Şimdi Ara

Her gün ingilizce kelime paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce çalışıyorum da. Belki benim gibi çalışan vardır diye düşündüm. Bunlar paylaşmak istedim. Kelimeler advanced denebilir. Yanına kendimin oluşturacağı cümleler ile aklınızda daha iyi kalabilir. Umarım cümlelerde yanlış yoktur.  en iyi öğrenmek böyle.

negotiation : görüşme ( After the war, Negotiations were so roughly )

regarding/concerning : hakkında ( Some websites have been blamed regarding to late shipping by someone who had shoped before )

disarmanent : silahsızlanma ( The foundations who had established by youngs has declared a text about disarmanent from their website )

brake down : çökmek ( Unfotunately, The sand castle has broken down by a strong wave )

leading to : yol açma ( This situation is leading to many gossips )

fruitful : verimli ( It was a fruitful meeting for the budget of our company )

virtually : neredeyse,aşağı yukarı ( Their twins are virtually identical )

advisory : danışman ( My advisory did not call me again when i arrived to airport )

obvious,evident : bariz,belli,açık ( What an obvious proof to solve the case )

majority: çoğunluğu ( The majority of folk decided to divide a part of the coast for special events )

adequate : yeterli ( Our air cooling system is not adequate for our room )

nourishment : beslenme ( The chain of nourishment is so important for nature )

prosecutor: davacı,savcı ( The new prosecutor has sentenced him almost twenty years )

refrain from : -den uzak kalmak, -den sakınmak ( You would refrain from drugs if i had known you )

ridiculing : alay etme ( ridiculing with the people is not a good behaviour )

assess : değerlendirmek ( We have to assess this land by farming)

embarrassed : utandı ( Young girl was embarressed before concert )

abdomen : karın ( He knocked a fist to his abdomen )

confidentially : gizli olarak ( Some rules has made confidentially )

come to terms : anlaşmaya varmak ( Two companies came to terms for the new offer )

based upon : birşeye dayalı olmak ( The movie was based upon the real story )

largely : büyük oranda ( Our sales was succesful largely )

verify: onaylamak ( His doctor has verified his sickness )

enhance: artış ( Company has grown up and so they have enhanced their truck capacities)

put off : ertelemek ( I will put off the vacation for my son )

indefinitely : sonsuza kadar ( We will remember their names indefinitely )

substance : malzeme,içerik ( The leak of some substance was dreadful for the nature water )

manner: tavır ( I dont like his manner )

disposed of : kurtulmak , zararsız hale getirmek ( We had to disposed of sick animals )

vital : hayati ( His vital vein is stopped. That sucks )

relevant: ilişkili ( Education should be relevant to the child's needs )

tackle : ele almak ( I tackled him about his careless work )

adequately : yeterli olarak ( we could not fill main substance adequately to cook the meal )

satisfactory : memnun edici ( These rates were so satisfactory for our boss )

competition : rekabet ( Last night, we watched the tv for their competition )

make itself felt : kendini hissettirdiğinde ( I will not be in here when the winter make itself felt )

ek bilgi : * is,was vs'dan sonra of gelirse have , has got gibi düşünmeliyiz. disposed of is of vital gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 14 Temmuz 2020; 14:8:31 >

• Hocam b1 seviyesinde biri 2 ay çalışmayla ydsden 65 alabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • I think you should write statemens as English also, not Turkish.

• in view of : bakılınca , -den dolayı ( In view of our faults, we will close down our store )

recession : resesyon,durgunluk ( This recession has increased the rate of unemployment )

regarded as : olarak görüldü ( It was regarded as a miracle according to doctors )

substantial : önemli ( We heard a substantial knowledge about hostile at war)

inquisitive : araştırmacı ( I did not hear that inquisitive before )

proposal : öneri ( What a stupid proposal to solve our issues )

settlement : istila , yerleşme ( That house so expensive because of its settlement area )

disposal : bertaraf ( I would take you if I could, but I don't have a car at my disposal this week. )

negligent : ihmalkar ( His negligent had made many problems to our job)

compensation : tazminat , telafi ( We will get compensation from the company of insurance )

adamantly : inatla ( adamantly, you say the same things to me )

withstood(withstand) : dayanmak , karşı koymak ( We could not withstood her attraction )

relent : yumuşamak , merhamet etmek ( I will never relent her no mercy )

compatible with : uyumlu olmak ( this pc case is not compatible with long graphic card )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 14 Temmuz 2020; 14:6:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Hocam b1 seviyesinde biri 2 ay çalışmayla ydsden 65 alabilir mi

yds'ye girmedim bilmiyorum. İlla ki gelişir ama durumun.

