Şimdi Ara

HEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
14
Favori
13.669
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ne yapabiliriz 6 tane sipariş vermiştim iptal oldu diye sms yollamışlar
    noreply@hepsiburada.com bilgi@hepsiburada.com dmarket@hs02.kep.tr

    Bu mail adreslerine aşağıdaki yazıyı yolladım. Bize sorun kısmından da yazdım. Telefonla aradım yasal yollara başvuracağımı söyledim. Yarım yamalak bir şeyler yapmaya çalıştım hukukçu arkadaşlar varsa bize yardımcı olsa çok iyi olur.

    D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.'e
    19/05/2017 tarihinde verdiğim siparişin iptali ile alakalı:
    Aşağıda yazdığım satış sözleşmesinin ve Gümrük Ticaret Bakanlığının mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince siparişimi teslim etme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Eğer ürün elinizde yoksa muadili veya üst modelini temin etmek sizin yükümlülüğünüzdür.




    2) Paketleme, kargo ve teslim masrafları ALICI tarafından karşılanmaktadır. Kargo ücreti 0,00 -TL olup, kargo fiyatı sipariş toplam tutarına eklenmektedir. Ürün bedeline dahil değildir. Teslimat , anlaşmalı kargo şirketi aracılığı ile, ALICI'nın yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında ALICI'nın adresinde bulunmaması durumunda dahi Firmamız edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI'nın ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden SATICI sorumlu değildir. SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

    3) Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk SATICI’ya aittir.

    Satış sözleşmesi madde 2-3

    MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER


    4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

    MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ

    Sözleşmenin ifası ve teslimat

    MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.

    (2) Satıcı veya sağlayıcının birinci fıkrada yer alan yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

    (4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.



    Yukarıda da belirtildiği üzere sözleşmeyi fesih hakkı tüketiciye verilmiştir.Sipariş onay ve bilgilendirme maili, kısa mesajı cep telefonuma geldikten sonra iptal edilmiştir yani bilgim ve rızam dışındadır. Hatalı fiyatın benim siparişimin iptaline gerekçe olamayacağı sözleşme ve yönetmeliğe göre açıktır.

    Siparişimin iptali/yasal süre içerisinde teslim edilmemesi, mailime cevap gelmemesi durumlarında;

    Başta Tüketici Hakem Heyeti(THH) olmak üzere ilgili kurumlara müracaat edeceğimi ve bütün yasal haklarımı kullanacağımı, sunduğunuz gerekçelerle siparişimi iptal etmek gibi bir hakkınızın olmadığını tarafınıza bildiririm.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------



    TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN
    1-www.turkiye.gov.tr adresine giriyoruz.

    2- Öncelikle Sisteme Giriş yapmamız gerekiyor. Bunun için ekranın sağ üst köşesinde bulunan Sisteme Giriş Butonuna tıklıyoruz.

    3- Karşımıza çıkan ekranda T.C Kimlik Numaramızı ve şifremizi girdikten sonra Sisteme Giriş Yap Butonuna Tıklıyoruz.

    4- Sisteme Giriş Yaptık.

    5- Ana Sayfada ekranın sağ üst köşesinde bulunan arama bölümüne TÜKETİCİ PORTALI yazalım altta çıkan Tüketici Portalı-Tüketici Şikayeti Uygulaması Linkine tıklıyoruz.

    6- Karşımıza çıkan ekranda Uygulamaya Git Butonuna Tıklıyoruz.

    7- Sol tarafta Tüketici Şikayeti İşlemleri Linkine tıklıyoruz. Altta çıkan linklerden Şikayette Bulunmak İstiyorum Linkine tıklıyoruz

    8- Karşımıza çıkan ekranda İl ve İlçe girilişi yapılır. Unvanı bölümüne de Şikayet edilen firmanın/bankanın ilk üç harfini giriyoruz ve altta çıkan listeden uygun olanını seçiyoruz (D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.)

    9- Yine Karşımıza çıkan ekranda şikayet bilgilerini eksiksiz olarak giriyoruz. Alt kısımda yer alan Kişisel bilgilerimin doğru olmaması durumunda doğacak yasal sorumluluğu kabul ediyorum onay kutucuğunu işaretleyip ŞİKAYET KAYDET butonunu tıklıyoruz.

    10- Son olarak Ekrana gelen Elektronik Tüketici Şikayeti Başvuru Formundan 2 Adet çıktı alınıp imzalanarak ekli evraklar da dahil tüm evraklardan 2 Adet olacak şekilde İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına elden teslim edilir.

    11- Dosya Takibi aynı sistem üzerinden Başvuru Sorgulamadan yapılabilir.


