Şimdi Ara

HDMI Kabloyu Değiştirdim ve Görüntü Kalitesi Arttı Diyen Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
31.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Sayın djvietnam ,

    Ricamı kırmayıp , gerçek hayatta ve ülkemizde rastlanabilecek bir sorunu bu başlığa yazdığınız için teşekkür ederim.

    Kullandığı kabloda sorun olan arkadaşlarımız, sorunlu kabloyu değiştirerek ekrandaki noktalanma şeklindeki bozulmalardan kurtulabilirler. Yalnız burada unutulmaması gereken konu hdmi kabloyu değiştirerek:

    1. Tvnizin genel anlanmdaki kallitesizliğinden (tvde kullanılan panel, ana işlemci ve yazılımının ortak sonucu) oluşan bozuk görüntüyü

    2. Kullanıdığınız uydu alıcının basit ve kalitesiz ana işlemcisi ve başarısız yazılımındna doayayı oluşan kötü kaliteyi


    önleyemezsiniz.

    Hdmi kablodaki üretim hatası veya genel kalitesizlikten dolayı yaşanan sorun, bizlerin skart kablo ile bağlantılarda gördüğünüz kumlu, çifteli görüntü tarzı , görüntü kalitesizliği şeklinde bir kusur değildir.

    Benzer bir sorun , bu yıl içinde başka bir arkadaşımızın da başına gelmişti. Tvdeki sorunu gösteren fotoğrafları çekip mesaja eklemişti. Kabloyu değiştirince o arkadaşımızın da sorun çözüldü. Bunun linkini hatırlayan varsa lütfen bu başlığa eklesin.


    rica ederim ender bey ne demek sizde bana çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim evet benim sorunum kablodanmış tv yayınlarında resimde belirttiğim gibi mavi noktalanmalar oluyomuş eğer bu gibi sorunla karşılaşan arkadaşlarımız olursa tv arızalı hemen servisi çağırmasınlar ilk olarak şunları denesinler ben tv arızalı sanıyodum taki ender bey sorun uydu alıcısında diyince şüphelendim ve emin oldum sorunun uydu alıcısından olduğuna çünkü tvde
    1080p filmler izlediğimde görüntüde hiç bir bozukluk yoktu başta tv arızalı sandım filmlerde böyle bir sorun görmeyince tv arızalı olmuş olsaydı aynı sorunu filmlerdede yaşardım doğal olarak sonuçta hdmı kablosunu değişip fiyatıda biraz uygun olan daha kaliteli bir kablo aldım sorunu çözdüm




  • Merhaba arkadaşlar bende geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatayım görüntüye fazla etki etmediğine katılıyorum ama az biraz da olsa fark yaratıyor ve ikinci fark evdeki sistem aynen şöyle samsung 40 inç es7000 tv playstation 3 bağlı ismini hatırlamadığım bir marka aldım çin malı bunu bağladığım zaman tv çalışıyor görüntü aktarımı var ama gel gelelim tv nin özelliğinden kaynaklı olarak tv kumandasından önceki kullanmış olduğum sonarus marka kabloyla hem tv hem playstation 3'e hükmedebiliyordum çin malı olan kablo bunu gerçekleştirmiyor birde 3d sesler daha net çıkıyor diğer çin malı ürün parazit oluşturuyordu ! Bende bunun yerine 50tl verip philips marka 1.4 2mt Hdmi kablo aldım şimdi hem sağlam görüntü hemde tv kumandadan aynet bağlantısı yapıp playstation 3 hükmedebiliyorum şimdilik fark ettiğim bunlar başka fark bulan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende şimdi gidip Monster High Speed 700 Hdmi kablo aldım 39.90 TL fazla verip kazık mı yedim :(
  • merhaba yeni bir televizyon aldım samsung 46f8000 ve son ev sinema sistemim var bdv ız1000 modeli orjinal blu ray almaktayım 3d ve normal bu linkteki hdmi kablosunu alsam en net görüntüyü elde edermiyim saolun


