Şimdi Ara

Hdp'nin Kilit Parti Olma Tehlikesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ülkücüadam

    Kürtleri değil, pkk nin meşru kolu ypg yi saf dışı bırakmalıyız.

    Hdp meclis dışı bırakılmadıkça kürt halkı hiç bir zaman refaha eremeyecektir.

    Alıntıları Göster
    Hayır, kesinlikle yanlış korelasyon / ilişki kuruyorsun.



    Asıl HDP’yi zayıftattığın ölçüde PKK’yı güçlendirmiş olursun!



    Bu neden-sonuç ilişkisini yanlış kurduğunuz sürece Kürt sorunu sona ermeyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hdp'nin Kilit Parti Olma Tehlikesi


    Hdp'nin Kilit Parti Olma Tehlikesi


    Hdp'nin Kilit Parti Olma Tehlikesi


    Ben somut argümanlarla konuşuyorum,sen boş yapıyorsun,sana verilecek en iyi karşılık BLOK




  • dazlakkral kullanıcısına yanıt
    Aga git madem iki foto ile oluyor bu is. Sizin su meshur Biji Abd , Biji Obama diyen, Abd bayragi sallayan hdp-pkk karisik guruha bak.



    Daha tasmaniz kimde onu bilmiyorsunuz gelip burda atip tutuyor.



    Ulkucu degilim ama onlar sizin kadar dusmedi. Yasasin Abd deyip Amerikan bayragi sallyan ulkucu gormedik ama sayenizde biji Abd, Biji Obama deyip Amerikan bayragi sallayan yoldaslarinizi cok iyi gorduk : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Haziran 2018; 1:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Kürtlerin hdpye kayması açıkça bir kopuşu gösteriyor. Şunu söylemek isterim hdp güclendikce akan kan ve şiddet artacak ve Türkiye için gelecek karanlık olacaktır.



    Çünkü hepimiz hdp'nin bir Türkie partisi olmadığını tersine Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak için mücadele veren bir hareketin siyasi kolu olduğunu biliyoruz.



    Kürtler gerçekten barış isteseydi Akp ve Chp icinde siyaset yaparak elde edecekleri Hdpnin şiddet sarmalından çok daha faydalı olurdu. Ama bu kesim şiddeti seçerek geleceğini savaşta ve ölümde gördüğünü bizlere açık açık söyledi bu nedenle bu konuda ülkemin geleceğini iyi görmüyorum. Hdp çözüm sürecini nasıl silah depolamak , hendek kazmak ve sehirlere mayın döşemek icin kullandiysa boyle bir harekete acik destek veren insanlarda bunu onayliyor demektir.



    Demokrasi sınavı kaybedilmiştir.
    Hocam peki ne yapalım insanları ortadan mı kaldıralım insanlık suçu falan mı işlensin ? Çözüm süreci komple bir strateji hatasıydı kalkıp da bu duruma izin verilmemesi gerekirdi. Ama bu sorunun çözülmesi demek değil ki; yıllardır insanımız ölüyor gerek askerde gerek çatışmalarda ölen siviller var. Dünyadaki diğer örneklere bakın bu sorunu yerel kesimin muhatap aldığı yasal örgütleri dışlayarak çözemezsiniz. Kürtler yıllardır pkkyı destekledi bunu herkes biliyor. Şimdi kalkıp da bunun birden yok olmasını beklemek mantıklı değil. Bu iş artık zaman meselesinden başka bir şey değil, buradaki insanlar ister istemez türkiyenin politikasına, kamuya, eğitime adapte olacaklar ama kalkıp da bu insanların kendini tanımladığı şeyleri dışlayarak kimse adapte olmasını ve kürt sorununun bitmesini beklemesin. Bu insanları devletin siyaset organlarından dışlamak sadece pkkya katılımı arttırır. CHP ya da AKP'yi istemiyorlar napalım 50 sene daha bu sorunun ceremesini mi çekelim böyle oluyor diye? Kürt sorunu kürtleri dinlemeden ve dikkate almadan çözülmez.

    Hendek olayları AKP'nin çözüm sürecini sıçıp batırmasıyla alakalı bi olay, orada kanton ilan edebilecek inancı bulmalarına izin vermeyecektin askerin silah depolamaya müdahalesini engellemeyecektin çözüm sürecinde. Bu sorun 3 aşamayla çözüme girer; 1- Oradaki halkın taleplerinin ses ve icraat bulabilmesi 2- Terör örgütünün silahlı yapılanmasına mahal verilmemesi 3-Halkın, devletin kendisine samimi davrandığına ikna edilip sempatisininin kazanılması.

