Hocam işlemci, ekran kartı, ve ramları iyi belirlemişsin ama gelgelelim anakarta para vermekten kaçıyorsun. Olacak iş değil. İyi parçalar ama kötü bir anakart ile iyi bir performans elde edemiyecek sonrada ücret farkından kaçtığına çok pişman olacaksın. Bütçeni zorla iyi bir anakart al derim. En az P35 DS3- L al. Msi p35 Platinum alırsan daha iyi olur. Bu arada hangi anakartı alırsan al ram uyumunun nasıl olduğunuda araştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazilim

Hocam işlemci, ekran kartı, ve ramları iyi belirlemişsin ama gelgelelim anakarta para vermekten kaçıyorsun. Olacak iş değil. İyi parçalar ama kötü bir anakart ile iyi bir performans elde edemiyecek sonrada ücret farkından kaçtığına çok pişman olacaksın. Bütçeni zorla iyi bir anakart al derim. En az P35 DS3- L al. Msi p35 Platinum alırsan daha iyi olur. Bu arada hangi anakartı alırsan al ram uyumunun nasıl olduğunuda araştır.

Ya kaç sitede konu açtım nerdeyse herkes Gigabyte P35 DS3L önerdi,artık başka çare yok bunu alacam,umarım doğru adım atmışımdır fakat OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz SOE XTC DDR2 RAM CL5 ram ile sorun çıkmaz değilmi arkadaşlar ?

• ds3l güzel anakart ama yöneticilerden biri sürekli son gelen seri arızalı diyordu onu bir araştır istersen sana denk gelmesin..
  • quote:

Sonunda sistemimi belirledim diyebilirim,şuan Anakart tek kaldı.

Sistem Bu :

DvdRw:Samsung-SH-S182M SİYAH

Bu sistemede kötü anakart alınmaz
    Bu kadar para harcamışsın 140 ytl anakart arıyon P35 DS3 2.1 al bari ( 105 usd + kdv )

• quote:

quote:

Hocam P35 DS3- L den daha iyi bir ucuz anakart yok. P31 çipsetini düşünme bile. Palit de çok yeni üretmeye başladı anakart. O ürünün çok da başarılı olmadığı geldi kulağıma.

İyide Hepsiburada fiyatı 155,EXA fiyatı 160 YTL,ben kendi Bilgisayarcımdan toplu halde alacam ama hangisini esas alayım acaba,genelde yüksek fiyata göre hesaplama yapıyorum ki en kötü duruma bile hazırlıklı olayım.

Sana kim Rev 2.0 desteği lazım dediyse yalan söylemiş.

Çünki ben bizzate şu an Rev 1.0 kartımda E8400 kullanıyorum.

Oc. konusunda da Anakarttan limit bile görmedim. Uçuruyor işlemciyi.

Abi sende garip iş yapıyon ne yalan deyim. o ramlere o kadar para vereceğine düzgün bir anakart al.

Ram ne işine yarar ki. Bir oc. yaparken yarar oda ucuz anakart alacağın için bir işine yaramaz.

• quote:

quote:

quote:

Sana kim Rev 2.0 desteği lazım dediyse yalan söylemiş.

Çünki ben bizzate şu an Rev 1.0 kartımda E8400 kullanıyorum.

Oc. konusunda da Anakarttan limit bile görmedim. Uçuruyor işlemciyi.

Abi sende garip iş yapıyon ne yalan deyim. o ramlere o kadar para vereceğine düzgün bir anakart al.

Ram ne işine yarar ki. Bir oc. yaparken yarar oda ucuz anakart alacağın için bir işine yaramaz.

Yav hiç OCZ kullanmadım herkeste tavsiye etti,dedik bir bakalım nasıl,zaten fiyatı 100YTL Kingston ise 80 YTL yani 20 YTL fark sadece ama dersenki ben senin yerinde olsam Kingston alır kalan 20 YTL'yide anakarta eklerim mantıklı aslında,böyle yaparsam sence hangisini almalıyım,kusura bakma diğer parçalardan az çok anlarım ama anakarta gelince topalııyorum

• Ben DS3 kullanıyorum ama şahsen gigabyte ın 70,80 dolarlık p31 lik anakartlarını yeğlerim. Sonuçta işlemcilerin de bir sınırı var ve o sınırları daha da zorladıkça iyi bir soğutma ve iyi bir güç kaynağı ihtiyacı doğuyor. Diyeceğim o ki; anakartına çok para bayılmak mantıklı bir yatırım değil bana göre. Bilinen hesaplı bir anbakartı tercih etmeniz daha mantıklı. MSI P35 neo kullandım memnun kalmadım, abit 965 quad GT kullandım memnun kalmadım., şu anda ds3 var ve cidden çok iyi bir anakart. DS3, DS3L, DS3R, P31 bence güzel seçimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuz ruhu -- 20 Nisan 2008; 22:27:19 >
  • anakarta az bir yatırım istiyorsan p31 ds3l yi tavsiye ederim şu an 75$ a bulunabiliyor tam da istediğin gibi 118 tl ye alırsın ve psu için paran artar ama dahada çıkabilirsen p35 ds3r de güzel karttır p35 ds3l nin bazı serilerinde sorunlar varmış galiba forumda okumuştum eğer o seriye rastlamazsan o anakartta güzeldir
  • P31 DS3L alırsan

güney köpründe ICH7 olacak demektir. Ki buda HDD işlemlerinde önemli bir performans kaybına neden olur.

Bence anakartı bir yere kadar düşük al zira sisteminin temeli anakartın.

666 MHZ bir bellek kullanamakla 1333 MHZ bellek kullanmak arasında bile performans sadece %3 değişir.

O bağlamda 2*1 gb kingston 800mhz ram Gigatek'te 70 YTL iken ben OCZ ye bakmam.

Ha para sıkıntım varsa kesinlikle düşünmem bile.

Bu arada söylediğin fiyatlar hep nispeten poahalı piyasa fiyatına göre.

Tüm sistemi bir yerden almak istiyorsan illa ki. Bence Gigatek, Nova, İnventus, Exa gibi bilgisayarcılara bir bak.
  • Epeyce kararsız kaldım ben de çünkü çok param yoktu ama dayanamadım Gigabyte EP35-DS3R aldım yine.. 120YTL'ye anakart alıcam diye sevinirken (DS3) 220YTL bayıldım. Ram ve PSU uymayınca 100 de onlara bayıldım battım Paraya kıyamasaydım DS3 alacaktım o kesin. Dedikleri gibi P35 olması lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.