Şimdi Ara

VGA monitör kablosu yapacağım. yardım edebilecek varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kablosu arızalı 15" CRT samsung marka bir mönitör aldım arkadaşlar. kabloyu değiştirmek istiyorum. renkler çok kötü. böyle bi tamir daha öncede yapmıştım. çıkardığım kafayı actım iyice renkleri bi kenara not aldım. eskisine bakarak erkek HD-DB-15 konektöre lehimledim. bi sorun çıkmamıştı çokda güzel olmuştu.

şimdi durum şöyle arkadaşlar. eski bağlantı ucunu açayım derken kabloların tamamı koptu nasıl olduysa. bireaz fazla zorladım sanırım. tam konnektördeki renk sıralamasına bakayım dedim hiç olmazsa uçları hala orda diye. ne göreyim hepsi siyah. yani renk tahmini yapmam imkansız.

biraz araştırdım nette standat bağlantı şekilleri verilmiş şema olarak ama anlamadığım yerler var. buna bakarak yapacağım fakat 11-12-13-14 ve 15 nci uçları anlamadım.. bana yardım edermisiniz

http://www.mtuncel.com/monitor.htm

• Monitörün tam modeli : DT15VS7N/TRU
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMeto

Monitörün tam modeli : DT15VS7N/TRU
    4-10-11 ortak şase kablosuna

renk tahmini yapamam demişsin bu kısmı anlamadım, yani kablonun içindeki damarların tümü mü siyah yoksa damarlar renkli de bunların fişteki karşılıkları mı karıştı?

Eğer kablo renkliyse(ki öyle olması lazım) :
    12- turuncu ince
    13- beyaz kalın
    14- sarı ince
    15- yeşil ince

soruyu tam anlayamadan cevap yazdım, umarım işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

4-10-11 ortak şase kablosuna

renk tahmini yapamam demişsin bu kısmı anlamadım, yani kablonun içindeki damarların tümü mü siyah yoksa damarlar renkli de bunların fişteki karşılıkları mı karıştı?

Eğer kablo renkliyse(ki öyle olması lazım) :
    12- turuncu ince
    13- beyaz kalın
    14- sarı ince
    15- yeşil ince

soruyu tam anlayamadan cevap yazdım, umarım işe yarar.

Alıntıları Göster
    teşekkürler ama benim için yeterli değil ne yazıkki

şimdi şöyle yapalım o zaman arkadaşlar.. kablo renkleri aşağıdaki gibi.

ince turuncu
    ince sarı
    ince eflatun
    ince beyaz
    kalın mavi
    kalın mavi şase
    kalın yeşil
    kalın yeşil şase
    kalın kırmızı
    kalın kırmızı şase
    kalın gri
    kalın gri şase

ayrıca kopardığım parçanın içinden de ince 2cm uzunluğunda ince kırımızı kablo çıktı. sanırım bu da bir şase bu kablo monitörden gelmiyo başlığın kendi içinde.

şimdi biz en iyisi bunları 15 pinli erkek konnektöre sıralayım nasıl olur??

toplam 14 kablo. bi taneside boş kalcak dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMeto -- 17 Ocak 2007; 23:16:09 >

• quote:

teşekkürler ama benim için yeterli değil ne yazıkki

şimdi şöyle yapalım o zaman arkadaşlar.. kablo renkleri aşağıdaki gibi.

ince turuncu
    ince sarı
    ince eflatun
    ince beyaz
    kalın mavi
    kalın mavi şase
    kalın yeşil
    kalın yeşil şase
    kalın kırmızı
    kalın kırmızı şase
    kalın gri
    kalın gri şase

ayrıca kopardığım parçanın içinden de ince 2cm uzunluğunda ince kırımızı kablo çıktı. sanırım bu da bir şase bu kablo monitörden gelmiyo başlığın kendi içinde.

şimdi biz en iyisi bunları 15 pinli erkek konnektöre sıralayım nasıl olur??

toplam 14 kablo. bi taneside boş kalcak dimi.