    Bu aşamaların da gerçekten anlaşılması için insanların Kürt sorununun tarihini iyi anlaması lazım. Kürt sorunu Osmanlı'dan beri kalan bi sorun. Yüzyıllardır çözülmemiş bir sorun aslında bu ve bunun sorumlusu da bunu çözemeyen Osmanlı yönetimi ve geçmişteki hükümetler, bunun içine Cumhuriyet dönemi de dahil. Bu sorun sadece pkk çatışmaları değil bir kimlik çatışmasıdır. Türkiye'nin kendi kimlik çatışmasının bir yansımasıdır aynı zamanda. Çok uzatmayayım, kürt sorununu ülkemizin tarihini psikolojik, politik, tarihi ve ekonomik açılarıyla incelemeden anlayamayız.




  • Turk7 kullanıcısına yanıt
    Hocam acikca neden herkes olayi bir soykirima getiriyor ben anlamiyorum inanin. Bir kopus oldugundan bahsediyorum ben, hdpnin aldigi oyun yuksekligininde bu kopusun gostergesi olduguna inaniyorum. Cunku hdp bir Tutkiye partisi veya daha guclu ve zengin bir Turkiye degil tam tersine zayif ve kaosa suruklenen bir Turkiye isteyen bir parti. Devletin ortadan kaldirilabilmesi icin bir cografya da.



    Peki bu sorunun cozumu nedir. Sizin saydiklarinizin hicbiri cozum degildir hocam. Bu halkin derdi psikolojik ve milliyetcilik temeline oturtulmuş durumda yani bu insanlarin ekonomik durumunu duzeltince ayrilikcilik ortadan kalkacak mi hayir( katolonya). Dillerinj konusmalarina herseylerini o dille yapip fakirlesmelerind izin verince sorun cozulecdk mi hayir ( flamanlar) Kısacası bh ayrilik olusturuldu ve sonuna kadar aci cekecegiz onlarda surunecek bol bol surunecekler aptalca bir ideoloji yuzunden.



    Neden mi cunku hdpli brlediyeler dandik bir kurdistan seklinde havuz disinda hicbir halt yapmasalarda onlara oy verecekler. Bunlardan toplanan paralar pkkya sktarilsadz onlara oy verecekler. Pkkli militanlar sehirlere girip askeri sehre cektikten sonra bunlari kalkan yapsa da askere stes puskurup bunlara oy verecekler. Cunku sacsapan bir ayrilik algisi zihinlere yerlesti. Siz bunlari kaxanamazsinuz dunyanin hicbir yerinde kazanilamiyor. Amerika zencileri, Almanya Türkleri veya Fransiz Cezayirlileri hangusi kazamildi.



    Veya zengin Katalanlar , veta Iskoclar hicbiri kazanilamadi.



    Cozum nedir. Cozum sudur bh aptal sorun dunyada milliyetcilik yok olmadan veya zayiflamadan cozulmeyecek. Peki ne yapacagiz sorunu silahli ve kanli bir sekilden cikarip siyasi bir sekilde surdurecdgiz. Bu nasil olacak Eta nasıl ezildiyse, Ira nasıl barisa zorlandiysa, Tamil Kaplanları nasıl ordu tarafından ezildiyse Pkknin kafasi o sekilde agir bir bicimde ezilecek yanj pkk mucadele edemeyecek duruma sokulacak. Hdpde mecliste olup surekli Türkiye'yi zayiflagmak icin cirpinacak. Ama pkk ezildigi icin bu mucadeleleri siyasi bir duzlemde protesto vb seklinde surecegi icin cektigimiz sıkıntılar azalacak.



    Dünya capinda bu sekulde cozulmus bir sorun yok acikcasi. Ben diyorum ki keske sacmasapan bir kürt kimligi yaratip bu sefil aciyi cekmeselerdide Türk kimligini kabul edip cok daha zengin ve rafah icinde olacak bir toplumun psarcasi olsalardi. Ama insan inatci ve aptal bir varlik oldugundan. Hayatlari boyunca soyut bir propaganda icin eziyet cekmeyi surdurecekler cunku dedigim gibi dunyanjn her yerinde insanlar inatci ve sptal oluyor genelde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Haziran 2018; 2:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turk7 kullanıcısına yanıt
    Kısaca herseyimizi kullanıp pkklıları ezmek yok etmek zorundayız. Pkk yokolmayı kabul ettikten sonra pkknın zihniyeti siyasi olarak hdp seklinde mecliste mucadelesini surdursun. Ama pkk olmayacagı için bu mucadeleleri ksnsız olacaktır ki Türkiye için en iyisi de bydur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kopuş olduğunu düşünmüyorum. Eskiden durumlar çok daha vahimdi 90lar döneminde halkın muhatap aldığı tek organ pkk idi. Şimdi bu doğrudan değil dolaylı olarak gerçekleşiyor. HDP ve Pkk arasında bile ayrımların olduğu durumlar var. Bunu tarihsel bağlamda yorumlamıyorsunuz anladığım kadarıyla, kürtleri destekleyen hiçbir parti ulusala yayılmadı bugüne kadar. Ama hdpnin bir çok yerde örgütlenmesi var bugün. Bunlar sadece doğuda değil batıda da aday çıkartıyorlar artık. Hdp bir geçiş sürecinden başka bir şey değil.

