Şimdi Ara

Herkes elindeki aracın kıymetini bilsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yavaş yavaş fiyatlar güncelleniyor ve görüyoruz. Özellikle 2014 modellerde fiyatlar uçmuş. Bence elimizdeki araçlarımıza şimdi daha çok sarılmamız lazım. Artık orta gelirli bir vatandaşın araç sahibi olması çok zor.

• üretemedigin birşeyi tüketemiyorum diye şikayet etmenin çok mantıgı yok.
    bencede herkes elindekinin kıymetini bilsin.
  • sıfır araba almak zor işti.. şimdi bu fiyatlarla imkansız gibi.. elimizdeki arabanın bakımını yapıp senelerce kullanmak en mantıklısı.
  • az önce golfe baktım fulll dizel otomatik 80.900 metalik renk + panoromik cam tavanda eklersen 83 84 lere geliyor. 2014 sonuna kadar 100 bin olacak gibi.
  • Ben zaten hep öyle yapıyordum.
  • Eskisi gibi 1 ev 1 arabaya eşit olacak herhalde.
  • Ben bazen macera arıyorum sağolsun çevremdeki arkadaşlarım ve buradaki arkadaşlarım "otur yerine araban güzel" diyorlar.

Bende uslanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sürmesini bilenler gelsin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay önce aldığım araba 4 bin arttı , daha 2014 modeller belli değil..
    Sıfır araba alınması nerdeyse imkansızlaştı, devlet de sanırım bunu istiyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

Eskisi gibi 1 ev 1 arabaya eşit olacak herhalde.

Oldu zaten almayı düşündüğüm evin fiyatı bu 85 bintl işte bir golf alıyor
  • İşe bak ya, Albea ile ömür geçircez herhalde.

Ama bu zamlar falan bana pek koymuyo galiba, 2. el 2010 model altı takıldığımdan dolayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

üretemedigin birşeyi tüketemiyorum diye şikayet etmenin çok mantıgı yok.
    bencede herkes elindekinin kıymetini bilsin.

Bence çok doğru ithalat ihracatı aştığı an bitiyoruz. Bence kemerleri sıkma vakti geldi.
  • Bir daha sıfır araba alamam değil almamak en iyi tepki olur her halde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

Bence çok doğru ithalat ihracatı aştığı an bitiyoruz. Bence kemerleri sıkma vakti geldi.

İsmini unuttum buna ekonomide birşey sarmalı diyorlardı özeti şu ekonominin dengeleri değişiyor böyle ters müdahalelerde.Ne gibi dersen;

-Yeteri kadar satış olmadığı için firmalar kapanıyor,insanlar işsiz kalıyor
    -İkinci ele yüklenileceği için nuh nebi yılından kalma araçlar bile olmayacak fiyatlara satılıyor
    -Sanayiye daha fazla girdi olacağı için tamir-bakım ücretleri artıyor
    -Yeteri kadar sıfır araç satılamadığından ilerki yıllarda 2.el arz oranı düşüyor.
    -Devran değiştiği yani sıfır araçlar yine cazip hale geldiğinde bu sefer 2.elde çok sert düşüş meydana geliyor böylece eskiden bir ton para vererek aldığın araç hurda parasına düşüyor.

vs vs işte.

Kısacası ekonomiye ne zaman dışardan kısıtlayıcı devlet müdahaleleri gelmişse bunun sonu eninde sonunda kriz olur.Bu sene araç satışlarının düşeceği aşikar görülüyor dolayısıyla istenen gelir elde edilemeyecek,seneye daha fazla zam yapılacak ( fazla yapılmasa enflasyon oranında bile yapılsa 40 bin liranın %3 ile 50 bin liranın %3 bir değil) böyle böyle derken sonuç kriz.İki krizi de yaşamış birisi olarak diyebilirim ki gidişat hep böyle olmuştu.Aslına bakılırsa Anaplı yıllara çok benzer hale geldi günümüz siyaseti farkı muhalefet o döneme göre çok güçsüz,askeri vesayet yok gerisi üç aşağı beş yukarı Anap dönemi diyebiliriz.

Ek not: Zamlarla ihracat ithalat dengesi sağlanacağını sananlar sanırım sağdan soldan bunu duyuyorlar ekonomide böyle birşey yok en azından toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren zamlarda yok, en basitinden daha 1 sene önce 35 liraya gönderdiğim kargoyu geçenlerde 75 liraya gönderdim zam eğer günlük hayatımıza yansıyorsa o zam ithalat -ihracat dengesi sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 2 Ocak 2014; 20:00:07 >

• Ben zaten sıfır araba bu zamana kadar almadım almamda.Aynı paraya biraz düşük modelli kat kat üstün araçlar varken 0 araba bana göre değil.
  • 2013de araç satışları rekor kırınca ve cari açık patlayınca her şekilde frenlemeye çalışıyor devlet.
    sessiz sedasız ÖTV artışı bunun yansıması zaten. cari açığı frenlemek için sadece araç değil her konuda
    tüketimi kısmak ve ekonomiyi soğutma yoluna gidiyor.Bunun yansıması alım için KKye sınırlama getirmekti ve taksit sayılarına
    müdahale ettiler.
  • Bu saatten sonra araba alınmaz. Fiyatlar uçtu gitti. Üzerine en pahalı yakıtı da ekleyin.. 2013 de araba alanlar iyi yırttı. Alım işini 2014 yılına erteleyenlere Allah kolaylık versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

İşin ilginci, medyada bu zam haberini ufak puntolarla ve geçiştirmelerle okuyor/izliyoruz.

Her şeye o kadar alıştırıldık ki, hiçbir şey bizi şaşırtmıyor, tepkiye neden olmuyor. Bildiğin koyun olduk kısaca. Baş kaldıran, demokratik hakkını kullanmaya çalışanları da içeri tıkıyorlar. Kaçışımız yok dostlar. Bu ekonomik zulümün sonu nereye varacak böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların yanında kredi olanaklarıda kısıldı.
    Ödeyeceğiniz kredinin maaşınızın %40 ını geçmemesi, işte belli bir fiyat üzerindeki aracın %40 ını nakit vermek gibi bir sürü ekstra durum daha var.

Devlet sanırım gerçekten cari açık konusunda zor durumda ki cep telefonunu bile taksitle aldırmamakta kararlı.
    Valla ne diyim hiç arabası olmadan araba alacaklara bol şans.
  • Ben hep 50.000 liralık araba alıyorum,o yüzden sıkıntı yok.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    aslında işin söylediğiniz gibi bir boyutu da var. Ama en azından yerli üretimlere yönelmek gerek.
  • Yıl 2020 sıfır golf 170.000 TL benzin 11.05 dizel 10.48 TL
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.