Şimdi Ara

Hdmı kablo oyunlar tam ekran olmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Asus vx238 23" monitörüm var, ilk hdmı kablosuyla bagladıgım da resim 1 deki gibi açıldı masaüstü, bunu amd casalyt control center üzerinden düzelttim (resim 2), fakat oyunları 1920x1080 den düşük çözünürlükte açarsam 1. resimdeki gibi kenarlara boşluk cıkıyor bunu tam ekran olarak açtırmanın bir yolu varmıdır? Bulamadım bi türlü

1 -https://store.donanimhaber.com/4d/37/7e/4d377eb07bc064bb1fcf3a00fa61d634.jpg

2 -https://store.donanimhaber.com/c9/7d/a5/c97da5877225e87db2e313719a3741b7.jpg

• up

ONUR KORKMAZ

• Oyundaki ayar 1280x720 olarak görünüyor. Kullandığın monitörün çözünürlüğü daha yüksek olmalı. O yüzden kenarlar dolmuyor olabilir mi ya da monitörün "autoset" gibi bir düğmesi var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkstrike -- 11 Şubat 2015; 21:49:32 >
    Kingston KC2000 500GB NVMe M.2 SSD (3000MBs/2000MBs)
    Kingston Renegade 4TB NVMe M.2 SSD (7300MBs/7000MBs)
    HGST Travelstar 1TB 7K SATA3 32MB x3
    MSI Nvidia GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 192Bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: amrStudiosGraphix

Aynı sorun bende de mevcut ama oyunda falan değil direkt normal durumda. HP G62 140 ET (512 Mb ATI Vga)'de çalıştığı için mi böyle diye merak ediyorum. HDMI bağlantım var.

o zamanlar kullandıgım benim laptop ta hp g62 serisinden bişe idi, hdmı takınca tam ekran acılmıyor çözüm için konudaki 2. resme bak

cataly control center aç

masaüstü ekranlar > dijital flat panel > ölçeklendirme seçeneklerini bul 0% getir tam ekran olur. ama bu bi tek oyunlarda işe yaramaz geri kalan kullanımda sorun yok.

quote:

Orijinalden alıntı: Turkstrike

Oyundaki ayar 1280x720 olarak görünüyor. Kullandığın monitörün çözünürlüğü daha yüksek olmalı. O yüzden kenarlar dolmuyor olabilir mi ya da monitörün "autoset" gibi bir düğmesi var mı ?

sorun monitörde değil, laptop kaynaklanıyor, oyunlara girince ölçeklendirme sapıtıyor, yeni aldıgım pc de öyle bi sorun yok. kaldırıp attım gitti zaten laptop bi önemi kalmadı artık.

• Ben ayarladım arkadaşlar. Ama HDMI değil VGA kablosu kullanıyorum. Oyunlarda da artık tam ekran oynuyorum. Sorun yok. Desteğiniz için teşekkür ederim.

ONUR KORKMAZ

• amrStudiosGraphix kullanıcısına yanıt
    evet vga kablo ile oyunlarda sorunsuz tam ekran çalısıyor, bende ilk başta vga kullanıyodum bi 3-4 ay sonra madem laptop ta hdmı girişi var hdmı geçiş yapim dedim.
    vga kablosu görüntüyü yeterince iyi kalitede aktaramıyor bunu bir süre kullandıktan sonra hdmı geç o zaman kalite farkını görürsün, gözüne direk batar görüntü böyle bulanıkmıydı dersin.
    Daha Fazla Göster
  • Doğru. Fakat hdmi ile kullandığımda bir sürü görüntüleme seçeneği sunuyordu monitör. Şimdi ise vga da kendi otomatik ayarlıyor ve laptop un kendi monitörü ile eşitliyor. Masaüstü pc ye geçene kadar ya da farklı bir laptop alana kadar vga yi çıkartmam herhalde. @tmk20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ONUR KORKMAZ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.