Alıntıları Göster
    resimde ekleyim renklerde bi yanlışlık olmadın

bu elimizdeki kablo

http://img109.imageshack.us/img109/6206/grnt000vn9.jpg

buda kurtarabildiğim renk ler..

http://img109.imageshack.us/img109/823/grnt001xf9.jpg

• quote:

resimde ekleyim renklerde bi yanlışlık olmadın

bu elimizdeki kablo

http://img109.imageshack.us/img109/6206/grnt000vn9.jpg

buda kurtarabildiğim renk ler..

http://img109.imageshack.us/img109/823/grnt001xf9.jpg

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bi fikrim daha var acaba olurmu.??

elimde monitör uzatma kablosu var. bunun erkek olan tarafını kestim. hiç lehimle felan uğraşmadan bu kestiğim kabloyu monitöre ek yapabilirmiyim?

ama saydım kabloda 16 renk var. niye fazla çıktı bundan anlamadım

resimde renkler pek belli olmuyor . ben yazıyorum en iyisi

kabloları hepsi ince bi kere hiç kalın yok.

1- eflatun
    2- siyah üzerinde beyaz şerit var
    3- beyaz
    4- koyu yeşil
    5- mavi
    6- sarı
    7- açık yeşik
    8- gri
    9- siyah
    10- turuncu üzerinde beyaz şerit var
    11- turuncu
    12- kırmızı üzerinde beyaz şerit var
    13- kırmızı
    14- kahverengi üzerinde beyaz şerit var
    15- kahverengi
    16- yavru ağzı gibi bi renk

http://img53.imageshack.us/img53/9899/grnt002ab9.jpg

• quote:

arkadaşlar bi fikrim daha var acaba olurmu.??

elimde monitör uzatma kablosu var. bunun erkek olan tarafını kestim. hiç lehimle felan uğraşmadan bu kestiğim kabloyu monitöre ek yapabilirmiyim?

ama saydım kabloda 16 renk var. niye fazla çıktı bundan anlamadım

resimde renkler pek belli olmuyor . ben yazıyorum en iyisi

kabloları hepsi ince bi kere hiç kalın yok.

1- eflatun
    2- siyah üzerinde beyaz şerit var
    3- beyaz
    4- koyu yeşil
    5- mavi
    6- sarı
    7- açık yeşik
    8- gri
    9- siyah
    10- turuncu üzerinde beyaz şerit var
    11- turuncu
    12- kırmızı üzerinde beyaz şerit var
    13- kırmızı
    14- kahverengi üzerinde beyaz şerit var
    15- kahverengi
    16- yavru ağzı gibi bi renk

http://img53.imageshack.us/img53/9899/grnt002ab9.jpg

Alıntıları Göster
    up

akşam olunca denemeye devam edeceğim. uzatma kablo ile denedim fakat olmadı. renkleri taminen bağladım tutmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

up

akşam olunca denemeye devam edeceğim. uzatma kablo ile denedim fakat olmadı. renkleri taminen bağladım tutmadı

Alıntıları Göster
    bunu çok uzun zaman önce nette bulmuştum belki işe yarar diye saklamıştım umarım işine yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

bunu çok uzun zaman önce nette bulmuştum belki işe yarar diye saklamıştım umarım işine yarar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

maalesef arkadaşım ilk mesajımda senin verdiğin şemanın Türkçe'si var ama teknik terimlerden anlamadığım için yapamadım.

benim bu ek olayını yapmam lazım ama renkle ve kablo fazlalığı var bu sorunu nasıl aşacam

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

maalesef arkadaşım ilk mesajımda senin verdiğin şemanın Türkçe'si var ama teknik terimlerden anlamadığım için yapamadım.

benim bu ek olayını yapmam lazım ama renkle ve kablo fazlalığı var bu sorunu nasıl aşacam

Alıntıları Göster
    kardes sen baglantıyı yaptıktan sonra soketın ıcıne kapakarı kapatmadan slıkon bass ama soguk sılıkon bas ve kapakları kapat cunku gene aynı olur yanı kömur gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: YZDYDM

kardes sen baglantıyı yaptıktan sonra soketın ıcıne kapakarı kapatmadan slıkon bass ama soguk sılıkon bas ve kapakları kapat cunku gene aynı olur yanı kömur gıbı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: YZDYDM

maalesef arkadaşım daha o aşamaya gelemedik.. bağlantısını bitirsem gerisi kolay. malzeme var elimde fakat bitiremedim daha.. akşam denemeye devam edeceğim.. yeni önerilere açığım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: YZDYDM

maalesef arkadaşım daha o aşamaya gelemedik.. bağlantısını bitirsem gerisi kolay. malzeme var elimde fakat bitiremedim daha.. akşam denemeye devam edeceğim.. yeni önerilere açığım

