Şimdi Ara

'Her canlı ölümü tadacaktır'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaşam devam mı edecek ?

• ben konuşmaktan yanayım söz konusu ayetin son kısmı

" Sonunda bize döndürüleceksiniz."
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Peki oradaki hayatın amacı ne olacak. Sonsuza kadar aynı şeyler.Cennetteysen eğlence şeklin aynı,büyümüyosun,öğrenmiyosun,araştırmıyosun,merak etmek yok,üzülmek yok,araştırma diye bir şey yok,herhangi bir mücadelen yok ve bu sonsuza kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Yaşam derken ahiret hayatı devam edecek

bak bunu bilmiyorduk gercekten !
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    İnsan bilmediği konuda konuşurken bilmediklerinin farkında olarak konuşması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size hepsini mantikli bir cerceve icinde anlatmak isterdim ama artik useniyorum ve din tartismasina girmek istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlar ölümsüzlüğü bulmaya çalışıyorlar. Günümüzde ölümsüzlük çalışmaları sonucunda tekrar dirilmeyi bekleyen dondurulmuş cesetler var. O insanlar tekrar uyanabilir. Belki de ölümsüzlük bulunabilir ama sonsuza kadar yaşamak mümkün değil. Evrenin bir sonunun geleceği bilim adamları tarafından söyleniyor. Bunun için birkaç farklı düşünce var ama evrenin geleceği sonsuz değil. İlk önce Güneş yaklaşık 4 milyar yıl sonra 'kırmızı dev' evresine geçecek ve Dünya'daki yaşam olanaksız olacak. Daha sonra da yakıtını tüketerek 'beyaz cüce' olacak. O zamana kadar insanlar farklı bir yaşam alanı bulamazsa türünün sonu gelecek. Eğer bulunursa da ölümsüzlük mümkün değil. Evrendeki tüm yıldızlar yakıtını tükettiğinde insanlar için yaşam söz konusu olamaz. Yani bu ayet her daim geçerliliğini koruyor.

• yapmamız gereken tek şey
    namaz kılıp ibadet etmek o zaman
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Burdaki hayattan güzel olacagi kesin tabi cennette güzel . Zaten yalandan yaşadiktan sonra dünyadan tat alinamiyor ama orada sonsuz olacak yani öyle mükemmel olacakki aklimiza bile sigdiramiyoz sonsuzlugu. Bu arada gidip gelmişligim yoq

• Hayır, sadece herhangi bir kaza olmadığı sürece ölmeyecek. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Şuradan bilgi alabilirsiniz :

http://www.gercekbilim.com/insan-hucrelerinde-telomer-uzamasi-saglanarak-yaslanma-geciktirildi/

http://www.gercekbilim.com/bitmek-bilmeyen-arayis-olumsuzluk-bolum-1/

• Kıyamet koptuktan sonra Cibril AS Mevla'nın huzuruna çıkar. Mevla sorar meleğe, kimse kaldı mı diye... Cibril yok der ama Mevla onun da canını alır. Sonra tüm canlılar Mevla takdiriyle diriltilir ve hesaplaşma başlar.

O zaman gerçek hayata adım atacağız.
  • Ölümsüzlükle ilgili çok yanlış anlaşılmalar var gibi :) ölümsüzlüğün bulunmasından kasıt yaşlanmanın durdurulması, müdahale edilebilen her türlü ölümle sonuçlanabilecek durumun(yaralanma, ölümcül hastalık, kalp krizi vs) engellenebilmesi veya geri dönüştürülebilmesi şeklindedir. Yani başınıza bir şey geldiğinde siz henüz ölmeden müdahale edilebilirse kurtarılacaksınız. Ancak tamamen ölüm gerçekleşirse geri gelemezsiniz. (Daha doğrusu ben böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum çünkü ruh etkeni de var ortada. Cansız bir bedeni çalıştırmak ona ruhunu geri kazandırmayacaktır.)