    Söylediğinize katılmıyorum Katalonya ne aşiret bölgesi oldu ne de fakir bir bölgeydi. Katalonya sorununun kürt sorunuyla pek bir alakası yok. Orada Katalonlar devlete verdikleri paranın geri dönütünü alamıyorlar üstüne İspanya hükümetinin yaptığı yolsuzluklarları çekiyorlar. Katalonya tam bir burjuva bölgesi.

    Dili engellemenin anlamı yok siz isteseniz de istemesenizde konuşan evinde kürtçesini konuşuyor eğer talebi varsa bunu dikkate almanız gerekiyor. Eğer İskoçlara bakın diyorsanız size İskoçların bağımsızlık referandumunda hayır verdiğini söyleyeyim. IRA konusunda çok bir bilgim yok ancak o sorunun bir terör örgütüyle İngiliz hükümetinin anlaşma yaparak ve İngilizlerin o bölgede meşruiyet kazanmasıyla bittiğini az çok hepimiz biliyoruz sanırım.

    Hocam milliyetçilik sorunun önemli bir boyutunu temsil etse bile bunu oraya indirgeyemezsiniz. Bu sorunun kaynağı Osmanlı'da aşiret düzeninden gelir ve bunun izleri hala görülüyor. Kaldı ki çoğunlukla bir dönem türk milliyetçiliğinin baskısını yansıtan bir durum olsa bile bu durum milliyetçilikten çıkıp bir kültürel kompleks, travma halini aldı.




  • Turk7 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim vurgulamaya çalıstığım nokta. Ingiliz ve Iskoclar arasındaki sorunsuz ilişkiye rağmen dahi Iskocya'da bir bağımsızlık hareketi var ve o refarandum kılpayı reddedildi evetciler ise hala calisiyor 10 yil sonra yeni bir refarandum icin.



    Verdigim diger ornekler ise elbette birbirinden farkli bir tutulamaz ama ortak nokta, hepsinin ortak noktasi bu sorunların ekonomik veya kulturel hakla cozulmediginin ortaya konmasıdîr. Önemli olan silahli siyasetin ezilip o zihniyetin siyasi uzantısinın tek kalmasının ve meclise girmesinin saglanmasidir. Aslinda Öcslan'ın yakalandigi donemde pkk baya bur ezilmisti. O zaman surec pkknin feshedilip siyasi arenada konunun devsm ettirilmesi yonune kayabilirdi ama bu mumkun olmadi.



    Sunuda belirtmek istiyorum insanlarda bu kimlik meselesi ortaya kondugu zaman akildisi derecede aptalca bir inat ortaya cikiyor. Bu kurtlere ozgu degil bizde de var. Ama Kurt ve Turk bunlar aslinda sanal kavramlar. Dil konusuna gelelim dil nd icindir anlasmak icindir. Peki Turkiye Cumhuriyetinde Turkce yerine Kurtceyi ogrenmek ne demektir daha az kisiyle anlasmak demektir bu kadar basit. Türkiye sinirlarinda sadece kurtce bilmek sana pekcok kapiyi kapatir devletin bir kasti olmasa dahi. Türkce bilirsen daha genis olanaklara sahip olup daha iyi yasama sansin artar. Peki Ingiluzce bilirsen bu sefer Turkcenin sinirlarinida asarsin. Iste milliyetcilik gibi bir dusunce yuzunden kurtce gibj bundan 500 yil sonra varolmamasi kuvvetle muhtemel bir dilin ogretilmesi icin devasa bir gereksiz caba harcaniyor. Sorarim size bir cocugun kuvuk yasta kurtce ogrenmesi mi daha faydalidir yoksa ingilizce ogrenmesi mi yaniti sizde biliyorsunuz.