    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Atlona-Flat-Duz-24K-Altin-Kaplama-HDMI-HDMI-Kablo-18-m-//Ev-Elektronigi/Kablo-Soketler/urunno=0000000398282
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasoy

    Arkadaşlar altın uçlu hdmı kablo demek kocaman bir aldatmaca ve para tuzağı demek. Geçen sene Vatan Computer'den 8o Tl verip Philips altın uçlu hdmı kablo aldım. 32 '' Full Hd tv'mi bununla bağladım Bırakın düzelmeyi Dvı'da yaşamadığım sorunları yaşamaya başladım. Yaşadığım başlıca sorunlar :

    1) Tv'de Masaüstü görüntüsü tam oturmuyor
    2) Mause yavaşladı
    3) Ekran yenileme hızı 59 Hz oldu ve değiştiremedim.
    ) Blu Ray filmlerde görüntü çamur gibi oldu.

    Tekrar Dvı kabloyu taktım sorunlar düzeldi. Kısacası araştırmadan, okumadan, birilerine danışmadan bir şeyler almamalıyız. Yoksa Avcıların para tuzaklarına düşüp kolay bir lokma oluyoruz.....


    Hocam merhaba, acaba önerdiğiniz yaşadığınız sorunu yaşamayacağım, ucuz hdmi kablo var mı?




  • Goldmaster'ın kablosunu aldım gayet memnunum ; fakat ucuz sayılmaz. 45 tl'ye aldım altın uçlu. Hdmı 1.4 versiyonu ( 3d destekli )
  • Kablonun altın uçlu olup olmaması görüntü kalitesini etkilemez

    Biliğim kadarıyla altın ucun maksadı kablo ucunda oksitlenme olmamasıdır yani kablonun daha uzun ömürlü olmasıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasoy

    Goldmaster'ın kablosunu aldım gayet memnunum ; fakat ucuz sayılmaz. 45 tl'ye aldım altın uçlu. Hdmı 1.4 versiyonu ( 3d destekli )

    http://www.vatanbilgisayar.com/cab-163-14-hdmi-3dfull-hd-orgu-kaplamali-yassi-altin-uclu-kablo-15m.html
    Soyle bir sey buldum ne düşünüyorsunuz ?
    Maks. 20 Tl veririm hocam 45 cokmus link var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet iyi. Benim aldığım 3,5 metre. Ondan bu fiyat farkı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 1 Şubat 2015; 3:29:06 >
  • hdmi kablom eski ama çalışıyor sıkıntı yok.fakat pcden bağladığımda tvde gecikme payı hissediyorum hdmi 1,3 kablom var.bildiğim kadarıyla 1.4 ile hız farkı yok 1.3ün. nasıl gecikme payını yok edeilirim,
  • qotsa kullanıcısına yanıt
    Kablo kaç metre? Uzun kablolarda gecikme oluyor. 1,5-2 m. İdeal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 8 Şubat 2015; 23:18:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ender123 kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum. Kablonun görüntü kalitesine etkisi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arasira

    Kablo kaç metre? Uzun kablolarda gecikme oluyor. 1,5-2 m. İdeal.