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Peki oradaki hayatın amacı ne olacak. Sonsuza kadar aynı şeyler.Cennetteysen eğlence şeklin aynı,büyümüyosun,öğrenmiyosun,araştırmıyosun,merak etmek yok,üzülmek yok,araştırma diye bir şey yok,herhangi bir mücadelen yok ve bu sonsuza kadar.

nereden biliyorsun aynı şeyler olduğunu ?

İnsanlar neden dinden bağımsız din anlayışı geliştirir ki ? an be an daha mükemmele giden ve maddeyi-manayı keyfi mutluluğu anlama işine yarayan bilincin "mutmainne " makamında olduğu bir insandan bahsediyoruz..mutmainne bilinci, nedir mesela ..zira cennete girecek her insan bu bilince eriştirilecek..yahu çoğumuz emmare bilincindeyiz..düşünün

biyolojik açıdan bile farklı olacağız..fiziksel açıdan da hakeza..saç kaş ve kirpikler dışında tüy sakal vb yok..sindirim sistemi yok..bildiğimiz anlamda yani..yenilen içilen şeyler de farklı ..herhangi bir şey yendiğinde sindirimi mutlak lezzet ki tarifini sadece tanım olarak biliyoruz..ve terleme yolu ile vucuddan atıyoruz..bu işe terleme adı verilmesi insanlar bir nebze kavrasın diye..rtarifsiz güzel kokular çıkacakmış terden..sahih bir kaynakta okudum insan sahip olduğu sureti bile istediği an değiştirebiliyor daha güzel ve mükemmele doğru şekil alıyormuş sima ..

yani beyler ana karnındaki bir bebek bu dünyaya dair ve lezzetlerine !! ne kadar fikir bilgi sahibi ise..insanda cennete dair ancak o kadar fikir sahibi olur..daha ötesini idaa sahih habere dayanmadıkça ya sallamasyon yada zandır..dünya hayatı ve dünya ana karnı gibidir ahirete ve cennete göre..

acılarda öyle..mesela..işte bu sebeble bu dünya hayatında ilahi ilham ve vahyin bilgisi olmadan ki onlarda doğal olarak sınırlı cennete yada cehenneme dair şöyledir böyledir türünde kanaat geliştirmek ve hükme varmak mantıklı olmaz.

gelde çık işin içinden

tabi işin esas noktası marifetullah..

insanlar cennet denince nedense sadece cismani lezetelere odaklanıyor..marifetullahda sınır yok..nefs de buna uygun yaratılmıştır dikkat ederseniz..isteklerinin sonu yoktur hayallerine sınır çizemezsiniz..ee Allahda sınırlı sonlu veya başlangıcı olan bir varlık değil ki.onu bilme ve tanımada sınır yok..marifetullah nedir bilmediğimizden cennete sadece cismani lezzetlere odaklamakda haksızlık olur..zaman mefhumuda farklı cereyan edecek..içinde bulunmak zorunda kaldığımız zaman ile çooook farklı bir şekilde vucud bulacak cennet zamanını anlamaya çalışmak anlamsız olur..akıl da hakeza ..(bknz:nefsi emmare aklı ve mutmainne aklı arasındaki fark)

gerçi insanların büyük çoğunluğu dünya hayatında cismani lezzetlerini tatmin için yaşam sürer..iyi kariyer iyi araba iyi ev..iyi eş vb..çapları bu kadarına sahiptir ..yapacak bir şey yok..

ama Kuran da insanlar sınıflara ayrılmıştır ..ebrar- mukarreb gibi..mukarebunun cismani cennet lezzetleri ile işi olmaz pek onlar sürekli seyr halindedir Allahda ..derin mesele..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüceÜstad -- 16 Şubat 2015; 13:17:51 >

• Konuya sebeb ilgili ayet çok ilginçtir ayrıca..

