Şimdi Ara

Hepsiburada Lightning kablosu orijinal midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Ilk ve tek tercihim Apple Store lakin HB de bence güvenilirdir.

    HB ya da diğer On-Line (Web) Satış Siteleri her ürünü kontrol ederek almazlar, alamazlar. Bir yerde, tedarikçinin dediklerine güvenmek durumundadırlar.

    Kötü niyetli tedarikçi de "benim kablom çakmadır..." demez. Satış Sitesi ne ister istemez duruma alet olur.

    Çin'de dış görünüş itibariyle orijinalden ayırt edemeyeceğiniz tonla, çeşit çeşit ürün var. Ön yüzünden baktığınızda iP5'in tamamen kopyası olan ancak içinde ne menem belirsiz bir işlemci ve bir versiyon Android yüklenmiş "çakma iPhone"lar da dahil; bunlar TR'de Doğubank'ta ya da Tahtakale'de bile üç kuruş paraya satılıyor. Tamamen çakma Samsung'lar da cabası. Açıkçası her tutulan marka ve modelin Çin'de bir "çakmacısı" mutlaka oluşuyor.

    Bu Lightning kablolarda da Apple'ın orijinal kutusuna çok benzer kutular içinde çakma kablolar satılıyor. İlk başlarda orijinal Apple kutusu görünümündeki kutuların üstüne "elma logosu"nu koymayan birileri vardı, ama sonradan onu da koymaya başladılar. Ama kutunun altındaki barkod etiketi vs. birebir kopya... Bazı çakmacıların kutusunu salladığınızda, içeride boşta durmakta olan kablo sağa sola çarpıp ses çıkartıyordu; orijinal üründe kablo bir kartona sarılı gelir ve böyle sağa sola çarpmaz / ses yapmaz!... Ama bunu herkes bilemez ki. Üstelik kapalı ve yapıştırmalı bir kutu: deneme şansın bile yok --- açıldı mı mal sizin olmakta!...

    Bu nedenle ya orijinal Apple kablosu alacaksınız (ve %100 orijinal olduğundan emin olabilmek için AppleStore'dan, Apple On-Line Store'dan ya da yetkili Apple Satıcılarından / onların On-Line Satış Sitelerinden...) alacaksınız. Ama Apple'ın orijinal kabloları yeterince sağlam olmuyor (özellikle 1 mt'lik olanlar) ve bir süre elde kalıyor. Bu nedenle üzerlerinde MFi işareti olan lisanslı kablolardan (Hama, Belkin, Muvit, Trust, Energizer, Monster, Philips, Mi-Li, vs. vs.) almakta yarar var. Markayı bilmiyorsanız ancak ambalajda MFi logosu varsa bile yine bir soru işareti olmalı?

    Bilginize.



    Yararlı bilgin için teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Bendede ülkemize giriş yapmış bir Apple Stıre varken 10-20 liranın lafını yapmamak Lazım ,bilgilendirme için teşekkürler bizim memleket kandırılmaya çok müsait o Yüzden güvendiğimiz sitelere kar yağması beni şaşırtmaz .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secospacos

    peki orijinalliğinden nasıl emin olacağız?
    nasıl oluyor da normali 70tl iken bu 40 oluyor?
    neden kutusuz bu kablolar ?


    Size söyle bişe söyleyim hocam apple storede iphone 6 16gb 2700 ama başta hepsi burada olmak üzere bi çok tekneloji marketde 2500 civarı 200 tl ucuz olunca orjinalligini sorgulamıyoruz ama ben aldım gayet iyi kullanıyorum hepsi buradan aldım gönül rahatlıgı ile kullana bilirsinizğ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dün 2 tane aldim ürün kutulu ve orjinaldir.
    Gecen yil apple online storeden aldigim kabloyla ayni ufak kutularda geldi.Gönül rahatligiyla alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morhipo'dan lazım olur diye almıştım hopi ile 30'a mal olmuştu, orjinal kutusu ile geldi. Alacak olanların bilgisine.
  • Bu kadar para verip aldığım telefona 30 lira ucuzluk için bu riske girmezdim ben olsam. Bozulmaya yakındır benimki de, bozulduğu an apple store'dan sipariş edeceğim.
  • Arkadaşlar Xiaomi powerbank aldım ama içinden çıkan kablo android telefonlara uygun. Benim telefonum İphone 6. Powerbank için 10 15 cm lik kaliteli bi iphone 6 kablosu arıyorum. Nerden nasıl bulabilirim acaba ? Apple storede bir tane kısa buldum 149 Tl fiyatı var. O da çok pahalı.
  • xquard42 X kullanıcısına yanıt
    Herşeyden önce o Xiaomi powerbank'ı 10-15 cm'lik bir Lightning kablosuyla şarj ederken kablo mesafesinin kısa olması nedeniyle bazı konumlarda zorlanırsınız. Bende var, tecrübeyle sabittir. İdeali, uzun gözükmesine rağmen, 50 cm'lik bir kablo kullanmaktır. Bu da AppleStore'larda var, fiyatı 1 metrelik olanla aynı ve 69 TL. Ancak orijinal Apple kablolarının çok nahif ve kırılgan oldukları, bükülmeye gelmedikleri de malum.

    Benin size tavsiyem yine 69 TL'sına kıyıp AppleStore'dan bir microUSB---Lightning dönüştürücü almanız olacaktır. Bunu powerbank yanından çıkan microUSB kablosuna takarsınız, işiniz hallolur. Merak etmeyin, bu oldukça sıkı geçmeli bir adaptördür; öyle kolay kolay takıldığı yerde oynamaz, çıkıp kaybolmaz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaB0

    quote:

    Orijinalden alıntı: secospacos

    peki orijinalliğinden nasıl emin olacağız?
    nasıl oluyor da normali 70tl iken bu 40 oluyor?
    neden kutusuz bu kablolar ?


