Şimdi Ara

HEPSİBURADA.COM KULLANILMIŞ ÜRÜNÜ SIFIR DİYE SATIYOR... İADE EDİLDİ.İPHONE 6S PLUS 64 GB GOLD (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
3.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize selamlar arkadaşlar bende nisan da türkcell tim bayisinden iphone 6s plus 64 gb satın aldım garanti sorguladığımda 22 nisan 2018 yazıyordu.apple ı aradım aktivasyon tarihini ve benden önce kullaılmış olup olmadığını sordum.Bana o bilgileri göremediklerini söylediler.Apple garanti sorgulamadan kontrol edilebileceğini söylediler.Başka hiçbir bilgi vermediler.Siz nasıl bu bilgileri aldınız.
  • Cash Money C kullanıcısına yanıt
    Apple'a gönderme işi Nasıl bilmiyorum. Sıfır ürün gönderdiler. Apple'dan garanti sorgulattım 1 yıl Apple garantili görünüyor. Bir tanıdığınız varsa gönderirsiniz o götürür Apple store'a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 1 Haziran 2016; 13:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Apple'a gönderme işi Nasıl bilmiyorum. Sıfır ürün gönderdiler. Apple'dan garanti sorgulattım 1 yıl Apple garantili görünüyor. Bir tanıdığınız varsa gönderirsiniz o götürür Apple store'a.

Kvk , genpa servis konusunda bilginiz yok sanırım bu konuda bilgili bir arkadaş varsa aydınlatabilir mi acaba ? Hocam servis sağlayan yani 2. yıl sağlayacak olan ithalatçı kim hangi firma görünüyor kutusunda faturasında.
  • Cash Money C kullanıcısına yanıt
    Medcell iletişim yazıyor hocam yani ikinci yıl garanti yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Medcell iletişim yazıyor hocam yani ikinci yıl garanti yok

Teşekkürler hocam servisi nerede bu firmanın yaygın mı sadece istanbul'da falan mı var? Ulaşmak mümkün mü yani ikinci kendilerine
  • arkadaşlar hepsiburada.com ürünü iade aldı paramı iade etti bilgini olsun. dark etmeseydım Az daha kullanılmış telefon elde patlyacaktı

• Bu tur aktiflestirilmis cihazlarin sifir diye satilmasi son donemde cok yasaniyor. Acliktan agizlari kokarken operatorlerden 36 ay taksitle cihaz aliyorlar, 1-2 hafta kullanip telefonu ikinci elcilere satiyorlar. Sonra bu telefonlar yeniden jelatine sarilip sifir diye piyasaya yayiliyor. HizliAl, Hepsiburada, n11 vb. bircok online magaza da bu cihazlari tedarikcilerinden sifir diye alip satiyor. Bana da gecen yil Hizlial bir ay kullanilmis iPad'i sifir diye gondermisti ama jelatinini bile acmadan garanti sorgulamasi yapinca anladim ve hemen iade ettim.

Herhangi bir Apple urunu aldiginizda bunlara dikkat edin:

- Kutudaki part number'in TU/A ile bittigine emin olun (Apple Turkiye garantisi istiyorsaniz)
    - Jelatinini dahi acmadan kutunun altindaki seri no'yuhttps://checkcoverage.apple.com adresinden sorgulayin. Eger gercekten sifir cihaz ise "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" diye bir uyari cikar. Eger karsiniza garanti bitis tarihi cikiyorsa, cihaz daha once acilmis, etkinlestirilmis demektir. Jelatinini bile acmadan iade edin.
    - Cihazi nereden alirsaniz alin, eger TU/A ise ilk etkinlestirdiginiz anda 24 aylik Apple Turkiye garantisi baslar. Apple Store'dan ya da anlasmali servislerden (KVK, Genpa, Basari, APR vs) hizmet alabilirsiniz. Faturaya da ihtiyaciniz yok. Resmi ithalat garantili, distributor garantili, KVK garantili vb. kafa karistirici kavramlari bosverin. Hepsi hikaye. Dikkat etmeniz gereken tek sey TU/A part number ve seri no ile daha once etkinlestirilmedigine emin olmak. TU/A olmayan cihazlar bavul ticareti ya da gariresmi ithalat urunudur ve 12 ay uluslararasi garantilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 1 Haziran 2016; 23:17:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Bu tur aktiflestirilmis cihazlarin sifir diye satilmasi son donemde cok yasaniyor. Acliktan agizlari kokarken operatorlerden 36 ay taksitle cihaz aliyorlar, 1-2 hafta kullanip telefonu ikinci elcilere satiyorlar. Sonra bu telefonlar yeniden jelatine sarilip sifir diye piyasaya yayiliyor. HizliAl, Hepsiburada, n11 vb. bircok online magaza da bu cihazlari tedarikcilerinden sifir diye alip satiyor. Bana da gecen yil Hizlial bir ay kullanilmis iPad'i sifir diye gondermisti ama jelatinini bile acmadan garanti sorgulamasi yapinca anladim ve hemen iade ettim.

