Şimdi Ara

herkese 2 sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konya maçına bakıyorum maçın başlarında bir penaltı pozisyonu oldu hakem devam ettirdi. konyalı oyuncu yerde kaldı hakem yanına gitti ve kameralar yakın çekim yaptığında konyalı oyuncunun arka bileğinde krampon darbesi sonucu resmen deri soyulması ve kanama var. hakem oyunu devam ettirdi. şimdi bu penaltının kanıtı değil midir? hakem bunu görüp penaltı vermesi gerekmez mi sizce? kurallarda böyle bişey yok sanırım

ikincisi maça bakıyorum neredeyse tüm maçlarda hakem aleyhte karar vermişse futbolcular en az 4 en çok tüm takım kadar ,hakemin etrafını sarıp çembere alıp (bazende direk karşıdan) omuz kol el hakem ayakta duramıyor neredeyse linç edecekler gibi bir görüntü. bu nedir ? nerden gelmiştir? yani bu futbolla değil adam olmayla terbiyeli olmayla sinirlerine hakim olmayla ilgili bişey ve bakıyoruz avrupaya (nefret ederim bu avrupa lafından ama) bu konularda adamlar daha ileri ve medeni. hakem kendisine en küçük bir temasta kartı çıkarsa yine haksız mı olur?

NOT: fanatik arkadaşlar konuyu çelmeyin bu ortak bir soru ve sorunumuz.

• bu forumda ne yazıkki böyle konularda yorum yapılmaz

1. sorun hakem olayı görmemişse sadece krampon darbesini görerek penaltı verirse haksızlık etmiş olur bence sonuçda o iz daha öncedende olmuş olabilir

2.sorun dediğin tamamen hakem otorotesiyle alakalı hakem futbolcularda bu konularda sert imaj bırakmışsa futbolcu kolay kolay o hareketleri yapamaz ama türkiyede bu kartları verecek hakem varmıdır bilmiyorum
  • 1 . soru için yorumum oyle bi kural olamaz(bence).yani futbolcu maçın herhangi bi bolumunde ayağına bi darbe alsa ama bu darbeden ayağının gorduğu zararı ilerleyen dakikalarda baska bi pozisyonda hakeme gostererek hakemi yanıltmak isteyebilir.

2. sorun ise zaten Turk futbolunun kanayan yarası gibi.ama awrupadaki oyuncuların coğu eğitimli oyuncular bence sorun burada.
  • 1. cevap:
    Kanama varsa yeni olup olmadıgı bence kolayca anlasılır. cunku daha önce olsaydı oyuncu tedavi isteyebilirdi. Hakem de daha önce görebilirdi.
    2. Cevap:
    Aslında bu tür olayların eğitimsizlikle alakası yok bence. Ulkemızde hakemler o okadar tartısılır hale geldi ki herkesin gözünde hakem en adi insan gibi bir şey oldu artık. Kimse onları iplemiyor. Bu da sahada en ufak hatalı bir kararda onun ezilmesine sebep oluyor. Bu ezilme aslında daha saha dısında baslıyor. Maçlardan sonra hakemler hakkında konusmalar, programlarda hakemler hakkında konusmalar, vs vs vs. Kısacası adamalrın zerre kadar itibarı yok. En karizmatik olanının bile. Sorun medyada ve yöneticilerde. En son sorumlu futbolcudur bence.Cunku hakeme kafa tutma cesaretini bizzat medyadan ve yöneticisinden alıyor.
    Haksız myım

• şimdi şöyle ki, zaten pozisyonu hakem gör(e)medi. biz kamerayla gördüğümüzde zaten bariz kanama var.

hadi şöyle olsun ,seneler önce erman toroğlu hakemken bir ts-gs maçında okan buruk"un ayağı kırılmıştı abdullah tarafından erman faul bile vermedi.ozisyon şimdiki kurallara göre direk kırmızı. peki devam ettirdikten sonra adam işte ayağı kırılmış görmüş , kararını değiştiremiyor mu?

ve hakkaten forumda böyle futbol bilgisi ile ilgili konulara yorum yapılmadığını görmek üzücü.
  • Millet buraya yorum yapmaya gelmiyor. Kavga etmeye geliyor.bunu 4 büyük takımın taraftarı da yapıyor. Adam gibi yorum yapanları da forumdan kacırıyorlar. Acılan topiclere bakınca anlıyor insan. Herkesin amacı belli: altta kalmamak. olay hep en son kim koydu ya dönüyor.
  • 1- Bence maç içinde olmasa bile bazı pozisyonlarda TV görüntülerine bakılarak eğer hakem atladıysa (örn. ayak kırılma) bazı cezalar verilebilir. Ama bütün maçların aynı şartlarda izlenilmesi kaydıyla.