• nerden buldunuz hocam bunları

• udemyde 5000 kelime 51 saatte öğretiyor adam o kursu almayı düşünüyorum diğer türlü unutuluyor zor oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ingilizce cümlelere baktım biraz
    çoğunda hata var

başlangıç için fena değil ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

ingilizce cümlelere baktım biraz
    çoğunda hata var

başlangıç için fena değil ama
    Nerelerde var hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Nerelerde var hocam

Alıntıları Göster

Neredeyse hepsinde var maalesef. Bir kaç tanesine göz attım

" Unfotunatelly, This sand castle has broke down by a strong wave"

1) Unfortunately yanlış yazmışsın

2) Hareket dalga tarafından yapıldığı için edilgen yapı kullanman gerek.

3) Broke yerine 3.hali olan "broken" kullanman gerekti

Yani kısaca

"Unfortunately , this sand castle has gotten broken down by a strong wave."

This yerine "the" desen daha iyi olur. Çünkü dalga tarafından yıkılmış diyorsun. Yıkılan bir şeyi hâla nasıl "bu" şeklinde niteleyebilirsin? Zaten yıkılmış , ortada yok

verify: onaylamak ( His doctor has verified sickness )

enhance: artış ( Many people was shocked because of this enhance )

Largely yerine mostly demen gerek. "Our sales" çoğul olduğu için "were" olması gerek. Yani = Our sales were mostly sucessful

His doctor has verified his/her sickness

Enhance artış değil bir şeyi geliştirmek. Genelde ürünlerde ya da sanal programlarda kullanılır. Our new , enhanced browser. Örnek olarak

O yüzden son cümlende ne dediğin anlaşılmıyor. Ayrıca many people çoğul olduğu için "were" olacak

Bu bir kaç tane göz attıklarım sadece. Bunun dışında da bir sürü hatan var. Böyle yapmak yerine , 200 tane kelime öğrenmeye çalışmak yerine günde 10-15 taneyi düzgün şekilde öğren. Ve her gün Ingilizce makale oku

Onun dışında da Youtube'da English Listening yap her gün en az 20 dk. Zamanla kulağın aşina olacak

1)Her gün en az 1 Ingilizce makale

2)En az 20 dk listening youtube'dan

3)10-15 Kelime , cümleleriyle beraber...

Örnek cümleler için de bu siteye bak

https://context.reverso.net

Burada çok güzel çeviriler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 14 Temmuz 2020; 13:8:42 >

• 3 ay redditte takılın perfect master ingilizceniz olacak sonra bana dua edersiniz bu iyiliğimi untmayın hade eyw.

Edit: ayrıca mrslimshady arkadaşa katılıyorum cümleler çok çok çok hatalı. Okumamaktan kaynaklı bir hata bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narrator12 -- 14 Temmuz 2020; 13:52:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

3 ay redditte takılın perfect master ingilizceniz olacak sonra bana dua edersiniz bu iyiliğimi untmayın hade eyw.

Edit: ayrıca mrslimshady arkadaşa katılıyorum cümleler çok çok çok hatalı. Okumamaktan kaynaklı bir hata bu.

Redditte takılması faydalı olur ama 3 ay çok astronomik

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Neredeyse hepsinde var maalesef. Bir kaç tanesine göz attım

" Unfotunatelly, This sand castle has broke down by a strong wave"

1) Unfortunately yanlış yazmışsın

2) Hareket dalga tarafından yapıldığı için edilgen yapı kullanman gerek.

3) Broke yerine 3.hali olan "broken" kullanman gerekti

Yani kısaca

"Unfortunately , this sand castle has gotten broken down by a strong wave."

This yerine "the" desen daha iyi olur. Çünkü dalga tarafından yıkılmış diyorsun. Yıkılan bir şeyi hâla nasıl "bu" şeklinde niteleyebilirsin? Zaten yıkılmış , ortada yok

verify: onaylamak ( His doctor has verified sickness )

enhance: artış ( Many people was shocked because of this enhance )

Largely yerine mostly demen gerek. "Our sales" çoğul olduğu için "were" olması gerek. Yani = Our sales were mostly sucessful

His doctor has verified his/her sickness

Enhance artış değil bir şeyi geliştirmek. Genelde ürünlerde ya da sanal programlarda kullanılır. Our new , enhanced browser. Örnek olarak

O yüzden son cümlende ne dediğin anlaşılmıyor. Ayrıca many people çoğul olduğu için "were" olacak

Bu bir kaç tane göz attıklarım sadece. Bunun dışında da bir sürü hatan var. Böyle yapmak yerine , 200 tane kelime öğrenmeye çalışmak yerine günde 10-15 taneyi düzgün şekilde öğren. Ve her gün Ingilizce makale oku

Onun dışında da Youtube'da English Listening yap her gün en az 20 dk. Zamanla kulağın aşina olacak

1)Her gün en az 1 Ingilizce makale

2)En az 20 dk listening youtube'dan

3)10-15 Kelime , cümleleriyle beraber...

Örnek cümleler için de bu siteye bak

https://context.reverso.net

Burada çok güzel çeviriler var

Alıntıları Göster

cümleleri gözden geçirdim hatalarıma baktım. boş zamanda kontrol ederseniz sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.