Şimdi Ara

HEDEFİM PRATİSYEN DOKTOR OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pratisyen doktor bana cazip geliyor uzmanlık filan bana hep itici geliyor amaliyat filan benim hiç hoşuma kaçmıyo. Sizce pratisyenlik nasıl herkes kötülüyor.Ne kadar maaş alırlar ortalama veyada pratisyen yerine ftr dahamı iyi olrki görüşlerinizi alabilirmiyim.

• max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimarik

Pratisyen doktor bana cazip geliyor uzmanlık filan bana hep itici geliyor amaliyat filan benim hiç hoşuma kaçmıyo. Sizce pratisyenlik nasıl herkes kötülüyor.Ne kadar maaş alırlar ortalama veyada pratisyen yerine ftr dahamı iyi olrki görüşlerinizi alabilirmiyim.

uzman olan herkes ameliyata girecek diye birşey yok dostum bu kadar okuması ağır bir meslekte ben hedefini yüksekte tutmalısın zaten evlenince yerinde sayıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimarik

Pratisyen doktor bana cazip geliyor uzmanlık filan bana hep itici geliyor amaliyat filan benim hiç hoşuma kaçmıyo. Sizce pratisyenlik nasıl herkes kötülüyor.Ne kadar maaş alırlar ortalama veyada pratisyen yerine ftr dahamı iyi olrki görüşlerinizi alabilirmiyim.

Doktorluk her zaman daha iyidir. Emin ol ftr daha ağır bir meslek. Maaş konusunu tam bilmiyorum ama tus puanı yüksek uzmanlıklar rahat uzmanlıklar, onları araştırabilirsin.
  • amaliyat değil ameliyat

bulunduğum yerdeki devlet hast. dönerle birlikte 4-5 bin lira alıyorlar.
  • Hele bir ilkokulu bitir ya ne bu acele

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Hele bir ilkokulu bitir ya ne bu acele

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dubaide Doktor Olmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Müslümcü

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam senin lys fena değildi yanlış hatırlamıyorsam.tercih yaptın mı sen yoksa seneye mi bıraktın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam senin lys fena değildi yanlış hatırlamıyorsam.tercih yaptın mı sen yoksa seneye mi bıraktın?

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    18k geldi :)
    seneye kaldım

• Gencler yeri gelmisken bi sey sorayım. Tıp öğrencisi staj yaparken para alıyor mu? Alıyorsa ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Madrid C.F

Gencler yeri gelmisken bi sey sorayım. Tıp öğrencisi staj yaparken para alıyor mu? Alıyorsa ne kadar?

son sınıfta yani intörnlük döneminde 310 lira alıyor.
  • quote:

quote:

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    seneye kaldım

ah be hocam geometri yapsan ilk 10k'ya girecekmişsin.ama sana net bir şey söyleyeyim.sen bu sene rahat rahat ilk bine oynarsın.fende resmen şov yapmışsın.ygs ve mat-2 yüklen bütün sene derece bile gelebilir.hedef tıp heralde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    seneye kaldım

ah be hocam geometri yapsan ilk 10k'ya girecekmişsin.ama sana net bir şey söyleyeyim.sen bu sene rahat rahat ilk bine oynarsın.fende resmen şov yapmışsın.ygs ve mat-2 yüklen bütün sene derece bile gelebilir.hedef tıp heralde?

evet hocam hacettepe veya cerrahpaşa türkce en kötü ankara tıp hedefim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    seneye kaldım

sakin ve mantıklı bir çalışmayla rahat ulaşabilirsin bence hedefine.başarılar dilerim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    seneye kaldım

sakin ve mantıklı bir çalışmayla rahat ulaşabilirsin bence hedefine.başarılar dilerim

tesekkürler. senin de diş hekımligini kazandigıni görmedim sanma tebrikler :)

• ben uzman olmayacaksan tıp okumak mantıksız dediler diye tıpı uzmanlıktan ayrı düşünemedim. sonra mecburisini, asistanlığını falan düşündüm acayip uzun geldi, vazgeçtim tıptan. zaten hiç düşünmemiştim tercihlere kadar. aslında aile hekimliği çok süper, pratisyenliği bilmem de. aile hekimi kontenjanına gireceğim önceden kesinleşseydi mesela, yazardım tıpı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniethemuppet -- 3 Ağustos 2013; 4:21:05 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

max 5k alır doguda falan
    batıda 3.5 k

hocam lys berbattı
    ygs 20k
    lys mat 29 net
    geo 0 net
    fizik 6y
    kimya 1y
    bio 1y
    seneye kaldım

tesekkürler. senin de diş hekımligini kazandigıni görmedim sanma tebrikler :)

sağolasın hocam :)