Alıntıları Göster
    hocam sen renkleri felan boşver bak ne diyeceğim sana piyasada bulabilirmisin bilmiyorum 16x0.2 lik kablo al (vga kablolarında kullanılan kabloların kesiti ne bilmiyorum daha incede olabilir yanlışsa kusura bakmayın)eğer bulamzsan bildiğimiz ağ kabloları varya cat 5-cat 6 kablolar 8 li onlardan al ama o kablo 16 lı değil 8 li nasıl kullanıcaz diceksin 2x8 olarak kullancaz toplam 16 tane bu kabloları aşağıdaki gibi bağla(erkek connektördeki 1 numaralı pini dişi connektördeki 1 e gibi)hepsini bağla sonra güle güle kullan

not:resimde üst üste gelecek bağlantı yerlerini kırmızı ile çizdim karışmasın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: pisiko__

hocam sen renkleri felan boşver bak ne diyeceğim sana piyasada bulabilirmisin bilmiyorum 16x0.2 lik kablo al (vga kablolarında kullanılan kabloların kesiti ne bilmiyorum daha incede olabilir yanlışsa kusura bakmayın)eğer bulamzsan bildiğimiz ağ kabloları varya cat 5-cat 6 kablolar 8 li onlardan al ama o kablo 16 lı değil 8 li nasıl kullanıcaz diceksin 2x8 olarak kullancaz toplam 16 tane bu kabloları aşağıdaki gibi bağla(erkek connektördeki 1 numaralı pini dişi connektördeki 1 e gibi)hepsini bağla sonra güle güle kullan

not:resimde üst üste gelecek bağlantı yerlerini kırmızı ile çizdim karışmasın diye

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pisiko__

hocam bu bildiğimiz monitör uzatma kablosu değilmi?? bana kalırsa evet bu o

bende bundan vardı zaten ben bu kablonun erkek tarafını kesip monitöre giden başlık kısmına ek yapmayı düşünmüştüm fakat olmadı. anlatmaya çalıştığımı anlatabildimmi bilmiyorum yanlış anlaşılma olmasın :)

hani bildiğimiz monitörün arkasından çıkan kablo (power kablosu değil ) varya kasaya bağladığımız kafası 15 pinli vga kablo. ben bunu yapmak istiyorum. monitördeki bu kafa arızalı ve kestim ben onu. ama renkler karıştı. 15 pinli erkek konnektöre bu renkleri sırasıyla lehimleyip takıp kullancam. bu kadar. umarım anlatabilmişimdir

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pisiko__

hocam bu bildiğimiz monitör uzatma kablosu değilmi?? bana kalırsa evet bu o

bende bundan vardı zaten ben bu kablonun erkek tarafını kesip monitöre giden başlık kısmına ek yapmayı düşünmüştüm fakat olmadı. anlatmaya çalıştığımı anlatabildimmi bilmiyorum yanlış anlaşılma olmasın :)

hani bildiğimiz monitörün arkasından çıkan kablo (power kablosu değil ) varya kasaya bağladığımız kafası 15 pinli vga kablo. ben bunu yapmak istiyorum. monitördeki bu kafa arızalı ve kestim ben onu. ama renkler karıştı. 15 pinli erkek konnektöre bu renkleri sırasıyla lehimleyip takıp kullancam. bu kadar. umarım anlatabilmişimdir

Alıntıları Göster
    hocam o zaman öteki kafadaki connektörü sökücen ona baka baka yapıcan başka çaren yok

• quote:

hocam o zaman öteki kafadaki connektörü sökücen ona baka baka yapıcan başka çaren yok

Alıntıları Göster
    bu arada şuan kablolar karışanıda sen yapmışsın zannedersem yanlış anlamadıysam o zaman hangi şemaya bakarak yaptın?