Kullu nefsin zâikatul mevti summe ileynâ turceûn(turceûne).

zaika kelimesinin hangi anlamlara geldiğini öğrendiğimde çok şaşırmıştım..keyif lezzet ve zevk.. yani her nefs ölüm ile keyiflenecek lezzetlenecek zevklenecek..

Kuran ayetlerini değerlendirirken meale aldanmayın meal tercüme bile değildir..meal yazarının kuranda anladığıdır..ve ben asla herhangi bir insanın meal imkanları ile griştiği bu işe güvenerek din anlayışı geliştirmem..zira Kuran meal yazarının çapına beynine anlayışına indirgenemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüceÜstad -- 16 Şubat 2015; 13:16:54 >
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    İnsanın yaşayabileceği şartlar içinde hayatta kalabilir. Öldüğü zamanda geri döndürülemeyecek noktaya ulaşmadığı sürece tekrar canlandırılabilir.
  • Vampir olmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Benim anlamadığım ölümsüzlük bulunursa o insanın fiziksel özelliği nasıl olacak? Diyelim ki silahla ateş ettin işlemeyecek mi veya lavlara attın yanmayacak mı , Yansa bile aniden mi iyileşecek?

ölümsüzlük falan hikayede. Kurşun tabikide işler sadece yaşlanmayı durdurmaya çalışıyorlar. Trafik kazasında falan yine ölebilirsin

• Ölüm kaçınılmazdır. Ölüm anını bilgim dahilinde anlatmak isterim. Ve sonrasını.

Nefes son kez alınır, göz son kez kırpılır sonra sekerat anı. Susuzluk hat safhada, denizleri içse doyamacak şekilde döşekte yatıyorsun. En sevdiğin güvendiğin insan gelir. Elinde bir bardak su. Yanına gelir suyu ister ölecek kişi. O çok sevdiği kişi tek şartım var der imanını verirsen bu suyu sana veririm. O kişi şeytandır ve son en büyük oyununu oynuyordur. Eğer insan imanını verir suyu alırsa ebedi cehennem. Eğer o kişinin şeytan olduğunu anlar euzubesmele çekerse imanı kurtulur. Çok zor bir imtihandır. İmanı korumak gerek. O sırada Azrail a.s gelir şeytan kaçar. Eğer kötü bir müslümansan korkunç vaziyette gelir iyi biriysen iyi vaziyette. Can ayak parmak uçlarından çekilmeye başlar. Yukarı doğru en son boynun göğüs kafesiyle birleştiği çukur yerden çıkar. Ölüm aynı anda 40 bin kılıcın vücuda saplanması gibidir en acıtmayanı. Eğer günahkarsan acı artar. Ölen kişi bunları yaşarken bedeninde olan şeyler şunlardır. Kişi imanını kaybediyorsa yüzü morarır değişik sesler çıkarır boğuluyormuş gibi. Eğer imanlı gidiyorsa alnı hafif terler, son nefesi çıkar ferah şekilde. O andan sonrası gasilhane, cenaze namazı kefenleme vs. Kişi ölü olsa bile yıkanırken suyu ılık tutulur hadis var sanırım bununla ilgilk. Çünkü ölüler acıyı hisseder. Son anlar. Defnedilme anı. Toprak kazılmıştır en yakınların etrafında ağlar çukura indirirler seni. Fatihalar okunur ve çok sevdiğin kişiler üstüne toprak atmaya başlar. Toprağın altındasın ağlama sesleri duyuyorsun bir süre sonra herkes gider. Bırakırlar seni. Tek kalırsın. Yanında sadece salih amelin gönülden yaptığın iyilikler vardır. O karanlıkta 2 tane melek gelir. Münker nekir melekleri. Rabbin kim der. Zordur o sorguda. Sonrası kabir hayatı. Bu anlattığıma ölüm rabıtası deniyor. Müslüman için büyük uyarı ibret vardır bu meselede.

Mesajımı ateistler alıntılayıp saçmalıklarını dillendirmesinler zira onlarla uğraşacak değilim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.