Bazı durumlarda geriye dönük kararlar vermek maç içinde iyice kaosa neden olabilir. Hakem pozisyon geçtikten sonra hata yaptığını anlayarak. 3 pozisyon önce sana kırmızı kart göstermem lazımdı. Al sana kart derse işler iyice karışabilir.

Yada maçı sırf TV'den izleyip tartışmalı pozisyonlarda tekrarlara bakıp hakem'i uyaracak yardımcı bir hakemde bulunabilir. Ama bu durumunda bazı dezavantajları olabilir her pozisyondan sonra maça belli bir ara vermek gerekeceği için maç soğuyabilir.

2- BiBiskremVersem hocama katılıyorum. Ayrıca hakeme o pozisyonlarda önüne geleni at diye yetki verseler. Bu kadar itiraz olmaz ama, derlerki hakemin görevlerinden birisi oyuncuyu oyunda tutmak onu hemen atmamak. (ki bana göre uyarmadan bile kim hakediyorsa atacaksın.)
    Bu yüzden hakemler böyle bir yetki verileceğini pek sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni araba aldık 3 sorum var
    4 yıl önce açıldı
    Yine Selamlar.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BU DA BİR İLK!.. TOKMAKLA HAKEM DÖVDÜLER!..
    20 Şubat 2006 10:38

Zonguldak deplasmanlı Amatör Süper Lig’inde şampiyonluk mücadelesi veren Ereğli Belediyespor ile Akınspor karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından yenilgiyi hazmedemeyen Akınsporlu taraftarlar, sahaya inerek hakemlere saldırdı. Davul tokmakları, yumruk ve tekmelerle hakemlere vuran taraftarlara, hakemler de bayrak sopalarıyla karşılık verdi.

Zonguldak Deplasmanlı Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren 34’er puanlı Ereğli Belediyespor ile Akınspor, Ereğli İlçesi’ndeki Beyçayırı Stadı’nda karşı karşıya geldiler. Her iki takım açısından da büyük önem taşıyan karşılaşmada, zaman zaman sertlikler yaşandı. 68’inci dakikada Ereğli Belediyespor, Öner’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra maçın tansiyonu daha da yükseldi. Maçın orta hakemi Ramazan Tuncel’in bitiş düdüğünün ardından, yenilgiyi hazmedemeyen Akınsporlu taraftarlar ellerinde davul tokmaklarıyla birlikte sahaya indiler. Taraftarlar, maçın orta hakemi Ramazan Tuncel ve yardımcıları Burçin Kınay ile Murat Çetin’e davul tokmakları, tekme ve yumruklarla saldırırken, hakemler de ellerindeki bayraklarla taraftarlara karşılık verdi. Akınsporlu futbolcular, kendi taraftarlarından hakemleri kurtarmaya çalışırken, polisler olayları yatıştırmakta güçlük çekti. Yenilgiyi hazmedemeyen bazı taraftarlar ise saha içinde sinir krizleri geçirerek yerlere yattılar. Polisler tarafından soyunma odasına götürülen hakemler, kendilerine saldıran taraftarlardan şikayetçi oldu.

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=6386

• dün akşamki maçta cihan dirseği koydu adama (mutlaka ceza almalı takımı yalnız bırkamaya ne hakkı var) hakem tabi kırmızıyı verdi. sonra cihan hatasını biliyor itiraz etmedi. gitti necati ve hasan hakeme resmen parmak göstererek tehdit ettiler. işte böyle adamları istemiyorum ben taraftar olarak. ister necati olsun ister ümit karan. bu adamlara ceza verecek yönetim de yok malesef. şampiyon olamazsak sorumlusu bu tip sorumsuz oyuncular olur benim gözümde. tv görüntülerinden ceza vermeye de başlanmalı artık. tabi bu tip terbiyesizlikler yapan oyunculara da ceza verilmeli ki kavga etmek yerine futbol oynamayı öğrensinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezgin79

arkadaşlar konya maçına bakıyorum maçın başlarında bir penaltı pozisyonu oldu hakem devam ettirdi. konyalı oyuncu yerde kaldı hakem yanına gitti ve kameralar yakın çekim yaptığında konyalı oyuncunun arka bileğinde krampon darbesi sonucu resmen deri soyulması ve kanama var. hakem oyunu devam ettirdi. şimdi bu penaltının kanıtı değil midir? hakem bunu görüp penaltı vermesi gerekmez mi sizce? kurallarda böyle bişey yok sanırım

ikincisi maça bakıyorum neredeyse tüm maçlarda hakem aleyhte karar vermişse futbolcular en az 4 en çok tüm takım kadar ,hakemin etrafını sarıp çembere alıp (bazende direk karşıdan) omuz kol el hakem ayakta duramıyor neredeyse linç edecekler gibi bir görüntü. bu nedir ? nerden gelmiştir? yani bu futbolla değil adam olmayla terbiyeli olmayla sinirlerine hakim olmayla ilgili bişey ve bakıyoruz avrupaya (nefret ederim bu avrupa lafından ama) bu konularda adamlar daha ileri ve medeni. hakem kendisine en küçük bir temasta kartı çıkarsa yine haksız mı olur?

