Şimdi Ara

Hdp'nin Kilit Parti Olma Tehlikesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • coupant kullanıcısına yanıt
    35 yaşındasın yorumumda anlaşılır bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum ırkçı düşüncelerden sıyrılıp din, dil ve ırk ayrımı yapılmaksızın bir emekçi sınıf bilincine sahip olmamız gerek ve hep beraber bu sömürüye dur diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Ilk once Atatürk diyeceksin. İkinci olarak Pkk bir terörist yapilanmadir. Nicin sivil insanlari sokaklarda infaz etmistir. Kadin coluk cocuk demeden sivil insanlarin oldugu kalabalik caddelerde kudurmus militanlariini havaya ucurtup ortaligi kan golune cevirmistir.



    Atatürk ise zaten yabancilarca fiilen isgal edilmis bir ülkede padisahin Ingilizlerce kobtrol edildigini ve bagimsiz olamadigini savunarak bu devletin kendi ordularini , memurlarini, generallerini, erkeklerini ve kadinlarini yanina alarak isgalcilerle savasmis bir adamdir.



    Pkk ise amerikan ve ermeni gerektiginde rus masasi olmus. Gozumuzun onunde biji abd diye bogutup. Bu ulkenin sivil insanlarini katletmis. Askerine polisine saldirmis. Ulkede insanlar olsun diye militanlarinin beynini yikayip kendini havaya ucurtturmus. Devletin baris icin elini uzattigi gun sehirlere mayin dosemis devletin yatirim icin verdigi is makinesi ile size hicbir halt yapmayip hendek kazmis ve askerleri sehre vekmistir. Neden cunku iki ates arasinda kalip sizin gibiler gebersin onlarda cesetleriniz uzerinden prim yapsn diye.



    Bu serefsiz orgutu savundugun icin bugun bu duruma dusuyorsun. Ben ciksam sokakta isidi hizbullahi savunsam. El kaideyi boko harami veya dhkpcyi savunsam. Kim beni adam yerime koyar. Ben katil sevici degilim.



    Ayrica igrenc benzetmen icin Ataturk un adini agzina alma yakar iki yuzlu arkadasim. Benim vicdanim rahat elinde o kadar sivil kani olan kudurmuslari aklamaya calusmiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gercekleri duyunca inkar politikasina basliyorsun. Kendinizi dev aynasinda gormeyin. Hala ilkel asiret yapisiyla yonetilen, fakir feodal bir ortadogulu topluluksunuz alti ustu.



    Birde stalinci bir terorist organizasyon var diger yandan arada kirbaci vuruyor size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wearyman W kullanıcısına yanıt
    Turkiyenin kurtulusu Liberalizm'dedir hicam. Senin dedigini yaparsak Stalinci diktatorluge gideriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    İlk olarak Atatürk diyim mi demiyim mi karar ver bir yazı yazanaa kadar fikrini değiştiriyorsun

    Türkler Kürtler için yabancı ve onlara göre Türkler vatanlarını işgal etmiş onlarda vatanlarını geri kazanmak için savaşıyorlar. Şimdi RTEnin bağımsız olduğunu ve abdnin maşasi olmadığını mi düşünüyorsun kendisi bop eşbaşkanıyim demedi mi

    Pkk ninkiler bu devletin kadınları erkekleri ona bakarsan sivil insanlara gelirsek istiklal mahkemelerinin düşünün ilk önce insanları asıp sonra yargilayan mahkemeler şapka takmadığı için öldürülen insanlar senin yazdığın şeylerin hepsi beni doğrular



    Osmanlı zamanında sokağa çıkıp mustafa kemal i savunamazdin . Katil sevici konusu ise mustafa kemalde katil idi ama onu seviyoruz . Militan konusunda ise Mustafa Kemal için canını vermeye hazır bir sürü kişi vardı ve verdi o zaman Mustafa Kemaldemi beynini yikadı oradaki insanların



    Hep tek taraflı olarak düşünüyorsun bir kerecik tarafsız bakmayı dene ama sende o yeti yok