Herhangi bir Apple urunu aldiginizda bunlara dikkat edin:

- Kutudaki part number'in TU/A ile bittigine emin olun (Apple Turkiye garantisi istiyorsaniz)
    - Jelatinini dahi acmadan kutunun altindaki seri no'yuhttps://checkcoverage.apple.com adresinden sorgulayin. Eger gercekten sifir cihaz ise "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" diye bir uyari cikar. Eger karsiniza garanti bitis tarihi cikiyorsa, cihaz daha once acilmis, etkinlestirilmis demektir. Jelatinini bile acmadan iade edin.
    - Cihazi nereden alirsaniz alin, eger TU/A ise ilk etkinlestirdiginiz anda 24 aylik Apple Turkiye garantisi baslar. Apple Store'dan ya da anlasmali servislerden (KVK, Genpa, Basari, APR vs) hizmet alabilirsiniz. Faturaya da ihtiyaciniz yok. Resmi ithalat garantili, distributor garantili, KVK garantili vb. kafa karistirici kavramlari bosverin. Hepsi hikaye. Dikkat etmeniz gereken tek sey TU/A part number ve seri no ile daha once etkinlestirilmedigine emin olmak. TU/A olmayan cihazlar bavul ticareti ya da gariresmi ithalat urunudur ve 12 ay uluslararasi garantilidir.

güzel bilgi ler için teşekkürler dostum.

• Satıcı hepsiburada'mı ? Yoksa başka bir firma mı ? Eğer başka bir firmaysa gayet doğal olabilecek birşey. Apple da bu aktivasyon tarihi olayı var olduğu için ayıkabiliyorsunuz. Ama Samsung Sony vs firmalarda bu olmadığından aldığınız çoğu ikinci el olan telefonları sıfır sanıp alıyorsunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cehili

Satıcı hepsiburada'mı ? Yoksa başka bir firma mı ? Eğer başka bir firmaysa gayet doğal olabilecek birşey. Apple da bu aktivasyon tarihi olayı var olduğu için ayıkabiliyorsunuz. Ama Samsung Sony vs firmalarda bu olmadığından aldığınız çoğu ikinci el olan telefonları sıfır sanıp alıyorsunuz :)

hepsiburada idi.

• Garanti satın alım tarihinden itibaren başlar arkadaşlar aktive değil.Sen o zaman cihazı al 20 yıl sonra aktive et 2 yıl garantili kullan biraz saçma gibi.
  • hepsiburada'dan alışveriş yapan kaldı mı ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Garanti satın alım tarihinden itibaren başlar arkadaşlar aktive değil.Sen o zaman cihazı al 20 yıl sonra aktive et 2 yıl garantili kullan biraz saçma gibi.

Apple da böyle.

• quote:

quote:

Garanti satın alım tarihinden itibaren başlar arkadaşlar aktive değil.Sen o zaman cihazı al 20 yıl sonra aktive et 2 yıl garantili kullan biraz saçma gibi.

Apple da böyle.

Fatura var ise bu olay gecerli degil. Ben mesela 20 mayista faturali cihazı aldım, cihaz 10 nisanda sim kart takilip aktif olmus olsa dahi baz alinacak olan benim cihazi alış yani fatura tarihimdir. Yasal olarak geçerli olan şey budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

quote:

quote:

Apple da böyle.

Fatura var ise bu olay gecerli degil. Ben mesela 20 mayista faturali cihazı aldım, cihaz 10 nisanda sim kart takilip aktif olmus olsa dahi baz alinacak olan benim cihazi alış yani fatura tarihimdir. Yasal olarak geçerli olan şey budur.

Apple teknik servisleri fatura sormaz. Cihazı götürürsün sistemden aktifleştirilme tarihine bakarlar,alırlar. Dediğin şey apple harici diğer firmalar için geçerlidir. Apple da hattı ne Zaman takarsan o Zaman başlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Apple da böyle.

Apple teknik servisleri fatura sormaz. Cihazı götürürsün sistemden aktifleştirilme tarihine bakarlar,alırlar. Dediğin şey apple harici diğer firmalar için geçerlidir. Apple da hattı ne Zaman takarsan o Zaman başlar.