    ARKADAŞLAR GÖNDERMEME GİBİ BİR SEÇENEKLERİ YOK. KENDİ SATIŞ SÖZLEŞMELERİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞININ YÖNETMELİĞİ AÇIK. BEN BU HAFTA İÇİNDE ŞİKAYETİMİ YAPACAĞIM TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 23 Mayıs 2017; 22:20:42 >







  • Donanımhaber mağdurlarının bir günü:

    1)Açılış
    2)İstiklal Ma...Yanıyooor! Kapışın piyasa fiyatının üçte biri! Konusunun açılması
    3)"Beyler firma siparişleri iptal etti hakkımızı sonuna kadar alacağız!"
    4) .... Mağdurları konusunun açılması
    5)Birbirini gazlama. "Sosyal medyaya yayalım,dava açalım hiç olmadı indirim kuponu versinler "
    6)Ürünün gönderilmemesi, 10 TL'lik kupon tanımlanması, mağdur konusunun popüler konudan düşmesi.
    7) Kapanış

    Not: Alıntıdır.
  • 2 tane vermiştim 10 lira hediye çeki tanımlanmış maili görmeden önce harcadım web.sorunapp den yazdım müşteri hizmetlerinden yazdım çözüm çıkmadı bize sorun kısmına yaz dediler oraya yazdım bekliyorum mazaret olarak sisteme yanlış fiyat girilmiş dendi tüketici haklarına başvurdum yolladığım belgeleri buraya da ekliyorum isteyen olursa bakabilir

    Güncelleme:Ürün bu zamana kadar sistemde gözüküyordu şimdi sistemden de iptali gerçekleşti sms geldi 3.90 :D lık bir çek vermişler HEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARI

    Güncelleme2:Twitterda saat 20:00 de
    #hepsiburadaboykot
    #EvoliteTramp45LitreSırtÇantası
    @hepsiburada
    @bulenttufenkci ile twit atıyoruz

    D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş

    MALIN YENISI İLE DEĞIŞTIRILMESI/HIZMETIN YENİDEN GÖRÜLMESI

    19 Mayıs 2017 günü Hepsiburada.com sitesinden 42298046 sipariş numarası ile 2 adet "Evolite Tramp 45 Litre Sırt Çantası-Kırmızı" ürün sipariş verdim.Ürün bedeli ve kargo ücreti kredi kartımdan tahsil edildi ve mail adresime satışm onaylandığı bilgisi ile birlikte mesafeli satış sözleşmesi gönderildi.Daha sonra 22.05.2017 saat 14.07 de satışm fiyat hatası nedeniyle iptal edildiğine dair mail aldım.Benim rızam ve bilgim olmadan siparişim iptal edilmiştir."6502 sayılı TKHK'nda Ayıplı Hizmet MADDE 13- (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir. (2) Hizmet sağlayıcısı tarafmdan bildirilen, internet portalmda veya reklam ve ilanlarmda yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımmdan değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler ayıplıdır. 6502 sayılı kanunun Fiyat Etiketi yönetmeliği,Malın veya Hizmetin Satış Fiyatı Madde 10-(1) Malm satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır." maddeleri uyarınca iptal edilen siparişimdeki ürünlerin yada satıcınm ürünleri tedarik edemeyeceğini bildirmesi durumunda muadil veya daha üst özelliklere sahip ürünlerin tarafıma belirtilen fiyattan satışmm yapılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

    HEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msncicocuk -- 22 Mayıs 2017; 19:51:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: msncicocuk

    2 tane vermiştim 10 lira hediye çeki tanımlanmış maili görmeden önce harcadım web.sorunapp den yazdım müşteri hizmetlerinden yazdım çözüm çıkmadı bize sorun kısmına yaz dediler oraya yazdım bekliyorum mazaret olarak sisteme yanlış fiyat girilmiş dendi tüketici haklarına başvurdum yolladığım belgeleri buraya da ekliyorum isteyen olursa bakabilir

    HEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARIHEPSİBURADA EVOLITE TRAMP 45 LİTRE ÇANTA MAĞDURLARI

    bu sorun numara istiyo

    orijinal mi gerçekten sıkıntısız bi site mi hepsiburada vs. diğer firmalar niye kendi sitesinden ,değil de buradan yardımcı oluyo




  • Beyler ben şöyle bişey yazdım
    D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.'e  
    19/05/2017 tarihinde verdiğim siparişin iptali ile alakalı:
    Aşağıda yazdığım satış sözleşmesinin ve Gümrük Ticaret Bakanlığının mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince siparişimi teslim etme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Eğer ürün elinizde yoksa muadili veya üst modelini temin etmek sizin yükümlülüğünüzdür.




    2) Paketleme, kargo ve teslim masrafları ALICI tarafından karşılanmaktadır. Kargo ücreti 0,00 -TL olup, kargo fiyatı sipariş toplam tutarına eklenmektedir. Ürün bedeline dahil değildir. Teslimat , anlaşmalı kargo şirketi aracılığı ile, ALICI'nın yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında ALICI'nın adresinde bulunmaması durumunda dahi Firmamız edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI'nın ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden SATICI sorumlu değildir. SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

    3) Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk SATICI’ya aittir.

    Satış sözleşmesi madde 2-3

    MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER


    4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

    MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ

    Sözleşmenin ifası ve teslimat

    MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.

    (2) Satıcı veya sağlayıcının birinci fıkrada yer alan yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

    (4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.