    Bu savaşı yada her neyse Türkiye kazanacak pkk terör örgütü olarak ölecek

    Tekrar yaziyorum tarihi kazananlar yazar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Biz Selahaddin Eyyubinin torunlarıyız. İnancımızı her şeyin üzerinde tutmuş ve bu inanca sayısız hizmet etmiş insanların torunlarıyız. Şu koca tarihte bana elle dokunur gözle görülür bir bilim adamı yada sanatçı gösterebilir misin? Bilime ve sanata kısacası insanlığa ne fayda sağlamışsınız? Aynaya bak gözlerin bile çekik değil ama asyalı olduğunu sanıyorsun. Böyle zavallı bir kesim hiç görmedim. Nobel almış bir Mardinli vardı ona da Türkmüsün Kürtmü diye sora sora adamı isyan ettirdiniz, adam ülkeye gelmedi bile. Coni demişsin sanki bizler 60 yıldır AB nin kapısında nöbetteymişiz gibi konuşmuşsun. Böyle ironik bir hayatım olsa, dememin adını bile unutsam bende böyle ırkçı olurdum herhalde. Sana kalkıp şimdi Irak Kürt Bölgesi ve sosyal devlet nasıl olunur hakkında tonlarca bilgi verebilirim ama sen "auuuuuuu" diyip çekik olmayan gözlerinle Çin hanedanlığı masallarıyla meşgulsün anlamazsın çünkü o kapasite yok.




  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Bizim Diyarbakiri fethimiz 1517 yani uzerinden asirlar gecmis. Yarim bin yil gecmis isgalci olsak biz yarim binyildir burada kalabilir miyiz ?



    Ataturk yarim binyildir isgal altinda olan yerlerimi kurtariyordu.



    Ikinci olarak biz diyarbakir ve cevresini kurtlerden mi aldik ? Hayir Sah Ismail donemi Iran Turk devletinden aldik. Yani Osmanli bolgeye gelmeden oncede burasi Türklerin elindeki bir bolgeydi zaten.



    Bununharicinde Yavuz bolgeye girerken kurtler zaten gonullu olarak Osmanliya biat ettiler bolgedeki kurtleri zorla isgal etmedik. Turklerle savasarak aldik yani burayi.



    Bunun ardindan Ataturk bu ulkenin guclerini toplayip savasti. Osmanli komutaniydi kendisi zaten. Ve ilk basta devlet gorevi ile geldi. Amaci ulkeye saldirmis Yunan , ingiliz fransiz etmeni gucleri ile savasmakti bunuda yapti Osmanli ile savasmadi bizzat osmanlinin guclerini birlestirip dis guclerle savasti.



    Pkk ne yapti. Bu ulkenin okullarinda okuyan insanlari kandirip. Bu ulkenin insanlarina saldirdi. Asker polis ogretmen veya suvil demeden halki katletti. Nefret yaydi. Ulke disindan finans edildi. Amerikanin acik destegi sin birkac yilda artik sizculerce bile dile getirilir oldu. Yani birinin masasi olduklarini gormek icin Abdnin aciklsmalarina bakman yeter.



    Ataturk ne yapti devleti halki etrafinda toplayip Osmanli yonetimini degistirerrk demokratik yeni bil ulke kurdu. Kurdugu ulke tum dunyaca tanindi kendiside ilk Cumhurbaskani secildi.



    Tum ulkenin kalkinmasi ucin calisti. Yaptiklari her zaman yasal cerceve icindeydi. Resmi mesru bir ulke.



    Pkk ise fiili olarak ulkeyi yikmak ve ic savas cikartip iki etnik unsurun birbirine soykirim yapmasini amacladi. Sevgi pitircigi Selonun cagrisi ile sokaklarda 50nin ustunde vatandad linc edildi. Once dovulduler ardindan 5. Kattan atildilar ardindan arabalar ile yzerlerinden gecildi. Iste sen boyle bir vahseti onayladigin icin ulkeyi kanli bir icsavasa giturup halki birbirine kurdurmak isteyen hainlerle abd masalariyla birlikte oldugun icin sevilmiyirsun anlatabiluyor muyum.



