merhaba arkadaşlar, evimde bulunan lcd tv ye gecen gün bir ev sinema sistemi aldım. Yalnız ev sinema sisteminin yanında sadece s-video kablosu cıktı. Bunun dısında dvd ile tv arasında baska bir kablo bulunmuyor. Bundan dolayı tv izlerken kanalların sesini ev sinema sistemine veremiyorum, sadece tv nin kendi hoparlörü ile yetinmekteyim.
Tv ve Dvd'de HDMI çıkışı bulunmakta.
HDMI hakkında biraz araştırma yaptım ve bu çıkışın en önemli avantajlarından birinin Görüntü ve Sesi bir arada iletmesi olduğunu öğrendim.
Şimdi ben Tv ve Dvd arasındaki S-Video kablosunu çıkarıp, yerine HDMI kablosu taksam normal kanalları izlerken ev sinema sisteminden ses alabilir miyim??
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum...
Tv'deki hdmi'lar giriştir. Dvd player'ındakiler de çıkıştır. Dolayısı ile ters yönde ses veya görüntü aktarabilmen mümkün değil.
Neler yapabileceğine gelirsek...
Öncelikle tv yayınlarından kastın kablolu veya çatı anteni ile aldığın yayınlar mı? Yoksa uydu alıcı mı kullanıyorsun? Eğer kablolu yayın kullanıyorsan tv'nde muhtemel olabilecek optik ses çıkışı o yoksa composite (kırmızı-beyaz ikili çıkış) ses çıkışı vardır. Bunlardan uygun bir rca kablo ile ses sistemine girersin.
Yok uydu, digitürk vs. kullanıyorsan görüntüyü direkt tv'ye, uydunun ses çıkışından da ses sistemine giriş yaparsın.
Öncelikle cevabın için teşeşkür ederim.
Kablolu yayın kullanıyorum ve tv'de dediğin gibi kırmızı-beyaz iki adet çıkış var ve dvd playerda da "Aux In" isminde kırmızı-beyaz kısım bulunmakta. Ben buraya iki adet kablo bağlarsam ses sorunum çözülür mü?
Ayrıca S-Video yerine HDMI bağlarsam DVD filmleri izlerken görüntü de gözle görülür bir kalite artması olurmu?
Tekrardan teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: esattuncer
Öncelikle cevabın için teşeşkür ederim.
Kablolu yayın kullanıyorum ve tv'de dediğin gibi kırmızı-beyaz iki adet çıkış var ve dvd playerda da "Aux In" isminde kırmızı-beyaz kısım bulunmakta. Ben buraya iki adet kablo bağlarsam ses sorunum çözülür mü?
Çözülmesi lazım. Yalnız her ses sistemi bu şekilde alınan sesi 5 kanala dağıtamayabiliyor. Ama en azından 2+1 dinlemen gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: esattuncer
Ayrıca S-Video yerine HDMI bağlarsam DVD filmleri izlerken görüntü de gözle görülür bir kalite artması olurmu?
Tekrardan teşekkürler...
Çok fark olur.
Kafamdaki soru işaretlerini gece gece üşenmeden çözdün, allah senden razı olsun üstadım...
Allah hepimizden razı olsun...inşallah pratikte de halledersin.