Şimdi Ara

Her 60 snde bir anakarttan Uzun Bip.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda 2 hdd takılı. Birisi daha takalalı 1 ay bile olmayan 840 evo serisi SSD diğeri ise yaklaşık 2 yıllık seagate barracuda serisi 2TB 7200 rpm HDD. Bilgisayarımı uzun süredir sorunsuz kullanıyordum. 19-20 sn de açılan pc bir kaç gündür ilk açılışta 4-5 dk da açılıyor. Bazen yeniden başlattığımda hiç sorun yokmuş gibi 19-20 snde açılıyor. Win 7 64 bit kurulu.Tüm güncellemeleri yapılı durumdadır. Bunun dışında bu ağır açılmayla birlikte istisnasız 60 sn de bir uzun bip sesi alıyorum. Anakartım 990FXA-UD3 (o da 2 aylık). Daha anlaşılır olması için SSD olan diske "C", diğer diske de "D" diyelim. D içerisinde filmler diziler vs var. C de ise sistem ve oyunlar. Bundan bir kaç ay öncede SSD yerine başka bir hdd takılıydı ve henüz yeni anakartta almamıştım.Ramlerde eskiydi. O zamanlardan da örnek verecek olursak, pc yi açtım 1 saat oyun oynadım, sıkılıp film izlemeye karar verdim diyelim. Masaüstünden filmler kısayoluna tıklar tıklamaz açılmazdı. Önce kasa içerisinden derinden bir HDD dönme sesi duyardım sonra pencere açılırdı. Anakart değişti, ramler değişti. "C" değişti (Yani SSD takıldı). Baktım bu durum aynen devam ediyor. Bende önemsemedim. "D" 2 TB olduğundan veya uzun süre "C" üzerinde çalışma yaptığımdan pc nin "D" yi 2. plana attığından vs tıkladığım kısayollarını hemen açmadığını falan düşündüm. 1-2 gündür ilk açılışta ağırlaşmayla birlikte kasada anakartta istisnasız her 60sn de bir uzun bip sesi geldiğini ve bu bip sesinin hemen ardından "D" nin az önce bahsettiğim derinden dönme sesi yaptığını farkettim. Yani kısacası Bip sesi geliyor 2 TB lık "D" diski devreye giriyor 60 sn sonra bu durum tekrarlanıyor. Bu arada "D" içerisindeki dosyalara ulaşmakta da güçlük çekiyorum. Örneğin, "Diziler" >>> "House MD" >>> "Sezon 5" klasörlerine girmem 3 dk mı alıyor. Yani her bip sesinde bir kademe ilerleyebiliyorum.

Not: Anakart sesleri şu manaya gelmektedir diye başlayıp liste yazacak arkadaşlar hiç yazmasın lütfen, internet o listeyle dolu. "Bellek tazelemesinde hata" manasına geldiğini ezberledim. Çözüm yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StByErdeM -- 14 Mayıs 2015; 23:53:12 >

• Sistem geri yükleme yaptım. "D" yi artık hiç görmüyor. PC sorunsuz çalışıyor. Bip sesi gitti. diskpart'da da görmüyor. Napcaz şimdi :D
  • koca donanımhaber ve yorum yok
  • HD Tune ile tarattınız mı? Birinci mesajda bununla ilgili bir sözünüz varsa özür dilerim, mesajın tamamını okuyamadım
  • dostum hiç geri yükleme yapmasaydın denetim masası güç ayarlarından , planlara bakıp maks performansı seçip,
    sabit diskleri hiç bir zaman kapatma yap derdim.
    Şimdi d yok diyosun önemli bilgin yoksa seagate den diskwizard ı indirip yeni disk ekle deyip yeniden
    diskini ekleyip d olarak çalıştırabilirsin sanırım ama bilgilerin gidebilir komple benden demesi
  • Saolun arkadaşlar. Kasayı açtım. Sata kablosunu değiştirdim sorunum düzeldi. "D" geri geldi ve pc sorunsuz çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.