    Veya kürt olmak bir insanin ne isine yarar. Biz Türkler mesela kacimiz orjinal Türküz, ama Turklugu secip ulkeyle butunlesip en dogrusunu yapmisiz. Ayni sekilde kurtlerin kaci kurttur. Bu topraklardan yuzlerce millet gecip gitmis tamamen sanal bir kavrama yapisma gibi bir olay var. Su sorunun temeli o kadar aptalca ve cocuksu bir kokene sahip ki bu kadar insanin kendini olume atmasi bh aptallik icin daglara cikip sinirli olan omrunu heba etmesi ... Kisaca sorun cok aptalca o nedenle bunun bir cozumu yok birileri inadindan vazgecmedikce...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hocam acikca neden herkes olayi bir soykirima getiriyor ben anlamiyorum inanin. Bir kopus oldugundan bahsediyorum ben, hdpnin aldigi oyun yuksekligininde bu kopusun gostergesi olduguna inaniyorum. Cunku hdp bir Tutkiye partisi veya daha guclu ve zengin bir Turkiye degil tam tersine zayif ve kaosa suruklenen bir Turkiye isteyen bir parti. Devletin ortadan kaldirilabilmesi icin bir cografya da.



    Peki bu sorunun cozumu nedir. Sizin saydiklarinizin hicbiri cozum degildir hocam. Bu halkin derdi psikolojik ve milliyetcilik temeline oturtulmuş durumda yani bu insanlarin ekonomik durumunu duzeltince ayrilikcilik ortadan kalkacak mi hayir( katolonya). Dillerinj konusmalarina herseylerini o dille yapip fakirlesmelerind izin verince sorun cozulecdk mi hayir ( flamanlar) Kısacası bh ayrilik olusturuldu ve sonuna kadar aci cekecegiz onlarda surunecek bol bol surunecekler aptalca bir ideoloji yuzunden.



    Neden mi cunku hdpli brlediyeler dandik bir kurdistan seklinde havuz disinda hicbir halt yapmasalarda onlara oy verecekler. Bunlardan toplanan paralar pkkya sktarilsadz onlara oy verecekler. Pkkli militanlar sehirlere girip askeri sehre cektikten sonra bunlari kalkan yapsa da askere stes puskurup bunlara oy verecekler. Cunku sacsapan bir ayrilik algisi zihinlere yerlesti. Siz bunlari kaxanamazsinuz dunyanin hicbir yerinde kazanilamiyor. Amerika zencileri, Almanya Türkleri veya Fransiz Cezayirlileri hangusi kazamildi.



    Veya zengin Katalanlar , veta Iskoclar hicbiri kazanilamadi.



    Cozum nedir. Cozum sudur bh aptal sorun dunyada milliyetcilik yok olmadan veya zayiflamadan cozulmeyecek. Peki ne yapacagiz sorunu silahli ve kanli bir sekilden cikarip siyasi bir sekilde surdurecdgiz. Bu nasil olacak Eta nasıl ezildiyse, Ira nasıl barisa zorlandiysa, Tamil Kaplanları nasıl ordu tarafından ezildiyse Pkknin kafasi o sekilde agir bir bicimde ezilecek yanj pkk mucadele edemeyecek duruma sokulacak. Hdpde mecliste olup surekli Türkiye'yi zayiflagmak icin cirpinacak. Ama pkk ezildigi icin bu mucadeleleri siyasi bir duzlemde protesto vb seklinde surecegi icin cektigimiz sıkıntılar azalacak.



    Dünya capinda bu sekulde cozulmus bir sorun yok acikcasi. Ben diyorum ki keske sacmasapan bir kürt kimligi yaratip bu sefil aciyi cekmeselerdide Türk kimligini kabul edip cok daha zengin ve rafah icinde olacak bir toplumun psarcasi olsalardi. Ama insan inatci ve aptal bir varlik oldugundan. Hayatlari boyunca soyut bir propaganda icin eziyet cekmeyi surdurecekler cunku dedigim gibi dunyanjn her yerinde insanlar inatci ve sptal oluyor genelde...
    Yahu senin nasıl çürümüş, yozlaşmış bir zihniyetin var?



    Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?



    quote:

    Ben diyorum ki keske sacmasapan bir kürt kimligi yaratip bu sefil aciyi cekmeselerdide Türk kimligini kabul edip cok daha zengin ve rafah icinde olacak bir toplumun psarcasi olsalardi.




    Niye Türk olmayan bir şahıs, Türk kimliğini kabul etsin? Biz İngiliz boyundurluğu altında yaşıyor olsaydık ve İngilizler "Saçma sapan Türk kimliği yaratık sefil sefil acı çekmeyin!!! Hepimiz İngiliziz" deseler sen kabul eder miydin? TABİİ Kİ DE ETMEZDİN. NORMAL OLAN BU ÇÜNKÜ.