    Bugun Suriyede ve Irakta pkk ve pesmergenin en buyuk kalkani ABD pesmerge en ufak bir seyde irak irdusundan nasil korkarak kacti herkesi arkasinda birakip gorduk. Ordumuz suriyeyi nasil temizledi sivillere zarar vermeden girduk. Pkklilar menbice amerikalilarin eteginin altina kacti.



    Bende sana soyluyorum Istersen dis gucleri secersin Abd Rusya Ermenistan artik kimin kopegi olmak istiyorsaniz.Isterseniz ulkenuzi secip zenginve refah icinde yasamaya calisirsiniz.



    Hdp size hendekler mayinlar ve teroristleri sehre sokarak ölüm getirdi. Linc cagirilari yapti. Onlarin tarafinda olursanuz geleceginiz bu bizim tarafimizda olursaniz beraber ulkemizi nalkindirip hepimiz gucleniriz.



    Bir hic icin kan akittiginiz yeter artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Irakta petrol satamadigi icin pesmerge ve memurlarin maasi odememiyordu. Tek gelir kaynagi petrol



    Bunu gectim Selahattin Eyyubi Nuredfin Zengi adlı bir Türk Liderin komutanidir. Onu oraya gonderen Nureddin zengidir. Ayrıca kardeslerinin adları Tuğtekin ve Turanşah'dır. Bu adlar Türkçedir.



    Su an asiret liderlerinizin pesindectum ortadoguda Amerikanin kucaginda geziyorsunuz. Ama Ortadoguda Araplar, Iranlilar veya Turkler kimse Amerikayi sevmez. Yarin bir kopegi oldugunuz Amerikalilar gidince siz burada kimlerle yasayacaginizi zannediyorsunuz. Biji Abd diye suratlarina bagirdiginiz insanlarla Amerikan bayragini gondere cektiginiz yerlerde nasil suratlarina bakacaksiniz.



    Dansik irak ordusu Kerkuke yurudugunde pesmerge kacacak delik arayip Amerimaya yalvarmadi mi , Suriyede Turk ordusu pkkyi temizledi okklilar Amerikan korumasina kacmadimi. Amerikaya bu kadar cok guvenmeyin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Türkiye Diyarbakıri 1517 yil önce fethetmedi.

    Osmanlı demek Türkiye demek değil senin ilk yanlışın burda Osmanlı zamanında Kürtler kabul etmiş olabilir ama şu an Osmanlı yok Kürtleri ilk yanlısı bana göre herkes Osmanlı dan ayrıldığı sırada ermeniler vs . Onların Osmanlı ya sadik kalması

    Her firsatta arkanızdan vurun Arapları el üstünde tutuyorsunuz



    devlet onu bölgedeki halkın silahını toplasin bölge halkı yönetimin sözünü dinlesin diye gönderdi ama öyle yapmadı ihanet etti çok iyi yaptı ona minettar kalacağız hep ama yazarken ne olduğunu bilerek tarafsız yaz



    En komik tarafida ulkenuzi secip zenginve refah icinde yasamaya calisirsiniz.Demen sen hiç doğuya gittinmi Türkiye doğuyu 2.sinif gibi düşündü şark görevleri, bütün yatırımların batıya yapılması vs. Doğu batı ayrımini ne zaman kaldırırsa benle sen farklı değiliz eşitiz diyebilirse kurt kelimesini küfür olarak kullanmayı bırakırsa oradakileride kabul ederse o zaman bu sorun biter ordaki insanlar derki ben işgal altında değilim bu ülkenin her yerinde Türklerden farkım yok ben niye pkk destekliyim der ama siz Kürt aşağılık bir irkmis gibi davrandikca onları disladikca onlar işgal altında hissedecek ve savaşmak istiyecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt




  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Her firsatta sizi arkanizdan vuran araplari seviyorsunuz diyorsun. Su anda da her firsatta siz bizi arkamizdan vurmuyor musunuz ?



    Ataturk ihanet falan etmedi devlet zaten fiilen cokmustu. Osmanli ile mucadele mi etti bu adam.



