Bildirim
Hemoglobin degeri nedir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Yardım edebilecek biri yok mu? -
Hemoglobin kan daki pırtılaşma değeri diye biliyorum bir doktora görün kanın biraz çabuk pırtılaştığı için zara verebilir bünyeye.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: grafiker
Hemoglobin kan daki pırtılaşma değeri diye biliyorum bir doktora görün kanın biraz çabuk pırtılaştığı için zara verebilir bünyeye.
Eyvallah hocam sağolun -
pıhtılaşma ile hemogramın anlamı yok hocam. kan değerinin yüksek olması anlamına gelir hemogram. yüksek olması sonrasında gerekirse flebotomi yapılabilir. bir dahiliyiciye görünmekte fazda var -
hemoglobin kanındaki eritrosit miktarını gösterir yani alyuvar genç bir erkek için 15 17 aralığı iyidir bi sorun yok benimde 17,5 çıkmıştı geçen sene bu sene 16,7 düşük olması daha çok sıkıntı olur -
Hocam dahiliye'yle falan alakası yok ... Hemen ''HEMATOLOJİ'' doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorum...Kan değerlerinize bir baktırın... -
Hematoloji Dahiliyenin yüksek ihtisası...her yerde olmaz....Hem Hematoloji hem Genel Dahiliye uzmanı bakabilir....Hemoglobin kırmızı hücrelerde ki(RBC-Eritrosit) Oksijen taşıyıcı moleküldür....Yüksek veya düşük olmasının birçok nedeni vardır.... -
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli55
Hematoloji Dahiliyenin yüksek ihtisası...her yerde olmaz....Hem Hematoloji hem Genel Dahiliye uzmanı bakabilir....Hemoglobin kırmızı hücrelerde ki(RBC-Eritrosit) Oksijen taşıyıcı moleküldür....Yüksek veya düşük olmasının birçok nedeni vardır....
Hocam çocuk Ankara/Sincan'lıymış o yüzden öyle söyledim...
Genel Dahiliye biraz sallama çalışıyor, Ankara numune hastanesinde yada İbni Sina hastanesinde(Ankara TIP) Hematoloji doktoruna gitmesinde fayda var...
Not: Bulunduğunuz yerde Hematoloji ve Dahiliye varsa, siz HEMATOLOJİ'yi tercih ediniz...
Allah herkesin sağlığını daim etsin inşeAllah...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achellias -- 30 Mart 2013; 23:23:03 >
-
erkek için normali 16 kadın için 14 miligram
hemaglobin kanda oksijeni taşıyan madde. -
quote:
Orijinalden alıntı: achellias
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli55
Hematoloji Dahiliyenin yüksek ihtisası...her yerde olmaz....Hem Hematoloji hem Genel Dahiliye uzmanı bakabilir....Hemoglobin kırmızı hücrelerde ki(RBC-Eritrosit) Oksijen taşıyıcı moleküldür....Yüksek veya düşük olmasının birçok nedeni vardır....
Hocam çocuk Ankara/Sincan'lıymış o yüzden öyle söyledim...
Genel Dahiliye biraz sallama çalışıyor, Ankara numune hastanesinde yada İbni Sina hastanesinde(Ankara TIP) Hematoloji doktoruna gitmesinde fayda var...
Not: Bulunduğunuz yerde Hematoloji ve Dahiliye varsa, siz HEMATOLOJİ'yi tercih ediniz...
Allah herkesin sağlığını daim etsin inşeAllah...
Allah razı olsun hepinize tek tek teşekkür ederim :) doktora gitcem mutlaka sonucu yazarım
-
16.8 dediler, 450 ml kanı aldılar. Kullanan güle güle kullansın. -
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
16.8 dediler, 450 ml kanı aldılar. Kullanan güle güle kullansın.
benden 380 ml kan aldılar -
quote:
Orijinalden alıntı: leviossa
quote:
benden 380 ml kan aldılar
Bana görevli kız tersleyerek herkesten aynı alıyoruz dedi, miktarı sorunca da yine tersleyerek 450 ml dedi. :) Bilmiyorum, belki bana öyle geldi ama tersledi sanki.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: leviossa
quote:
benden 380 ml kan aldılar
Bana görevli kız tersleyerek herkesten aynı alıyoruz dedi, miktarı sorunca da yine tersleyerek 450 ml dedi. :) Bilmiyorum, belki bana öyle geldi ama tersledi sanki.
dogrudur hocam ama benim damarım pısmış sanırım benim o yüzden az aldılardı yani ne oldugunu anlamadım bir anda başımda 3-4 doktor oldular sonra bu yeterli damar pışmış kan gelmiyor falan dediler bende ölecekmiyim dedim güldüm hepsi mal mal suratıma baktıbuda ilk kan verme hikayem oldu :D
-
quote:
Kan vermek için kızılay konteynırına gitmiştim. Doktor bana hemoglobin degerin 17.9 dedi 18 yukarı olunca almazlarmış. bu nedir ne demek oluyor? Ne yapmam gerektigini bilen var mı? Kötü birşeymi?
Merhaba,
Kan veren kişiye, kan alımı öncesinde birtakım testler yapılır; bunlardan biri de hemoglobin konsantrasyonunun ölçümüdür.
Genel olarak vericinin hemoglobin değerinin 12.5-18 g/dL arasında olması istenir.
Hemoglobin kanda oksijeni taşıyan proteindir.
Bir kişide, hemoglobin seviyelerinin normalden yüksek olmasının birçok sebebi olabilir. Mesela, yüksek yerlerde yaşayan kişilerde vücut, oksijenden yeterince istifade edebilmek için hemoglobin konsantrasyonunu artırır. Sigara içenlerde de buna benzer bir durum olur. Bazı kişilerde yapısal olarak (genetik olarak) hemoglobin konsantrasyonu üst sınırlarda seyreder. Bazı kalp-akciğer hastalıklarında da hemoglobin konsantrasyonu artar.
-
Pıhtılaşmıştır o. :) -
quote:
Orijinalden alıntı: korelmis
quote:
Kan vermek için kızılay konteynırına gitmiştim. Doktor bana hemoglobin degerin 17.9 dedi 18 yukarı olunca almazlarmış. bu nedir ne demek oluyor? Ne yapmam gerektigini bilen var mı? Kötü birşeymi?
Merhaba,
Kan veren kişiye, kan alımı öncesinde birtakım testler yapılır; bunlardan biri de hemoglobin konsantrasyonunun ölçümüdür.
Genel olarak vericinin hemoglobin değerinin 12.5-18 g/dL arasında olması istenir.
Hemoglobin kanda oksijeni taşıyan proteindir.
Bir kişide, hemoglobin seviyelerinin normalden yüksek olmasının birçok sebebi olabilir. Mesela, yüksek yerlerde yaşayan kişilerde vücut, oksijenden yeterince istifade edebilmek için hemoglobin konsantrasyonunu artırır. Sigara içenlerde de buna benzer bir durum olur. Bazı kişilerde yapısal olarak (genetik olarak) hemoglobin konsantrasyonu üst sınırlarda seyreder. Bazı kalp-akciğer hastalıklarında da hemoglobin konsantrasyonu artar.
Valla bilemicem perşembe veya cuma günü gidip baktıracam..
-
quote:
Pıhtılaşmıştır o. :)
olabilir :D
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X