Şimdi Ara

Her dikdörtgen bir yamuk mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fantazi olsun diye sormadım lazım şekildeki yamukları say diyo mesela dikdörtgenleri de sayacak mıyız? Ben sayarız diye biliyom ama soruda sayınca yanlış çıkıyo saymayınca doğru. Soruyu hazırlayanın saçmalığı da olabilir o yüzden konu açıyorum fikir değil bilgi istiyorum.

• kenarları 90 derece yamuk olur mu
  • Hüçbir dikdörtgen yamuk değildir.
  • Yamuk dörtgendir, dikdörtgen değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 18 Nisan 2010; 22:31:53 >
  • değildir.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Trapezoid
    In geometry, a four-sided figure with one pair of parallel sides is referred to as trapezoid

Sadece bir çift kenar birbirine paralel olmalı tanım gereği
  • benim bildiğim yamuk olabilmesi için sadece 2 kenarının birbirine paralel olması gerekir 4 kenarda paralel olursa olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • dikdörtgen, eşkenar dörtgen ve paralelkenar özel bir yamuktur. Meb müfredatına 2018'de bu şekilde girmiştir. Doğru olanı da budur.
  • Kimsede dememiş ki bir araştırıp kaynak belirterek cevap verelim. HErkes kafasına göre sallamış cevapların tamamı yanlış.
    dikdörtgen, eşkenar dörtgen ve paralelkenar özel bir yamuktur. Meb müfredatına 2018'de bu şekilde girmiştir. Bakabilirsiniz. Doğru olanı da budur.

MEB şöyle diyor:

Kare, dikdörtgenin ve eşkenar dörtgenin özel bir durumu olarak ele alınır.
    Dikdörtgen ve eşkenar dörtgen, paralelkenarın özel hâlleri olarak ele alınır.
    Dikdörtgen, eşkenar dörtgen ve paralelkenar da yamuğun özel durumları olarak ele alınır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.