Şimdi Ara

Hedef Saçmalığım (Psikolojim İyi Değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beni bilirsiniz Ağustos'tan beri buradayım ve dediğiniz gibi boş beleş bir adamım.
    Burada insanlardan motive alıp 1-2 saatlik ders çalışmam sonrasında sıkılıyorum. Ve buraya sürekli beni motive eden insanlara teşekkür ederim gerçekten motive ediyorlar sağolsun.

Bu sene meslek lisesi olduğum için, dersler ve stajdan bi hayli yorgunum eve geldiğim gibi (Akşam 7'den 12'ye kadar DH'da takılırım.) Telefon almadan telefonumu sattım telefonsuz geziyorum son 1 aydır. Ve size o kadar saçma gelicek ki sıkılmadan 6-7 saat telefon araştırmaktayım neredeyse günümün yarısı böyle geçiyor diyebilirim.

Yazdan beri çalışıcam calışıcam diyorum daha hiç bir şeyden adam akıllı temel oluşturamadım. Ve kendi kendime dedim ki, madem içimde çalışma isteği yok BESYO'ya mı atılsam Beden Öğretmeni olurum belki diye (Lisans, spor özgeçmişi yok) Tamamiyle koordinasyon parkuru üzerine yoğunlaşıp, başarıcağıma inandığım için böyle bir şey düşündüm. Ama bu olayın da o kadar basit olmadığını öğrendim. Bundan önceki hedefim kesinlikle Radyo Sinema TV 'idi. Şuan hala böyle aslında Beden Öğretmeni olmaktansa RTS okusam daha mutlu olurum gibime geliyor.
    Beden hocasıyla kurs hakkında konuştuk sınava o hazırlayacak falan,

Diyeceğim şu ki; Bu sene yoğun olmam sebebiyle (staj, okul) belki BESYO dedim bi umut (zaten adam akıllı ders çalışamıyorum).
    Eğer olmassa seneye mezuna kalıp RTS üzerine okurum diyorum.
    Yanlış mı yapıyorum ? Hedefi mi mi şaşırdım ? Yoksa kendimde mi değilim ?
    Kafam bi hayli karışık dostlar son kez yardımınıza ihtiyacım var.

• Hocam emin olun ne kadar temeliniz olmasada çalışırsanız olmayacak şey değil .
    Benim size tavsiyem derslerinize yoğunlaşın, tamamen sınava konsantre olun .
    Tabi herşey hedefdede bitiyor. Eğer cidden beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorsanız neden olmasınki ?
    Ama sırf yapamam diye bu tarz mesleklere yönelmek bence bana kalırsa hayatla kumar oynamak gibi birşey.
    RTS demişsiniz bakın olabilir bilemem siz çalışın nasıl ufkunuz açılır bir bakarsınız farklı şeyler istersiniz yeterki siz elinden geleni yapın ve emin olun başarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blazingquantum

Hocam emin olun ne kadar temeliniz olmasada çalışırsanız olmayacak şey değil .
    Benim size tavsiyem derslerinize yoğunlaşın, tamamen sınava konsantre olun .
    Tabi herşey hedefdede bitiyor. Eğer cidden beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorsanız neden olmasınki ?
    Ama sırf yapamam diye bu tarz mesleklere yönelmek bence bana kalırsa hayatla kumar oynamak gibi birşey.
    RTS demişsiniz bakın olabilir bilemem siz çalışın nasıl ufkunuz açılır bir bakarsınız farklı şeyler istersiniz yeterki siz elinden geleni yapın ve emin olun başarabilirsiniz.

Sizin gibi iyi niyetli insanlar oldukça biz yeniden doğuyoruz eyvallah hocam.
    Sosyal medyayı kapattım ama içimdeki bu hunharca telefon alma isteğim niye anlamadım. Dediğim gibi psikolojim iyi değil. İnterneti mi kapattırsam diyorum, internetten derse yönelik videolar izlediğim oluyor. Çok kararsızım

• Telefon alma isteği değil o. Aynı şeyleri ben de yaptım o bitiyor başka bir şeye sarıyorsun. Sadece vakit öldürüyorsun. Bunu kırmanın bir formülü yok malesef

İlerde mutsuz olurum diyorsan besyo düşünme. Ama hedefini değiştirmek de sana motivasyon verecektir. Eğer yaparım diyorsan ona odaklan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi olabilir, başlamaktan korkuyor olabilirsin.
    İnterneti kesmeni önermem ancak dersenki ben cidden kendimi tutamıyorum getirisinden çok götürüsü oluyor diyorsan kes. Yoksa faydalan internetteki videolardan.
    Ben açıkcası hep bilgisayarım yanımda çalışıyorum ama ana bilgisayarımı kaldırdım . Normaldede oynamazdım ama günlük 1 saat oyun oynamak yerine daha rahatlatıcı şeyler yapıyorum.
    Herzaman seni motive edicek biri yanında olmayabilir bu sebepten dolayı kendini motive etmeyi sen öğret kendine.
    Ben mesela , nefret ederdim dersle alakalı herşeyden, Ama nefret etmemin sebebi başkaydı . Zorladım kendimi dedim yeter artık, çalışacam!, diyerek başladı ve o gündür ben harıl harıl çalışıyorum .
    Artık çok zevkli geliyor matematik mesela. Anladıkça daha çok öğrenesin geliyor kendi bir süre sonra isteyerek başlıyorsun ve sorumluluğunu yerine getirmezsen için sıkılıyor.
    Tek gereken başlamakmış , tüm negatif düşünceleri bir kenara bırak ve anlıyacaksın aslında imkansız birşey olmadığını , direk gömül başka türlü bu işin yolu yok malesef.
    Etrafındaki kişilerin ( aile,arkadaş,akraba,vb) laflarına fazla önem verme . Kısacası hedefinden seni uzaklaştıran her türlü etkeni hayatından çıkar. Gençliğimiz gidiyor diye zevzeklik eden insanlar asıl gençliğin 15-18 yaşları arası olduğunu zannediyorlar . İleride pişman olucaklar onlar ancak sen olma , benim kanaatim zaten istiyorsun, ozaman haydi hocam başla
    (küçük bit tavsiye xd : Bu forumda takılarak bence motivasyonun dahada düşer. En iyisi biraz uzaklaşman bir süre )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.