Şimdi Ara

herhangi bir enstrüman çalabiliyor musunuz?ney üflemeyi bilen var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜM ENSTRÜMANLARI ÇALABİLMEYİ İSTERDİM ASLINDA GÜZEL BİŞEY

SADECE BENDİR ÇALABİLİYORUM NEY ÜFLEMEYİDE ÇOK İSTERDİM BENİM BİR ARKADAŞ KURSUNA GİDİYOR

6 AYDA SES ÇIKARABİLMİŞ NEYDEN

• Hocam ben gitar ve bağlama çalıyorum... Mutlaka başlamanı tavsiye ederim, hem çok güzel bi hobi hem de sana çok şey katıcaktır. Enstrüman çalan kişiler her zaman + puan alır herkes tarafından... Ney işi zor diye duymuştum ben de... Ünv. de saksafona başlamak istiyorum ama bakalım zaman ne göstericek
  • vaktim yok ki hiç gitsem canım ney kursuna gitmek istiyor ilk önce ney

bendirlede uyumlu olur hem
  • Ney üflemeyi bilen?

(İçimden geldi kusura bakma)
  • Azcık akordiyon var olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwe. -- 4 Kasım 2010; 23:10:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Ney üflemeyi bilen?

(İçimden geldi kusura bakma)

saksafon,kaval,flüt
  • ney üflemek zordur. ama bazıları çok kolay,bazıları çok zor öğrenir.ben ney kursuna ilk defa gittiğimde 3 tane ilahi çalmıştım neyle(daha önceden sadece flüt çalmışlığım var)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben vilada sapı ile çalışmıştım , 2 haftada vilada sapı ile Ankara havası çalmıştım .
  • 16 yıldır gitar çalıyorum, bunun yanında keman, flüt, piano ve perküsyonla da aram iyidir.

Ney bana hediye olarak gelmişti yıllar önce, 1-2 günde ses çıkarmayı başarmıştım. İnternetten tekniğini araştırdığımda heryerde "inançla üfle" yazıyordu sadece. Sonunda bir sitede tekniğini okuyup anlamıştım ve ses çıkarmam zor olmadı. Neyle pek aram yoktur, bu yüzden yıllardır yatıyor çekmecede
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

16 yıldır gitar çalıyorum, bunun yanında keman, flüt, piano ve perküsyonla da aram iyidir.

Ney bana hediye olarak gelmişti yıllar önce, 1-2 günde ses çıkarmayı başarmıştım. İnternetten tekniğini araştırdığımda heryerde "inançla üfle" yazıyordu sadece. Sonunda bir sitede tekniğini okuyup anlamıştım ve ses çıkarmam zor olmadı. Neyle pek aram yoktur, bu yüzden yıllardır yatıyor çekmecede

• ney i denedım ama ses cıkartma konusunda cok basarısızdım bı kac defa bısıler cıktı ama ıstıkrarlı olamadım
  • Bende bağlama çalıyorum sağolsun babam öğretti kendi çağımda her şarkı-türküyü çalabiliyorum
  • Gitar ve flüt çalıyorum . Klarnet denemedim ama yakın zamanda inş denicem .
  • tulum ve org çalıyorum..çok güzel bir şey enstruman çalmak..
  • Ney ile 5-6 parça çalabiliyorum. İlk heveslendiğimde ses çıkarmam 2 hafta sürmüştü. Üfleme şiddetine göre 5 temel ses var isimlerini unuttum şimdi fakat kız ney ile hepsini çıkartabiliyorum.