    Kendin asla kabul etmeceğin bir şeyi, ne hakla ve ne yüzle Kürtlere öneriyorsun? Ben bir Türk olarak senin gibilerin safında olacağıma ezilen Kürt halkının ve diğer etnik grupların yanında olacağım. Şuna bak ya, adam kendi yapmayacağı şeyi başkalarından istiyor. Bu ne kadar saçma sapan bir şeydir ya.



    Neymiş Katalanlar, İskoçlar ayrılmak istiyormuş. Vallahi ben de çoğunluk (İngiliz, İspanyol veya Türk) tarafından sürekli ezilip dışlansaydım, devlet benim dilimi kültürümü yasaklasaydı ben de ayrılık fikrine sahip olurdum. Aynı süreçleri sen yaşasaydın sen de sahip olurdun. Hani Bülent Arınç bir kere "ben zulme uğrasam ben de dağa çıkardım" gibi bir şey demişti, aslında aynı kapıya çıkıyor ve adam bu olayın psikolojisini gayet iyi açıklamış.



    Ama çoğunluktan olmanın verdiği güç ve keyifle Kürtlere " onlarda surunecek bol bol surunecekler aptalca bir ideoloji yuzunden." diyorsun. Asıl aptal ideoloji seninki.



    Türklerin, İngilizlerin ve İspanyolların ulus devlet kurmaya hakkı oluyor da, Kürtlerin, Katalanların ve İskoçların niye hakkı olmuyor? Patlıcan mı onlarınki? Bizim ulus devletin kurmaya hakkımız varsa onların da vardır. EŞİTLİK bunu gerektirir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hocam benim vurgulamaya çalıstığım nokta. Ingiliz ve Iskoclar arasındaki sorunsuz ilişkiye rağmen dahi Iskocya'da bir bağımsızlık hareketi var ve o refarandum kılpayı reddedildi evetciler ise hala calisiyor 10 yil sonra yeni bir refarandum icin.



    Verdigim diger ornekler ise elbette birbirinden farkli bir tutulamaz ama ortak nokta, hepsinin ortak noktasi bu sorunların ekonomik veya kulturel hakla cozulmediginin ortaya konmasıdîr. Önemli olan silahli siyasetin ezilip o zihniyetin siyasi uzantısinın tek kalmasının ve meclise girmesinin saglanmasidir. Aslinda Öcslan'ın yakalandigi donemde pkk baya bur ezilmisti. O zaman surec pkknin feshedilip siyasi arenada konunun devsm ettirilmesi yonune kayabilirdi ama bu mumkun olmadi.



    Sunuda belirtmek istiyorum insanlarda bu kimlik meselesi ortaya kondugu zaman akildisi derecede aptalca bir inat ortaya cikiyor. Bu kurtlere ozgu degil bizde de var. Ama Kurt ve Turk bunlar aslinda sanal kavramlar. Dil konusuna gelelim dil nd icindir anlasmak icindir. Peki Turkiye Cumhuriyetinde Turkce yerine Kurtceyi ogrenmek ne demektir daha az kisiyle anlasmak demektir bu kadar basit. Türkiye sinirlarinda sadece kurtce bilmek sana pekcok kapiyi kapatir devletin bir kasti olmasa dahi. Türkce bilirsen daha genis olanaklara sahip olup daha iyi yasama sansin artar. Peki Ingiluzce bilirsen bu sefer Turkcenin sinirlarinida asarsin. Iste milliyetcilik gibi bir dusunce yuzunden kurtce gibj bundan 500 yil sonra varolmamasi kuvvetle muhtemel bir dilin ogretilmesi icin devasa bir gereksiz caba harcaniyor. Sorarim size bir cocugun kuvuk yasta kurtce ogrenmesi mi daha faydalidir yoksa ingilizce ogrenmesi mi yaniti sizde biliyorsunuz.



    Veya kürt olmak bir insanin ne isine yarar. Biz Türkler mesela kacimiz orjinal Türküz, ama Turklugu secip ulkeyle butunlesip en dogrusunu yapmisiz. Ayni sekilde kurtlerin kaci kurttur. Bu topraklardan yuzlerce millet gecip gitmis tamamen sanal bir kavrama yapisma gibi bir olay var. Su sorunun temeli o kadar aptalca ve cocuksu bir kokene sahip ki bu kadar insanin kendini olume atmasi bh aptallik icin daglara cikip sinirli olan omrunu heba etmesi ... Kisaca sorun cok aptalca o nedenle bunun bir cozumu yok birileri inadindan vazgecmedikce...
    Hocam haklısınız ama bugün hayır veren İskoçların yarın da evet vereceğini sanmıyorum. Kaldı ki orası özerk bir bölge bizde böyle bir durum yok.

