Şimdi Ara

hdmi kablo ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar beyler 10 metrelik hdmi kablo ile 1.5 metrelik hdmi kablonun performansı aynı mı yani görüntü ve ses kalitesi aynı mı yollar?
    2. sorum hd kablo ucunun altın olması büyük değişiklikler fark ettiriyor mu?
    son sorum hdmi kablo alırsak flat mi(yani yassı kablo) yoksa bildiğimiz silindir şekli mi kablo alalım bir fark yaratır mı?
    şimdiden teşekkürler...

• Cevap1. Uzunluk arttıkça kalite kaybı muhakkak olacaktır fakat bunu farketmeniz 30-40" lerde çok zor gibi.
    Cevap2. Bu çok tartılışıyor fakat ben kullandım pek bir fark göremedim ama iddia eden arkadaşlarada saygı duyarım zira 15-20TL'yede var 50-100TL'yede var. Bana kalırsa bu bir pazarlama tekniği
    Cevap3. Hiç farketmez hepsi aynı işi görür.
  • teşekkür ederim sn akkaynak fakat bnm tv 120 ekran acaba 1. cevapladığınız fark yaratır mı?
  • HDMI den sinyaller digital gittiğinden uzunluk fark etmez. Görüntü ya vardır yada yoktur. Zayıf soluk yada karlı gibi bu tür görüntüler oluşmaz. ben 10 metre Kabloyu 23 liraya aldım. Çin malı muhtemelen markada yok ama görüntü süper ve sesde
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

HDMI den sinyaller digital gittiğinden uzunluk fark etmez. Görüntü ya vardır yada yoktur. Zayıf soluk yada karlı gibi bu tür görüntüler oluşmaz. ben 10 metre Kabloyu 23 liraya aldım. Çin malı muhtemelen markada yok ama görüntü süper ve sesde

Söyledikleri tamamen doğrudur. 5 metreye kadar zaten sıkıntısız hdmi bağlantı kurabilirsiniz. 5 metre üzerinden eğer sinyal gelmiyorsa sorun kullandığınız kablodadır.

Bazı kablolar 10 lira iken bazı kablolar 30-40 lira. Bunun sebebi :
    1. marka isim değeri
    2. kullanılan kablonun kalitesi . bunda kabloda kullanılan telin kalitesi , kablonun genel kalitesi, kabloyu saran dış plastik kalitesi, kablo uçlarındaki konnektörlerin ( fişlerin) kalitesi ve kablo ile konnektörün birleştirilmesi (koblaya basılması , lehimleme gibi).

Teknik olarak hepsi iş görsede bir kablonun kaliteli olup olmadığını ilk bakışta çok kolay anlarsınız.

• eywallah beyler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.