Şimdi Ara

HER BEŞ LİSELİDEN BİRİ MADDE BAĞIMLISI!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise öğrencilerinin madde bağımlılığı sorununa, Türk Eğitim - Sen'in üç yıl önce yaptırdığı ankete rağmen yeterince önlem alınmadığı ortaya çıktı.
    2004'te yapılan ankette "Öğrencilerin uyuşturucu maddeyi evde tek başlarına, arkadaşlarıyla sokaklarda ve okulda kullandıkları belirlenmiştir. Öğrencilerin büyük bölümü alkolü barda tükettiklerini belirtmişlerdir. Bu durumda okul çevresinde alkol ve uyuşturucu tüketimine elverişli yerleri sürekli izlemek okul yönetimlerine düşen önemli bir görevdir" denilmişti. Sendika, 42 ilden 13 bin 950 ortaöğretim öğrencisiyle yapılan ankete katılan öğrencilerden yüzde 21.29'unun herhangi bir maddenin bağımlısı olduğunu ifade etti.

En yüksek oran sigarada
    Öğrencilerden yüzde 13'ünün sigara, yüzde 7'sinin alkol ve yüzde 1.29'unun uyuşturucu alışkanlığı olduğu belirlendi. Buna göre, her 5 liseliden 1'i madde bağımlısı. Anket öğrencilerden bazılarının da iki maddeye birden bağımlı olduğunu gösterdi. Öğrencilerden yüzde 4'ünün sigara ve alkole, yüzde 1'inin sigara ve uyuşturucuya, yüzde 1'inin de alkol ve uyuşturucuya bağımlı oldukları saptandı.

MİLLİYET.

• Bu bilinen bi gerçek zaten.Sigaraya başlama yaşının 9 lara hatta daha altına düştüğünü ben gözümle gördüm seneler öncesinde.Sadece "erkek oldum" demek için sigarayı ağzına götüren gençler nasıl bir belaya sürüklendiklerinin farkında değil.Özellikle orta okul ve lise döneminde dışlanma korkusuyla gezinen o kadar çok öğrenci var ki bunların bu tarz maddelere yönelmesi an meselesi.Arkadaşları arasında sigarayı kullanan bir kişi olması diğer bütün öğrencileri etkiliyor.Ortamda olayım, benimde sözüm geçsin, beni de kaale alsınlar düşüncesiyle hareket eden nesil sırf özenti olarak sigaraya başlıyor sonrası da malum zaten.İçki olayı da farklı değil fakat uyuşturucu çok vahim.Partilerde , arkadaş ortamlarında " gel tadına bi bak " diye başlayan muhabbet " abi sar da içelim" muhabbetine dönüşmeye başlıyor.İnşallah sonumuz hayırlı olur.Bu pek böyle görünmese de

• nerdesiniz dh liseliler güruhu???

yorumlarınızı alalım
  • Çüş. Lisede sigara içen çok ta , sigaradan diğer maddeleri içeni iyikide görmedim. Bizim okul içinde sadece sigara içiliyor o da tuvalette. İstanbul - Ataköy Lisesindeyim.
  • Bu kadar zararlı olmasına rağmen hala sigaraya başlayan gençler var.İlginç yemin ederim.
    Akılsızlıktan başka birşey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 57.ALAY

Bu kadar zararlı olmasına rağmen hala sigaraya başlayan gençler var.İlginç yemin ederim.
    Akılsızlıktan başka birşey değil.

Bencede. Bide artis artis içiyolar sanki onu içince daha bi havalı oluyomuşsun gibi , gıcık oluyorum.
  • Sigara, uyuşturucu.. Bunlar çok saçma şeyler bende lisedeyim sınıfta tek sigara vb içmeyen ben varım.. Alkol içerim ama.. Çok olmasada tek tük iyi gider

Sigara & Uyuşturucuya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla sigara içeni bizim okulda çok gördüm ama diğer maddelirin hiç kullanan yok sigara içmeyen dışlanıyor falan diye birşey yok adamlar sigarayı ağzınıza sürmeyin diyor kendileri hem tuvalette falan içilmiyor hocaların görmediği bir alan var okuldan 150 m falan ilerde orada içiyorlar
  • Ankara Keçiören Lisesi...
    ne isterseniz var...
    ama bende yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Action_Boy

Sigara, uyuşturucu.. Bunlar çok saçma şeyler bende lisedeyim sınıfta tek sigara vb içmeyen ben varım.. Alkol içerim ama.. Çok olmasada tek tük iyi gider

Sigara & Uyuşturucuya

+666

• valla bizim sınıfta uyuşturucu içen yok, sigara içen bikaç kişi var onlarda sürünüyo bırakmaya çalışıyolar

heralde bağımlılar başka yönlere kaymışlar
  • Burada liseye giden ve bu tarz malzemeleri kullanmayan arkadaşlar var. Özellikle sigara. Onlar bazı şeyleri biliyor, zararların farkındalar ve içmiyorlar. Dİğerleri neden değil? Onların aklı yok mu? Sorun zararlarını herkesten iyi bilirler. O yüzden sigara içen gençleri pek umursamaya gerek yok. Kendileride ne olduğunu biliyorlar ve bile bile yapıyorlar. Bilmeseler öğretelim ama.......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.