    Hocam verdiğiniz Katalonya örneğinde sorunun ana kaynağı bizzat ekonomik. Soruna biraz batı odaklı yaklaşmamak lazım. Doğu toplumları milliyetçilikleri dahil batıdan çok farklı bir yapıya sahip. Burada tarih boyunca farklı bir algı hakimdi. Bizde kitleler alan sorunuyla değil din ve kimlik sorunlarıyla problemler yaşadı. Bizde sosyo-kültürel sorun ayrışmaya giden ana etkenlerden biri. PKK'nın ilk eylemi bile başlı başına bir aşiret kargaşası. PKK'yı ezmekten bahsediyorsunuz ama ben de size zaten PKK'yı kaynağını kurutmadan ezemeyeceğinizi söylüyorum. Ne kadar silah üretirseniz üretin, oradaki halkın güvenini PKK'dan devlete kaydırmadığınız sürece PKK'nın kafası ezilmez. PKK'nın ezilmesi için halkın kendisinin sempati duyduğu insanları devlet arenasında sesini duyurduğunu görmesi lazım ve bu insanlarla da anlaşılması lazım. Sizin demek istediğinizi anlıyorum ama 2000lerdeki aşamanın değerlendirilmiş olsa bile bir PKK doğurmak dışında bir durum yaratmayacağını düşünüyorum. Çünkü buradaki tiplerin sorunu kimlik, kültür, ekonomik ve sosyal bir çok sorunu içeriyor, e siz bu sorunu çözmeden o adam silahını indirip gelir mi oraya? Zaten bunları kazanmak için çıkmış gitmiş terör faaliyetine katılmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hocam benim vurgulamaya çalıstığım nokta. Ingiliz ve Iskoclar arasındaki sorunsuz ilişkiye rağmen dahi Iskocya'da bir bağımsızlık hareketi var ve o refarandum kılpayı reddedildi evetciler ise hala calisiyor 10 yil sonra yeni bir refarandum icin.



    Verdigim diger ornekler ise elbette birbirinden farkli bir tutulamaz ama ortak nokta, hepsinin ortak noktasi bu sorunların ekonomik veya kulturel hakla cozulmediginin ortaya konmasıdîr. Önemli olan silahli siyasetin ezilip o zihniyetin siyasi uzantısinın tek kalmasının ve meclise girmesinin saglanmasidir. Aslinda Öcslan'ın yakalandigi donemde pkk baya bur ezilmisti. O zaman surec pkknin feshedilip siyasi arenada konunun devsm ettirilmesi yonune kayabilirdi ama bu mumkun olmadi.



    Sunuda belirtmek istiyorum insanlarda bu kimlik meselesi ortaya kondugu zaman akildisi derecede aptalca bir inat ortaya cikiyor. Bu kurtlere ozgu degil bizde de var. Ama Kurt ve Turk bunlar aslinda sanal kavramlar. Dil konusuna gelelim dil nd icindir anlasmak icindir. Peki Turkiye Cumhuriyetinde Turkce yerine Kurtceyi ogrenmek ne demektir daha az kisiyle anlasmak demektir bu kadar basit. Türkiye sinirlarinda sadece kurtce bilmek sana pekcok kapiyi kapatir devletin bir kasti olmasa dahi. Türkce bilirsen daha genis olanaklara sahip olup daha iyi yasama sansin artar. Peki Ingiluzce bilirsen bu sefer Turkcenin sinirlarinida asarsin. Iste milliyetcilik gibi bir dusunce yuzunden kurtce gibj bundan 500 yil sonra varolmamasi kuvvetle muhtemel bir dilin ogretilmesi icin devasa bir gereksiz caba harcaniyor. Sorarim size bir cocugun kuvuk yasta kurtce ogrenmesi mi daha faydalidir yoksa ingilizce ogrenmesi mi yaniti sizde biliyorsunuz.



    Veya kürt olmak bir insanin ne isine yarar. Biz Türkler mesela kacimiz orjinal Türküz, ama Turklugu secip ulkeyle butunlesip en dogrusunu yapmisiz. Ayni sekilde kurtlerin kaci kurttur. Bu topraklardan yuzlerce millet gecip gitmis tamamen sanal bir kavrama yapisma gibi bir olay var. Su sorunun temeli o kadar aptalca ve cocuksu bir kokene sahip ki bu kadar insanin kendini olume atmasi bh aptallik icin daglara cikip sinirli olan omrunu heba etmesi ... Kisaca sorun cok aptalca o nedenle bunun bir cozumu yok birileri inadindan vazgecmedikce...
    flood.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 20 Haziran 2018; 3:35:23 >




  • Evet önerin ne Irak'a amerikanın müdahale etmesine çanak tutan ve Suriyenin içini kaşıyıp darma duman olup merkezi hükümetinin güç kaybederek sınırlarımızın terörize olmasına vesile olanlara mı oy verelim?