Kanka lakin daha fazlası için solfej bilmek gerekiyor. Duyduğum müziği çalamama özürlüyüm yani illa notalarda okuyup anlamam lazım. Solfej de zor baya.
  • Piyano,gitar ve Yan Flüt çalıyorum , eğer zamanın varsa çok süper birşey fakat bunlar yüzünden ders çalışmaz hale geldim
  • Ney zor bi enstrüman, ilk enstrümanım olarak ney almıştım. Almadan önce araştırdım, Bursa'da bir ustaya yaptırdım. Ney alacaksanız iyi bir yerden alın ve 100-150tl gözden çıkarın öncelikle, plastik çubuklara para vermeyin, başlangıç olarak "kız ney" tercih edebilirsiniz. İlk 10 dkda ses çıkarmayı çözdüm, haftada 4 gün çalışarak 1. ayın sonlarında temel notalara basmaya başladım, bir kaç parça öğrendim fakat vaktim olmadığından bıraktım..kendine çok vakit isteyen bir enstrüman..başladınız mı sürekli çalışmanız gerekiyor. sabırlı olmalısınız. 2 haftada bir yağlama bakımını yapmanız gerekiyor.. ve gerçekten garip bi alet, ses çıkarınca seviniyorsunuz ama bi notaya basınca alet susuyor:) sonra her notayı tek tek uğraşarak çözüyorsunuz tabi böyle bitmiyor daha bir sürü ayrıntısı var..mesela uzun süre üflemek için diyaframınızı genişletmeniz lazım bununda bazı bir kaç uygulaması var.. böyle anlatıyorum diye vazgeçme yönüne gitmeyin sakın, zamanınız varsa alıp uğraşın zor olan güzeldir, uğraşırsanız da yaparsınız. @PlutosDaddy arkadaşın dediği gibi inançla üflemek lazım bunu eline hiç ney almayan anlayamaz güler geçer. ses çıkarmayı çözersiniz, notalarada basarsınız ama; dinlediğiniz ney taksimlerindeki gibi sesi dans ettiremezsiniz, ses ile edebiyat yapamazsınız anca fülüt gibi ses çıkar...:)
    neyse, bunun dışında çok iyi olmamakla akustik, klasik ve elektro gitar çalıyorum ama gönlüm udda

• quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

Ney zor bi enstrüman, ilk enstrümanım olarak ney almıştım. Almadan önce araştırdım, Bursa'da bir ustaya yaptırdım. Ney alacaksanız iyi bir yerden alın ve 100-150tl gözden çıkarın öncelikle, plastik çubuklara para vermeyin, başlangıç olarak "kız ney" tercih edebilirsiniz. İlk 10 dkda ses çıkarmayı çözdüm, haftada 4 gün çalışarak 1. ayın sonlarında temel notalara basmaya başladım, bir kaç parça öğrendim fakat vaktim olmadığından bıraktım..kendine çok vakit isteyen bir enstrüman..başladınız mı sürekli çalışmanız gerekiyor. sabırlı olmalısınız. 2 haftada bir yağlama bakımını yapmanız gerekiyor.. ve gerçekten garip bi alet, ses çıkarınca seviniyorsunuz ama bi notaya basınca alet susuyor:) sonra her notayı tek tek uğraşarak çözüyorsunuz tabi böyle bitmiyor daha bir sürü ayrıntısı var..mesela uzun süre üflemek için diyaframınızı genişletmeniz lazım bununda bazı bir kaç uygulaması var.. böyle anlatıyorum diye vazgeçme yönüne gitmeyin sakın, zamanınız varsa alıp uğraşın zor olan güzeldir, uğraşırsanız da yaparsınız. @PlutosDaddy arkadaşın dediği gibi inançla üflemek lazım bunu eline hiç ney almayan anlayamaz güler geçer. ses çıkarmayı çözersiniz, notalarada basarsınız ama; dinlediğiniz ney taksimlerindeki gibi sesi dans ettiremezsiniz, ses ile edebiyat yapamazsınız anca fülüt gibi ses çıkar...:)
    neyse, bunun dışında çok iyi olmamakla akustik, klasik ve elektro gitar çalıyorum ama gönlüm udda

+1
    katılıyorum

• Neyden ses çıkarmıştım 1 kere 1 gün uraşıp

Tulum çalmayı çok severim benim gibi birini daha görmek çok güzel ,

gerçekten Ney çalmayı öğrenin huzur bulduruyor ney dinlemek..
  • Piyano/keyboard çalıyorum bende. Gercekten müthiş bir şey.. Hiç bıkmadan saatlerce caldigim zamanlar bile oluyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.