Şimdi Ara

HDMI Kablosu Ne İşe Yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben şu anda bilgisayarımla mönitörümü bağlamak için ucu mavi olan VGA kablolarını kullanıyorum.

HDMI Kablosu Ne İşe Yarar

Yeni bir ekran kartı alacağım fakat bu ekran kartında VGA girişi yok. Ucunda bilmediğim girişler var. Bir de HDMI girişi var heralde. HDMI kablosunun bir ucunu ekran kartına bir ucunu da mönitöre taksam görüntü alır mıyım? Alamazsam HDMI kabloları ne işe yarıyor? Ve görünü alabilmek için ne yapmalıyım?

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10137

Teşekkürler.

• Arkadaşım hdmi kablo da görüntü almak için zaten monitöründe hdmi girişi varsa direk bağlayip kullanabilirsin yoksa donusturuculer var piyasada onlardan kullanacaksınız . Hdmi senin kullandığın vga nin en son teknolojisi olarak dusun hdmi > dvi> vga olarak sıralayabiliriz. Kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım mönitör şu: Samsung P2270 HD

Ben Vga'yı biliyordum da Vga ile aynı işlevi gören diğer kabloları bilmiyordum. Öğrenmek için açtım bu konuyu. Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkür ederim.

Şimdi pekiştirmek istiyorum: HDMI ile ekran kartıyla mönitörümü bağlarsam şu anda nasıl vga ile görüntü alıyorsam yine öyle görüntü alırım öyle mi? Peki sonuçta bu vga değil ne avantajı var bunu kullanmamın? Görüntü daha mı net?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaringLion -- 15 Kasım 2014; 21:58:44 >
  • Bir de hocam böylesine pahalı bir hdmi kablosuna ihtiyaç var mı? Kablo önerir misiniz?

http://www.vatanbilgisayar.com/mn140655-hdmi-kablo-mc-isf-2000-high-speed-15m.html?srt=PU
  • hocam yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaringLion

hocam yardım lütfen

Hocam kusura bakmayin alinti yapmadığınız icin gorememisim . Ilk once hdmi ile tabii ki çok daha iyi görüntü alirsin bunu gozlerin le de gorebilirsin yani ve hocam o linkteki de bir monitör parasi nerdeyse o kadar pahaliya ihtiyacin olacağıni sanmiyorum 40 50 liralik birsey alsan yeterli olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.