    Geçin bu işleri beyaz çamaşırlar çamurlu elle yıkanmaz...
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Sen birilerinin safında yer tutup diğerlerine saldıracağına insanliğın yanında saf tut.



    Milliyetciliğin aptallığından bahsettim, gereksizliğinden bahsettim, sacmalığından bahsettim. Soyledikleriminde arkasindayim. Sen sanıyormusun bugun k kadar kisiyi ölüme gönderdikleri kürtlük kavramı veya kürtcenjn bhndan 500-1000 yil sonra varolabilecegini ? Hepsi surunuyor oluyor aptalca bir inat ugruna bir sacmalim ugruna dagin bir yerlerinde cesede donusuyorlar.



    Kurtce bilsen ne olur Turkce bilsen ne olur arkadasim. Dil bir iletisim aracidir gereksiz anlamlar yukleyerek insanlarin birvirini anlamasi icin uretilmis bir araci insanlari birbirinden ayirmak icin kullaniyorsunuz. Bir insan kurtce ogrense ne olur ogrenmese ne olur ? Bir insan kurt olsa ne olur olmasa ne olur ? Biz anadoluda yasayan insanlarin kac tanesi genetik Türk'dür ? Biz Türk kimligini benimsemis yerli halklardan insanlarda olabiliriz bh yanlis birsey mi bence en dogrusu bu aptalca yerli bir dil konusmakta diretip dagda sagi solu mu tarasaydik ? O kurt dedigin adamlarinda kaci genetik Kurttur yuzde 10mu aptalca kabuller ve inatlar yuzunden aptalca bir kan akiyor. Insanlarda kendini tatmin ddiyor onca insani oljme yolluyorlar gencleri olume yolluyorlar. Halbuki bu millet kavrami gelecekte tek bir ibsan ulusuna evrilecektir iste o gun bh kavgada olen kisiler hayatlarini bosa vermis olacak.



    Dunya tek bir dile evrilecek o zaman aptalca kurtce inadi icin insanlarin cektigi sikintilar anlamsizlasacak. Futbol takimi fanatikligi ile kurtluk Turkluk fanatikliginin ne farki var !!!



    Iyi soyut seyler icin yollayin gencdcik canlari daga, yollayin bedenleri paramparca olsun sende burada kendini tatmin et !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Sen birilerinin safında yer tutup diğerlerine saldıracağına insanliğın yanında saf tut.



    Milliyetciliğin aptallığından bahsettim, gereksizliğinden bahsettim, sacmalığından bahsettim. Soyledikleriminde arkasindayim. Sen sanıyormusun bugun k kadar kisiyi ölüme gönderdikleri kürtlük kavramı veya kürtcenjn bhndan 500-1000 yil sonra varolabilecegini ? Hepsi surunuyor oluyor aptalca bir inat ugruna bir sacmalim ugruna dagin bir yerlerinde cesede donusuyorlar.



    Kurtce bilsen ne olur Turkce bilsen ne olur arkadasim. Dil bir iletisim aracidir gereksiz anlamlar yukleyerek insanlarin birvirini anlamasi icin uretilmis bir araci insanlari birbirinden ayirmak icin kullaniyorsunuz. Bir insan kurtce ogrense ne olur ogrenmese ne olur ? Bir insan kurt olsa ne olur olmasa ne olur ? Biz anadoluda yasayan insanlarin kac tanesi genetik Türk'dür ? Biz Türk kimligini benimsemis yerli halklardan insanlarda olabiliriz bh yanlis birsey mi bence en dogrusu bu aptalca yerli bir dil konusmakta diretip dagda sagi solu mu tarasaydik ? O kurt dedigin adamlarinda kaci genetik Kurttur yuzde 10mu aptalca kabuller ve inatlar yuzunden aptalca bir kan akiyor. Insanlarda kendini tatmin ddiyor onca insani oljme yolluyorlar gencleri olume yolluyorlar. Halbuki bu millet kavrami gelecekte tek bir ibsan ulusuna evrilecektir iste o gun bh kavgada olen kisiler hayatlarini bosa vermis olacak.



    Dunya tek bir dile evrilecek o zaman aptalca kurtce inadi icin insanlarin cektigi sikintilar anlamsizlasacak. Futbol takimi fanatikligi ile kurtluk Turkluk fanatikliginin ne farki var !!!



    Iyi soyut seyler icin yollayin gencdcik canlari daga, yollayin bedenleri paramparca olsun sende burada kendini tatmin et !!!
    Dünya tek dile mi evrilecek



    Ben sana cevap vermeyi bırakıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Ikinci konuya gelelim.