    Teknosa vb mağazalardaki iphoneları yada tabletleri şarj etmek için açtıkları ve daha sonra kutularının kayboldugu ürünler olabilir mi ki bunlar. Magazada satamayacakları için online magazadan satıyorlar..

    hb işportacı mı açılmış ürünlerle uğraşacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanelka

    bu ürün sahtedir, orjinal değildir. bizzat aldım. naylon poşet içerisinde geliyor. ürünü geri iade ettim, önce kabul etmediler,sonra sikayetvar.com üzerinden şikayetimi gorunce iade ettiler, yorumlara da sakın kanmayın, benim yorumumu yayınlamadılar. işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar.

    ne anlatıyorsun ya? geri almak zorundalar. ben hb'nin sorun çıkardığını hiç görmedim. defalarca ürün iade ettim...
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Hangisi acaba link verirmisiniz. Bu arada çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
  • Ne çakması ya :) 2. Kez alıyorum yedek olarak aldık üzerinde seri numarası da var bilmeden yorum yapmayın. Hatta ilk siparis ettiğim kutulu geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xquard42 X kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim orijinal Apple MicroUSB--Lightning dönüştürücünün linki:

    http://www.apple.com/tr/shop/product/MD820ZM/A/lightning-micro-usb-adaptörü?

    Bu ürünü TR'deki iki AppleStore'da, Türkiye için açılmış Apple On Line Store'da, Yetkili Apple Bayilerinde -- APR'ler (Pupa, Troy, Kanyon gibi) ve bazı D & R'larda bulabilirsiniz. Bunlar orijinaldir.

    Ancak Istanbul'da Tahtakale kökenli olarak bir zamanlar çakmaları da vardı. Ama çakma Lightning Kablolar o kadar ucuza geliyordu ki, daha sonraları bu adaptörün çakmalarına pek rastlamadım...




  • 3 kere ayrı zamanlarda aldım bu kablodan. Hepsi orjinal kutulu geldi.
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Tamam tesekkur ederim. Az once aldim dediginizin aynisindan. Powerbankla sorunsuz calisiyor. Daha mantikli oldu bu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sansimi deneyip aldim ama keske yorumlara guvenseymisim deyip pisman oldum. Sarj esnasinda surekli kopmalar oluyor ve yaptigi sarjlar pek verimli olmuyor. Iade ettim sonucunu bekliyorum. Teknosa'dan Hama marka MFI lisansli kablo aldim, oldukca saglam gorunuyor, cok da iyi ve hizli sarj ediyor. Tavsiye ederim. Orijinal Apple kablo yerine kaliteli MFI lisansli markali bir kablo almak daha mantikli ve hesapli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada, dün Vatan Topkapı'da dikkatimi çekti: Hama'nın bazı ürünlerini satmaya başlamışlar. Hama'nın MFi (lisanslı) 1.5 mt'lik Ligthning kabloları orada da (TeknoSA'dan sonra...) 49.90 TL etiketliydi. Ben sadece siyah renkli olanlarını gördüm; beyazlar ortada yoktu...
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    İndirim yapmışlar demekki. Ben Teknosa'da 49,90 TL ye gördüğümde , ayaküstü tüm teknomarketlerin fiyatlarını incelemiştim, en ucuz Teknosa'da idi (çok da şaşırmıştım bu duruma). Tabi bu kablolara performansı ve dayanıklılığı iyi diyebilmek için en az bir 6 ay bozulmadan çalıştığını görmek lazım. Ama yine de ilk intibağ oldukça iyi oldu bende. En azından Apple kablo artık asla almam.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Zaten benim tespit edebildiğim kadarıyla bu Hama Lightning kablolar sadece D & R'larda satılmaktaydı (TeknoSA'da ortaya çıkana kadar...). D & R'daki fiyatları da önce 59.90 idi, sonra bir dönem 69.90'a çıktı ama daha sonra 59.90'a indi. Bu inişten kısa bir süre sonra TeknoSA'larda (büyük olanlarda) Hama'lar gözükmeye başladı.

    Mediamarkt, Gold, Bimeks'lerde ise bu türden Hama markalı aksesuarlara hemen hiç rastlamadım...

    Tabi bu dediklerim İstanbul içi için geçerlidir. Hama'nın ithalatçısı ve distribütörü Aztek Firması'dır ve bildiğim kadarıyla Hama'nın bu kategorideki (kablo, şarj cihazı, vb.) ürünlerini TeknoSA'ya verene kadar neredeyse münhasıran D & R'lara veriyorlardı. Vatan2da tek tük bir ki çeşit görüyordunuz. Şimdi TeknoSA'da bu kablonun yanısıra 8-10 çeşit Hama ürünü var, Vatan'da görebildiğim daha da az çeşit mevcut.

    Ürünün kalitesi ve dayanıklılığı konusunda bir sorun yok: Ben Belkin dock kullanana kadar uzunca süre kullandım; ayrıca yine uzun zamandır (ve halen) kullanan arkadaş ve tanıdıklarım da var!...




  • Bu arada Vatan'a Monster lightning kablo da gelmiş fiyatı 79 TL. Bir ara bayağı bir aramıştım ama stokta yoktu birçok yerde. Sırf Monster kalitesi için bile alınır (ki şu anda Vatan'da ilgili bölümün en fazla satan ürünü olarak görünüyor, reklam değilse tabi).
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.