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 18 Ocak 2007; 23:23:23 >
  • quote:

bu arada şuan kablolar karışanıda sen yapmışsın zannedersem yanlış anlamadıysam o zaman hangi şemaya bakarak yaptın?

edit:yazım hatası

Alıntıları Göster
    monitörün diğer tarafında kafa yokki o monitöre bağlı zaten içerden gelen kablo. benim kestiğim kafa ise renkleri ayırt edilemez şekilde. tam kafayı açınca kabloların orda siyah olduğunu fark ettim.

resimlerde gördükleriniz :

renkleri not aldığımı görürsün gerisi yok işte şemayı kendim yaptım sökerken nerden ne söktüm diye yeni monte de ona bakarak yapacaktım ama olmadı tabi renkler karışınca iş değişti.

• quote:

monitörün diğer tarafında kafa yokki o monitöre bağlı zaten içerden gelen kablo. benim kestiğim kafa ise renkleri ayırt edilemez şekilde. tam kafayı açınca kabloların orda siyah olduğunu fark ettim.

resimlerde gördükleriniz :

renkleri not aldığımı görürsün gerisi yok işte şemayı kendim yaptım sökerken nerden ne söktüm diye yeni monte de ona bakarak yapacaktım ama olmadı tabi renkler karışınca iş değişti.

Alıntıları Göster
    hocam o zaman deneme yanılma yöntemi ama buna kalbin dayanırmı bilmem

2üzeri n formülünden 2 üzeri 16=65536 çıkacak

yani 65536da 1 kabloları bulma olasılığın var yukarıdada dediğim gibi kalbin dayanırmı yada ömrün yetermi bilmem

edit:bu arada yukarıdaki mesajımı editleme zamanı çok garip 23:23:23 başımıza bi iş gelmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 19 Ocak 2007; 17:57:57 >

• quote:

hocam o zaman deneme yanılma yöntemi ama buna kalbin dayanırmı bilmem

2üzeri n formülünden 2 üzeri 16=65536 çıkacak

yani 65536da 1 kabloları bulma olasılığın var yukarıdada dediğim gibi kalbin dayanırmı yada ömrün yetermi bilmem

edit:bu arada yukarıdaki mesajımı editleme zamanı çok garip 23:23:23 başımıza bi iş gelmesin

Alıntıları Göster
    Eski modellerde kablo dizilimi aynı mıdır? Bir hurdacıdan monitör bulup, parçalayıp baksak fişin içine...

• quote:

Orijinalden alıntı: erroraesthumanum

Eski modellerde kablo dizilimi aynı mıdır? Bir hurdacıdan monitör bulup, parçalayıp baksak fişin içine...

Alıntıları Göster
    @pisiko

ceza almışsın
    zaten deneme yanılma yöntemiyle epey bi uğraştım ama olmuyo. hani dedim bilen birisi varsa tarif etsin ona göre yapayım dedim. yoksa senin dediğine bakılırsa benim ömrüm yetmez onu yapmaya

bu arada mesaj değiştirme tarihin ilginç başımıza bi iş gelmesin demişsin.. gelmiş bile

@erroraesthumanum

eski modelleri bırak yeni modeller bi değişik.. daha önce bi kaç tane değiştirmiştim. farklı yani. eski ler daha da bi farklı. aynı modelden bi tane bulacaksınki onu söküp ona göre yapcaksın. bu da epey bi zor ihtimal zaten düzgünce sökebilseydim bunu sökerdim bulacağımı da bunun gibi yapmayacağım ne malum

• quote:

@pisiko

ceza almışsın
    zaten deneme yanılma yöntemiyle epey bi uğraştım ama olmuyo. hani dedim bilen birisi varsa tarif etsin ona göre yapayım dedim. yoksa senin dediğine bakılırsa benim ömrüm yetmez onu yapmaya

bu arada mesaj değiştirme tarihin ilginç başımıza bi iş gelmesin demişsin.. gelmiş bile

@erroraesthumanum

eski modelleri bırak yeni modeller bi değişik.. daha önce bi kaç tane değiştirmiştim. farklı yani. eski ler daha da bi farklı. aynı modelden bi tane bulacaksınki onu söküp ona göre yapcaksın. bu da epey bi zor ihtimal zaten düzgünce sökebilseydim bunu sökerdim bulacağımı da bunun gibi yapmayacağım ne malum

Alıntıları Göster
    hocam sen ya sat yada çöpe at kurtul o monitörden zor valla.kablonun yenisi satılıyormu hiç araştırdın mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.