NOT: fanatik arkadaşlar konuyu çelmeyin bu ortak bir soru ve sorunumuz.

Hakemlik kurumu çok gerekli mi_?

Teknoloji bu kadar gelişmişken ve insanlar sadece hakemler yüzüdnen bu kadar birbirine gieriyorsa..milyonlasrın izlediği bir müsabakayı sadece 8 tane göze emanet etmek ne kadar doğru..TV kameralarını kullanarak hakemlerin ikileme düştükleri anda , hakeme kılavuz olarak kullanılamaz mı TV görüntüleri..Atıyorum yan ahkeme gidip ne olup bittiğini sorabileceği gibi , saha keanrından pozisyonu tV'den de izleyemez mi?

Avrupa'daki futbolcuların medeni oldugu konusunda ben pek sana katılmıyorum...Her hafta izlediğim maçlarda kesinlikle hakeme ,t,raz kesinlikle oluyor..ÜStelik bir Hagi'nin , LAzetic'in vs ninde Avrupa diye bahsettiğin yerden geldiklerini unutmamak lazım..

@somali

Dediklerine katılıyorum..Ama Necati ve Hasan ŞAŞ kendilerinde bu özgüveni , yönetim eksikliğindne buluyorlar..Yönetim "napıyorsun?" demedikçe bu tip manzaraları sanırım göreceksin

• artık ingiliz+alman+italyan+ispanyol+fransız liglerini seyrediyorum kafamı agrıtmıyorum bizde spor anlayışı bitti ,bitirdiler sizede tavsiyem kafanızı yormayın yazarıda,cizeride,yöneticiside,futbolcusuda,taratarıda egitimsiz sadece o an parasını almayı ve parasının karsılıgını almayı hedefleyen o yolda herşeyi normal sayan bir anlayış içine girdik bu yolun sonu nereye cıkar hep beraber görecegiz...egitimsiz cahil 2 lafı bir araya getiremeyen kendi cıkarlarını hep ön planda tutan kim varsa sporun içinde bizde onların peşinde gidiyoruz...birde bildigim bir konu var bayagı bir parada yöneticilerin cebine dolaylı yoldan giriyor temiz adam cok cok az...hepsi iyi mal varligi yaptı krizde olan kuluplerin dahi yönetimleri var içlerinde...adamlar tv de aglıyor arkada seksen tane film dönüyor niye aglıyor biliyormusun paylaşım yanlış olmuş ondan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 20 Şubat 2006 12:31:01 >
  • Biraz farklı olacak ama uzun zaman önce bir dergide okuduğum teknoloji ile futbolda nelerin yapılabileceği hakkında bir yazı vardı. İlginizi çekeceğini düşünerek hatırladıklarımı ekliyorum..

Saha çizgilerine yerleştirilecek kızılötesi ışınlar. Top'un içine ve futbolcuların kramponlarına yerleştirilecek vericiler. F1 pistlerinde kullanılan tel üzerinde saatte .... hız ile takip yapabilen kameralar uygulamalardan bazıları.. Bunların neler kazandıracağıda hatırladığım kadarı ile şöyle açıklanmıştı.

Top üzerinde bulunan verici çizgi dışına çıkması veya kale içine girerek gol olması durumunda hakemi uyarması. Yine top üzerindeki cihaz ve kramponda bulunan cihaz aracılığı ile topa en son dokunan takım oyuncusunu bildirmesi. Korner ve taç uygulamalarında.

Defanstaki son oyuncuyu takip edebilen kameralar ofsayf pozisyonlarının tv aracılığı ile daha net şekilde görülmesi. Yine fulbolcular üzerinde bulunan vericilerle ofsayltarın vuruş anında futbolcuların duruş açılarının hakem tarafından kesin olarak bilinmesi

Bunun dışında birçok istatistik bilgi topun vurulduktan sonra saatte kaç km hızla gittiği, 2 takım arasında topu kullanma sayıları, yanlış pas bilgileri, futbolcuların topla oynama yüzdeleri, futbolcunun saha içersinde bir maç boyunca nerelerde oynadığı sanal olarak izlenmesi vb birçok uygulanabilinecek özellik..

Tabiki yapılamayan (belki yapılabilir) foullü oynamalar. Artık burda hakem'in insiyatifine kalıyor. Ama bu yapılabilecekleri fifa uygulamaya almak istemiyormuş. Futbolun doğal olarak kalması, hataların olmaması seyiri, izlenme oranını, ilgiyi azaltacağı düşünülüyormuş..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.