Şimdi Ara

Her vatandaşa koşulsuz aylık 5600 TL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar verilmesi için referandum yapılacak. Evet oyu çıkarsa herkes koşulsuz olarak maaşa bağlanacak...

Milliyet'in haberine göre; gelişmiş sosyal devlet imkanları sunmasıyla ünlü olan İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar (5 bin 600 TL) garanti maaş verilmesi konusunu referanduma götürmek için yeterli imza toplandı. Referandumdan olumlu sonuç çıkarsa devlet tarafından koşulsuz olarak herkese aylık olarak 2 bin 800 dolar verilecek.

Toplanan 100 bin imza ile, referandum yapılması kesinleşti. Bir halk komitesi tarafından hazırlanan öneri, ekonomik kriz sonrası ücretlerde yaşanan dengesizliğe bir tepki olarak doğdu. Maaşlardaki adaletsizlikten rahatsız olan komite, tüm halkın ekonomik güvencesinin olmasını hedefliyor.

Kaynak:http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/883759-her-vatandasa-5600-tl

• ekmek 5 lira olur
  • Öyle bi ortam olsa hayatta çalışmam la.
  • Enflasyon tavan yapacak orda. ekmek vs. pahalılaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

ekmek 5 lira olur

az biriktirip türkiyeye kaç
  • bu konu açıldı zaten. konu kilit

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82255543

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yec44 -- 7 Ekim 2013; 20:00:10 >
  • Anan avradın. Lan geçen sene az daha şansım yaver gitse İsviçre'ye kalıcı olarak çalışmaya gidecektim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türkiyeden tarhana salça peynir ekmek götürüp 2-3 sene kalsak dönünce kralız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Hagen -- 7 Ekim 2013; 20:02:06 >
  • saçma
  • İşviçre zaten öyle ben yaşadım bir süre cenevrede.Yuksrda bir arkadaş ekmek 5 lira demiş.Güzel doyurucu bir ekmek 1.80 frank a kadar çıkabiliyor.ev kiraları 11.000 frank benzin 1.80 frank 98 oktan ama.Mesela bir şarap + kıymalı makarna için 300 lira vermiştik.Büyükelçilik bahçivanı 5000 tl küsür alıyor düşünün

• Herkes yatar o zaman.
  • Dayım İsviçre de yaşıyor

• 1 yıllık yemeği trden götürüp para kasıp gelsek köşeyi döneriz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.