    Kürtce kursu acmak serbest ama acilan kurslara talep olmadigindan bir bir kapandi.



    Bir kurt ossye girip kazanirsa doktor olabilir, ogretmen olabilir, memur olabilir.



    Secme ve secilme hakki kapsaminda oy kullanabilir, milletvekili adayi olabilir, cumhurbaskani adayi olabilir.



    Turkiye Cumhuriyeti kimlik kartlari herkesin aynidir etnik ve bdnzeri ayrim gosteren bir isaretleme yoktur. Herkes yasa onunde esittir.



    Devletin saglik hizmetlerinden tum vatandaslar faydalanabilir. Ulke icerisinde istedigi yere herkes gidebilir. Kendi dilinde konuşabilir.



    Soylesdne arkadasim bugun bu adamlar neden asker öldürüyor, neden kan akıtıyor gerekcesi bugun nedir. Su an silah alıp insanları öldurmeleri su nddenle hakli diyebilif misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Her yıl 10larca dilin öldüğünü ve 100 yıl sonra bugünkü var olan dillerin yarısının hayatta kalacağını, 500 yıl sonra ise en çok konusulan 10 ila 20 dilin var olacaginin bilimsel olarak savunuldugunu bilmedigin icin ici bombos kurt milliyetciligi yapabilirsin. Kurtce kalmayacak 500 yila kadar. Türkce kalacak mı o bile belli değil 500 yıl sonra. 1000 yıl sonra ise ya 3 dil kalid ya da kalmaz. Iletisim caginda tum dunyabbu kadar birbirine yakinlasmiskdn bu kadar cesitliligin olamayacagi surdurulemeyecrgi acikcs ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Sorun bu zaten hdp ye pkk dediğiniz sürece oy artacak. Bu bir inat meselesi, ben şahsen artık eminim oyum hdp ye. Neden mi? hdp ye 6 milyon insan oy vermiş hem yerel de hemde mecliste bulunmaları için. Ne oldu bütün hdp yerel yönetimlerine kayyum atandı ve mv ler tutuklandı. Kürt halkının sesini kısamaz artık kimse. Çünkü okudular, geliştiler ve öğrendiler. Yok sandıklar taşındı yok artık pkk sandık başında baskı yapamayacak gibi söylemler rüyadan ibaret. Bu seçimde doğunun en icra köyüne ikamet alıp oy kullansaydınız o zaman. Öyle istanbulda oturup doğuda şöyle doğuda böyle dedikçe ben şahsen kahkaha atıyorum. meeeeeeee (koyun sesi)
  • 2015 haziran seçimlerindeki mhp kadar kötü olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Allah'ın verdiğine artık dil uzatmayın. Neden ölecekmiş? Binlerce yıldır var yok olmadı da şimdi mi yok olacak? Kendine Türküm diyen biri Kürtleri kromatoryumlarda kızartalım demezse gerçek milliyetçi olamıyor ama biri çıkıp biz Kürdüz dilimiz Kürtçe dediğinde hemen ırkçı terörist oluyor. İslamda; Irkını inkar eden bizden değil, ırkı için başkasını küçük gören de bizden değil diye birşey var. Ben Müslümanım ister terörist deyin ister başka bişey cehennemde yanmaya hiç niyetim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ülkücüadam

    Sevgili dostum bütün anketlerde hdp baraj üstü gözükse de , son yapılan seçimde 10.8 e kadar gerilemişti buna şimdi birde hendek olaylarını eklemelisin.

    Üstüne hdp nin saldırgan politikaları, demirtaşın içerde olması ve kürt halkının hdpden rahatsızlık duymaya başlaması bunlardan sadece bir kaçı.

    Üstüne birde sandıklar taşınıyor, toplamda 144.000 sandık taşınıyor. Artık bir ailenin oyunu sadece baba kullanmayacak. Sandıkların başında pkk militanları bekleyemecek.

    Kısaca kimin ne oy kullandığını artık bilemeycekler. Önümüzde ki seçimlerde doğu da ki ak parti oylarında artış göreceksiniz. Hdp oylarında ki düşüş sizi şoke edecek bekleyip görün ve bu yazdıklarımın ekran görüntüsünü alın.

    Hdp baraj altı kalacak.

    Ben bu ülkede milyonlarca kürdün pkk nın siyasi uzantısı olan hdp yi desteklediğine inanmıyorum.

    Alıntıları Göster
    Sen merak etme HPD doğudaki sandık taşıma oyunlarına rağmen barajı % 11 e yakın bir oyla geçecek.Batıda oyu artacak hdp nin. Kafatasçılığın alemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.