    Yukarıda da belirtildiği üzere sözleşmeyi fesih hakkı tüketiciye verilmiştir.Sipariş onay ve bilgilendirme maili, kısa mesajı cep telefonuma geldikten sonra iptal edilmiştir yani bilgim ve rızam dışındadır. Hatalı fiyatın benim siparişimin iptaline gerekçe olamayacağı sözleşme ve yönetmeliğe göre açıktır.

    Siparişimin iptali/yasal süre içerisinde teslim edilmemesi, mailime cevap gelmemesi durumlarında;

    Başta Tüketici Hakem Heyeti(THH) olmak üzere ilgili kurumlara müracaat edeceğimi ve bütün yasal haklarımı kullanacağımı, sunduğunuz gerekçelerle siparişimi iptal etmek gibi bir hakkınızın olmadığını tarafınıza bildiririm.




  • böyle bir sistemleri var başka firmalar da bu hizmeti buradan veriyor
  • msncicocuk M kullanıcısına yanıt
    Hocam Thh ye başvurduğumuz için hediye çekini de kullanmayacağız o zaman öyle mi ?
  • bende halan siparisiniz hazırlanıyor yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menopiko

    bende halan siparisiniz hazırlanıyor yazıyor

    Bende de öyle yazıyor ama iptal oldu diye sms ve mail geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msncicocuk

    böyle bir sistemleri var başka firmalar da bu hizmeti buradan veriyor

    hocam sıkıntı olmaz dimi numara veriyoruz sonuçta

    spam reklam mesajı vs ya da başka sıkıntılar
  • olmaz hocam hizmet profesyonel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msncicocuk

    olmaz hocam hizmet profesyonel

    hizmet mi profesyonel firma rezalet bana kalırsa hep aynı şeyi yapıyolar
  • Vandrak kullanıcısına yanıt
    valla ben iptal mailini görmeden önce çek geldiğini gördüm baktım çanta hala duruyor iptal edilmemiş öylesine verdiler sandım outdoorlarda da %15 indirim varmış gittim mat aldım evolite marka 14 e geldi iyi oldu ama şimdi bunu bana karşı koz olarak kullanabilirler niye kullandın şeklinde hukuki açıdan nolur bilmiyorum sizin yerinizde olsam kullanmazdım şimdi sistemden de silindi sipariş 3.90 çek vermişler şaka gibi mantıklarını anlamıyorum cidden
  • msncicocuk M kullanıcısına yanıt
    THH ye başvurdum ama şu bir gerçek ki çekinde boşa gitmesini istemiyorum içten içe, mümkün olduğu kadar zarar görsünler maksat
  • Ben de çeki kullanıyorum bu hafta içinde de THH gideceğim
  • Önce sorun olarak HBye:

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığının MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ

    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Diğer Hükümler başlığı
    Sözleşmenin ifası ve teslimat
    MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez...
    (4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin...
    Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-6.htm

    Tüm yasal hak ve alacaklarımın saklı kalması kaydı ile;
    1-) Tarafınızla yapılan sözleşme koşullarına,
    2-) 27 Kasım 2014 tarih ve 29188 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNE,
    3-) 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa,
    uymanızı ve satın aldığım ürünü göndermenizi tarafınıza ihtaren bildiririm.

    yazın ve yasal süre sonunda THH başvurun.
    THHye de gerekli belgeler ve yukarıdaki yazının içeriğinde bir dilekçe yazın.
    Kesin alırsınız.




  • Bir kaç gün önceki koku önleyici de iptal olmuştu o zaman çek bile vermediler şimdi ayıp olmasın diye çek vermişler :D bu kadar kısa sürede üst üste 2 siparişde iptal olduğu için bende yazacağım acaba ikisini de tek başvuruda yazsak hem koz olarak kullanırız böyle mümkün mü yoksa ayrı ayrı mı yazalım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biolystick -- 22 Mayıs 2017; 20:50:19 >
  • Biolystick kullanıcısına yanıt
    scholl ayakkabı koku önleyici spreyden 12.90 lık çek aldım itiraz etmen gerekiyor ağlamayana meme yok maalesef
  • 25 liraya alıp daha eline çanta gelmeden 69,90 a sahibindene satış açan uyanık kardeşim burada mı
  • ARKADAŞLAR GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞININ, HEPSİBURADA SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ MADDELERİNİ EKLEDİM ULAŞABİLECEĞİM BÜTÜN KANALLARDAN BİLDİRDİM AMA EN ETKİLİ OLANI BİZE SORUN KISMI HB SİTESİNİN, BİR DE SİTESİNDE YAZAN BÜTÜN ADRESLERE MAIL ATTIM


    YASAL OLARAK BANA SAĞLAMAK ZORUNDALAR BUNU BİLDİRDİM DİLEKÇE TARZI BİR YAZIYLA. YUKARIDA KOD SATIRLARI İÇİNDE VAR İSTEYEN BAKABİLİR

    CEVAP BEKLİYORUM ŞİMDİ. EĞER OLUMSUZ CEVAP GELİRSE THH GİDECEĞİM


    HUKUKÇU ARKADAŞLAR VARSA BİZİ YÖNLENDİRSİN LÜTFEN.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.