    1,5-2 m
  • qotsa kullanıcısına yanıt
    Kaç Gbps?
  • Merhaba
    Kablonun kalitesinin yayını genel kalitesinden ote yasanan hatayı giderdigi bir olay yasadıgım icin bilgilendirme amaclı yazmak istedim
    philips plf7007 tvim de pc baglantısı yapıp FHD 60hz olarak ayarladıgımda anlık renk bozulmaları ve titremeler gorulmektedi. Aynı kablo ile 50 hz aynı durum soz konusu degildi.
    Tv servise gittiginde gozumle aynı sorunun olmadıgını gordum ve tabiki tv eve geri dondu
    HDMI kablo aklıma gelmedigi icin farklı ekran kartları hatta bilgisayarlar denedim ve aynı sorunlarla karsılastım. Bunun uzerine son olarak hdmi kabloyu denemek aklıma geldi ve sorun cozuldu . Eski kablo ile tekrar denedigimde sorunun devam ettigini gordum. Fakat isin garip tarafı eski kablo aynı kosullarda diger tvimde sorunsuzdu.
    Bu durum tvden kaynaklı olma ihtimalini de ortaya cıkarsa da kablo ile sorun cozuldu.
    Dediginiz gibi sinyal aktarımı digital olması itibari ile goruntu kalitesinde enconder yada decoder kalitesi etkili olmakla birlikte sinyali tasıyan kablodaki anlık data kesilmeleri ya da kayıpları sorun yaratabiliyor gibi gozukuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arasira

    Kaç Gbps?

    o konuda çok bi bilgim yok,tvnin hdmi arc kısmına taktığımda daha iyi bir akış alıyorum,psikolojikte olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iserinkaya

    bugün media markt ta hdmı kabloları inceledim.
    --monster marka üzeri janjanlı bir kutu içerisinde 1.4 3d filan 12gbps 1000 hrz tarzında bilgiler fiyat 129 TL uzunluk 1 metre (bunun 700 hrz yazanı 70 TL)
    -- sony marka yine kutulu filan 1.4 3d oda 40 tl yine uzunluk bir metre
    -- hama ve birka. tane daha onlarda 29 TL
    dandik çin malı şeyler 15 TL filandı

    alıp denemedim ama kesin fark vardır diye düşünüyorum. çok fiyat farkı var illaki bi artısı vardır bence

    evet bende merak ediyorum çok fiyat farkı var arada 250 TL ye de var hdm kablo uzunluğu aynı 1 metre ve 15 tl ye de var 1 metre arada gerçekten görüntü farkı var mı bu ücrete değecek almayı düşünüyorum ama 150 tl civarı olandan ama gerçekten görüntü daha net olur mu ?




  • Aynı sorunun merakı içerisindeyim eski tvden kalma 15tl lik bir kablom var. Yeni bi tv alacağız modelde karar kılınca inşallah. Acaba bu ücret farklarına gerçekten değer mi?
  • arkadaşlar herkes bişeyler yazmış.kimisi denemiş fark yok demiş ,bir arkadaşımız farketti demiş.bakın bizzat kullananıp onaylayan biri olarak kesin ve kati olarak söylüyorum.Altın uçlu hdmi kablomun ucu kırılıdı,dün 13 tl vererek ucuz bir hdmi kablo aldım.size şunu kesinlikle ve garantisini vererek söylüyorum.kablo değişince GÖRÜNTÜ KALİTESİ SON DERECE DÜŞTÜ.nerdeyse sd oldu.o yüzden bütçenizin yettiği en iyi ürünü almaya çalışın rahat edin.
  • valla açıkçası fark var yok diyenin gözü seçici değildir yalnız tabi en pahalısı en iyisidir diye bişey yok bende elimde olan kablolarla yapığım gorsel testler..(uydu alıcı ile)
    ttafın 50 lik hdmı.....
    phlipsin 20-30 tlilik hdmı...
    slinkin 10-15 tlilik hdmı
    dandik markasız hdmı......

    en kötü görüntüyü markasız hdmı ve ttafda aldım zaten ttafda suratlar bir turnculaşma renklerde bir patlama hafif bulanıklık seziyordum pahalı iyidir diye buna katlandım 8-9 ay sorgulamadan.....ozetle en iyi görüntüyü phlips ve slinkten aldım ten renkleri yerinde netlik daha iyi ten renkleri daha gerçekçi ses daha ekosal ttafa okadar para bayıldıkhep tavsiye etmişler forumlarda bir bakıyım firma neymiş diye meğerse türk firmasıymış ürünlerde çin malı bir daha ttaf almam...phlipsden şaşmam..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.