• anlamadığım nasıl bi zihniyet parayı insan hayatından üstte tutar?İlla para kazanmak ise amacın ticaretle uğraş müteahhitlik yap. Para düşünen bi doktor olup ilerde hasta sayısından hastaların tavrından şikayet etmenden iyidir.Herkes halinden şikayetçi diyoruz kime sorsak onu yazma bunu yazma peki hiç aklınızdan geçti mi acaba bu adamlar buraları isteyerek severek mi yazdı?Yahu en yakın arkadaşlarımdan biri türkiye 4. oldu yine hemen hemen onunla aynı dereceyi elde eden arkadaşlarım da vardı içlerinden bi o ben müh olucam dedi ve koçta tam burslu bi müh. okuyor şimdi.Sırf para için bi meslek yapılmaz.Böyle insanları gördükçe midem bulanıyor ne vatana millete hayırlı bi evlat olur ne de mesleğini adam gibi yapar.Yahu dersane hocalarınız ananız babanız ne bilir tıpı mühendisliği adam ilk 10 binde hadiii doktor olumuz oldu şimdi diye karar verir sizin adınıza ve %90 nızda onlara karşı gelme cesareti yok. gençler hayat sizin hayatınız elinizi kalbinize koyun ve içinizdeki şu para hırsını bi bastırın en çok ne mutlu ediyor ise ona gidin.20-30 bin alıp işinde mutsuzsan neye yarar hem kendinin mutlu olmadığı gibi başkalarını da etkiliyorsun.Misal ilk binde bi tm den arkadaşım vardı boğaziçi siyasal yazacağım dedi çocukta o potansiyel de vardı sen tut son gün dersane hocaları babası aklına girip 10 dakika kala tercihlere tıp yaz ve çocuk hayalini kurduğu bölüme sırf ailesinin çevresinin o saçma sapan düşüncesi yüzünde balta vurdu.Fıtratınıza uygun bi bölüm seçmezseniz o 4 yıl 6 yıl senin için cehennem olur, hatta ömrünün sonuna kadar mutsuz işe gidersin ve tekrar söylüyorum para kazanmak ise amacınız gidin ticaretle uğraşın türkiyenin en zengin insanlarının hiç biri sandığınız mesleklerden değil.

insanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork

• quote:

Orijinalden alıntı: oski_58

anlamadığım nasıl bi zihniyet parayı insan hayatından üstte tutar?İlla para kazanmak ise amacın ticaretle uğraş müteahhitlik yap. Para düşünen bi doktor olup ilerde hasta sayısından hastaların tavrından şikayet etmenden iyidir.Herkes halinden şikayetçi diyoruz kime sorsak onu yazma bunu yazma peki hiç aklınızdan geçti mi acaba bu adamlar buraları isteyerek severek mi yazdı?Yahu en yakın arkadaşlarımdan biri türkiye 4. oldu yine hemen hemen onunla aynı dereceyi elde eden arkadaşlarım da vardı içlerinden bi o ben müh olucam dedi ve koçta tam burslu bi müh. okuyor şimdi.Sırf para için bi meslek yapılmaz.Böyle insanları gördükçe midem bulanıyor ne vatana millete hayırlı bi evlat olur ne de mesleğini adam gibi yapar.Yahu dersane hocalarınız ananız babanız ne bilir tıpı mühendisliği adam ilk 10 binde hadiii doktor olumuz oldu şimdi diye karar verir sizin adınıza ve %90 nızda onlara karşı gelme cesareti yok. gençler hayat sizin hayatınız elinizi kalbinize koyun ve içinizdeki şu para hırsını bi bastırın en çok ne mutlu ediyor ise ona gidin.20-30 bin alıp işinde mutsuzsan neye yarar hem kendinin mutlu olmadığı gibi başkalarını da etkiliyorsun.Misal ilk binde bi tm den arkadaşım vardı boğaziçi siyasal yazacağım dedi çocukta o potansiyel de vardı sen tut son gün dersane hocaları babası aklına girip 10 dakika kala tercihlere tıp yaz ve çocuk hayalini kurduğu bölüme sırf ailesinin çevresinin o saçma sapan düşüncesi yüzünde balta vurdu.Fıtratınıza uygun bi bölüm seçmezseniz o 4 yıl 6 yıl senin için cehennem olur, hatta ömrünün sonuna kadar mutsuz işe gidersin ve tekrar söylüyorum para kazanmak ise amacınız gidin ticaretle uğraşın türkiyenin en zengin insanlarının hiç biri sandığınız mesleklerden değil.

insanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork

hocam sen çok yanlış anladın relax biraz benim amacım sadece para kazanıp küstahça yaşamak değil öbür meslekleri değerlendirdim en cazip bu geldi. hayalimde sağlık alanları vardı ve bunların arsındada doktorluğu seçtim ve bunu severek yapacağımı inanıyorum hem saygın bir meslek ve işini iyi yapıp hayır dualarını almak insanları mutlu etmek,iyileştirmek mutlu eder. Eğer sırf para için yapsam pratisyenliği hiç düşünmezdim direk uzmanlık filan düşünürdüm.Haliyle hayalini kurduğum mesleğin parasını sordum çünkü çok değişken kimi3 bin kimi 8 bin bu konudada sadece bilgileriniz varsa alayım dedim.Yani olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: erniethemuppet

ben uzman olmayacaksan tıp okumak mantıksız dediler diye tıpı uzmanlıktan ayrı düşünemedim. sonra mecburisini, asistanlığını falan düşündüm acayip uzun geldi, vazgeçtim tıptan. zaten hiç düşünmemiştim tercihlere kadar. aslında aile hekimliği çok süper, pratisyenliği bilmem de. aile hekimi kontenjanına gireceğim önceden kesinleşseydi mesela, yazardım tıpı :D

peki hocam nereyi kazandın :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.