Ben size TC yasalarindan bahsediyorum siz bana Apple diyorsunuz. Apple oyle dese dahi kardesim ben bu telefonu bu tarihte aldim al faturasi, sizin sistemde ne ciktigi beni baglamaz dediginiz an bakalim ne sekilde islem yapiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Apple da böyle.

Ben size TC yasalarindan bahsediyorum siz bana Apple diyorsunuz. Apple oyle dese dahi kardesim ben bu telefonu bu tarihte aldim al faturasi, sizin sistemde ne ciktigi beni baglamaz dediginiz an bakalim ne sekilde islem yapiyorlar.

Götür de bakalım hocam ne diyorlar. Kendin deneyimleyebilirsin. Fatura tarihi aktifleştirmek tarihinden sonra olan bir apple cihazı zaten sıfır değildir. Lamalayıp size ittirmişlerdir. Ha Apple yine 1-2 ay dert etmez müşteri memnuniyeti kapsamında hizmet verir cihaza bakar. Ama bahsettiğim gibi o cihaz zaten sıfır değildir ve garantisi hat taktığı gün başlar. Ben kendim telefoncuyum.Her hafta kaç tane cihazı servise veriyorum. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum.Bana 2 yıl önce alınan ama hiç garantiye gitmemiş Samsung bi telefon getirin örneğin, daha önce 2 yıl boyunca servise gitmemiş şartıyla ona yeniden fatura kesip garanti süresini 2 yıl daha uzatalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Apple da böyle.

Götür de bakalım hocam ne diyorlar. Kendin deneyimleyebilirsin. Fatura tarihi aktifleştirmek tarihinden sonra olan bir apple cihazı zaten sıfır değildir. Lamalayıp size ittirmişlerdir. Ha Apple yine 1-2 ay dert etmez müşteri memnuniyeti kapsamında hizmet verir cihaza bakar. Ama bahsettiğim gibi o cihaz zaten sıfır değildir ve garantisi hat taktığı gün başlar. Ben kendim telefoncuyum.Her hafta kaç tane cihazı servise veriyorum. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum.Bana 2 yıl önce alınan ama hiç garantiye gitmemiş Samsung bi telefon getirin örneğin, daha önce 2 yıl boyunca servise gitmemiş şartıyla ona yeniden fatura kesip garanti süresini 2 yıl daha uzatalım.

Sizin bu dediginiz yasal olarak suçtur ve kolaylıkla ortaya çıkartılır.

Burda dedigim sey cok basit, telefoncu olmaniz herseyi dogru bildiginiz anlamina gelmiyor; ben telefonu sifir aldiysam, karsi tarafin sorumlu oldugu tek sey benim fatura tarihimdir ben burda iyi niyetli aliciyim, sifir olarak aldigim cihaza sim kart takilip takilmadigini kontrol etmek zorunda degilim, dolayisiyla benim faturami baz almak zorunluluktur. Daha evel teknosa yi hakem heyetine sikayet ettim, eger cihaz 0 olarak satilmis ise yani ilk sahibi siz iseniz, garantide baz alinan sey fatura tarihidir. Devletin bana dedigini size soyluyorum, dahada uzatmaya gerek gormuyorum bu konuyu hala Apple bilmemne diyecekseniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Apple da böyle.

Sizin bu dediginiz yasal olarak suçtur ve kolaylıkla ortaya çıkartılır.

Burda dedigim sey cok basit, telefoncu olmaniz herseyi dogru bildiginiz anlamina gelmiyor; ben telefonu sifir aldiysam, karsi tarafin sorumlu oldugu tek sey benim fatura tarihimdir ben burda iyi niyetli aliciyim, sifir olarak aldigim cihaza sim kart takilip takilmadigini kontrol etmek zorunda degilim, dolayisiyla benim faturami baz almak zorunluluktur. Daha evel teknosa yi hakem heyetine sikayet ettim, eger cihaz 0 olarak satilmis ise yani ilk sahibi siz iseniz, garantide baz alinan sey fatura tarihidir. Devletin bana dedigini size soyluyorum, dahada uzatmaya gerek gormuyorum bu konuyu hala Apple bilmemne diyecekseniz.

Sizin gibi sabit fikirli vatandaşlara birşey anlatmam daha. Sıfır sanıp kullandığınız cihazlarınızla mutluluklar.

• Hepsiburada paralel ithalat ürün de satılmasına izin veriyor acaba bu üründe mi o mağazalardan alındı?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.