    Her neyse sen zaten tarafini sevmissin. Amerikan bayragi altinda Stalinci bur katil surusu ile berabersin bunu anladik. Ama bu gruhta olupda adam sayilmayi bekleme. Katil sevucileri kimse adam yerine koymaz.



    Ayrica senin hayrani oldugun pkk doguya huzur vermedigi icin kimse iraya gitmek iatemiyor. Kafandaki saksıyı birazcik calistirsan gelisim icin huzurun önşart oldugunu gorurdun.



    Madem gelismek istiyorsunuz pkkli itler saldiriyi kundaklama havaya ucurma ve cinayet eylemlerini kesecek. Kac defa insaatta calisan iscilere saldirdilar tabi bunlari hemen yutuyoruz.



    Pkk size fakirlik eziyet ve olum vadeediyor. Pkk var oldukca doguda ne bir yatirim ne bir ekonomik gelisim olur. Dunyada terorun hukum surdugu hicbir yer gelismemistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Her söylediğine cevap veriyorum ama sen okumadan direk birşeyler yazıyorsun sen onyarigini birakmiyorsun



    Son olarak ben pkk hicbir destek vermiyorum ailemden pkkli kimsede yok ama doğuda yillarca yaşayıp empati yapabildim bunlar neden pkk ya destek veriyor dedim asıl nedeni batıya geldiğimde anladım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Yanlis yanitlar veriyorsun.



    Bu devletin onemli kurumlarina bakarsan tarihleri Türkiye Cumhuriyeti'nden eskiye uzanır. Osmanlı ve Türkiye birbirlerinin devamıdır. Osmanlı yıkılmadan Türkiye kurulmustur.



    Ikinci olarak pkk teroru surerken doguda bir gelisme olmayacagi ortadayken neden bunu anlamayip sanki bizim sucumuzmus gibi konusuyorsun anlamak guc. Siddetin oldugu yerde gelisim olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Liberalizm yurttaş adı altında bujuvaziyi anlar, liberalizm kamufle olarak demokrasiyi benimser ama özü özel mülkiyetçidir, bireycidir o nedenle hiçbir zaman sömürülen halkların kurtuluşu olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wearyman W kullanıcısına yanıt
    Bireyin kurtuluşudur zaten önemli olan hocam. Özgür insandır seçme hakkını kendinde bulabilen bireyleri yaratmak olmalı bizim amacımız. Bir takım sürüler oluşturmak değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Bireyin kurtuluşudur zaten önemli olan hocam. Özgür insandır seçme hakkını kendinde bulabilen bireyleri yaratmak olmalı bizim amacımız. Bir takım sürüler oluşturmak değil.
    Bir birey ancak özgür bir toplum içinde gerçekten özgür bir insan olabilir, özgür bir toplum yaratmayı sürü olarak nitelendirmek liberalist bir düşünce biçimidir zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wearyman W kullanıcısına yanıt
    Herkesin ne yapacaginin tepedeki bir takim adamlar tarafindan belirlenmesi mi özgürlük ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tepedeki adam diyorsunda benim sana anlatmak istediğimde iberalizm burjuvaziyi yönetici sınıf olarak görüyor bireyi bu şekilde nasıl özgürleştiriceksiniz? Kendi benimsediğin ideoloji bile birileri tarafından yönetiliyorsa bana sorduğun soru saçma olmuyormu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wearyman -- 21 Haziran 2018; 15:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wearyman W kullanıcısına yanıt
    Asıl sizin söylediğiniz saçma. Bir toplum yaratırsan basına bir çoban koymak zorundasın.



    Bireyler yaratırsan her insan kendisinin çobanı olur ve bugun yasadigimiz problemlerin cogu ortadan kalkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Asıl sizin söylediğiniz saçma. Bir toplum yaratırsan basına bir çoban koymak zorundasın.



    Bireyler yaratırsan her insan kendisinin çobanı olur ve bugun yasadigimiz problemlerin cogu ortadan kalkar.
    Verdiğiniz cevap açıklayıcı değil bireyi nasıl özgürleştirirsiniz? burjuvazi yönetimdeyken toplumun %80 %90 sömürülürken bunu nasıl başarıcaksınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.